URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Mai 2010, 10:54

Fetiţă de cinci ani moartă, după ce s-a intoxicat cu prăjitură. Mama pune vina pe medicii de la TBC (VIDEO)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Patricia A., în vârstă de 5 ani, fusese internată, alături de alte 10 persoane, la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului de Pneumoftiziologie (TBC) din Oradea.

"Sâmbătă, cineva din familie a sunat la 112 că mai multor membri ai familiei le era rău. Sărbătoreau "Constantin şi Elena" şi mâncaseră prăjitură Cremeş, făcută acasă. Două persoane au fost transportate de noi la Boli Infecţioase, dar în total au fost internate 11. Azi noapte, micuţa a intrat în comă şi a fost transferată de un echipaj al Ambulanţei la Spitalul Municipal, unde a decedat", a declarat luni dr. Emil Boţcău, de la Ambulanţă.

Tratată şi nu

Mama micuţei, Delia Scorţe, şi ea internată cu toxiinfecţie alimentară, a declarat pentru BIHOREANUL că fetiţa îşi revenise aproape complet, când, duminică seară, starea ei s-a agravat. "A intrat în frisoane puternice. Am alergat la medici, dar 20 de minute nu am găsit pe nimeni, iar în final a venit o asistentă. Avea temperatură 42, nu mai răspundea la comenzi. Am aşteptat trei ore ca să scadă febra, ceea ce nu s-a întâmplat. Abia atunci au chemat ambulanţa şi au transferat-o la Spitalul de Copii", a explicat femeia.

Medicii au internat-o pe Patricia în comă direct la Terapie Intensivă, dar nu au mai putut face nimic pentru ea, iar micuţa a murit spre dimineaţa zilei de luni. "Cei de acolo mi-au spus că a ajuns mult prea târziu. Măcar la 42 de grade să o fi transferat!", spune mama.

Antibiotic greşit

Delia Scorţe acuză acum medicii spitalului că nu au tratat-o pe fiica sa aşa cum trebuie şi că au intervenit prea târziu. Mai mult, ea susţine că atât timp cât a stat în spital, micuţei nu i s-au făcut analize, iar din cauza lipsei de medicamente în unitate, nici nu i s-ar fi administrat antibioticul corect.

"Am înţeles că a fost prea slab pentru infecţia pe care o avea", a declarat Delia Scorţe, adăugând că va cere socoteală în instanţă. "Solicit şi sprijinul Ministerului Sănătăţii, să se facă dreptate. Vreau să aflu adevăratul motiv pentru care a decedat fetiţa, să nu mai fie altcineva în starea asta. Dacă medicii erau puţin mai devotaţi nu se întâmpla aşa ceva", a mai spus femeia.

Contactat de BIHOREANUL, managerul Spitalului TBC, de care aparţine secţia de Boli Infecţioase, susţine că medicii nu au nicio vină pentru ce s-a întâmplat şi afirmă că fetei i s-a administrat tratamentul adecvat. "Rămâne să stabilim până la urmă ce s-a întâmplat. Atitudinea terapeutică a fost corectă, dar depinde şi de imunitatea fiecărui organism", a declarat Octavian Cuc.

Medicamente sunt!

Deşi carenţa medicamentelor în spitalul pe care îl conduce a fost reclamată BIHOREANULUI de mai multe cadre medicale, Cuc neagă cu vehemenţă că starea fetei ar fi fost cauzată şi de acest motiv, în speţă de administrarea unui tratament mai slab.

"Nu s-a pus problema de lipsă de medicamente. A fost comă indusă de endotoxinele agentului microbian, a intrat în şoc şi nu a mai putut fi salvată", a afirmat el. Conform declaraţiilor lui Cuc, în prezent, la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului de Pneumoftizilogie mai sunt internate nouă persoane, a căror stare evoluează favorabil.

De vină, ouăle!

Se pare că fetiţa a decedat în urma unui şoc septic, iar, potrivit dr. Marius Pîrcioagă, şeful DSP Bihor, cauza toxiinfecţiei alimentare o reprezintă ouăle din care a fost făcută prăjitura.

"Direcţia de Sănătate Publică demarează o anchetă epidemiologică vizavi de acest focar familial de toxiinfecţie alimentară. S-au cultivat probele la laboratorul de microbiologie al DSP, iar în paralel demarăm o anchetă să vedem ce s-a întâmplat şi cu evoluţia medicală a copilului. Am luat legătura şi cu Direcţia Sanitar Veterinară, se pare că elementul incriminat ar fi oul. În funcţie de rezultatele laboratorului privind grupul sau germenele care se identifică, va fi continuată ancheta", a spus Pîrcioagă.

Citeşte pe aceeaşi temă şi: Neglijenţă sau inconştienţă? DSP a sesizat abia după 2 zile Direcţiei Veterinare toxiinfecţia cu prăjituri

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
da ff sanatosa aceasta strategie cu presa
da mama isi camufleaza spera ea fapta..........dar va fi profund dezamagita, ar trebui cercetat acest caz de procuratura.......sa vedem ce spune legea in acest caz..........sa nu faceti soc parinti.
Postat 01 Iunie 2010, 22:39 de mama isi camufleaza
anonim
Ce doctori incompetenti ! Sa mori in secolul asta ? Doctorii astia se gindesc numai la spaga . Ar trebui interzisi si spitalele inchise . Ce , nu putem trai fara ei ?
Postat 27 Mai 2010, 16:47 de anonim
verifica doamna elena marinescu
Doamna Elena Marinescu , in acest articol afirmati ca la copil i s-a dat antibiotic gresit -spune mama - . In celalalt articol despre acest caz afirmati ca la copil nu i s-a dat antibiotic deloc -spune avocatul - Care este adevarul ? Dar pe doctori i-ati intrebat daca i s-a dat antibiotic si care a fost acel antibiotic ? Ca ziarist ar trebui sa fiti corect si impartial . Va rog sa verificati si sa reveniti cu noi informatii .
Postat 25 Mai 2010, 17:20 de anonim
Toxiinfectii alimentare
Citat : "Complicaţiile în TIA, de regulă, sunt legate de adresarea tardivă după ajutorul medical. Dintre ele fac parte şocul hipovolemic sau toxiinfecţios, insuficienţa cardiovasculară acută, enterită necrotică acută şi septicemia anaerobică. De menţionat, că dacă în TIA se dezvoltă complicaţii şi bolnavii nu se adresează imediat la medic, la ei boala poate avea un final tragic." D-zeu s-o odihneasca pe fetita si fereasca pe toata lumea! Daca se intimpla vreo nenorocire,toata lumea da vina pe medic. Fiecare e supus greselii, dar nu am vazut articole prin care se arata in ce conditii lucreaza un medic, cum e motivat de catre stat. Un medic in UK sau Franta are 2 operaratii/zi, nu 15 ca si aici. Are 5-6 pacienti, nu 30-40/zi cit are un medic de familie Deci medici prost platiti s lucru in conditii jalnice, ma mir cum nu se intimpla mai multe nenorociri.Citi oameni trebuie sa mai moara, sa se schimbe ceva? deocamdata s-a schimbat ca pleaca TOTI medici din tara , la salarii de 10-20x mai mari!
Postat 24 Mai 2010, 22:16 de doctor
deces
parca ar fi singurul mort din spitalul tbc. acolo pot fi medicamente cu camionul ca tot se moare in prostie. si de multi ani. dar cineva ascunde acest lucru.
Postat 24 Mai 2010, 22:11 de pacient
APEL LUI NENEA MINISTRU
îNTÂI a fost decesul adolescentului de la județean, în urma unei fracturi de tibie (sic) !?! Cu toate că era clar, un caz de incompetență managerială ( tânărul a fost internat pe secția de operat dinți, mă rog pretențios spus buco-maxilo-facială), ținut acolo trei zile aiurea ( șeful de secție fiind și directorul medical al spitalului), nenea ministru îi dă derogare să facă ancheta, cui credeți, lui pîrcioagă ( am scris intenționat cu literă mică), adică lupului paznic la oi. Păi nenea ministru, cine la propus pe dentistul cu aere de neouro-chirurg, director medical la județean ? Păi vezi că știi ! Taman pârci ( citește șeful DSP). A murit băiatul, au fost mii de mesaje pe forum, părinții sunt distruși, a fost și o manifestație la Prefectură, iar tu, bihorean de baștină, pauză... Chiar atât ți la postul ăsta, că nu-ți pasă că mor tineri și copii, din cauza unor incompetenți, puși acolo, unde decid viața și moartea oamenilor,numai datorită talentului de a lipii afișe în campanie ?! ACUM, cazul de la TBC, unde un copil, care practic nu a apucat să trăiască, moare din cauza unei banale toxiinfecții alimentare. Cine este manager la TBC ? CINE LA PUS ACOLO ȘI PE CE CRITERII ? AUZIM ???
Postat 24 Mai 2010, 12:47 de OMUL DIN SISTEM
e jalnic ce se intampla
ce sa inteleg ca toxiinfectia se datoreaza Bucatarului? serios faceteti analizae mai detaliatate si spunetine de unde a provenit acest FOCAR de infectie.......ce se intampla ce cumparam si gatim acasa e OTRAVA? eu cred ca suntem cobaiu comerciali in ce priveste regimul de medicamente cu care ne dopam nu avem imunitate din cauza DOCTORIILOR............salvati COPII!
Postat 24 Mai 2010, 11:07 de anca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON