URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Mai 2014, 21:30

Pesediştii bihoreni l-au rugat pe Ponta să candideze la Preşedinţie şi i-au dat o minge semnată de baschetbaliştii CSM Oradea (FOTO/VIDEO)

Casa roşie

Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea s-a umplut la refuz, joi, de bihorenii participanţi la mitingul PSD-UNPR-PC. Invitatul de onoare a fost premierul şi preşedintele PSD Victor Ponta, care i-a avut alături pe vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Agriculturii Daniel Constantin, eurocandidatul Maria Grapini, preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea, vicepreşedintele PSD Ioan Rus, dar şi pe tânărul deputat Mihai Sturzu.

Alături de liderii de la Bucureşti, pe scena CCS au stat reprezentanţi locali ai alianţei, între care viceprimarul Oradiei Ovidiu Mureşan, candidatul Emilian Pavel, şeful PC Bihor Traian Bodea, cel al UNPR Bihor, Gheorghe Pintea, parlamentarii Sonia Drăghici, Florian Bodog şi Petru Filip şi şefa bihorencelor PSD-iste, Lia Pop.

Susţinătorii alianţei au fost atât de mulţi încât au umplut şi culoarele de trecere din sală, ba unii s-au aşezat şi pe scenă. Numărul mare de oameni prezenţi în sală şi conductele de încălzire pline cu apă caldă au făcut ca aerul să fie aproape irespirabil. Pe politicieni i-au trecut sudorile aproape continuu, astfel că şi feţele le-au fost în ton cu roşul partidului social-democrat.

Ponta şi CSM

Amfitrionul evenimentului a fost liderul PSD Bihor, Ioan Mang, care şi-a îmbărbătat colegii de partid şi de alianţă, spunându-le că trebuie să le aducă aminte tuturor bihorenilor de răul făcut de guvernele Boc şi Ungureanu, astfel încât aceştia să voteze candidaţii USD.

La fel ca în toate celelalte judeţe pe unde şeful PSD a făcut vizite electorale, Mang i-a spus lui Ponta că membrii PSD, PC şi UNPR din Bihor "vă roagă să acceptaţi candidatura la Preşedinţie", iar sala a scandat "Ponta preşedinte!".

La un moment dat, viceprimarul Ovidiu Mureşan i-a dat lui Victor Ponta un cadou, o minge de baschet semnată de toţi membrii echipei CSM Oradea. Gestul a fost justificat de Mureşan prin faptul că echipa orădeană s-a calificat în finala Ligii Naţionale masculine, iar premierul este pasionat de baschet. În plus, a spus viceprimarul, între baschetul orădean şi premier mai sunt şi alte legături: culoarea echipei orădene este roşu, iar galeria se numeşte "Leii Roşii".

După ce i-a dat cadoul, Mureşan i-a spus lui Ponta - cunoscut suporter al echipei Asesoft din Ploieşti - şi că are două rugăminţi: să ţină în finală cu CSM Oradea, indiferent cu cine va juca, şi să facă aici o arenă de 5.000 de locuri, pentru că cea existentă, cu o capacitate de 2.000 de locuri, este plină la fiecare meci.

Generoşi în promisiuni

Chemat şi el la microfon, Daniel Constantin le-a spus celor prezenţi că judeţul Bihorul este campion în atragerea fondurilor europene pentru dezvoltare rurală, fiind atrase aproximativ 300 milioane euro în satele bihorene. "Bihorul este pe primul loc şi la numărul de tineri care au decis să investească în agricultură - 837", a spus ministrul Agriculturii. Apoi, vicepremierul Liviu Dragnea a afirmat că la Oradea se poate face nu o arenă mai mare, ci un adevărat complex sportiv, fără a spune însă din ce bani.

Ultimul discurs i-a aparţinut lui Victor Ponta, care a spus că se bucură de echipele de polo şi de baschet din Oradea, dar mai mult de echipa PSD-UNPR-PC. "Dumneavoastră sunteţi echipa mea!", a spus premierul.

Vorbind despre USL, Ponta a spus că nu îi pare rău şi nici nu va regreta vreodată că format Uniunea, şi că românii aşteaptă de la membrii PSD să nu se răzgândească. "Să le arătăm că n-am uitat ce le-am promis. Ideea de USL trebuie să o reprezentăm în continuare. Aş vrea ca oamenii să nu uite doar cine le-a tăiat salariile şi pensiile, ci şi cine le-a dat la loc", a spus Ponta.

În final, Ponta a dat şi un răspuns rugăminţii de a candida la Preşedinţie, spunând ceea ce a declarat în toate celelalte oraşe prin care a fost în campanie: "Dacă ştiu că o să câştig şi la Bihor şi la Oradea, o să-mi fie mai uşor să mă hotărăsc".

Şefului PSD i-au trebuit mai bine de 10 minute pentru a ieşi din Casa de Cultură prin mijlocul susţinătorilor, mulţi dintre aceştia ţinând să-i strângă mâna şi să se pozeze cu el, ca să aibă ce etala pe Facebook. "O să mânce el zamă rece când a vedea nevastă-sa pozele astea", a concluzionat, de pe margine, o pesedistă neaoşă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
Hahaha
Votam PSD,votam oamenii seriosi!Ciocul mic si joc de gklezne!Votam PSD!!!!!!!!!
Postat 24 Mai 2014, 13:23 de gheorghe
PONTA BATE LOPTA !!!!!!!!!
PONTA BATE LOPTA !!!!!!!!!!!
Postat 24 Mai 2014, 12:35 de ADINA
Grohhh, grohhh, grohhh !?!
Băi, meştere de fire telefonice ... grohhh, grohhh, grohhh !?!
Postat 24 Mai 2014, 10:48 de Carp III
Respectati legea.
Din respect pentru lege ar trebui sa scoateti toate articolele cu tenta electorala. Cand vom intra in normalitate si legalitate!
Postat 24 Mai 2014, 08:32 de SAFE
rusine
liberalul SAS linga CINE oare sta???? linga omul cara ia pupat mainile ca sa ramana director la goga, cel mai mare "eminenta cenusie" din marghita cum ii place sa se autointituleze - dl. LUPAU, sa va fie rusine domnilor ati venit in marghita amandoi si ati facut marghita de rusine, voi bineinteles credeti ca ati facut numai bine dar .................... orasul nu doarme, si se vede pe voturile care le primiti, daca tot sunteti in campanie electorala.
Postat 24 Mai 2014, 06:42 de un om
ciuma rosie
CE VORBESC DOI PLAGIATORI CAND SE INTALNESC LA ORADEA !!!!!!!!!!.
Postat 23 Mai 2014, 19:13 de CIORDEL popa
Hai cu electorala
Hai cu micii si cu fasolea cu ciolan!!!! Daca se mai dau si niste brichete si galeti cu faina si ulei, electoratul marca PSD/USL/PCR/FSN o sa fie in extaz. Cum zicea azi CTP-ul la Europa FM: sa votam cu burdihanul!!!
Postat 23 Mai 2014, 18:54 de Cioaca
inca un articol marca ebihoreanul
Inca un articol marca ebihoreanul. Numai de bine de PNl si doar prostii despre restul partidelor. Nu tin minte cand a venit Crinutzu la Oradea sa fi scris 7-8 articole pe seama asta si pe a promisiunilor facute de el. Macar acum va castigati si voi o paine ca aveti ce scrie pe spatele muncii PSD.
Postat 23 Mai 2014, 12:31 de andrei
emilie
Ne meritam soarta , ne comportam ca niste oamenii care nu le pasa de tara , toti sunt la fel !!!! Romania trezeste-te!!!!!! Nu mai votati cu nenorocitii astia
Postat 23 Mai 2014, 11:24 de vandra
REPLICA
Puterea unui partid social democrat PSD este increderea pe care o are in acel partid social democrat si ultimul si cel mai sarac membru sau simpatizant , iar puterea se pierde atunci cand lideri (aristocratia socialista) se cearta pentru mai multa putere interna in PSD si au uitat de ultimul si cel mai sarac membru sau simpatizant ...citat Ion Iliescu , asa si aici la adunarea PSD de la Oradea `aristocratia socialista `PSD s-a adunat intr-o adunare electorala ca sa se aleaga intre ei dar au uitat de `ultimul si cel mai sarac membru si simpatizant PSD` .NU avea ce sa caute acolo cei de la PC , doar cei din PSD , la fel casi in alianta personala USL Victor Ponta -Crin Antonescu contra presedintelui Romaniei Traian Basescu, s-a indepartat de la promovare in PSD militanti social democrati fanatici care au fost impotriva USL pt a NU crea probleme in alianta personala USL,si acum vin si cersesc votul militantilor fanatici PSD . NICIODATA!RUSINE PSD!NU trebuia ca sa marginalizezi simpli membri de pa O demagogie populista toata politica dambovitzeana, bine macar ca aici in judetul Bihor este staful PNL si putini sunt cei care vor vota PSD!:))=))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 23 Mai 2014, 09:32 de Romanul Simplu
romeo!
ce cauta in sala liberalul SAS de la Marghita?
Postat 23 Mai 2014, 09:15 de julieta
rosu pana la.... biroul lui bolojenica
echipa de succes pe care sa fim mandri ca suntem romani, bihoreni, oradeni...depinde de interes: mango-man si ana, little-milloo guy si baietzii din cluburi, si big-boy-murry & baschetu , ca atata mai poate si el, lady-sonia si kilogramele de lantzuri in gat....
Postat 23 Mai 2014, 08:55 de Crinuletz Pontescu
HOTII
hotii P.S.D.-ului!!!!!!!!!!!!
Postat 23 Mai 2014, 08:31 de BINSAN
asa ceva??!!!
Asta-i Udrea in varianta masculina!~!! va rugam sa candidati !! auzi tu asa caraghioslic!!!! n-ati luat lumina....cat despre pork York muresan nu trece sap[tamana sa nu se faca de draga minune.....jENANAT DOMNULE pONTA.....mi-e jena mie de penibillul care se transmite....
Postat 23 Mai 2014, 07:35 de zoli
Replica la CENZURA de pe forumul Ebihoreanul.
REDACTIA SAPTAMANALULUI BIHOREANUL NU CENZURA COMENTARIILE COMENTATORILOR PE FORUMUL EBIHOREANUL!Jos CENMZURA de pe forumul Ebihoreanul!Liberatea exprimari opiniilor cetateanului roman simplu din ROMANIA este scrisa si garantata de Constitutia acestei tari ROMANIA,NU o CENZURA!NUCENZURA pentru a respecta politica editoriala a saptamanalului de aface reclama defunctului USL si partidelor care l-au compusPSD-PNL-PC- si ale face campanie electorala ssi articole de reclama platite de partidele incriminate .Jurnalista saptamanalului Bihoreanul doamna Adriana Totorean NU imi mai cenzura comentariile imi asum raspunderea pentrui cele afirmate de catre mine ADEVARUL si DREPTATEA afirmate supara pe multa lume din PSD si le face reclama negativa electorala , arata ce fel de oameni ales ,aristocratia socialista din PSD .UN partid PSD NU este un partid de sefi si de patroni , ci este un partid de militanti social democrati care lupta pentru drepturile si libertatile celor multi si saraci...citat Ion Iliescu, dar cu acestia din aristocratia socialista care lupta doar pentru ei Nu va fi DEMOCRATIE sociala pentru cei multi si saraci care nu-i mai.Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 23 Mai 2014, 07:26 de Romanul Simplu
Marea harmalaie
Nu rezulta din aceasta vizita electorala ce au facut si mai ales ce vor face pentru Bihor! Sau pentru Romania la Bruxelles, ca doar sunt alegeri europarlamentare! De ce sa votam PSD?
Postat 23 Mai 2014, 03:27 de noi gandim
votati psd
Votati PSD.Nu exista o alternativa mai buna.Steiul voteaza PSD,ca doar nu o sa voteze PNL.
Postat 22 Mai 2014, 23:46 de steian
Ponta, presedinte in Somalia!!!
Ponta, presedinte in Somalia!!!
Postat 22 Mai 2014, 23:24 de kaboom
Na, FILIP!!!!!!!!!!!
FAINĂ CASA DE CULTURĂ AI LĂSAT DUPĂ TINE !!!!!!!!!!!!! CĂLDURĂ MARE, COANE FELIPE !!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 22 Mai 2014, 22:21 de ADINA
Felicitari!
A fost un eveniment foarte frumos! I-ati omis din articol pe deputatii Ioan Sorin Roman si Gheorghe Bogdan, care au fost si ei prezenti la mitingul electoral. Votati PSD!
Postat 22 Mai 2014, 22:14 de PSD-ist
gunoaie
NISTE NEMERNICI DE PESEDISTI.HOTI SI BANDITI ORDINARI
Postat 22 Mai 2014, 21:56 de alfabet
baby
Hoti & Plagiatori & Pensionari...:(
Postat 22 Mai 2014, 21:45 de baby
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON