URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Septembrie 2013, 14:04

Turistul orădean mort la Cheile Olteţului era un profesor îndrăgit la Şcoala Dacia (VIDEO)

Orădeanul de 43 de ani decedat vineri, la Cheile Olteţului, după ce a vrut să facă o poză dar s-a dezechilibrat şi a căzut în prăpastie, era profesor de Fizică la Şcoala Dacia şi era fondatorul clubului de astronomie din Oradea.

Marin Bica era unul dintre cei mai apreciaţi profesori, elevii săi fiind cunoscuţi pentru rezultate obţinute la concursuri şi la olimpiadele internaţionale de Astronomie. Pentru rezultatele sale, profesorul avea numeroase diplome şi medalii.

Colegii spun despre el că era printre dascălii dedicaţi meseriei, apropiat şi iubit de elevi. De altfel, aceştia din urmă au şi lansat, în memoria sa, un videoclip emoţionant pe Youtube, cu imagini din timpul cursurilor şi concursurilor la care au participat.

Cu toţii sunt încă şocaţi de moartea profesorului lor şi îl descriu ca fiind "un profesor de nota 10", "prieten adevărat", "Cel mai adevărat profesor, nu a avut egal! Un adevarat geniu!". "Mulţumim pentru anii de studii acordaţi, pentru iubirea, sinceritatea, devotamentul şi implicarea cu care ne-aţi înconjurat atâţia ani! Mulţumim pentru tot! Pentru cel mai bun profesor, Bica Marin", arată unul dintre mesajele lăsate pe platformele de socializare.

Născut pe 21 iunie 1970 şi absolvent al Facultăţii de Fizică, la Cluj Napoca, Marin Bica a fost atras de astronomie din al patrulea an de facultate, aprofundând domeniul din pasiune. "Cine ajunge să ştie astronomie, ajunge un om liber", spunea el.

La Şcoala Dacia preda din 2001, pe lângă fizică el învăţându-i pe elevi şi predea astronomia, ca materie suplimentară, în afara programului şcolar.

Credincios din fire, cânta în fiecare duminică în strana Bisericii Sfânta Vineri, din Parcul Ţăranilor şi îi plăcea să facă fotografii. De altfel, apropiaţii spun că fotografia era şi motivul pentru care a decis să meargă în excursie cu prietenii la Cheile Olteţului.

Trupul dascălului a fost adus la Oradea în cursul zilei de sâmbătă. Înmormântarea va avea loc luni, de la ora 15, la capela orăşenească din Cimitirul Municipal.

Citiţi pe aceeaşi temă şi articolul: "Turist orădean, mort la Cheile Olteţului. S-a dezechilibrat în timp ce făcea poze!"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
dumnezeu sa ti odihneasca sufletul
in acest moment imi vin in minte versurile "E usor a scrie versuri cind nimic nu ai a spune" citind comentariile ma gindesc cu stupoare cum ne mai suportam ,vorbiti toti despre ce s-a petrecut si va dati cu presupusul,va intreb a-ti fost acolo? daca nu atunci spuneti atit Dumnezeu sa-i odihneasca sufletul in loc cu drepti... dumnezeu sa te ierte si sa ti aseze sufletul intre ingeri Dacian....
Postat 25 Septembrie 2013, 07:16 de dorel
Si voi
Care nu l-ati cunoscut si vorbiti prostii despre el, si tot felul de insulte , "nu" va doresc sa muriti voi sau familiile voastre cel putin la fel de drastic ca si domnul profesor , dar nu trebuie sa luati in serios ce am zis , fiecare are un destin , si cei din jurul vostru isi vor bate joc in acelasi fel de persoana voastra , adica de trupul vostru rece . Odihneste-te in pace profesore !
Postat 24 Septembrie 2013, 01:11 de Morti
RIP
Un profesor si un om de exceptie. Dumnezeu sa il odihneasca in pace...
Postat 23 Septembrie 2013, 12:52 de unu
paranoici
atata NEGATIVISM NU AM MAI VAZUT IN VIATA MEA, SAU MAI BINE ZIS PARANOIA!! De atata paranoia veti muri!!! cati ani aveti? te pomenesti ca sunteti adoloscenti? voi sunteti viitorul??? jalnic !!!! Consultati un psiholog! DUMNEZEU SA L ODIHNEASCA IN PACE pe d-l profesor!
Postat 23 Septembrie 2013, 08:59 de adriana
Idioti?
Chiar e plin cu idioti pe aici?
Postat 22 Septembrie 2013, 21:49 de Cinevadinoradea
:))))))))))))
se va depista la autopsie ce alimete a consumat care l au facut sa ameteasca si sa se DEZECHILIBREZE :))) ceva ceaiuri TIBETIENE :))) la recondarea cuiva se practica si in POLITICA :))) ne ajuta fizica sa deratizam natural ?!!
Postat 22 Septembrie 2013, 16:04 de :)))))
:))))))))))))
se va depista la autopsie presiunea pe corp daca a fost ucis, dupa ce se raceste corpul ramane aprenta asta daca se grabeste racirea lui iese in evidenta si mai tare :))))) FIZICIANUL UCIS de fizica CUANTICA , ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha , l a impins un maidanez probabil si aici :))))))) Oricum sa nu aveti incredere in PRIETENI ca ajung in mijlocul vostru cu un scop, si familia te VINDe dar un PRIETEN ocazional.
Postat 22 Septembrie 2013, 16:02 de :)))))
Crima cu premeditare
Ce s-a intamplat in acea zona, ramane sub semnul intrebarii? Este specific romanesc sa mori cand vor altii. Aici sunt niste neconcordante.. Daca fizicianul aplica astonimia, insemna sa deschida ochii viitorului, dar cei care aplica controlul mondial ne vor prosti facuti gramada. Omul a fost atras in acel loc, momit, si apoi intr-o clipa de neatentie a fost impins in rapa. Asta este locgica unei situatii de acest calibru. Nu va lasati patrunsi de mistere, si ele au logica lor... Ganditi si aveti grija de voi, urmeaza sa murim ca prostii, cand traim ca destepti si invers...
Postat 22 Septembrie 2013, 15:22 de Buru...
RIP
Un profesor de exceptie !!! RIP. cat despre cel ce a scris inaintea mea.....esti un CRETIN .
Postat 22 Septembrie 2013, 15:05 de Billy
vedeti ca e plin de sarlatani, cunoste legea fizici si uite ca moare cu ajutorul EI :)))))))
si s a DEZECHILIBRAT , FIZICA !!!! vedeti ca e plin de sarlatani, cunoste legea fizici si uite ca moare cu ajutorul EI :))))))) daca un fizician se dezechilibreaza atunci un copil ce poate face ?!!! LOGIC ca cazi unde este loc sa cazi !!!
Postat 22 Septembrie 2013, 14:32 de :DOAMNE FERESTE ne!
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON