URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Martie 2011, 16:09

Un tânăr care l-a luat la bătaie pe poliţistul care l-a amendat, arestat pentru 9 zile (VIDEO)

Un tânăr de 25 ani din comuna Roşiori a fost arestat, marţi, pentru 9 zile, de către Judecătoria Oradea, Cristian Moga fiind acuzat că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, beat fiind, l-a luat la bătaie pe agentul Ciprian Madea din cadrul Postului de Poliţie Roşiori, ajutor al şefului de post din comună, care îl amendase cu două luni în urmă.

"Învinuitul a fost reţinut pe data de 28 februarie, pentru 24 de ore. Eu însă nu pot să concep ca în Bihor persoane care exercită autoritatea statului să fie ultragiate, motiv pentru care am solicitat arestarea agresorului iar instanţa a admis cererea noastră", a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra.

Atac la benzinărie

Din cercetările efectuate de procurori, Cristian Moga l-a atacat pe poliţist în noaptea de 25/26 februarie, în jurul orei 2, în barul din incinta unei benzinării din Roşiori, unde poliţistul, care era de serviciu în acea noapte, a intrat să se încălzească şi să bea un ceai cald.

"Învinuitul a venit la masa poliţistului, i-a cerut să iasă ca să discute şi văzând că nu i se acordă atenţie, a început să-l tragă de haine şi să vocifereze, fiind tras de lângă poliţist de un prieten al său, care a încercat să-l calmeze. Acesta nu a renunţat, însă. S-a întors şi a încercat să-l lovească pe poliţist, iar în urma îmbrâncelilor care au urmat, a şi reuşit. L-a lovit de mai multe ori cu pumnul peste faţă iar după ce poliţistul a ieşit din bar, refugiindu-se în staţia de benzină pentru a anunţa incidentul, a fugit după el şi l-a mai lovit de două ori cu pumnul", a explicat prim-procurorul.

Potrivit lui Gavra, în zilele care au urmat, tânărul a încercat să-şi împace victima, căutându-l în mai multe rânduri şi oferindu-i sume de bani pentru a-l îndupleca să-şi retragă plângerea. "S-a oferit să-i plătească oricât ca să se împace. Iar când acesta nu a vrut, l-a ameninţat că dacă va reclama cele petrecute, îl va "aranja" cu fraţii săi", a povestit Viorel Gavra.

În urma incidentului, poliţistul s-a prezentat la Serviciul de Medicină Legală Bihor, iar potrivit certificatului medico-legal, leziunile pe care le-a suferit necesită cel puţin 5-6 zile de îngrijiri medicale.

Tot mai mulţi poliţişti bătuţi

Cazul a fost cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea iar Cristian Moga a fost audiat în mai multe rânduri legat de incident, însă dacă pe 26 februarie şi-a recunoscut şi regretat fapta, două zile mai târziu a recunoscut doar parţial cele întâmplate. "A declarat doar că ştie că l-a împins pe poliţist însă nu-şi mai aduce aminte ce s-a întâmplat în continuare, întrucât la acel moment era sub influenţa băuturilor alcoolice", a mai spus prim-procurorul Parchetului.

În urma audierii, procurorii au decis reţinerea bătăuşului iar ulterior au propus Judecătoriei Oradea arestarea acestuia, pentru 9 zile, solicitare admisă de instanţă. "Chiar dacă, fapta învinuitului a avut ca urmare doar 5-6 zile îngrijiri medicale, nu trebuie omis niciun moment faptul că acesta a agresat fizic un poliţist aflat în exerciţiul funcţiunii, nesocotind flagrant autoritatea publică cu care acesta a fost învestit şi creând o stare de nesiguranţă în comunitatea locală", se arată în încheierea Judecătoriei Oradea, prin care s-a admis cererea de arestare a lui Cristian Moga.

Actul specifică totodată şi faptul că, în ultima perioadă, infracţiuni de ultraj asupra poliţiştilor au luat o amploare deosebită, "iar lăsarea în libertate a celor bănuiţi ar întreţine un climat infracţional şi ar crea impresia făptuitorilor că pot persista în încălcarea legii fără să li se întâmple aproape nimic".

Decizia judecătorilor a fost atacată, prin recurs, la Tribunalul Bihor, de avocatul lui Cristian Moga, care cer înlocuirea măsurii cu una mai puţin restrictivă, aceea de a primi interdicţia de a nu părăsi ţara, solicitare care se va judeca în cursul acestei săptămâni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
politist batut
sa il luati de * pe agresor
Postat 13 Martie 2011, 17:58 de cosmin
RUSINE javree
vezi cazul BLEJNAR i au blocat marfa la un ITALIAN pe motiv ca nu a platit accize dar el a colaborat cu DNA si POCcccc mama lor de javre imputite si Corupte incepand d la avocati pana in varf acum intelegeti de ce se CONFISCA e o moda de a lua ce?
Postat 02 Martie 2011, 19:09 de cetateanul roman
si revoltator
\"Învinuitul a venit la masa poliţistului, i-a cerut să iasă ca să discute şi văzând că nu i se acordă atenţie, a început să-l tragă de haine şi să vociferez\" POLITISTUL are obligatia sa aplaneze un CONFLICT nu sa l intretina practic el l a provocat pe tanra prin IGNORANTA, deci un politist nu e invizibil in societate e are onligatia sa consilieze si sa comunice nu sa IGNORE , el a provocat conflictul este ff clar \"EU POLITIA sunt LEGEA tu OMUL esti un NIMIC\" sa l consulte un Psiholog sau si asta a fost numit POLITIC fara sa aiba pregatire .
Postat 02 Martie 2011, 17:23 de @mario
si revoltator
atentie si baiatul de 25 de ani era si BEAT-amortit vai de capul tau MARIO ia cursuri de legitima aparare si sati sa vezi ce ti fac doi POLITISTI ca nu totii accepta sa dea spaga si mita:)) bataie de joc nu trebuie sa fi in locul pustiului o victima a unui sistem care reprezinta interese propri nicidecum al cetateanului
Postat 02 Martie 2011, 17:11 de @mario
si revoltator
sti ceva in primul rand Politia trebuie sa fie DOTATA si sa previna aceste atacuri de ce crezi ca nu sunt? ca sa poata prin JUSTITIE inchide dupa bunul pplac oamenii, in primul rand DECARATIILE majoritatatea nu sunt reale si ceneva face DREPTATE dupa cele scrise-atentie, cele scrise nu inseamna ca sunt si adevarate, trebuie dovedit ca nu sunt adevarate, EXISTA o gramada de martori MINCINOSI, trebui sa ajungi la BUCURESTI daca vrei JUSTITIE. CE POLITIE E aia ca te pot BATE 1 la 1 ce politie este nu sti sa l eviti pe om si primesti pumn in cap, du te si fa cursuri d paparare in caz de atac,ce am citit eu reiese ca este O sarada un POLITIST nu are pregatirea sa lupte corp la corp cu un atacatorrrrrrrrrrrr ....soooo MAROI cereti scuze , mai bine pe uramsunt dotati cu diverse aparate, ce nu sti?
Postat 02 Martie 2011, 17:07 de @mario
pentru" cidat de trist"
Daca tu ai primit o sanctiune fara sa fi vinovat ,esti un prost. De ce nu ai contestat in justitie sanctiunea? Sau poate e revoltator cand esti sanctionat tu ? Cum ai vrea sa faca politia? Mor oameni pe sosele din cauza alcoolului la volan, sa impusca pentru un loc de parcare. Din pacate astia suntem noi,nu recunoastem ca gresim ,stim doar sa aruncam vina pe altii . Dace te ia cineva la pumni o stigi " acuma unde e Politia" . Astia suntem noi ,niste salbatici.
Postat 02 Martie 2011, 16:58 de Mario
si revoltator
daca ati cunoaste OMUL Viorel Gavra nu v-ati putea privi IN OGLINDA dar dormiti in pace COPII nu sunteti nascuti pentru lumea asta, din fericire pentru voi.JUSTITIA manipuleaza oamenii dupa bunul plac nu IN FUNCTIE DE EGALITATE, eu am primit amenda asa din URECHI POLITIA cand vine la o interventie pe unul il amendeaza ORICUM dupa URECHI deci practic daca vrea iti rade in nas si te batjocoreste, se merge dupa neamuri, pile, relatii POLITIA nu ne reprezinta pe noi asa cum nici VIOREL GAVRA nu reprezinta dreptatea, eagalitatea.numai D-zeu il va putea ierta pentru tot raul facut altora.
Postat 02 Martie 2011, 16:45 de ciudat de trist
si revoltator
de taota JENA am ajuns POLITIA este platita de acest tanar care l a batut scrieti VOI dar de unde autoritatatea ca POLITIA face doar ce vrea EA? FRATILOR privatizarea si vedeti voi in realitatate cat valorati ZEROBARAT toate amenziile care se dau sunt abuzuri continuate, poti primi amenda si fara sa fi vinovat, am ajuns bataia de joc celor care le dam sa manace si sa stea confortabil cu pixul si caldurica sub FUND, FELICITARI! ceva oricum se va intampla paharul e ff plin nu puteti umple puscariile la refuz si nu uitati undes multi puterea creste, asa ca va sfatuiesc sa va schimbati strategia ridicola prin care abuzati de functia pe care o aveti, roate se invirte mai devreme sau mai tarziu ve ti ajunge in locul OAMENILOR, sa nu uitati.SUCCESURI1
Postat 02 Martie 2011, 16:34 de ciudat de trist
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON