URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Octombrie 2010, 12:08

După ce liderul PSD Bihor i-a lăsat cu ochii-n soare, ziariştii l-au lăsat şi ei fără asistenţă

După ce liderul PSD Bihor i-a lăsat cu ochii-n soare, ziariştii l-au lăsat şi ei fără asistenţă Ioan Mang - imagine de arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Adunaţi vineri la ora 11.00 la sediul PSD Bihor din Parcul 1 Decembrie, pentru a participa la o conferinţă de presă la care fuseseră invitaţi de preşedintele Ioan Mang, jurnaliştii orădeni au părăsit locul fără a mai aştepta sosirea liderului social-democrat.

Motivul? Senatorul Ioan Mang a întârziat mai mult decât a anunţat că o va face. Iniţial, cu câteva minute înaintea începerii întâlnirii, preşedintele PSD Bihor a contactat-o telefonic pe secretara sa de la partid şi a comunicat că este prins în traficul aglomerat din cauza pregătirilor care se fac în centrul oraşului în vederea manifestărilor de închidere a Toamnei Orădene. "Domnul preşedinte a anunţat că întârzie câteva minute", le-a spus secretara reprezentanţilor presei.

La ora 11.30, însă, jurnaliştii au decis să părăsească sediul PSD Bihor, invocând faptul că întârzierea este deja prea mare şi că trebuie să asiste şi la alte evenimente programate la ora 12.00. În plus, reprezentanţii presei şi-au amintit că lipsa de punctualitate este un obicei mai vechi al liderilor PSD, care obişnuiesc să întârzie la conferinţele de presă şi în alte împrejurări, indiferent de anotimp sau de manifestările care mai au loc concomitent în oraş.

Văzând că ziariştii pleacă, secretara preşedintelui PSD a încercat să-i reţină, afirmând că "domnul senator a ajuns, e jos", iar aceştia au coborât să verifice şi au constatat că Ioan Mang, de fapt, nu ajunsese la sediul partidului nici atunci.

Reprezentanţii presei scrise, ai televiziunilor şi ai posturilor de radio au plecat în bloc de la sediul PSD spre Teatrul de Stat, de unde - la ora 12.00 - este programat să înceapă un control al inspectorilor sanitar-veterinari în legătură cu comerţul ambulant practicat în zona manifestărilor Toamnei Orădene.

UPDATE: Ca o dovadă suplimentară a neseriozităţii celor ajunşi în fruntea nu doar a partidelor, ci şi a instituţiilor descentralizate, controlul anunţat de conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare asupra comercianţilor ambulanţi nu s-a desfăşurat nici el la ora şi locul stabilite. După ce jurnaliştii orădeni au ajuns în faţa Teatrului la ora 12.00, directorul DSV Bihor, Mircea Gelu Budău, a emis un comunicat de presă prin care a anunţat că motivul constă într-o greşeală a secretarei instituţiei, care ar fi transmis invitaţia comunicând ziua de vineri când, de fapt, acţiunea de control va avea loc sâmbătă.

"Cu scuzele de rigoare, revenim la invitaţia adresată pentru participarea la acţiunile de control ce se vor desfăşura cu ocazia Zilelor Oraşului Oradea, dintr-o eroare de redactare s-a trecut data de 08 octombrie. Ca atare, acţiunile de control se vor desfăşura în data de 09 octombrie, începând cu orele 12.00", se arată în comunicatul şefului Direcţiei Sanitar-Veterinare, Mircea Gelu Budău.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
@romanul complex. Legea "Funeriu" vs Ce ii ”doare” pe unii!
I. ”Spre exemplu „Stefan” care la o analiza a comentariilor postate poate fi identificat ca fiind un important membri PSD Bihor pica des in plasa pedelistului agresiv”. ”Mulțumesc” pentru monitorizare și ...promovare, dar informează-te mai bine! De când ai inceput cu ...inventarul? A spune unor lucruri pe nume, care deranjeaza pe ”unii”, nu inseamna ca am picat in plasa cuiva! II. ”cele mai dure atacuri sunt postate la articolele despre PSD în vreme ce la cele despre PD-L comentariile sunt destul de „subtiri”.” Dvostra, ce poziție aveți fata de actuala guvernare? Pare a fi destul de ...”diluata”.
Postat 11 Octombrie 2010, 16:15 de stefan
observaţii
La sfarsit de saptamana am incercat sa urmaresc si sa fac un inventar al comentariilor postate la articolele despre PSD si la articolele despre PD-L. Nu mica mi-a fost mirarea să văd că cele mai acide comentarii, cele mai dure atacuri sunt postate la articolele despre PSD în vreme ce la cele despre PD-L comentariile sunt destul de „subtiri”. Apare firesc întrebarea: De ce comentariile apar în acest fel? Ar exista doua teorii în acest sens. Prima ar fi aceea ca pesedistii bihoreni sunt atat de fraieri incat, în loc sa-si atace adversarii politici se ataca intre ei, lovindu-se cu toata forta, fara nici un fel de menajamente. Totusi, este destul de greu de crezut ca pesedistii bihoreni sunt atat de infantili încat sa se cotonogeasca singuri. Nu poti ajunge de la o scaltoaca peste capul unui coleg, mai mult ori mai putin iubit, la o lupta de gherila in care sa urmaresti si sa tragi spre orice umbra ce misca. A doua teorie ar fi aceea ca războiala este rodul muncii unor pedelisti care lanseaza atacuri la persoana atata spiritele si alimenteaza lupta. Sunt sigur ca „Romanul Simplu” este un tip cu pareri portocalii, asta nu ar fi o problema insa e greu de inteles cum pesedistii intra in jocul lui. Spre exemplu „Stefan” care la o analiza a comentariilor postate poate fi identificat ca fiind un important membri PSD Bihor pica des in plasa pedelistului agresiv. Având în vedere faptul că, cel puţin la nivel declarativ, există o echipa de comunicare in PSD Bihor, plus niste baieti care se pricep cu internetu cu smecherii de astea, sunt surpsins că nu au pus la punct o strategie la fel ca cei de la PD-L, nu sunt activi pe net la articolele despre adversarii lor politici si pica in plasa instigatorilor. Poate ar fi bine sa se gandeasca la aceste aspecte.
Postat 11 Octombrie 2010, 07:12 de românul complex
@ruben
I. Ba da. A avut ce spune. De exemplu, despre: a) faptul că asumarea răspunderii de către Guvern, pe Legea educației (varianta Funeriu), este neconstituțională; b) studiul istoriei şi geografiei României în limba romana s.a. II. Despre rezolvarea pozitiva a unor situații, ca cea de la Diosig (clase cu număr mic de elevi romani), cine se ocupa? Tu "ruben"?
Postat 09 Octombrie 2010, 12:50 de stefan
Insamantari de partide.......
A avut o scuza, S-a dus sa-i nanaseasca pe Udrea de Bihor-alias Simonica Pasarica de la cu Jidvei, pentru ca Nasul cu chip de PORK la tava viziteaza des gaurile mereu disponibile ale ciorii vopsite blond-rozaliu..... Multe "seminte"de la toate partidele s-au intalnit inlauntrul PSD-istei PD-L-iste devenind astfel neamuri si astfel a luat fiinta cea mai ampla "coalitie"prin insamantare pe cai naturale", din mica noastra urbe! Pacat ca gazduitoarea noastra nu a dat nastere unui bastard universal care sa aiba sansa sa fie votat de toti laolalta!
Postat 09 Octombrie 2010, 12:02 de PUSTIITA......
replica la articol
Domnule senator PSD Ioan Mang dar cum de ati intirziat la conferintza de presa a PSD Bihor ?Ce ati vrut sa anuntati?Delegatii de la Congresul PSD din 16 octombrie din Bucuresti care vor fi aceeasi adica matracucile care stau cracit in fata dumneavoastra ,homosexuali tineri PEPEa homosexualul alias Emilian Pavel Florian,Lucian Ungur portatorul de cuvind si de poutza alu homosexualul,Roxana Balaj sefa dv de cabinet ,dar cu noi simpli membri de PSD militanti social democrati ,romanii simpli cum ramine ?ca si noi vrem ca sa mergem la Congresul PSD,,Puterea unui partid reprezinta increderea pe care o are in acel partid si ultimul membru si simpatizant `` citat Ion Iliescu.Va-ti laudat cu 10 000 de membri in Bihor ,degeaba va-ti laudat cu ei nu stiti ca sa-i uniti in jurul social democratiei,doar dezbinati,o sa va bucurati ,o sa introduceti amendamentul cu excluderea in din partid al membrilor simpli militanti de seama din PSD ,talibani rebeli fanatici din PSD Bihor asemeni lui@ Romanul Simplu in statulul PSD ,si o sa ramineti in partid doar cu familia,copii,amantele,si cunoscutii lingusitori a dumneavoastra domnule senator PSD Ioan Mang .Acesta este opinia lui Romanul Simplu
Postat 09 Octombrie 2010, 07:14 de Romanul Simplu
Pinochio de la DSVSA. Ep. Teapa de la ora 12.00 fix.
1. Cine a semnat invitația inițială, catre mass-media, pentru data de vineri, ora 12.00? Dna secretara, care este o competenta, sau dl. Budau? 2. Tinand seama si de faptul ca vineri, la ora 12.00, nu toate punctele de lucru/desfacere ale comertului stradal/ambulant din Centru erau operaționale (+lipsa public/consumatori), era si la mintea unei găini, faptul ca nu va avea loc, sau, ca nu își are sensul, un control marca ”Cristina Bigan”. 3. In schimb se impunea desfășurarea unui control pre-operational eficient, cu rol preventiv și de (eventuala) corecție major, activitate care se desfășoară, de regula, fără prezenta mass media și care, probabil, a avut loc. Evident, într-un cadru mai discret/profesionist.
Postat 08 Octombrie 2010, 20:23 de stefan
Ce v-ar fi spus mang
Mang vorbeste acum in pustiu,oricum nu spune si nu face nimic.
Postat 08 Octombrie 2010, 12:51 de ruben
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON