URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Ianuarie 2014, 16:44

Cocalari de Bihor! O şoferiţă de 23 de ani din Aleşd şi prietenii ei au "schiat" cu Audiul pe pârtie la Vârtop

Cocalari de Bihor! O şoferiţă de 23 de ani din Aleşd şi prietenii ei au "schiat" cu Audiul pe pârtie la Vârtop foto: Alba24.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O tânără în vârstă de 23 de ani din Aleşd a fost amendată, după ce a fost prinsă că a intrat cu maşina pe una dintre pârtiile de la Vârtop.

Potrivit Alba24.ro, întâmplarea s-a petrecut joi dimineaţă, în jurul orei 7.30, când şoferiţa, alături de o altă fată şi un băiat, a pornit într-o cursă cu un Audi A3, în sus, pe pârtie.

Au rămas, însă, blocaţi la jumătate, căci, la stâlpul 5, maşina s-a oprit în nămeţi, cel care a scos-o fiind, culmea, chiar administratorul pârtiei.

Acesta a chemat jandarmii, care au amendat-o pe şoferiţa amatoare de senzaţii tari cu 1.000 lei.

De altfel, administratorul a anunţat şi că va depune o plângere împotriva tinerei, deoarece pârtia a fost distrusă.

Martorii la eveniment au povestit că tinerii erau băuţi.

audi pe partie la arieseni.jpg

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
GRETA
Grety sau Greta?
Postat 06 Ianuarie 2014, 17:25 de Gheorghia
Puiu
PROASTA NU E PROASTA DESTULA, DACA NU E SI FUDULA>>>VAI DE PARINTII PE CARE II ARE.AU CRESCUT O PANARAMA PROASTA>ISI MERITA SOARTA DACA ASA AU STIUT SA O EDUCE>MAI BINE O SPANZURAU CAND A FOST MICA. ACUMA SA SUFERE >>SI INCA VOR MAI SUFERI STATI LINISTITI>>>
Postat 06 Ianuarie 2014, 14:02 de Puiu
fara minte
fata are probleme foarte mari cu capul,nu glumesc,parintii ei sunt de vina,nu o sa sfarseasca bine cu ea,se crede mafioata,se cearta se bate ,dosare...., ea saraca crede ca e smechera,dar din pacate nu e,rade lumea de ea.
Postat 06 Ianuarie 2014, 11:19 de zoli
anonim
vedeti-va de treaba voastra si lasati fata in pace,e tanara,nu a omorat pe nimeni,sa distrat si a platit pentru ce a facut,de suferit are mama ei ,ea e inca copil si nu realizeaza inca,traieste in filme,nu asa ar trebui sa iasa in evidenta dar asta e,o sa ii vina mintea intro zi,cu totii am facut prostii
Postat 06 Ianuarie 2014, 11:10 de anonim
:-)))
AUDI A3 cu nr de inmatriculare B 117 YGR, condusa de domnisara Moldovan Greti
Postat 05 Ianuarie 2014, 21:27 de carp3
esti analfabet!
....sau analfabeta. Dar stai linistit/linistita. Nimeni din anturajul tau nu o sa-si dea seama
Postat 05 Ianuarie 2014, 19:59 de pt "tarani invidiosi
Pt tarani invidiosi
Bine ca voi toti v-ati nascut la oras si nu aveti rude la tara :))) pe sate si comune , macar Alesd-ul e oras :))
Postat 05 Ianuarie 2014, 17:57 de Tarani invidiosi
saraca de ea
din pacatepentru ea inca nu stie.....dar este tipul de femeie care o sa ajunga la 30 de ani sa fie batuta de burtosul de sot pe care o sa si-l gaseasca, in timp ce este inselata cu cea mai buna prietena a ei, ea la randul ei batandu-si copii de frustrare. Imi e mila de ea sincer. Asta este soarta tuturor parasutelor si ea o sa pateasca la fel
Postat 05 Ianuarie 2014, 15:33 de doc
Jurnalism de bugetari
Daca e perioada lenta la bugetari, atunci Bihoreanul risca sa moara de foame.
Postat 05 Ianuarie 2014, 12:02 de Walk
MĂCAR ATÂTA
SĂ ZICĂ MERCI ĂIA DE LA VÂRTOP CĂ AU AVUT ÎNCASĂRI :))) MĂCAR AŞA, CĂ LA CE PROASTĂ E ZĂPADA...BRAVO FETILI !!!!
Postat 05 Ianuarie 2014, 11:04 de ADINA
@Coasa
Lasa tu' , mai draga! Nu prea ai umblat cum te lauzi sau ai avut ochelari? De miticii manelisti? Nimika? Aia in plus sint analafabeti, tiganizati(clonati, daca vrei tu) pin' in maduva! Limba vorbita de ei este nesimtirea.Aia ii intrec cu mult pe cocalarii de bh .Acolo e sectorul zootehnic al romaniei, unde copitatele sint in mediul natural! Ghertoii de Bh incerca si ei sa tina pasul, se straduie din greu sa-i ajunga...
Postat 05 Ianuarie 2014, 10:24 de citizen
penibili!
Ce penibili.. sa vezi ce se lauda cu prostia asta din capul lor (ei) pe FB, parca ar avea 14 ani .. vai si amar!
Postat 05 Ianuarie 2014, 09:32 de Dani
patzasti
cand dau tzaranii de bani , vai si amar de capu' oamenilor normali
Postat 05 Ianuarie 2014, 04:54 de alin
In Bh sunt numai cocalari
Daca te duci pe partie vezi cocalari, in cluburi- cocalari, pe strada , tot ei. Ei retarzi, freze rasi pe lateral cu smoc coafat in crestet, extrem de imbecili si de mandri, ele zdrente mizerabile, par tapat sau tip sarmale, cu sprancene tatuate, da cu impresii de monte carlo si cu 10 lei in buzunar. Nicaieri in Romania sau pe aiurea nu mi-a fost dat sa vad asemenea cantitate de deseuri umane. Si ce e mega ciudat , seamana intre ei de parca ar fi frati. Apar in toate cluburile din oras. Singura explicatie, clonarea umana e realitate in Bihor.
Postat 05 Ianuarie 2014, 02:11 de Coasa
DIN NOU GRETY
AAAAAAA GRETY a noastra se relaxeaza de minunela pensiunea NOBLESSE In Felix, ca norocu pe ea o mai linisteste subtirel CHILBA pana vine SEba afara
Postat 05 Ianuarie 2014, 01:31 de UNU_ALTU
GRETY MOLDOVAN
Cine alta Cocalareasa putea fi decat marea PLAYBOY SUGUS de Alesc pe numele ei de scena GRETY MOLDOVAN ???? Cu Audiul ei YGR .Si asa cum zice maneaua SOLO SOLO pt biata Grety care sufera de singuratate dupa Seba saracul...
Postat 04 Ianuarie 2014, 23:37 de UNU
quatro
cum dracu poti sa fii atata de prost sa urci cu masina pe partie valeu fugiti
Postat 04 Ianuarie 2014, 23:11 de ggg
@baby Bravo!
Asa este! Buuuna remarca! mai ales cocalarii de BINSHU' sint cei mai "scoliti" in ale magariilor si potlogariilor! Nu exista altii ca ei in tat' judetu' ! Zii binsh si poti trage apa! Acolo prostia e la ea acasa.Ca se mai nimeresc si din alte zone folclorice...ada Doamne! Mama prostilor e mereu gravida!
Postat 04 Ianuarie 2014, 22:53 de citizen
panarama
Asai cand dai pe mana unei femei o masina, pentru care nu a muncit ea, s-a gandit sa urce in varful dealului....atata o duce mintea pe ea, "panarama", putin spus. Ar trebui sa ia o amenda de vreo 10000 de lei, si un dosar penal.....altfel nu o sa se astampere, nici ea....nici alti ca si ea. Acesti oameni trebuie adusi cu picioarele pe pamant, dar nu are cine.....nu avem justitie, politie....astia umbla uni dupa alti sa se bage in puscarie, de frica ca ar fura uni mai mult decat alti!!!
Postat 04 Ianuarie 2014, 20:30 de dan
Doua categorii de cocalari are Bihorul !
Din bazinul folcloric de pe linia Alesd-Birtin si din bazinul, si mai folcloric, de pe linia Beius-Cacaceni ! Si astia sunt de regula exportati in marile orase, zone turistice, grupuri politico-financiare ... !
Postat 04 Ianuarie 2014, 19:10 de Baby
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON