URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Iulie 2014, 13:03

Primele efecte ale parcării "la liber": un cocalar cu Audi a blocat tramvaiele de lângă Primărie până la Emanuel (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aproape o jumătate de oră, sute de orădeni care se deplasau cu tramvaiul dinspre Ioşia, Decebal ori Rogerius au fost nevoiţi fie să aştepte în garnituri, fie să-şi continue drumul pe jos. Motivul? În jurul orei 12.20, un cocalar cu Audi a blocat şinele în dreptul Palatului Vulturul Negru, făcând imposibilă deplasarea tramvaielor.

Cel puţin 10 garnituri au fost blocate, între Biserica Emanuel şi centrul oraşului. Un echipaj al Poliţiei Locale şi al Poliţiei Bihor a fost solicitat şi a ajuns la faţa locului, fără însă a fi însoţit şi de o autospecială care să ridice autoturismul parcat neregulamentar, cum se întâmpla până acum. De altfel, după cum declara primarul Ilie Bolojan, aceste echipaje vor ieşi în teren mai rar şi doar la cererea expresă a Serviciului de Poliţie Rutieră.

Abia după ce o mulţime de pasageri din tramvaie s-a revoltat şi în zonă s-au strâns zeci de curioşi, la maşină a apărut şi şoferul, un tânăr de vreo 25-30 de ani, care era de-a dreptul nervos că a fost deranjat de oamenii legii. Aceştia l-au legitimat, i-au cerut şi permisul de conducere şi îi vor aplica o sancţiune contravenţională care poate merge până la suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de trei luni.

Pe de altă parte, tot miercuri, încă de la prima oră a dimineţii, găsirea unui loc de parcare în centul Oradiei a devenit o chestiune de loterie: aproape toate locurile, fie cu durata nelimitată, fie marcate cu galben, pentru parcarea pe cel mult două ore, erau ocupate, cel mai probabil de către funcţionarii instituţiilor şi angajaţii firmelor care îşi au sediile în centrul oraşului.

În Parcul Traian, la doi paşi de sediul Poliţiei Bihor, unii şoferi şi-au lăsat maşinile chiar şi blocând alte autovehicule sau punându-le pe trotuar, îngreunând astfel atât circulaţia altor vehicule, cât şi pe a pietonilor.

Situaţia a survenit la doar două zile după anunţul făcut de Prefectură referitor la atacarea în contencios administrativ a Hotărârilor de Consiliu Local şi dispoziţiilor de primar privind parcările în Oradea, pe motiv de nelegalitate, ceea ce a atras automat suspendarea actelor normative şi, implicit, libertatea de a parca fără plata niciunei taxe, întrucât a fost suspendată şi activitatea echipajelor însărcinate cu ridicarea maşinilor parcate fără plata taxei.

Citiţi pe această temă şi articolele:

Primăria îşi trimite oamenii în concediu: Orădenii pot parca liber, fără a putea fi amendaţi

Gata cu taxările! Prefectura a suspendat amenzile pentru parcările din Oradea

Parcări pe lângă lege: Scandalul dintre Prefectură şi Primărie scoate la iveală nereguli în lanţ legate de parcările publice

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
37 Comentarii
pentru io
" Cocalar?? Este vreun termen? unde este definit " Da si tu o căutare pe gugal scrii "cocalar dex" și iti apare definiția, sau mai bine citește niște almanahe.
Postat 03 Iulie 2014, 22:31 de emil
Alo..
...Votam PSD!Pentru ca apara oamenii de bas,pmp.pnl..!Te oftici?????????
Postat 03 Iulie 2014, 07:49 de io
să fim serioși oameni buni
Oameni buni, ce naiba! Până să suspende subprefectu' lu' pește HCL-ul respectiv nu se parca ilegal???!! Păi de fiecare data la orice ora treci prin față la FC Bihor pe Iosif vulcan vezi cel puțin o mașină- două parcate de niște melteni cu spatele în drum care perturbează traficul!! Așa era şi înainte şi așa va fi întotdeauna, că de acolo nu se ridică mașinile!!! Mașinile se ridica în rogerius dacă oprești în față la gyros, vizavi de piață!! Pe strada avântului!!! Unde primăria a pus tabla cu parcarea interzisă că multă lume parca acolo că dacă cineva trebuie să stea 4 ore la maternitate că i-a născut soția nu are unde parca şi uita de mașină 4 ore!!! Numai pe străzile lăturalnice, unde s-a pus tabla de parcarea interzisă!!! Că așa a vrut primarul!!! Ca să nu mai amintesc de cocalari care perturbează circulația tramvaielor... Ce, până acuma toată lumea parca ca la carte??? Nici primarul nu poate să ia o pensulă şi să vopsească locuri de parcare oriunde (în intersecții, în dreptul trecerii de pietoni), şi să mai își facă şi rutiera datoria, să termine cu abuzurile!!! Stau sâmbăta şi duminica în parcul petofi în dreptul școlii unde îi limitarea de 30 la pândă... Sau noaptea la 3 pe Matei Corvin cu radarul şi cu 62 kmh îți taie amendă!!! Niște hoți toți!!! Atât cei de la rutieră cât şi cei de la AIO care dădeau amenzi de parcare, că au niște figuri şi ăia de parcă ei or inventat apa caldă... Vai şi amar de noi!!! Şi câte şi mai câte exemple de abuzuri aș avea din partea ambelor părți, atât AIO cât şi Rutiera
Postat 03 Iulie 2014, 05:36 de un șofer
Ciocanu
CENZURAT
Postat 03 Iulie 2014, 01:47 de Nicu ciocanel
pff
deci...nail...ca sa intelegi si tu, garcea facea referire la un articol care nu poate fi aplicat in cazul de fata. garcea, un dezinformat care dezinformeaza. acel articol se poate aplica in cu totul alte cazuri, altele decat asta...adica eu daca opresc pe banda 1 si-mi las masina acolo o zi, nu-mi poate face nimeni dosar ca am blocat drumul pentru ca acel articol este conceput pentru alte situatii (vezi proteste gaze sist, camionagii care blocau drumul in semn de protest, etc). cia...tu esti doar prost. ia un sfat de la un analfabet cum zici tu : termina si tu clasa a 8-a, poate inveti sa scrii corect ("parcheazale"...nu prea ai nimerit-o) bine ca ai auzit tu de rromi cu permis cumparat :))...
Postat 03 Iulie 2014, 00:15 de cristi
Cocalaru
@nail - cind te prind ****
Postat 02 Iulie 2014, 22:43 de Cocalaru
Cocalaru
io am parcat audiul si ce tula mea vreti? am bani voi nu aveti nimica decit internetul la spitalul de nebuni sa traiasca bolojan cel mai destept om de pe planeta
Postat 02 Iulie 2014, 22:42 de Cocalaru
@nicusor taranus
parcheazale in centrusi vor fi suprafata ideala pt. grafitii
Postat 02 Iulie 2014, 22:40 de CIA
.
mai lasati parcarile libere... ar trebui triplate amenzile nu alta
Postat 02 Iulie 2014, 22:38 de David
Cocalar e putin ziis
Daniel Pascalau:)))) cocalar, doctor( bine a ramas baiatu de 3 ori repetent ) dar e asistent, si retardat .. trebuia sa isi afiseze undeva masina ca pana acuma nu avea bani de parcare sa parcheze:)))) muha ha ha Traiascaaaa Fughiuuuuuu:X
Postat 02 Iulie 2014, 21:03 de Iluminatii
Pentru Nicu taranul
@Nicu: Tarane, stai dracului la sat si nu mai veni pe la oras ca nu te poti integra. Auzi texte de prost, sa isi lase masinile de vanzare pe trotuar in centru. Titlul ti se potriveste perfect, cocalare!
Postat 02 Iulie 2014, 20:55 de Adi
ff bine
Sa se scoata toate taxele de parcare. Am 5 masini aduse din DE, am investiti in ele aproape 8000 euro si vreau sa le pot lasa ca mai demult in centru la vanzare, au pret bun si sigur ar fi clienti interesati. La sat unde le tin acuma nu au oamenii bani de ele. Huo Bolojane cu taxele tale!
Postat 02 Iulie 2014, 20:18 de nicu
@nail
ai dreptate dar saracul de cristi este analfabet cu permisul cumparat ca rromii
Postat 02 Iulie 2014, 19:00 de CIA
sal
daca maine Bitea vrea sa circule pe dreapta in Oradea, ataca in contengios administrativ..:)))
Postat 02 Iulie 2014, 18:38 de salut
Au inebunit oradenii
M-am invartit un sfert de ceas astazi sa gasesc un loc de parcare. Si e vacanta deja. Din septembrie o sa fie o nebunie totala. Ar trebui ca primaria sa ofere bonusuri platitorilor de impozite auto care nu folosesc masina pentru parcare in oras. Cei mai fericiti ar fi soferii de duminica care merg la serviciu cu mijloacele de transport in comun chiar daca sunt detinatori de autoturisme.
Postat 02 Iulie 2014, 17:44 de Nice
sictir, jurnalizdelor !
Cum ? Nu v-ati mai nimerit "intamplator" in strada cand coboara balbajan sa mute vreo masina de pe linia de tranvai ?? Pe bune ? Ca l-ati "surprins" programat de vreo 17.232 de ori cand impingea el masinile ca sa faca ordine ! Jenantilor !
Postat 02 Iulie 2014, 17:41 de Agentul Termic
Re: cristi
Mai paparuda, inainte de a-ti da cu parerea citeste ce a scris <garcea> mai jos, ca sa intelegi ca e vorba de puscarie (cu suspendare evident), nu numai de ridicat permisul.
Postat 02 Iulie 2014, 17:39 de Nail
Subiectul nu are nicio legătură cu cel al regulamentului parcărilor !?!
Serviciul Parcări din cadrul structurilor Primăriei, împreună cu Poliţia Rutieră, au obligaţia să intervină în astfel de cazuri şi să deblocheze imediat zona, cu toată legislaţia valabilă încă în domeniu !?! Problema e că angajaţii acestora au luat în serios "vacanţa" primită de la Instituţia Prefecturii şi erau cu toţii pe o terasă din Ioşia, la sucuri ori cafele !?! Curat lipsă de respect faţă de primarul care e ori isteric la provocări ori inert la dezbateri !?!
Postat 02 Iulie 2014, 17:34 de Carp III
bagati-va mintile in cap
Dom`le fiti seriosi.....nu asta e problema.....ca incaseaza abuziv primaria.....lasa-ti astea.....eu sunt de acord sa-mi ridice si mie masina daca parchez ca si "cocalaru`" din imagine....dar sa platesc parcare pentru ca stationez regulamentar pentru 10 minute de exemplu.....sau 1 ora si zic asa....e prea de tot....sincer.....in ceea ce priveste marcajele.....aia ca s-au gandit sa le faca sunt niste idioti....de-a dreptu`... sa zic asa....sunt o gramada de locuri in care ai putea sa parchezi linistit fara sa incurci circulatia.....repet....daca stai maxim 10 minute....in rest ce sa zic......in conditiile in care am avut un primar care a stat 12 ani si nu a facut nimic (ma rafer la idiotu` ala de Petru Filip...) decat pentru el....sa ma ierte dumnezeu....dar bolo chiar a facut in 4 ani cat altii in 20.....dar faza cu parcarile nici eu nu sunt de acord......in concluzie votez asa: liber la parcare oriunde atata timp cat nu incurci! iar pentru ce-i "miserupisti" sa trimita bolo "hingherii pe ei".....ce pana mea....
Postat 02 Iulie 2014, 16:37 de x-ulescu
si
da , am gresit. i-mi cer scuze ,nu o sa se mai intample
Postat 02 Iulie 2014, 16:14 de cocalaru cu audi
vai,vai..
..ce nenorocire!Miine nea Ilie interzice si circulatia?De ce e omul cocalar?Ca asa vrea ziarista de la Bivorel?Auzi idiotii..sa-i zgiriie masina!Multi,prea multi bolovani in orasul nostru..vai,vai!!!BRAVO dle Subprefect,FELICITARI,masura ridicarii si amendarii este ilegala!BRAVO dle SUBPREFECT!
Postat 02 Iulie 2014, 15:52 de Nea taticu
asta este omul P.S.D-ului
BRAVOOOO PREFECTUL CLAUDIU POP, un pesedist nenorocit care de cand a fost instalat prefect a reusit si el sa faca ceva pe functia asta. Singura problema este ca ceea ce incearca marele prefect este "DEZORDINEA " si din pacate asta afecteaza toti locuitorii orasului si nu doar pe Claudiu Pop, Mang, Muresan................... si toata cloaca asta a lor. De fapt ce sa ne miram pentru ca la partidul din care fac parte, respectiv P.S.D, cuvintele de ordine sunt " dezordinea, marsavia, manipularea si lafaiala lor pe banii contribuabilior". Pacat ca aceste lichele vor distruge foarte repede tot ceea ce a facut bun si frumos BOLOJAN, asa cum este el, cu bune sau cu rele.
Postat 02 Iulie 2014, 15:50 de coco
o mizerie hingherii
Sa ajuns aici pentru ca sa exagerat 90% din strazile din centrul Oradei au devenit cu plata, prin simpla vopsire in alb sau mai nou in galben ca sa nu mai fie de folos abonamentul, e exagerat peste 8 mil lei adica 2 milioane de euro si noi avem strazile din centru praf, de 4-5 ani tot ne abureste Bolovan ca renoveaza Piata Unirii si Ferdinand si nimic doar praf in ochi an de an ...
Postat 02 Iulie 2014, 15:47 de Johny B
aham
acest specimen nu este angajat al primariei ci este doar un "cocalar" dupa cum bine a fost numit aici...nxn...o fi ceva medic... daca bine stiu...si a mai avut el probleme cu politia...deci e ceva normal la el...nu s-a gasit nimeni sa-i zgarie masina...ca cu astia numai asa poti...cu tampiti ca asta
Postat 02 Iulie 2014, 15:09 de @x
mda
sunt foarte curios pentru ce ii suspenda dreptul de a conduce...nu de alta dar vad in comentarii ca sunt deja care au muscat-o...fratilor...nimeni nu va ia permisul daca opriti aiurea, permisul nu se ia la oprire si nici la stationare. Cine a scris articolul este foarte prost informat. Ionele...daca nu esti documenatt de ce arunci cu noroi? Habar nu ai de cum merg treburile cu circulatia si cu codul rutier dar te avanti sa explici altora. Eu pot opri unde vreau ma prostache ca nu-mi ia nimeni permisul...toti copii si pietonii se avanta pe aici cu idei in ale condusului. maine vin si stationez in fata casei tale (ipotetic vorbind ca doar stai la bloc) sa nu poti intra in curte si cel mult pot lua o amenda...fucking retard
Postat 02 Iulie 2014, 15:05 de cristi
FERICIT PREFETULE CLAUDIU POP? ESTI JENANT !
PREFETULE CLAUDIU POP! ARATA PRIMARIEI CA TU ESTI PSD-IST SI ORICE SPUNE BOLOJAN TU ESTI IMPOTRIVA LUI BOLOJAN! EI, UITE AICI ESTI JALNIC! UITE REZULTATUL ACTIUNII INSTITUTIEI PE CARE O CONDUCI ! SA VA FIE RUSINE CA INCERCATI SA OPRITI PRIMARUL NUMAI PENTRU CA NU ESTE PSD-IST AL VOSTRU! RUSIINEEE !!!!
Postat 02 Iulie 2014, 14:56 de Prefect
z
acel cocalar de care ziceti voi poate sa fie unul dintre angajatii primariei pentru a face diversiune ca sa arate cat de eficienta este hotia prin ridicarea masinilor si plata parcarilor de rasul curcilor
Postat 02 Iulie 2014, 14:47 de x
mda
interesant...daca nu-i lua masina stabului de la prefectura(subprefect) il dorea la banana de parcarile din Oradea...clar si cu astia...numa` interesu lor..era o ordine cat de cat cu parcarile in Oradea si vine unu` si strica totul ca lui i s-a luat masina...pesemne este ca si asta care a blocat tramvaiele
Postat 02 Iulie 2014, 14:42 de ceau
z
lasa efectele parcarii la liber daca unu nu judeca astea inseamna ca toti sunt la fel? pentru tine domnule ziarist ? asa si trebuie parcarile sa fie libere fara plata iar pentru furtul acesta de 8 mil de lei ar trebuii sa fie tras la raspundere cineva daca se dovedeste ca au fost ilegale amenzile si ridicarile rugam prefectura sa duca pana la capt aceasta problema
Postat 02 Iulie 2014, 14:42 de x
Cocalar?? Este vreun termen???
Imi scuzati interventia, dar "cocalarul" cum este sau, mai bine, unde este definit??? Ditamai publicatia scrieti asa ceva in titlu?!? Si daca avea Mercedes sau altceva era ...? Dezastru ! Si lumea sta cu limba scoasa dupa parerile voastre super tendentioase. Groaznic. Dar, in final, ceea ce merita au or[denii, adica o publicatie ca voi ! Pardon, in opinia mea, nu va ridicati peste nivelul unei fituici :p (fituisti cu si despre cocalari, dar mai ales pentru :)))) )
Postat 02 Iulie 2014, 14:28 de io
parcarea
tot mai multi smecheri de oiradea vor parca unde vor muschii lor.daca au ntreaba in mijlocul strazi acolo vor opri.daca din banii de amenzi s-au facut parcari a fost un lucru bun ,doar ca amenda era prea mare.daca un lucru merge si e cu folos tot pentru noi de ce sa nu-l stricam .ce a facut prefectura pt.oradea?zero.
Postat 02 Iulie 2014, 14:16 de aronescu ion
banii mei?
Daca de la 01.07 nu se mai incaeaza taxe de parcare.. de ce ieri inca functionau aparatele de taxare? (si probabil inca functioneaza). Ieri am platit de 2 ori parcare in centru: o data cu SMS si o data cu fise.. Ce se intampla cu banii adunati in aceste zile? Ai cui sunt? Bolojan! trezirea! nici un anunt? nici un comunicat? Nu de alta.. dar sa stim si noi.. oradenii!
Postat 02 Iulie 2014, 14:08 de vasi
@garcea
@garcea - fals! militienii frecau menta si pana acum. dar pentru ca le faceau treaba comunitarii, totul mergea european.
Postat 02 Iulie 2014, 14:01 de cordel
Habar n-aveti! sa se aplice legea!
Codul rutier, Art. 92 (1) Fapta săvârşită cu intenţie de a sustrage, distruge, degrada ori de a aduce în stare de neîntrebuinţare indicatoarele, semafoarele, amenajările rutiere sau crearea de obstacole pe partea carosabilă se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă. (2) Cu pedeapsa prevăzută la alin. (1) se sancţionează instalarea de mijloace de semnalizare rutieră sau modificarea poziţiilor acestora, fără autorizaţie eliberată de autorităţile competente, de natură să inducă în eroare participanţii la trafic. (3) Organizarea sau participarea, în calitate de conducător de vehicul sau de animale, la întreceri neautorizate pe drumurile publice se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. (4) Cu pedeapsa prevăzută la alin. (3) se sancţionează blocarea cu intenţie a drumului public, dacă se pune în pericol siguranţa circulaţiei ori se aduce atingere dreptului la libera circulaţie a celorlalţi participanţi la trafic. Sa se aplice legea! De asta ,,plang" fraierii, mai bine platesti 300 de lei la hingheri decat sa faci parnaie!
Postat 02 Iulie 2014, 13:48 de garcea
Spuneti care-i adevaratul motiv al ,,haosuluii" !
Adevaratul motiv al haosului nu-i plecarea in concediu a netrebnicilor lui bolovan, e pasivitatea celor de la rutiera! S-au invatat sa traga la umbra la cotitura si isi umfla buzunarele cu spagi, ,,deconteaza" si benzina si in plus de la 01.07.2014 li se deconteaza si orele suplimentare, deci pot sta si 12 ore sa taie amenzi ca n-ai semnalizat sau ca n-ai franat cand pietonul s-a gandit sa puna piciorul pe sosea de pe trotuarul de vis-a-vis.! Tot e prieten bolovan cu generalul de militie, de ce nu-l suna sa-si trimeara ala, generalul, cainii pe teren?! Ca asa scrie in codul rutier, cei care indruma, controleaza, sanctioneaza sunt militistii de la rutiera, nu taranii de asa-zisi politisti locali! Vreau sa vad si eu pe cel care-si lasa masina aiurea cand stie ca se poate alege cu permisul suspebdat, basca vreo 10(zece) pct-e X 90 lei punctul! Numai ca rutieristii s-au invatat sa stea la panda la port centura si vorbit la telefon... cred ca a trecut boieria.
Postat 02 Iulie 2014, 13:38 de ionel
INTERZICERE
DL PRIMAR DE CE NU INTERZICETI CIRCULATIA MASINILOR IN PARCUL TRAIAN
Postat 02 Iulie 2014, 13:32 de CIA
RECIPRCITATE
BITEA SA FI BLOCAT DEFINITIV MINTAL
Postat 02 Iulie 2014, 13:26 de ROMANUL
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON