URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Ianuarie 2011, 13:00

Oradea va reprezenta România la Eurovision! (VIDEO)

Primul eveniment de marcă al începutului de an a fost reprezentat de finala naţională a Eurovision 2011. Concursul propriu-zis a ţinut loc şi de program de Anul Nou al TVR, iar finalul lui a adus o bucurie imensă iubitorilor de muzică din Oradea.

Piesa Change (compozitor Gabriel Băruţă) interpretată de grupul Hotel FM a câştigat în noaptea dintre ani finala naţională a Eurovision 2011 şi va reprezenta România la Dusseldorf (Germania), unde pe 10 şi 12 mai vor avea loc semifinalele Eurovision, iar pe 14 mai, marea finală.

După cum se ştie, trupa orădeană Hotel FM a mai participat la finala naţională şi în 2010, când a ocupat locul 4.

Câştigătoarea din acest an îl are ca solist vocal pe David Bryan, cetăţean englez stabilit în urmă cu trei ani la Oradea. Fără a fi avut o carieră muzicală în Anglia, Bryan a fost descoperit întâmplător când făcea vocalize şi a primit un contract la un bar orădean, devenind în scurt timp o adevărată vedetă.

Cele 13 piese calificate în finală nu au prea rupt gura târgului, bătălia ducându-se între melodia orădenilor şi "Open Your Eyes" interpretată de grupul Distinto feat. Ianna & Anthony Icuagu, care a şi cîştigat la televoting, urmată de piesa celor de la Hotel FM. 

Juriul, considerat foarte obiectiv de critici, au văzut însă pe locul 1 piesa interpretată de David Bryan şi Hotel FM, iar pe câştigătoarea televotingului au "aruncat-o" doar pe locul 4, ceea ce a contat la ordinea în clasamentul final.

Vestea câştigării competiţiei de către Oradea a declanşat o adevărată sărbătoare la localul Queens, unde sărbătorea revelionul, alături de numeroşi prieteni, şi Florin Budeu, impresarul lui David Bryan. Odată anunţaţi câştigătorii selecţiei de la Bucureşti, dj-ul Florin Silviu Sabău a schimbat playlistul petrecerii, trecând pe piese ale Hotel FM, inclusiv premiata "Change".

La Dusseldorf pe scena de la Esprit Arena (24.000 de locuri vor fi alocate pentru spectatori) vor participa 43 de ţări. Ungaria şi Austria revin în competiţie după o pauză de doi ani, iar Italia după una de 14 ani. Cinci ţări (The Big Five) – Germania, Marea Britanie, Franţa, Spania şi Italia – sunt calificate direct (în calitate de mari contribuitori la EBU, organizatorul Eurovision – n.a.) în finala din 14 mai, iar celelalte 38, vor evolua în două semifinale, din care primele 10 clasate în fiecare semifinală va accede în finală.

De acum, rămâne de văzut care va fi performanţa "naturalizatului" orădean David Bryan în lupta cu finaliştii din toată Europa. Altfel spus, dacă se confirmă sau nu refrenul melodiei sale: "We can change the World"...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
@max
fraiere, Romania este o prezenta obisnuita la locuriel fruntase, nu ca si ungaria, o codasa. na ca acuma chiar ai motiv sa dai in clocot, trogloditule!
Postat 04 Ianuarie 2011, 08:16 de Eurovision
bunnnnn...siii????
eiii...si voi credeti ca asta se compara cu asta??????? nici o sansa.....romania loc ...pe la 17....20 ?v=6OlG9g4-cyg
Postat 03 Ianuarie 2011, 01:13 de max
nedrept
@mihai: chiar ti s-a parut "proasta si neelaborata"? exagerezi rau! sigur, pana la imprimarea finala orchestratia se mai poate imbogati, se mai pot face mici "schimbari". se scria pe site-urile unor ziare ca ar fi prea "britanica". probabil impresia asta vine si din engleza(de la mamica ei)in care e cantata. un lucru este clar:EUROVISION-ul(mai ales la noi)te poate ridica pe culmi sau din contra. niciodata nu poti sti pe ce loc te vei situa pentru ca europa voteaza absolut imprevizibil.
Postat 03 Ianuarie 2011, 00:29 de dan oradeanul
Eurov
Intr-adevar vocea a fost buna, dar piesa e foarte foarte slaba. A fost dpdv al meu , cea mai buna voce, dar totodata cea mai proasta si mai neelaborata compozitie. Ar trebui sa apeleze solistul la mai mult compozitori, sa i gaseasca adevaratul stil. Nu prea s a potrivit una cu alta. Da na oricum BAFTA
Postat 02 Ianuarie 2011, 15:53 de Mihai Hostiuc
Contact
Dane,as vrea sa vorbim.Florin Budeu 0722348742
Postat 02 Ianuarie 2011, 01:46 de Florin Budeu
surpriza juriului
Se pare ca centrul muzicii pop s-a mutat la oradea! sincer, nu am crezut ca vor castiga(m-am gandit ca juriul va fi mai impresionat de Distinto)dar ma bucur enorm. Primul hop este sa treaca de semifinala si sper sa fie asa. SUCCES. Ar fi frumos sa fim repartizati in semifinala in care vor vota spania, anglia si italia(dintre marii contributori)si sa concuram alaturi de moldova, israel, malta, portugalia. Desi cred ca se stie deja in ce semifinala suntem insa nu am verificat.
Postat 01 Ianuarie 2011, 14:51 de dan oradeanul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON