URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Mai 2015, 19:57

În Oradea, doar 15% prezenţă la referendum: Bolojan face apel la orădeni să iasă din case! (VIDEO)

Referendumul pentru unirea Oradiei cu Sînmartin riscă să nu fie validat la Oradea. Până la ora 19, doar 15,2% dintre orădenii cu drept de vot, adică 28.640, au trecut pe la urne pentru a-şi exprima păerea legat de fuziune. La Sînmartin în schimb, prezenţa trecuse de 40%.

"Prezenţa din Sînmartin a depăşit 40%. La noi, în Oradea, nu a fost atins încă pragul legal de 30%. Oricum ar fi, fără prezenţa orădenilor, referendumul nu este valid. Fac apel către toţi orădenii care vor să îşi spună punctul de vedere să meargă să voteze. Oradea merită cele 5 minute" a declarat Ilie Bolojan, duminică seara.

Edilul a spus că, deşi este foarte greu ca, în doar 3 ore, cât au mai rămas până la închiderea urnelor, pe la secţiile de votare să treacă încă atâţi orădeni câţi au votat peste zi, nutreşte încă speranţa că referendumul ar putea fi validat.

"E dificil, dar se poate recupera. Trebuie doar ca oamenii să meargă să voteze", a afirmat edilul.

În timp ce pentru validarea referendumului la Sînmarin erau nevoie de 2.455 de voturi, la Oradea trebuie să îşi exprime opţiunea 56.757 votanţi.

UPDATE: Pagina de Facebook oficială a referendumului a anunţat că până la ora 21 ar fi votat 35.575 de orădeni, ceea ce reprezintă un procent de doar 18,88%.

Duminică seară, primarul Ilie Bolojan a dat publicităţii şi un mesaj video, postat pe pagina de Facebook dedicată referendumului.

Înainte de ora 22, primarul Ilie Bolojan a transmis un nou apel la orădeni să meargă la vot: "Nu pierdeţi această ocazie! Luaţi-vă apropiaţii şi veniţi cu toţii la vot!"

Citiţi şi articolul "Referendumul a "trecut" la Sînmartin. 32,8% din populaţia cu drept de vot a fost deja la urne"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
30 Comentarii
Smenati si voi mai credibil
La ora 22, Bolojan transmitea mesajul de la Auschwitz. Acolo inca era lumina!
Postat 10 Mai 2015, 23:04 de eutanasiu
ION VASY,
Normal că s-au vândut că aici, la graniţă, totul a fost speculă, contrabandă şi vânzare!!! VAMA!!! Iar OPTICA ş.a. nu mai pot fi strategice în UE deoarece Romania ... capu' plecat! asa că daca oamanii nu au luptat pt OVEX ş.a. e doar vina lor ... capital uman defect!!! FELICITĂRI LUI PLASTOR!!!!VASYION!
Postat 10 Mai 2015, 22:58 de ADINA
@Adina
Pastreaza-ti mistoul. Iti dau doar niste exemple: Napolact, Terapia, Farmec, s-au privatizat, nu s-au inchis ca la Timisoara: Optica, Electrotimis, Elba, Electromotor, sau la Oradea: tot inafara de fantomatica UAMT. Pt. @OradeaCivitas ia mai lasa-ma cu Sebesul infratit cu Mulhbach-ul lui peste, un orasel la intersectia a trei drumuri devenite autostrazi: dispre Deva, Cluj-Alba si Sibiu. Un oras de c... unde se poate polua si prelucra lemn fara acte fara sa te traga nimeni la raspundere.
Postat 10 Mai 2015, 22:51 de vasyion
aici ai DREPTATE, VASYION!
cu întreprinderile comuniste!!!!!şi erau unicat!!!!!!!!dar, deh!
Postat 10 Mai 2015, 22:28 de ADINA
@OradeaCivitas
"am fost pe la foarte multe dintre multinationale-le din Cluj, Timisoara, Arad, chiar si la Sebes" in interes de serviciu, ce crezi ca am fost angajat la fiecare cate 2-3 zile? Esti idiot amice? Multinationale sunt in Timisoara de 15 ani. La Cluj pana acum cativa ani functionau inca aproape toate intreprinderile vechi. Asa s-a dezvoltat Cluj-ul nu a inchis ca Oradea si Timisoara toate intreprinderile comuniste.
Postat 10 Mai 2015, 22:16 de vasyion
dupăcum te cheamă, "eros si eu- tanatos"!!!
cred că nu prea îţi iese din prima :))))
Postat 10 Mai 2015, 22:13 de ADINA
@adina
Nu va fi nici un REPETIR. Campania a fost foarte prost condusa, primul argument: pensionarii vor avea gratuit transportul spre Felix... Cau citez pe Filip "Băile Felix... să facă astfel încât să nu te duci pe o alee unde poate e mizerie, dar alături e un hotel aranjat ca lumea..." pai daca hotelul e aranjat ca lumea sa faca curatenie si pe alee ca nu e treaba primariei Oradea si a oradenilor sa mature aleile din Felix. Vinovat pentru fiasco-ul cu referendum-ul este EGO-ul exacerbat al sprancenatului care credea ca lumea i se va inchina ca la moaste pentru simpla prezenta. Plus faza cu Podul Ferdinand... Bolojan a demonstrat ca il doare undeva de parerea majoritatii oradenilor... românii l-au taxat, iar ungurii ca de obicei nu si-au onorat obligatiile. Poate unirea ar fi fost benefica, poate, dar campania a fost jalnica si nu a convins pe nimeni.
Postat 10 Mai 2015, 22:09 de vasyion
@aladina
Votul nu e ca sexul. Nu repeti pana ai orgasm. Pentru tine ar fi preferabil sa inveti sa-ti intre din prima!
Postat 10 Mai 2015, 22:07 de eutanasiu
@ Vasylon aka Profesorul
1. In ce multinationale ai lucrat exact? Zi doar perioada. E foarte interesant cum tu, acum cativa ani, cand piata nu era asa incinsa, ai prins pozitii la multinationale, toate noi pe piata locala, si toate in cele mai mari orase din tara, intr-un interval si scurt si asemanator (la acel moment TM lua fata Clujului). 2. In Sebes unde ai lucrat? Asta e chiar buna!! Pe ce post? 3. Dai Sebes-ul ca exemplu pentru ca tu esti acelasi comentator care mereu spune ca de ce Oradea nu e ca Sebes-ul, fara sa aiba atata cultura ca Mulhbach-ull avea legaturi cu Germania de muulte secole. Oriunde au fost sasi si svabi au tras si nemtii din patria mama, imediat de dupa 90. Ce comunitate reprezentativa de sasi a avut Oradea 4. Daca esti asa desteapta, scrie 7 masuri concrete pe care le-ai fi facut tu de-a-lungul ultimilor 15 ani in Oradea, ca sa dezvolti la modul real si performant zona. Sa te vad. Si apropo, multumesc ca ai recunoscut ca ai mai multe id-uri. TE ROG RASPUNDE PUNCTUAL SI OBIECTIV, sau tot ce poti face e sa injuri?
Postat 10 Mai 2015, 22:04 de OradeaCivitas
NO, LASĂ...
că facem REPETIR până învăţăm lecţia!!!!!! NU, VASYION???!!!!!
Postat 10 Mai 2015, 21:52 de ADINA
15% este de fapt si cota de incredere a oradenilor in Bolojan !!!
... la asa organizare si argumentatie mincinoasa, asa rezultat !!!
Postat 10 Mai 2015, 21:45 de WinDos
Psd
Plagiatorul MAng si sluga Liviu Sabau Popa sunt in orgasm intelectual cand vad prezenta la vot!
Postat 10 Mai 2015, 21:44 de Mekla
@gigi1 & OradeaCivitas & ADINA
"Se pare ca tu nu ai iesit din Oradea"... "Te rog mai iesi din Oradea sau Felix". Esti cam incoerent amice. Cat despre IP-uri nu toti au dubla/tripla personalitate ca tine. Cum faci ziua esti Gigi si noaptea Adina, sau invers? Intamplator am fost pe la forte multe dintre multinationale-le din Cluj, Timisoara, Arad, chiar si la Sebes, cei drept acum cativa ani, intre timp s-au dublat. Nu Felixul le va aduce la Oradea.
Postat 10 Mai 2015, 21:42 de vasyion
@ Vasylon
Ai acelasi IP ca si comentatorul "Profesorul". Se pare ca tu nu ai iesit din Oradea, iar parerea ta despre Bolojan, iti intuneca judecata de tot. Daca TU te uiti pe ORICE site de job-uri (Bestjobs, Ejobs etc) la Cluj sau Arad, fata de Oradea, o sa intelegi diferenta. NU PRIMARIA tre ca creeze locuri de munca si nu ea da salarii, ce potentialul orasului de a atrage investitori. Te rog mai iesi din Oradea sau Felix!
Postat 10 Mai 2015, 21:35 de OradeaCivitas
Vai gigi1!
Stim si de "euglena", mai impartaseste-ne din experienta dobandita la Cluj, sa nu murim prosti.
Postat 10 Mai 2015, 21:31 de vasyion
gigi1 & OradeaCivitas & ADINA
Aceeasi idee fixa, acelasi stil, aceeasi sursa: Cluj. La Cluj ce esti student(a) la limba romana de stii sa scrii doar cu majuscule? Oradea este in * de 25 ani si Bolojan se afiseaza cu cel care a avut cea mai mare contribuitie: Filip.
Postat 10 Mai 2015, 21:28 de vasyion
pacat
Unii nu-si vor depasi conditia de euglena verde. Daca asta s-a inteles din comentariul meu , ca fac lobby pentru bolojan, va doresc mult succes in ceea ce veti face pentru Oradea.
Postat 10 Mai 2015, 21:27 de gigi1
LUI VASYION
TU, VASZION, AI VOTAT???
Postat 10 Mai 2015, 21:26 de ADINA
P.S.
SPER SĂ NU LUAŢI TOŢI ÎN GURĂ FRAZA DE MAI-JOS!!! SUCCES!!!!
Postat 10 Mai 2015, 21:24 de ADINA
gigi1 & OradeaCivitas
Daca te semnezi cu doua ID-uri crezi ca esti mai destept? Tu vorbesti de spam idiotule? Mars la Cluj si lasa-ne. E si acolo un cur de lins: BOC poate ai mai mult succes.
Postat 10 Mai 2015, 21:23 de vasyion
MERGEŢI LA VOT!!!
ALTFEL ORADEA VA RĂMÂNE UN RAHAT ÎNTRE DOUĂ ŞINE: CLUJ ŞI TIMIŞOARA!!!!!! MERGEŢI LA REFERENDUM!!!!!!!!!
Postat 10 Mai 2015, 21:21 de ADINA
"am facut 13 ani de puscariepentru un popor de idioti"
Extrapoland...am venit din Cluj sa votez acasa sa pot sa ma reintorc vreodata in Oradea. Pentru acei "idioti" care nu inteleg ce inseamna oras de rang I cu populatie peste 200.000 de locuitori. De cuvantul pe care poti sa-l ai ca centru puternic sa-ti aduci un Inspectorat in Constructii inapoi , o agentie de drumuri, un centru regional cfr.....o ...etc din Cluj.Pentru sansa data unui alt manager,mai bun ca Bolojan, sa conduca un centru urban mare, cu altfel de oportunitate in accesarea fondurilor. Pentru voi oradenii mei somn usor. P.S. sa nu va mai plangeti ca Clujul, Timisoara reusesc...ei ies in strada , se aduna pentru Capitala Cultural Europeana, drepturi de vot, sa aduca investitori ..vezi alegeri ...etc. Doresc unire nu numai cu Floresti ci cu Jucu , Apahida etc. Somn usor si sa asteptati pe Mesia. e sigurul care va salva Oradea.
Postat 10 Mai 2015, 21:09 de gigi1
@Toata lumea
Daca vorbesti cu unul din Cluj, chit ca nu e deloc fan Boc, despre o eventuala unire cu Floresti, Apahida, si/sau Jucu, nu va sta pe ganduri o clipa, intrucat persoana respectiva vrea ca orasul sau ramana un oras mare, reprezentativ, care sa isi continue dezvoltarea. Din pacate pentru viitor, se pare ca in Oradea conceptia e diferta. Fiecare culege ce seamana... .
Postat 10 Mai 2015, 20:51 de OradeaCivitas
Calatorie sprancenata...
Bolojane, un primar decent dupa asa aberatie de referendum si bani cheltuiti fara rost si-ar da demisia. Alianta cu bozgorii nu ti-a adus nici un vot.
Postat 10 Mai 2015, 20:49 de vasyion
@eutanasiu
tu sper ca nu esti oradean, ca daca esti, imi e rusine sa impart orasul cu oameni ca tine
Postat 10 Mai 2015, 20:47 de David
@david
Dupa cum scrii tu n-ai fost la vot. Daca ai fost, mai du-te o data. Succes!
Postat 10 Mai 2015, 20:45 de eutanasiu
Ne vedem luni dimineata
Du-te singur si stai pina la ora 23. Asa vei fi primul care afla ca te-ai dus degeaba. (Poti sa scrii si SMS-uri cum face staff-ul de campanie).
Postat 10 Mai 2015, 20:43 de eutanasiu
Ai gresit locatia...
Trebuia sa faci apelul pe podul Ladislau si in limba maghiara, aveai mai mult succes.
Postat 10 Mai 2015, 20:43 de vasyion
.
hai oameni buni. Nu stati si cititi articolele pe bihoreanul ci mergeri sa votati viitorul vostru!!!
Postat 10 Mai 2015, 20:42 de David
Hai si tu !
Pana la ora 23 mai poti merge !! Hai si tu ! Nu pentru Bolovan,... pentru Oradea !!@!!
Postat 10 Mai 2015, 20:19 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON