URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Martie 2018, 20:15

Pădurea spânzuraţilor: Mai multe vulpi împuşcate au fost spânzurate pe marginea unui drum comunal (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Imagini de groază au fost surprinse de un cititor al BIHOREANULUI, marţi, pe marginea drumului comunal dintre Ianoşda şi Gurbediu, în pădurea Goronişte. Hoiturile a 8 vulpi, care păreau că au fost împuşcate, atârnau legate de crengile copacilor, unele cadavre fiind deja jupuite.

O zi mai târziu, cetăţeanul a transmis fotografiile şi pe adresa de email a redacţiei, iar BIHOREANUL i-a sesizat pe poliţişti şi pe reprezentanţii Direcţie Sanitar Veterinare, pentru a desluşi povestea. Surpriză, însă! Până ca echipajele să ajungă în zonă, hoiturile au dispărut.

„O echipă de inspectori ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor s-a deplasat împreună cu reprezentanţii Poliţiei Bihor - Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, precum şi ai fondului de vânătoare respectiv, în segmentul de pădure indicat, pentru a verifica aspectele sesizate. S-a făcut deplasare la pas, iar apoi cu autoturismele pe toată porţiunea de drum comunal indicat, dar nu au fost găsite vulpi moarte sau părţi de vulpi, aşa cum sunt prezentate în fotografiile ataşate”, se arată în răspunsul transmis de şeful Direcţiei, dr. Remus Ovidiu Moţoc.  

Ce s-a întâmplat cu cadavrele, nu ştie nimeni. Potrivit reglementărilor în vigoare, animalele împuşcate ar fi trebuit predate spre control la DSVSA Bihor, iar apoi la o firmă specializată pentru a fi incinerate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
păcat
Nebinovate! Habitatul lor este făcut praf! Ca si al ursilor, lupilor!
Postat 23 Martie 2018, 21:41 de TDS
civilizatie
Nu_mi aduc aminte cuvant cu cuvant, Ghandi a spus ca gradul de civilizatie a unui popor se poate vedea din modul in care se comporta cu animalele. Fiind in Europa ne pretindem, dar in realitate ........????????
Postat 23 Martie 2018, 20:19 de iahim
continutul articolului si eventual solutii
poiu are dreptate. argumente logice decente si exemple concrete. @scorilo, comenteaza continutul articolului, ai deviat irelevant de la subiect.
Postat 23 Martie 2018, 17:48 de roger
Da nu e singurul loc
Am mai vazut cazuri de oameni ce le urmareau, le otraveau si apoi cand erau in agonie le spanzurau. Ca vezi doamne, le mananca gainile, gaini ce se plimbau prin padure. Da ei aveau ca si caine potaie de aia de o dai cu pronto pe burta sa iti stearga parchetu, bischon sau cum ii zice. Atata mai stim, taiem padurile, impuscam ce putem, distrugem ce mai e de distrus si apoi ne plangem ca nu avem nimic. Din pacate acolo am ajuns, cale de intoarcere mai avem da trecem repede de ea. Iar cazul ala era usor de verificat daca se straduiau putin. Cati pot avea permis de port arma pe raza localitatii? Apoi, folosind creierele (cam lipsa daca ne uitam atent la investigatori) puteau afla de la oamenii din sat cine are arma fara drept. Poate direct chiar cine ar fi facut dezastrul ala. Jur, cateodata ma intreb de ce mai avem politie, ca ei fara ponturi nu is in stare sa isi gaseasca nici ciorapii, de multe ori, daramite criminali sau alte specimene.
Postat 23 Martie 2018, 05:22 de poiu
brute primitive
Omul din neanderthal lasat liber si inarmat. 'Felicitari' celor care le-au dat dreptul acestor brute prin excelenta sa poarte si sa foloseasca arme. Bruta este noul model de cetatean al acestei tari. Probabil in curand vom avea si canibali printre noi, cu permis port-arma si aia.
Postat 22 Martie 2018, 22:10 de User anonimizat
Vai si amar
Oamenii aia nu au dreptul la viata
Postat 22 Martie 2018, 21:22 de Sandu1201
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON