URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Iunie 2014, 13:41

Călărie sau măgărie? Galopul Parţium i-a taxat pe vizitatori, deşi organizatorii au anunţat acces gratuit (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Câteva sute de vizitatori au trecut pragul complexului King's Land din Ineu de Criş, sâmbătă dimineaţă, curioşi să vadă Galopul Parţium, un concurs de călărie pentru amatori organizat împreună cu UDMR Bihor. Majoritatea au fost însă dezamăgiţi de modul de organizare a evenimentului.

Banii jos!

Vizitatorii au avut primul şoc chiar la intrarea în complex, unde mai multe domnişoare stăteau şi rupeau bilete de intrare. Deşi încă de o lună, de când au anunţat evenimentul, organizatorii au spus că vizitatorii vor avea accesul liber, sâmbătă intrarea s-a putut face doar în schimbul a 15 lei pe persoană! Situaţia i-a pus în posturi jenante pe mulţi dintre vizitatori, care s-au trezit că trebuie să se scotocească pentru bani, chiar dacă se aşteptaseră să nu cheltuie prea mult...

Surse neoficiale au declarat BIHOREANULUI că schimbarea a fost anunţată zilele trecute doar în presa de limbă maghiară din Oradea. Pretextul organizatorilor a fost că nu doresc ca în complex să intre "orice cerşetor".

"Pot să vă spun că fiecare vizitator a primit în baza tichetului băuturi răcoritare şi gulaş", s-a rezumat să explice BIHOREANULUI managerul King's Land, Ferencz Istvan. Bărbatul n-a minţit, însă apele minerale şi berile primite de vizitatori erau ţinute afară, în bătaia soarelui, aşa că prea puţin au fost de folos. Ce i-a costat pe organizatori să anunţe de la bun început că intrarea se taxează, Ferencz n-a mai spus.

Marea aşteptare

Odată intraţi în complex, vizitatorii, majoritatea părinţi cu copii, s-au poziţionat în jurul traseului pregătit pentru galop, aşteptând să vadă caii concurând. Au aşteptat degeaba ore în şir, însă. Deşi anunţaseră că ora de debut a cursei va fi 10, caii au pornit în galop abia la ora prânzului. Iar până atunci toţi părinţii s-au străduit să-şi ascundă copiii nerăbdători la umbră...

Mai mult, când întrebau despre program ori alte activităţi ce se pot face în cadrul complexului, vizitatorii rămâneau cam fără răspunsuri. Angajaţii care mişunau prin incintă nu au ştiut să dea niciun detaliu, ba chiar de multe ori nici măcar nu au înţeles întrebările, întrucât cunoşteau doar limba maghiară.

Într-un final, cei 10 concurenţi înscrişi în cursă - jumătate din numărul pe care îl estimau organizatorii în urmă cu o lună - au galopat sub privirile a câtorva sute de participanţi. Iar ambiţiile anunţate ale organizatorilor de a avea 10.000 (!) de vizitatori s-au spulberat rapid. De altfel, la un asemenea stil de organizare, nici nu-i de mirare...

Eşecul organizării a fost recunoscut BIHOREANULUI chiar şi de Ferencz. "Îmi cer scuze. Sper ca anul viitor să iasă mai bine", a declarat managerul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
6 iunie 2014
Cluj-Napoca, în jurul orei 16:00, două trenuri din Ungaria, au sosit în gară, transportând 3.000 de unguri spre Şumuleu Ciuc, la sărbătoarea catolică a Rusaliilor. UDMR Cluj, partid aflat la guvernare şi la conducerea Consiliului Judeţean Cluj, i-a întâmpinat cu onoruri pe oaspeţi deşi aceştia din urmă afişau mândri hărţi cu Ungaria Mare, steaguri ale “ţinutului secuiesc” şi purtau tricouri cu Transilvania înglobată în Ungaria. Ungurii nu prea s-au manifestat evlavios cerând Transilvania, având în vedere că au venit în România pentru a participa la o slujbă religioasă. De pe peroanele gării, călătorii din trenuri au primit pogăcele şi reviste “Igen, tessek!” (Da, poftiţi!). Consulul Ungariei, Magdo Janos şi consilierii locali Gered Imre şi Olah Emese s-au aflat printre cei care au întâmpinat cele două trenuri. Din trenuri au fost agitate şi drapele cu cai albi pe ele, care amintesc de intrarea lui Miklos Horthy în Cluj-Napoca, cu regimul său de tristă amintire, care a masacrat o mulţime de români şi evrei nevinovaţi din Transilvania. Ne facem datoria şi le spunem revizioniştilor că România este stat naţional, unitar şi indivizibil.
Postat 09 Iunie 2014, 01:02 de 2K14
Porcarie
Jogodii udemeriste in complicitate cu budapesta... Tot cu ochii dupa furat.
Postat 08 Iunie 2014, 21:34 de Oradean
Nu prea te duce capul...
Nu i-a pus nimeni pe organizatori sa anunțe ca v-a fi gratuit, cine vrea sa vina vine, cine nu vrea nu vine, sau cine vrea sa plateasca plateste cine nu, nu. Dar nu promiti ceva si dupa aceea nu te tii de cuvant. Pui oamenii cu copii sa vina sa vada "galopul" dupa aia il amani cu 3 ore si vii cu cheta. "Sper ca anul viitor să iasă mai bine" - anul viitor nu va mai veni nimeni, veti fi doar voi si jegurile udemeriste. Romanii va scuipa in fata.
Postat 08 Iunie 2014, 16:40 de @Carp III
MAGARIE !
Au incercat sa prosteasca lumea (e tipic pt ei) ca e gratuit, sa mearga astfel cat mai multi iar odata ajunsi acolo, au mizat ca oamenii nu se vor intoarce si o sa cumpere bilet. Si restul organizarii a fost de tot rahatul.
Postat 08 Iunie 2014, 15:19 de @lepra udemerista
copy
Stai linistit, au participat si slujitorii romani ai udmr-ului...ca na...banii dati se intorc si la udemeristi! Ma mir cum de au cerut numai 15 LEI cand accesul la KL incepe de la 150 de euro :)...
Postat 08 Iunie 2014, 07:39 de copy
Jigodismul bihoreanului care se crede jurnalist !?!
Sigur, trebuia să fie intrarea gratuită ca pentru nişte iepe care mănâncă aer, mai trebuia să se găsească acolo, dacă tot a fost co-organizat de nişte UDMR-işti, bogracs şi toros din belşug, pentru burţile celor veniţi din "capitala" judeţului şi, desigur, mai trebuia să se adune nişte bani de la călăreţi, pentru "bunăvoinţa" Bihoreanului !?!
Postat 07 Iunie 2014, 21:50 de Carp III
RUSINE
sincer ... sunteti de rusine. Pacat ... aveam incredere in voi !!!
Postat 07 Iunie 2014, 20:55 de ion
Ia si fugi
Obiceiuri de migratori care nu se uita. Cai,carute,corturi,ceaun...si furat.
Postat 07 Iunie 2014, 20:45 de Ulan Bator
bull
Boschetarii si cersetorii au ramas in centru civic :( cum sa ajunga ei la Kingslad??? Ha ha ha ha ha...
Postat 07 Iunie 2014, 18:19 de bill
Tun...
Tipic hudemerist.
Postat 07 Iunie 2014, 16:09 de nail
Bani
Nu ala-i prost care cere. Prost e cel care da.
Postat 07 Iunie 2014, 15:03 de Casio
tun rapid....ha?
pai 15lei X 10.000 presupusi participanti = iau tot si plec in bahamas(baghamhias). profitabila chiestie. de luat aminte. merci de pont nenea organizatoru\' :))
Postat 07 Iunie 2014, 14:01 de taz
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON