URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Martie 2018, 15:11

Peste 2.000 de participanţi la mitingul pentru familia tradiţională din Piaţa Unirii (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Peste 2.000 de persoane s-au strâns sâmbătă după amiază în Piaţa Unirii din Oradea, la îndemnul Coaliţiei pentru Familie, cerând organizarea unui referendum pentru modificarea Constituţiei, astfel încât căsătoria să fie definită ca fiind uniunea dintre un bărbat şi femeie.

Oamenii, de toate vârstele, de la bunici până la copii mici, au apărut în piaţă încă de la ora 14, având cu ei afişe pe care scria că "Susţin familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie", dar şi steagul Americii, respectiv tricolorul fără stemă.

Manifestarea a început la ora 14.30, cu rugăciunea "Tatăl nostru", după care s-a cântat Imnul naţional al României.

La eveniment au participat atât preoţi, călugări şi călugăriţe, cât şi credincioşi sau pur şi simplu orădeni de rând care susţin familia tradiţională.

Nu "împotrivă"

Daniel Burtic, profesor la Universitatea EmanuelDe la început, Daniel Burtic (foto), profesor la Universitatea Emanuel şi unul dintre organizatorii din Coaliţia pentru Familie, le-a transmis participanţilor că manifestarea se doreşte una paşnică şi a amintit că scopul întâlnirii este acela de a atrage atenţia autorităţilor să organizeze un referendum pentru modificarea articolului 48 din Constituţie aşa încât definiţia căsătoriei să prevadă explicit că este uniunea dintre un bărbat şi o femeie.

Au luat cuvântul, pe rând, reprezentanţi ai diferitelor confesiuni care trăiesc în Oradea, precum Vincze Judit, pastor al Bisericii reformate, episcopul romano-catolic de Oradea, László Böcskei, episcopul ortodox Sofronie Drincec, episcopul greco-catolic Virgil Bercea, pastorul Bisericii Emanuel, Petru Vidu, sau PS Siluan, episcopul ortodox al românilor din Ungaria. Moderatorul evenimentului, Daniel Burtic, a ţinut să spună că la Oradea au fost prezenţi inclusiv credincioşi din Ungaria.

De altfel, numărul celor prezenţi a fost foarte mare. În vreme ce, din public, unii opinau că sunt "cam 2.000 de oameni", iar alţii că ar fi 3.000, organizatorul a spus că, în total, au fost împărţite 4.000 de pancarte.

Cert este că, timp de aproximativ o oră şi jumătate, în Piaţa Unirii s-au rostit discursuri despre credinţă, despre Biblie, despre misiunea omului pe pământ şi "celula de bază a societăţii", dar şi despre păcate, de la faptul că există părinţi care nu acceptă ora de religie în şcoli, până la acela că societatea nu ar trebui să accepte căsătoriile între persoanele de acelaşi sex, pentru că astfel omenirea ar putea dispărea.

Fără degradare

Episcopul romano catolic, László Böcskei, de exemplu, a subliniat că "omul nu este doar un produs al evoluţiei şi dezvoltării", arătând că, "dacă am fi doar atât, ne-am asemăna cu un procesor" care devine tot mai performant pe zi ce trece şi care, la un moment dat, ajunge uzat şi "aruncat la deşeuri toxice". "Parcursul nostru nu poate fi un parcurs al degradării, noi nu vrem degradare, ci progres şi prosperitate, nu doar material, ci şi din punct de vedere moral", a spus Böcskei.

În esenţă, vorbitorii au transmis cam acelaşi mesaj, arătând că nu s-au coalizat împotriva vreunei comunităţi, ci au vrut să arate încă o dată că susţin "valorile care ocrotesc viaţa şi familia", amintind că "Dumnezeu a creat omul după chipul şi asemănarea sa, parte femeiască şi parte femeiască".

"Curentul demonic"

Petru Vidu, pastor baptistCel mai direct discurs a fost cel al pastorului baptist Petru Vidu (foto), de la Biserica Emanuel, care a spus că este necesară înlocuirea, în Constituţie, a termenului de "soţi" cu "bărbat şi femeie", tocmai pentru ca lumea să nu fie distrusă.

"Vedem curentul demonic care se răspândeşte cu iuţeală peste pământul acesta, vedem cum ţară după ţară legalizează căsătoriile între persoane de acelaşi sex. De ce suntem împotrivă? Pentru că e una din armele Celui Rău pentru distrugerea omenirii, pentru că Dumnezeu este împotriva homosexualităţii, pentru că Biblia numeşte aceste lucruri lucruri scârboase, pentru că inclusiv dicţionarul explicativ al limbii române defineşte homosexualitatea ca fiind o «perversiune sexuală ce constă în atracţia sexuală faţă de indivizi de acelaşi sex»" a spus el.

De altfel, la fel ca alţi participanţi, liderul baptist s-a arătat nemulţumit că, deşi Coaliţia pentru Familie a cerut referendum naţional pe această temă încă de acum doi ani, politicienii nu au reuşit concretizarea demersului, deşi "este o problemă de siguranţă naţională". "Îi acuz de încălcarea Constituţiei şi de încălcarea democraţiei pe toţi cei care s-au opus acestui referendum!", a spus Vidu, cerându-i preşedintelui Klaus Iohannis să demareze procedurile pentru consultarea populară. "Aşa să vă ajute Dumnezeu", a conchis el, în aplauzele publicului.

Prea multe avorturi

Evenimentul din Piaţa Unirii s-a încheiat în jurul orei 16, când fanfara a cântat Imnul Europei, după care foarte mulţi dintre participanţi s-au încolonat şi au pornit într-un Marş pentru Viaţă, împotriva avorturilor, organizat în Oradea pentru a şaptea oară consecutiv.

Oamenii au pornit pe traseul stada Traian Moşoiu - Centrul Civic - Maternitate - Piaţa Tineretului, iar coloana întinsă pe Calea Clujului părea că nu se mai termină. Manifestanţii au fost escortaţi de jandarmi şi poliţişti, în cântece de fanfară. În faţa Maternităţii, mulţimea a oprit pentru a rosti, simboloc, rugăciunea "Tatăl Nostru", după care punctul final al procesiunii a fost în Piaţa Tineretului, unde reprezentanţii organizatorilor au mai luat o dată cuvântul.

Aici, discursurile s-au concentrat împotriva avortului şi pentru susţinerea mamelor care au nevoie de ajutor, în special când sunt puse în faţa faptului de a alege să întrerupă o sarcină. O reprezentantă a Direcţiei de Sănătate Publică Bihor a spus, de exemplu, că în judeţ numărul avorturilor a crescut alarmant. "Numai în primele 9 luni ale anului 2017 au fost înregistrate 1.194 de întreruperi de sarcină. Din punctul meu de vedere, ca părinte, mă gândesc că este vorba de 1.194 de tragedii", a spus aceasta.

Un moment aparte a fost şi mărturia - în lacrimi - a unei orădence care a povestit că provine dintr-o familie cu opt copii, din care doi au decedat, şi care a insistat în luarea ei de cuvânt pe faptul că femeile ar trebui să fie ajutate, pentru că nimic nu se compară cu durerea unei mame care pierde un copil.

Manifestările de sâmbătă s-au încheiat în jurul orei 17.30, în Piaţa Tineretului, aşa cum a început, pe acorduri de fanfară…

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
35 Comentarii
Referendum, act democratic.
Mai jos vedem si agresivitatea, intoleranta, nesimtirea (insultele) acestor minoritari. In fond, la miting au fost cel putin 4000 de persoane de toate varstele. Unii religiosi alti nu. Toti, insa, cu responsabilitate fata de viitorul copiilor si al lumii in care acestia vor trai. Nu s-a insultat, nu s-a injurat. S-a cerut REFERENDUM, cel mai democratic act, pt ca natiunea sa-si exprime libera punctul de vedere.
Postat 25 Martie 2018, 23:58 de Control_Room
@TDS
Bine ma, budism! Daca asta e cel mai important lucru.... Mai si gresesc din graba, am si o tastatura cam de 12 ani.... uite cate scuze am gasit. Cred ca important( parerea mea ) e ceea ce am scris cu sau fara greseli. Mu obisnuiesc sa ma corectez cand postez. Asta ... si asta e o greseala.
Postat 25 Martie 2018, 22:12 de scortosul
parol
@scorțosul: Mă gândisem o clipă la iudaism dar la BUDSM, nu ! În continuare 1! Stai jos !
Postat 25 Martie 2018, 21:07 de TDS
@TDS
Stii bine ca era vorba de budsm dar te bagi in seama aiurea, domn' profesore!!
Postat 25 Martie 2018, 19:38 de scortosul
Homo religiosus
Peste 2000 de bipezi imbecilizați religios conduși de niște profitori josnici s-au adunat... ca să nu se împrăștie.
Postat 25 Martie 2018, 19:26 de ABP
aflaram de...dudism...
@scortosul: Dudism ? Nota 1 ! Stai jos !
Postat 25 Martie 2018, 18:00 de TDS
Sunt unii...
Sunt unii pe aici care se dau cunoscatori dar nu fac diferenta intre religie si cult. Religii sunt: crestinis,m Islamism, dudism, .......In cadrul crestinismului sunt mai multe culte: ortodoxism, catolicism, protestanti, neoprotestanti,...... Incercati sa va insusiti elementele de baza si dupa aceea comentati. Cat despre casatorie "religia" ne invata sa nu ne injugam la un jug nepotrivit ci fiecare sa isi caute "jugul" care I se potriveste si sa traga la el pana la capat. Cat despre "jug" acesta e definite de la inceput ca legatura creeata intre barbat si femeie. Restul nu vine de la Dumnezeu ci de la diavolul. Nimeni nu poate sta indifferent si nimeni sa nu se gandeasca ca el poate trai drept intr-o lume stramba. Lumea il va stramba si pe el in timp de aceea acum trebuie sa luptam sa tinem lumea "dreapta", sanatoasa, normal. Chiar daca pe tine azi nu te afecteaza strambatatea, maine copii si nepotii tai vor fi "strabati" dupa strambeala pe care tu azi nu ai oprito. Deci opreste strambarea moralitatii, strabeala lumii. Tu poti sa participi, sustii aceasta lupta pentru copii si nepotii tai. Romania nu e ta, nu e a noastra ci a urmasi urmasilor nostri in veci vecilor! Tu ce lume vrei sa lasi copiilor tai?
Postat 25 Martie 2018, 15:58 de scortosul
Popa dacă e popa sa cânte, calul dacă e cal sa tragă...
Fiecare religie își apără crezul, și e firesc sa se întâmple așa. La fel cum e firesc ca și tabăra adversa sa militeze pentru propriul interes. Pe noi ăștia care vrem sa fim neutri nu ne intreaba nimeni. Ar putea printr-un referendum dar tare mă tem ca efectul va fi ca la cel cu 300 de parlamentari. Una zicem noi și altceva fac cei de la butoane. Și un astfel de viitor chiar e de speriat. Cu cine iți așterni, cu ăla te culci!
Postat 25 Martie 2018, 14:52 de FaBULA
familist
P.S.Foarte multi dintre ei, ne vorbesc despre familie dar ei nu sunt casatoriti...pentru ca le interzice ...religia!
Postat 25 Martie 2018, 13:17 de Nicolasis
Aparator
Eu, nu inteleg de cine se apara acesti indivizi??? Si eu sunt familist dar nu ma simt atacat de nimeni(e crezul meu). Cred, totusi, ca au un "inamic" deoarece, nu am vazut niciodata, pana acum, sa se uneasca toate cultele pt.aceeasi cauza. "Adunarea" aceasta pare "cantarea Romaniei",de altadata. Cred ca, lumea, incet o sa se destepte si nu o sa mai accepte acest rationament...medieval- asta este pericolul acestor culte.
Postat 25 Martie 2018, 13:12 de Nicolasis
@fabula
Eu nu te atacam pe tine. Mie mi-e indiferent ce alege fiecare, aia e toleranta. Dar vazand cele descrise de mine (in media, nu sunt inventiile mele) cred totusi ca tocmai popii trebuiau sa se abtina de la aparitia publica. La fel si de la toata mascarada asta. Si eu mai beau, mai injur si spurc dar nu ma afisez ca sfant încercând să conving și pe alții să zică la fel că mine
Postat 25 Martie 2018, 12:16 de poiu
@poiu: fa ce zice popa, nu ce face popa!
Dacă stăm strâmb și judecam drept, activitățile pe care le desfășurăm le clasificam după nevoile lor: utile sau plăcute. De dorit e sa le putem îmbina. Nu întotdeauna ce e util e plăcut, și deasemenea, nici ce e plăcut nu e totdeauna util. Intre noi fie vorba, mie îmi place sa beau. La ultima petrecere am considerat ca ar fi inutil sa mă abțin, devreme ce vecinul meu care isi sărbătorea ziua de naștere plătea toata consumația. Asta i-am zis și polițaiului care m-a oprit sa suflu în fiola. Degeaba, din păcate am rămas pieton. Acuma stau sa meditez, știm cui le o placuta homosexualitatea, dar la ce e utila?
Postat 25 Martie 2018, 11:33 de FaBULA
@fabula
Vezi pomohaci, vezi acuzațiile popilor catolici de pedofilie și homosexualitate. La Vatican!!! Și ei azi ies sa îmi zică mie de familie. Ei care prin credință nu se căsătoresc, ce știu de familie atunci?? Hoția ii caracterizează perfect, până la Papa asta de azi, Vaticanul era cel mai opac cu veniturile. De fapt e putere financiara in Europa. Popi divorțați și mulți curvari, ies azi acolo? Mina de la mănăstire acuzată de spălare de bani plus că ar avea și un copil... Mai țineți minte cazul Tanacu ? Aia au stat iei sa va zică de familii. Incredibil cum se spala creierele
Postat 25 Martie 2018, 10:19 de poiu
Cine fura azi un ou, mâine va fura un bou
Crestinii sunt de parere ca homosexualitatea reprezinta ultraj contra bunele moravuri. Ce sunt bunele moravuri? Pot fi ele schimbate? Pe principiul dreptului la tratament nediscriminatoriu, de ce, în public, mă pot scarpina în barba dar nu am voie sa mă scarpin la oo? (Vezi cazul profesorului de religie.) Când sa ajuns sa se schimbe în așa hal legile bunelor moravuri, sa nu ne mai miram de ce se umbla și la legile justitiei. În numele Comisiei de la Veneția, a CEDO și a UE, în veci vecilor, Exit.
Postat 25 Martie 2018, 08:53 de FaBULA
Felicitari atat organizatorilor cat si participantilor !
Organizarea si desfasurarea mitingului au fost ireprosabile. Tot respectul !
Postat 25 Martie 2018, 06:46 de Control_Room
Devianta grava de comportament
Corectie : Practic odata infiati de catre acestia (homosexuali sau lesbiene), copiii respectivi nu ar avea nicio alta sansa.....
Postat 24 Martie 2018, 23:00 de Control_Room
Devianta grava de comportament
1. Homosexualii si lesbienele nu au dreptul sa dispuna de vietile unor copii. Practic odata infiati de catre acestia, copii respectivi nu ar avea nici o alta sansa !!!!!! Ar primi automat educatia si mentaliatea homosexualilor si lesbienelor, plus exemplul personal dat de catre acestia. Acest lucru ar insemna o incalcare flagranta a drepturilor fundamentale ale copilului !!!!!!! 2. @unomsimplu: Daca lume ar fi "evoluat" dupa principii "homosexuale", azi nu ar mai fi nicio LUME ! Homosexualii nu procreaza! E o un dat de la Natura, Dumnezeu sau cum vrei sa-i spui.
Postat 24 Martie 2018, 22:38 de Control_Room
Normal?
Daca vezi doi câini că se călăresc ți se pare anormal. Daca vezi doi cocoşi că se călăresc ți se par deraglați dar ni se pare normal acest comportament la oameni!!! Treaba lor ce fac în intimitate dar mâine poimâine o veți declara obligatorie!!! Evoluția voastră mi se pare involuție!
Postat 24 Martie 2018, 20:27 de bde
@un om simplu
Nu ma intelege gresit, poate mi-ar displacea sa fiu martor unui sarut intre 2 barbati/femei in public, la fel cum imi displace si intre 2 de sex diferit. Dar faptul ca le da libertatea sa isi legalizeze o convietuire nu mi se pare de referendum si nici neconstitutional nu trebuie sa devina. La urma urmei, ce treaba are constitutia cu familia? Vidu acolo ca un aparator al familiei, care exclude oameni din biserica? Sau sustine excluderea? Pentru motive banale gen divort.
Postat 24 Martie 2018, 20:25 de poiu
@cut
Nu e in sens rau, jignitor sau peiorativ. Dar daca tie cuvintele de fata si spate iti aprind conotatii sexuale, iti recomand sprijin de specialitate. Eu ma refeream la directii spatiale, adica cele 4 de baza. Nicidecum la conotatii homosexuale. Eu nu consider ca UE mi-o "trage" ci consider ca UE e o raza de speranta si normalitate intr-o tara ce tinde sa revina de unde candva a plecat, cu moartea multor oameni. Din pacate, toti cei decedati in 89 s-au luptat sa ajungem inapoi acolo. Cum sa spui asa ceva despre UE, recunoscuta global ca cea mai eficienta administratie multi statala? Pana mea, si Trump recunoaste ca tor ce se intampla la noi va fi copiat si in US. Mai ales GDPR. Da nu intru in polemici, tu stii ce iti dicteaza gadea si amvonul, te las cu convingerile tale. Eu nu primesc nimic daca te razvratesc (nu incerc!) Nici daca te racolez la alte confesiuni ori directii politice, economice, religioase, suverane, etc... E dreptul tau la o parere, e dreptul meu sa nu ti-o consider reala sau conexa macar cu realitatea. Macar drepturi sa mai avem, ca daca ne simtim lezati una doua fugim la CEDO...care e tot in UE :))
Postat 24 Martie 2018, 20:21 de poiu
burtic
...da despre ce vorbim ca vad ca apare burtic ce a furat munca lui Bucur,adica rve ca si iova banii de la asa zisa biserica philadelfia emanuel(am scris cu litera mica fiindca ei fura munca la cei ce si zic crestini si nu sunt,de fapt asa se considera)cine o trage pe la spate clar dovedit,criminalii crestinismului ce evanghelizeaza otrtodocsismul in loc sa mearga in africa sa i manance leii ca pe Daniel nu burtic,l au crutat,astia s au gasit sa faca miting?De fapt e un adevarat HAPPY END,BOLO,tu esti iar pe la spate la toate astea,un homo sapiens,sa nu zic altceva,convins.
Postat 24 Martie 2018, 19:59 de User anonimizat
vorba din povesti
poiule fata sau spate ma duce la literatura copilariei ce e o proorocie,stii ce ai scris,adica fata sau spate,ce mai mult defineste termenul de homosexual ce ne duce cu gandul doar la barbati in general,...asta e cine ne o trage pe la spate,nu UE?Am mai scris un comentariu ce nu place redactiei,dovada ca ei sunt cei ce sunt,dovada video o am:nu a fost publicat desi am tastat adauga!...sa vedem asta.
Postat 24 Martie 2018, 18:57 de User anonimizat
poiu
nu am fost la miting,dar din cate inteeg acesti oameni cer referedum!!!!!!!!!1 adica democrartie ,zi tu ce ar intelegege un copil adoptat de o familie de homosexuali? care ar fi preceptia despre viata? aceasta minoritate sa faca ce vor intre ei dar fara sa afecteze viata celor normali, stiu e o intreaga discutie filozofica despre normal si anormal .lumea a evoluat pe principii hetero nu homo
Postat 24 Martie 2018, 18:41 de unomsimplu
cut
Mai bine bine nu scrii și îi lași pe ceilalți să te creadă prost, decât să comentezi pe aici, înlăturând orice dubiu.
Postat 24 Martie 2018, 18:13 de ABP
Vai de capu meu!
Apocalipsa e aproape. Cum pot sa aiba internet oameni care scot asemenea aberatii pe gura. E risipa de IPuri cu asa specimente. Mergeti tata in Neandarthal cu convingerile astea. Voi sunteti inchinatorii lui gadea, nu? Stiti instiga la ura si incercati sa va adunati acoliti cat mai multi. Va felicita din amvon, asa-i? Oricine nu zice ca voi e personaj apocaliptic, doar pt ca nu stiti sa va acceptati aproapele, sa nu il judecati dupa rasa, orientare sexuala, confesiune sau religie, culoarea pigmentului epitelial (pielea, pt voi), culoarea parului, preferinte, etc. Mai lasati-ma ba in oace, ramaneti voi frati intre voi, neoprotestanti, ortodocsi, catolici, reformati, lutherani, marxisti, masoni si ce drac mai sunteti. Fiti oameni prima data ca asa v-a lasat Dumnezeu, Allah, Budha, Mahomed si alte divinitati. Puiii mei, brusc nu mai aveti loc sub soare. Marte si MarsOne va asteapta, mergeti acolo, heterosexualii se vor inmulti ca hamsterii si uite ca o data o sa fiti primii la ceva. Dar pana atunci e dreptul oricarui om, indiferent de sirul enumerat mai sus, sa stea si sa vietuiasca aici pe Pământ. Ca va place sau nu, nunor sa va ceara nici voia si nici parerea. Mai cititi poruncile, "crestinilor" l, Biblia care va indeamna la acceptarea aproapelui si apoi stirile cu violentele in familie, abandon social, ceime asupra copiilor proprii (primul loc in ue suntem noi), etc. ACCEPTATI-VA SEMENII CA NU SUNTETI CU NIMIC MAI SPECIALI DECAT ORICARE ALTUL, IN STANGA, DREAPTA, FATA SAU SPATE.
Postat 24 Martie 2018, 18:04 de poiu
happy end
si ca sa avem un final fericit,vis a vis de subiectul acesta,de cand avem homosexuali live,ca inainte erau doar utopii,sau doar ceva reversibil,trecator,nu de cand e UE=FIARA APOCALIPTICA!
Postat 24 Martie 2018, 17:46 de User anonimizat
UE=tavalug criminal
ne a furat tot ce a fost de furat,material vorbind,petrol,lemn.minereuri,inteligenta,Fm(forta de munca)si nu oricare ci pe cea mai ok.,iar acum,nici in car nici in caruta suntem parasiti,asa zisele fonduri in euro,nu tot la ei au ajuns fiindca spagile au fost investite tot la ei iar pe ce a ramas ne au dat marfuri refuzte de cetatenii lor,CEDO,AM TOATE DOVEZILE,e crima organizata cu judecatori si procurori criminali romani,in eea ce ne priveste,un roman ce fura de foame din magazin la ei,balamuc international=Romania e o tara de hoti,dar ei ca ne fura inteligent aparati de legile lor criminale,sunt ok...mai oameni crestini,nu va pierdeti nadejdea,curva omenirii va fi judecata ok,doar ca inca nu a sosit ceasul!
Postat 24 Martie 2018, 17:32 de User anonimizat
pinonele,pinonele...
...da despre ce vorbim,nu UE e vinovata?
Postat 24 Martie 2018, 17:23 de User anonimizat
Mi-e scarba!
Nu-i bai că țara e condusă de hoți, că penalii fac legile, că ne pleacă tinerii, adică viitorul, important e cine cu cine și-o p*ne! Un popor de oi naște un guvern de lupi, dar unul de boi naște monștri !
Postat 24 Martie 2018, 17:13 de pinonel
Explicit
TDS sa mi raspunda cum catolicii ataca catolicii de genul nazistii pe polonezi,francezi,englezi etc si apoi ortodocsi(tot crestini)care i opresc intr un final fericit,nu toti ne dorim un happy end,ca toti homo sau hetero intr un act fie si sexual cum discutam acum pentru a ascunde crima UE?
Postat 24 Martie 2018, 17:08 de User anonimizat
In atentia TDS neo TDK
ADEVARATII HOMOSEXUALI SUNT CRESTINII CALDICEI,DOVADA CELE DOUA RAZBOAIE MONDIALE UNDE CRESTINII SI O TRAGEAU UNII ALTORA!
Postat 24 Martie 2018, 16:57 de User anonimizat
scuze seb77
...dar am crezut ca va referiti la comentariul anterior in prima faza(instanta,am citit doar inceputul,iar eu am castigat concursul judetean de sah de la casa pionierilor din vremurile ok,am batut la sah pe cei cu categoria 1 pe tara,asa intamplator am intalnit,eu nu am mers sa obtin categorii ca si aia,acum altii doctorate si masterate sa si creasca salariul(o noua metoda de jefuire a tarii) si era cat pe ce sa mi para rau ca nu mi am continuat talentul din tinerete,dar atunci nu se discutau subiecte de genul decat in bancuri care mi se pareau s.f.,dar uite ca acum sau acutizat dupa lovitura de stat odata cu jefuirea tarii ca sa disraga atentia mass media de la crima organizata de UE!
Postat 24 Martie 2018, 16:51 de User anonimizat
de ce facem sex? doar ca să procream sau pentru că ne place?
@cut: Ești neo? Nu că ar fi o problemă! Dar seb77 chiar are dreptate!
Postat 24 Martie 2018, 16:51 de TDS
vai si amar
mai bine v-ati fi dus copii la un concurs de sah ( a fost azi organizat unul in oradea ) decit sa va pierdeti timpul cu astfel de manifestatii.... sau poate sinteti multumiti de starea spitalelor, a invatamintului si singura voastra problema au ramas homosexualii... si schimbind constitutia in aceasta privinta, credeti va veti rezolva problema? invatati-va mai bine copii sa fie mai buni, sa invete mai mult, sa faca mai mult sport sau sa invete o limba straina!
Postat 24 Martie 2018, 16:32 de seb77
inca o sansa
Nu e bine ce predica Vidu acum,il aud la miting,cel mai ok alaturi de Botica de la baptisti,si o sa va expun de ce:homosexualii nu sunt nascuti sau adoptati de familii homosexuale,e clar ca provin dintr o relatie sexuala normala dintre un barbat si o femeie,dar de ce au ajuns asa,eu stiu tot prin ceea ce Domnul mi a dat(intelepciune de la El)cum sa ajuns aici,un pic sa ne gandim ca ei nu au o placere mai mare prin sexul homosexual ca cei prin cel heterosexual care e mult mai raspandit dar tot nu se practica dupa cum a lasat Creatorul,ex. sex in afara casatoriei,adulter(desfrau,precurvie in termeni crestini)etc.Sa nu mai vorbim de incest gasit la Lot care dupa potopul cu pucioasa(echivalent nuclear de azi)sa imbatat,la fel si Noe dupa cel cu apa...la betie,droguri acum etc.,oamenii cand neuronii nu mai au echilibrul normal de la Creatie datorita acestor substante interzise intr-un procentaj ok stabilit de lege(ca si la condus)o iau razna,eu personal cunosc persoane care la betie sau drogate voiau sa vada cum e sexul homosexual iar cand sau trezit nu mai recunosteau acest lucru...deci iata cum se ajunge la homosexualism care sunt persoane ok la nastere dar au tulburari de comportament din diverse cauze dar merita o sansa sa infiieze copii,ele dorind acest lucru pentru asi indrepta greseala in fata lui Dumnezeu,Creatorul,crescand acesti copii cu o educatie sexuala normala apoi,dovada ca nu i folosesc in alte scopuri(cum ar fi pedofilie,alta deviatie comportamentala)dovada ca ei infiaza copii de alt sex ca al cuplului!
Postat 24 Martie 2018, 16:08 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON