URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Octombrie 2010, 13:29

Trei bihoreni au clonat cardurile a peste 100 de clienţi ai BCR (VIDEO)

Trei bihoreni, membrii unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea de infracţiuni cu mijloace de plată electronică au fost trimişi în judecată în urma unei anchete efectuate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Oradea, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Din cercetările poliţiştilor a reieşit că, în perioada decembrie 2009 - aprilie 2010, sub coordonarea liderului grupului, Valentin Genis Sbârciog, de 32 ani din comuna Tărian, orădeanul Vasile Arhip, 32 ani, şi Ştefan Rusalim Lele, 34 de ani, din comuna Bratca, au confecţionat dispozitive destinate interceptării datelor de identificare ale cărţilor de credit şi a codurilor PIN aferente, pe care ulterior le-au instalat pe mai multe bancomate aparţinând Băncii Comerciale Române din Oradea, Beiuş şi Sibiu.

Dispozitivul constă într-o bandă numită "ochi" care se lipeşte pe bancomate, deasupra tastaturii, peste care se montează o minicameră de luat vederi, denumită "pisicuţă", care înregistrează codurile PIN ale cardurilor introduse de clienţi.

"La scurt timp de la instalarea dispozitivelor de skimming, aceştia au revenit la bancomatele compromise prin accesul ilegal, au demontat aparatura şi au descărcat datele informatice capturate, intrând astfel în posesia unei cantităţi impresionante de conturi bancare", a explicat inspectorul principal Alina Dinu.

Ulterior, cu ajutorul unor programe hardware şi software, cei trei au inscripţionat cu datele obţinute benzile magnetice ale unor suporturi de plastic, ca de pildă carduri expirate, cartele de acces în instituţii sau cartele de alimentare cu carburant şi s-au deplasat prin diverse localităţi din ţară, unde au retras de la ATM-uri bani din conturile fraudate.

"Pe 5 august, sub coordonarea unui procuror al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Oradea, poliţiştii BCCO Oradea au efectuat trei descinderi domiciliare la locuinţele membrilor grupului şi au ridicat dispozitive electronice destinate accesului ilegal în sisteme informatice, diverse înscrisuri, aparatură IT, respectiv laptopuri, unităţi centrale de calculator, suporturi optice de stocare a datelor", a mai arătat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Potrivit sursei citate, gruparea a compromis peste 100 de conturi aparţinând clienţilor unor instituţii bancare, toţi cetăţeni români, valoarea prejudiciului cauzat acestora fiind estimată la peste 50.000 de Euro.

În urma anchetei, vineri cei trei membrii ai grupării au fost trimişi în judecată pentru constituire a unui grup infracţional organizat, falsificare şi punere în circulaţie de mijloace de plată electronică falsificate, deţinere de dispozitive electronice în scopul săvârşirii de infracţiuni informatice, efectuarea de operaţiuni financiare frauduloase şi acces ilegal la un sistem informatic, infracţiuni pedepsite cu închisoare între 3 şi 12 ani.

Doi dintre ei, Valentin Genis Sbârciog şi Rusalim Ştefan Lele, sunt judecaţi în stare de arest preventiv.

De asemenea, pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au instituit sechestre asiguratorii asupra unui apartament din Oradea, deţinut de Vasile Arhip şi asupra unui autoturism de lux, proprietatea lui Sbârciog.

Valentin Genis Sbârciog este recidivist. În urmă cu doi ani, bărbatul a fost prins în flagrant în timp ce monta un dispozitiv de skimming pe un bancomat din Dresda. Reţinut de poliţişti, Sbârciog a fost condamnat atunci la 2 ani de închisoare cu suspendare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
praduiala
faceti si voi ca ei saracilor numai nu praduiti daca va prinde cum a dat arhip vasile in primire rusineeeeeee sclavuleeeeeeee
Postat 14 Octombrie 2011, 19:53 de andrei
carduri false
Dar Radeanu locuieste la Budapesta si nu actioneaza acum numai acolo,poate ar trebui atentionati fratii unguri,si italieni Mult timp no sa le mearga dar ce curaj au..defapt in puscarie au o viata decenta nu sufera de aceia se fac atitea infractiuni ca pedepsele sint usoare si JUSTITIA CORUPTA pina la cele mai inalte trepte ierarhice.Asa ca RADEANU @ CO la treaba,lucratii linistiti pe fraieri.
Postat 24 Octombrie 2010, 20:07 de maricica Bandici
carduri false
Brigada de combatere a crimei organizate din Oradea este ingaduitoare cu cel mai renumit grup de clonare si folosire a cardurilor clonate din oras condus de RADEANU ( grup format din Porumbelul, Budau,Negus jun,Grecu,) deoarece acestia cotizeaza mai ales acum cind politistilor li s-a redus salariul.Stie tot orasul din cluburile din oras unde locuiesc acestia, unde "lucreaza" cei de la statiile de benzina ii cunosc...ce asteptati..mura-n gura sa va dau.?
Postat 24 Octombrie 2010, 19:59 de clonda traian
zzz
daca s-ar face ceva si cu "fetele" din cluburile de noapte
Postat 22 Octombrie 2010, 14:48 de zorro
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON