URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Iulie 2013, 14:58

Ajutaţi de trecători, doi poliţişti au ridicat cu mâinile o maşină ce bloca tramvaiele pe Primăriei (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fără să-i pese dacă s-a încadrat în marcajele parcării, şoferiţa unui Volkswagen Polo înmatriculat în Bihor a reuşit performanţa nedorită de a bloca tramvaiele pe strada Primăriei. Vineri în jurul orei 13.30, de la intersecţia Primăriei cu Duiliu Zamfirescu până la biserica Emanuel tramvaiele au rămas blocate în trafic, iar orădenii care n-au putut să aştepte s-au dat jos şi şi-au continuat drumul ca pietoni. "Asta e nesimţire crasă", s-a plâns o bunicuţă care a trebuit să coboare din tramvai cu nepoţelul de mână.

La locul incidentului a venit un poliţist local şi unul de la Poliţia Municipiului, care au chemat o maşină de ridicări auto. Cum aceasta a întârziat să apară şi nici şoferul nu era prin preajmă, unul din poliţişti a îndemnat trecătorii: "Hai să punem mâna să o ridicăm!". Aşa că cei doi poliţişti ajutaţi de alţi bărbaţi din jur, inclusiv de vatman, au reuşit să mute maşina astfel încât tramvaiele să poată trece.

Apoi, agentul local a blocat roţile autoturismului, până când la faţa locului a ajuns echipajul de ridicări.

Când Volkswagen-ul era aproape urcat pe platformă, dinspre Duiliu Zamfirescu a apărut o tânără care fugea spre poliţişti, rugându-i să nu îi ridice maşina. "Fără nu-nu-nu, doamnă. Nu trebuia să blocaţi tramvaiele", i-a răspuns poliţistul.

Deşi a încercat să convingă agenţii, spunându-le ba că a era la un spital, ba că a încurcat-o strada Duiliu Zamfirescu, închisă traficului rutier din pricina unor lucrări, tânăra s-a ales cu amendă de 150 de lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
ASTA e romanul, bun de plata :)) !!!
ce VESTE MINUNATA, POLITISTI sunt mereu ajutati sa cersesca painea ce a de toate zilele de la TRECATORII binevoitori, dupa mine nici macar nu mai avem nevoie de ei, orice trecator poate sa faca ce face un politist, non profesionalism, non pregatire si mai avantajos atinge ce vrei chiar daca multoara nu le palce :))) daca era masina unui din SRI :)))))))), sau a Presedintelui o mai miscati ? ASTA e romanul, bun de plata :)) !!!
Postat 07 Iulie 2013, 11:25 de ASTA e romanul, bu
cade tencuiala in zona respectiva
cade tencuiala in zona respectiva nu vad nici o masura civilizata luata de Primarie nici macar de avertisment, de miros de putred si ciuperci pe pereti , nic var nu au , trebuie sa ne punem o masca, cei de la SANATATEA PUBLICA ce pazesc , legea !!SANATATEA PUBLICA is DEAD, pe statul de plata nu este asa !! NU v ati saturat sa furati si sa furati cetatenii, inclusiv sanatatea publica ?
Postat 07 Iulie 2013, 11:17 de SANATATEA PUBLICA is
Lor le cade tencuiala pe casa si culmea sar sa ajute pe altii :))).
"ajutati" de curiosi ca in rest nu au ce face de plictiseala in DEMOCRATIE :)))))))).Ce mai povestesc ei la o bericica , cum au atins, au simtit ce au si altii , ce POWER de tauras , sustinuti de POLITIE :)). Lor le cade tencuiala pe casa si culmea sar sa ajute pe altii :))).Ce harnici sunt curiosi !
Postat 07 Iulie 2013, 10:55 de ce harnici sunt curi
pedeapsa o aplica politisti si vinovatilor si nevinovatilor !!!!
o gramnada de parasute care salaveaza POLITIA Romana :)) ca il jigneste pe sofer si nici un judecator nu se autosesizeaza la acest comprtament barbar deloc civilizat, de ce jigniti soferul , care lege va permite sa l jigniti, pedeapsa o aplica politisti si vinovatilor si nevinovatilor !!!! CONCOMITENT si trecatori sunt vinovati cum a parcat un sofer indiferent de etnie, varsta, sex, etc !! NOI gresim cand acordam CETATENIA ROMANA ORICUI !!!! ORICE jeg in functie publica isi bate joc de cetateanul care are dreptul sa se deplaseze si il obliga sa fie MARTOR OCULAR !!!!
Postat 07 Iulie 2013, 10:47 de vai de capul vostru
tiranie traim nu democratie !!
saraci trecatori speriati si mai grav OBLIGATI de politisti sa salveze vietii in fata unui pericol social iminent :))))))))))!!!! PUNE mana nu mai sta si privi ! De cand POLITISTUL te sechestreaza, obliga , hai sa vedem codul lor dentologic PROFESIONAL, sa le dam lectii cu privire la DEMOCRATIE !
Postat 07 Iulie 2013, 10:40 de pune OSUL !
tiranie traim nu democratie !!
saraci trecatori speriati si mai grav OBLIGATI de politisti sa salveze vietii in fata unui peicol social iminet :))))))))))!!!! PUNE mana nu mai sta si privi !
Postat 07 Iulie 2013, 10:39 de pune OSUL !
Putina amenda i-a dat
sa inteleg ca a primit doar 150 lei deoarece masina nu i-a fost ridicat? daca ii era si dusa primea cam 300 lei? ca atunci se mai punea si o extra taxa de pastrare a masinii?
Postat 06 Iulie 2013, 17:37 de B
Municipal
Cum sa zic eu mai simplu. Poate ca amenda e prea mica. Ideea e ca cam toata lumea s-a obisnuit cu 2-3 masini/familie; in consecinta, normal ca traficul este asa aglomerat ... dar don'soara nu are scuza oricum ai privi lucrurile. Poate ca daca ar fi dat-o in judecata unul dintre pasagerii tramvaiului pe motiv ca a pierdut ceva bani in timpul cat a stat blocat in trafic ... ar mai fi reglat conturile. :)
Postat 05 Iulie 2013, 21:02 de Un sofer
Nu era nevoie de nici un poliţist dacă venea forţosul Bolojan !?!
...
Postat 05 Iulie 2013, 20:33 de Carp III
hai sal castram pe nebun
trimiteti militieni la sala sa fie puternici ca nau minte cat o gaina ca seful lor
Postat 05 Iulie 2013, 18:42 de TODORAN
in 2050 o sa avem adevarati Politisti care isi merita uniforma, probabil !!!
Poate se vor preocupa si de consolidarea cladirilor ca cade tencuiala si nu va favoriza anumita clientela politica :)))) in 2050 o sa avem adevarati Politisti care isi merita uniforma, probabil !!!
Postat 05 Iulie 2013, 17:50 de probabil!
legea restul luati ..... !
Măsura ridicării vehiculelor staţionate neregulamentar. Competenţa instanţelor interne şi analiza jurisprudenţei CEDO Potrivit art. 64 din O.U.G. nr. 195/2002, poliţia rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă. Ridicarea şi depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate se realizează de către administraţiile publice locale sau de către administratorul drumului public, după caz. Contravaloarea cheltuielilor pentru ridicarea, transportul şi depozitarea vehiculului staţionat neregulamentar se suportă de către deţinătorul acestuia. Ridicarea vehiculelor dispusă de poliţia rutieră în condiţiile prevăzute la alin. 1 se realizează potrivit procedurii stabilite prin regulament.
Postat 05 Iulie 2013, 17:47 de fiecare face ce vrea
super atributii de POLITIST oficial sau neoficial!
:)))) sunt si politisti INSTRUMENTE de TRACTARE :))) OMUL inlocuieste tehnica :)) ce alte calitati mai au , numai ei stiu , fac parte din fisa postului, au si CUMUL de FUNCTII ! Acum ii rugam sa spele si masina sa nu o lase plina de transpiratie :))> IGENA muncii, allloooo ! Are politistul la el pe teren OBIECTE sanitare sau ei sunt scutiti de la IGENA pe teren ? NUMAI in Oradea sau in Romania vezi asa ceva :)))) ! TREBUIE pusa in panou la PRESEDEDINTIE, cum respecta POLITISTI LEGEA in ROMANIA !
Postat 05 Iulie 2013, 17:19 de vai de noi , frate !
cristos
doamne fereste femei la volan !!!!
Postat 05 Iulie 2013, 17:11 de isus
...
Nu e ea de vina saraca. de vina sunt cei care i-au dat permisul. sigur are multe deficiente la condus, nu doar o amarata de parcare. nu pare sa fie o pitzi, e doar una care nu stie conduce, dar se risca....dovada si masinuta, toata ondulata :) eu raman la concluzia ca permisele se dau prea usor
Postat 05 Iulie 2013, 16:47 de eu
pitipoanca
credeti ca o intereseaza pe pitzi?..numa sa nu i de a in judecata ca au enervat o..:))))))
Postat 05 Iulie 2013, 16:42 de jean
...
Trebuia confiscata masina! Oare cine i-a dat carnetul pitipoancei?
Postat 05 Iulie 2013, 16:12 de ...
da
e blonda, tre s-o intelegem.
Postat 05 Iulie 2013, 15:41 de blonda
.
cocalarii si pitzipoancele care au prea putini neuroni si n-au habar in a parca corect o masina si blocheaza transportul in comun ar trebui sa ramana fara permis de conducere si munca zilnica in folosul regiei de transport timp de o luna!
Postat 05 Iulie 2013, 15:40 de doggy_c
Putin pt idioate sau idioti care parchiaza aiurea
Prea putin 150 de lei pt asa un deranj, ar trebui date dupa gravitate, hingheri miau ridicato in 20 de min de pe Cuza Voda parcata normal doar ca nu era pe marcajul lui Bolo nota de plata 245 lei can diam vazut erau cu ea pe platforma o duceau, deci unde e justetea cand asemenea bizoni sau vaci blocheaza tot orasul ...
Postat 05 Iulie 2013, 15:25 de Oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON