URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Februarie 2017, 09:31

Pe profit. Parcurile industriale din Oradea au atras investiţii de 285 milioane euro (VIDEO)

Parcurile industriale orădene încep să îşi arate roadele. "Totalul investiţiilor private atrase în parcurile industriale la sfârşitul anului 2016 este de 285 de milioane de euro", a declarat miercuri, directorul Agenţiei de Dezvoltare Locală Oradea, Delia Ungur, în cadrul unei conferinţe de presă.

Conform raportului de activitate al societăţii, la sfârşitul anului trecut în cele trei parcuri industriale lucrau 4.860 de angajaţi. "Conform contractelor semnate cu investitorii până în anul 2020, numărul angajaţilor urmează să crească la 6.000", a spus directoarea.

Potrivit documentului anul trecut ADLO a înregistrat o cifră de afaceri de 9,9 milioane lei şi un profit brut de 773.480 lei, cu 30% peste cel prognozat la începutul lui 2016.

"În iunie 2015 ne-am recuperat deja investiţia în utilităţile din parcul industrial iar anul trecut am vărsat bugetului local 12,4 milioane lei", a declarat Ungur.

Banii au provenit din impozitul pe salariile angajaţilor din parcul industrial (7,1 milioane lei), vânzarea terenurilor (4,6 milioane lei), taxele pe autorizaţiile de construcţie (593.000 lei) şi dividende (130.000 lei).

"Veniturile bugetului local din impozitul pe salariile angajaţilor vor urca pe ce va creşte numărul angajaţilor şi nivelul de salarizare", a spus directoarea.

O agenţie, trei parcuri...

ADLO administrează cele trei parcuri industriale ale oraşului. Parcul industrial I, situat în Şoseaua Borşului, cu o suprafaţă de 130 hectare, este ocupat în proporţie de 100%, cu excepţia suprafeţei de 8,7 hectare adăugată anul trecut.

Parcul industrial II, din strada Ogorului, de 83,5 hectare, este la rândul său ocupat în întregime în vreme ce parcul industrial III, situat în strada Uzinelor, din spatele Electrocentrale, mai are libere doar două hectare din cele 15 alocate.

Amenajarea parcurilor industriale orădene a început în urmă cu opt ani. "Parcul industrial 1 a fost amenajat pe o suprafaţă de 120 de hectare de teren aflat în paragină. Între timp s-a construit staţia de transformare, spaţiile de producţie ale firmelor Plexus, Emerson şi altele. Lucrurile se schimbă de la o lună la alta", a povestit Delia Ungur.

Avantajele noii zone industriale au fost ilustrate într-un film de prezentare făcut de ADLO pentru a fi pus la dispoziţia potenţialor investitori.

Numai anul trecut agenţia a avut negocieri preliminare cu 22 de companii străine din 9 ţări printre care Italia, Germania, SUA, Franţa, Canada, Danemarca şi altele, cu activitate în domenii precum automotive, echipamente medicale, producţie de porţelan şi automatizări industriale.

Ţinta ADLO este să atragă în fiecare an un mare investitor aşa cum au fost în anii anteriori Shinheung, Plexus, Emerson, Faist Mekatronic şi alte companii.

Vezi filmulețul de mai jos!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
mda...
Marele investitor Premium Parts, care e in faliment dupa ce anul trecut i-a aparut asa din senin, datorii la finante 5.7mil lei (probabil nimic penal, doar asa, niste datorii), unde apare in lista performerilor?
Postat 02 Februarie 2017, 13:33 de seth
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON