URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Martie 2013, 14:59

Şapte copii răniţi, după ce un TIR a intrat într-un microbuz şcolar (FOTO/VIDEO)

Un microbuz şcolar care transporta copii de grădiniţă a fost implicat într-un accident rutier, luni, în jurul orei 13.15, pe DN 19 între localităţile Ianca şi Roşiori.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei bihorene, subcomisarul Alina Dinu, şoferul unui TIR înmatriculat în Belarus n-a păstrat distanţa regulamentară faţă de un microbuz şcolar şi l-a acroşat din spate, intrând apoi şi într-o camionetă care circula pe aceeaşi direcţie de mers.

Martorii spun că autoutilitara circula în faţa microbuzului şi a TIR-ului, când la un moment dat a semnalizat şi a oprit pe marginea drumului, pe partea dreaptă. Microbuzul a încetinit şi voia să se angajeze în depăşire, dar TIR-ul l-a izbit în plin, aruncându-l circa 50 de metri în faţă, după care a lovit şi autoutilitara, care a intrat în şanţ.

În microbuz se aflau nouă preşcolari. Şapte dintre aceştia, cu vârste între 3 şi 5 ani, au fost răniţi, cinci fiind transportaţi la Spitalul Municipal, iar doi la Spitalul Judeţean. "Din grupul de cinci copii, o fetiţă de 3 ani are un traumatism cranio-cerebral minor, o fractură de femur drept şi o contuzie de bazin, fiind transportată la Spitalul Judeţean pentru un examen CT", a declarat pentru BIHOREANUL directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, George Gălbineanu.

Alţi trei copii au suferit traumatisme cranio-cerebrale cu risc scăzut, iar o fetiţă de 5 ani a trebuit să fie sedată, fiind foarte agitată din cauza sperieturii. "Acum e stabilă şi nu are semne evidente de leziuni. Însă toţi copiii urmează să fie investigaţi pas cu pas", a mai spus Gălbineanu.

Şi şoferul TIR-ului a fost rănit uşor. Bărbatul le-a povestit jurnaliştilor că înainte cu puţin timp de accident a luat nişte medicamente, pentru că se simţea rău.

Mobilizarea echipajelor de urgenţă la faţa accidentului a fost una de amploare. ISU Crişana a trimis patru echipaje de prim-ajutor, un echipaj de descarcerare grea şi unul de terapie intensivă mobilă, iar Serviciul Judeţean de Ambulanţă a intervenit cu alte trei ambulanţe.

Într-una din ambulanţe s-a aflat şi o gravidă pe care medicii o transportau la Oradea. Trecând pe lângă locul accidentului, Ambulanţa a oprit pentru a acorda primul ajutor copiilor, dat fiind că femeia nu era în stare gravă şi nu necesita un transport de urgenţă.

Şoferul TIR-ului, un bărbat de 55 de ani, a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind negativ. Circulaţia în zonă a fost blocată circa 30 de minute, iar apoi s-a desfăşurat pe un singur sens.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
a
acesti soferi de masini pt copii trebuie controlatimai bine.....eupersonal am vazut sap. trecuta un cretin mergand pe rosu in cantemir
Postat 12 Martie 2013, 10:17 de a
scaune de copii
imi pare foarte rau pentru cele intamplate, sunt curioasa cum au fost cei mici transportati...sunt 100% convinsa ca pentru cei mici nu existau scaune speciale pentru transport de copii, si nici ceilalti nu erau prinsi in centura...din pacate... Pentru ca, in romania, cand iti porti copilul in scaun special, se uita lumea la tine cu o spranceana ridicata ca faci figuri...in loc sa se gandeasca la siguranta copilului. Scaunele aela au fost facute cu un scop...
Postat 12 Martie 2013, 08:24 de ruxa
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON