URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Mai 2014, 20:44

Oradea inundată: Furtuna a dat peste cap circulaţia în tot oraşul (FOTO / VIDEO)

Furtuna care s-a abătut joi seară peste Oradea a lăsat zeci de străzi inundate şi a îngreunat traficul prin oraş mai bine de două ore şi jumătate.

Ploaia deasă a făcut ravagii în tot oraşul, Calea Aradului, Bulevardul Decebal, Bulevardul Dacia, zona Parcului Petofi, magazinul Crişul ori Rogerius fiind doar câteva dintre zonele afectate.

Ca de obicei, cea mai gravă situaţie s-a înregistrat pe strada Olimpiadei, unde s-a revărsat sistemul de canalizare, iar în zona stadionului FC Bihor apa a măsurat aproape o jumătate de metru. Un Volkswagen Jetta care a încercat să traverseze "lacul" dinspre Şirul Canonicilor spre Olosig a rămas împotmolit şi a fost inundat, iar şoferul a trebuit să scoată apa din maşină cu găleata.

Au fost, totuşi, şi câţiva şoferi de maşini 4x4 care s-au aventurat şi au reuşit - şi ei destul de greu - să traverseze.

Din jurul orei 18.20, timp de mai bine de două ore, două tramvaie Siemens au rămas blocate în zonă, pe ambele sensuri de mers, oamenii aşteptând degeaba în staţii. "Tramvaiele nu puteau trece prin apă, ca să nu li se ardă generatoarele. OTL a suplimentat circulaţia cu 3 autobuze, unul care merge de la Farmacia 5 la Olosig, un altul care circulă dinspre Olosig la podul CFR şi unul care merg din Centrul Civic către gară. Însă, în jurul orei 20.24, tramvaiele au început să circule din nou", a precizat, joi seară, pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al OTL, Carmen Tocuţ.

Pompierii şi angajaţi ai Companiei de Apă Oradea au intervenit joi seară în Oradea şi împrejurimi, pentru a îndepărta efectele furtunii.

"În ultima oră, au fost 30 de apeluri la 112. Avem pompierii militari de la Detaşamentele 1 şi 2 mobilizaţi în oraş pentru evacuarea apei din subsoluri şi de pe mici porţiuni ale străzilor. Din informaţiile pe care le avem până acum, 12 străzi sunt afectate, pe porţiuni mici, iar 14 subsoluri şi o curte au fost inundate", a precizat, la ora transmiterii acestei ştiri, şi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, locotenentul Camelia Roşca.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
total
gresit, maine merg la bis. sa vad daca se fac donatii de sapun etc. apa calda e rece ca nu a venit inca vara. repara-ti pianul!
Postat 17 Mai 2014, 11:20 de @taticu
!@anna
Valea la baie,apa e calda,ai sapun!Avem treaba multa,tre sa-ti curat crengile si mararul!
Postat 16 Mai 2014, 16:17 de Nea taticu
@ taticu
ce obraznic esti ma! coardele ti-au rupt pianul si ai prob. pana si cu biserica. esti jalnic!!
Postat 16 Mai 2014, 15:09 de ana
Hmmm
Dar avem giratorii bei fratilor.....SI o datorie de 32o euro / capita...
Postat 16 Mai 2014, 11:17 de io
vai,vai..
Probabil acei harnici au fost mobilizati de difuzoarele de la slujba de duminica care nu te lasa sa stai acasa!Cita harnicie!Cit devotament!Oare nea Ilie trimite scrisori de multam!Oare de ce platim canalizarea?Dar impozitele la Primarie?Usor cu pianul ca se rup coardele....!
Postat 16 Mai 2014, 08:01 de Nea taticu
Hai sa fim oameni
Oameni buni,hai sa nu mai asteptam sa vina ISU,Armata,Jandarmeria sa ne scoata din inundatii sau orice alte calamitati ar fi,hai sa punem si noi mana un pic!!! Asa cum au facut unii cetateni din zona bisericii Sf.Apostol Andrei,care singuri au reusit in ,nu mai mult de 15-20 de minute,dupa oprirea ploii, sa curete o parte din stazile adiacente,de apa care,chiar ajungea pana in masinile oamenilor!!!!Doar s-au udat un pic si au desfundat canalele din zona strazilor Brancusi,St.Apostol Andrei,de frunzele si crengile luate de ape ,care se adunasera in gurile de canal!
Postat 15 Mai 2014, 21:51 de DiF
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON