URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Decembrie 2016, 21:23

În cor cu doamna Cioloş: 2.000 de orădeni au cântat un imn al donatorilor de sânge în Piaţa Unirii (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În ciuda faptului că afară erau -3 grade, circa 2.000 de orădeni între care şi grupuri de jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi militari s-au adunat, sâmbătă seară, în Piaţa Unirii pentru a cânta împreună "Imnul vieţii". Între participanţi s-a numărat şi soţia premierului Dacian Cioloş, Valerie Cioloş, alias Yohanna Grace.

Deşi iniţial se aşteptau la o prezenţă de circa 4.000 de persoane, organizatorii, în special dr. Ligia Burtă, coordonatoarea Centrului de Transfuzie Sanguină Oradea, s-au declarat mulţumiţi de câţi oameni au ales să susţină donarea de sânge. "Vă iubesc pe toţi! Mă bucur că sunteţi aici şi susţineţi viaţa", le-a spus Ligia Burtă, scurt, la microfon celor adunaţi în faţa scenei instalate la Târgul de Crăciun din Piaţa Unirii.

Evenimentul a fost prezentat de actorii Ioana Dragoş Gajdo şi Andrian Locovei, pe scenă mai urcând şi alţi susţinători ai proiectului din instituţii publice şi asociaţii. Orădenii s-au dus în Piaţa Unirii "înarmaţi" cu haine groase şi cu cartoane desenate cu inimi, pe care, în timpul intonării imnului donatorului, le-au ridicat deasupra capului pentru a putea fi filmate din dronă. De asemenea, atmosfera a fost completată de pompierii ISU Crişana, care au sosit în piaţa centrală a oraşului purtând torţe aprinse şi formând apoi în faţa scenei o inimă mare.

Înainte de începerea intonării imnului - lucru făcut de studenţi la Muzică, alături de actori, organizatori şi invitata specială, interpreta Yohanna Grace - compozitorul melodiei, orădeanul Ovidiu Iloc, le-a explicat celor prezenţi că ritmul acesteia seamănă unei bătăi de inimă, pe care ei trebuie să o reproducă sub forma unui marş.

Versurile Imnului Vieţii au fost scrise de Lavinia Georgescu Scripcaru, directorul Centrului de Transfuzie din Iaşi, care, în acelaşi timp, scrie poezii. "Noi suntem armata ce jertfa de sânge / Ne-o dăm pentru Viaţă, Speranţă şi Bine / Iubirea de semeni ne-adună, ne strânge…", a început cântectul inimilor.

Bucuroşi că au promovat donarea de sânge într-un mod inedit, cei circa 2.000 de orădeni au mai rămas apoi, preţ de câteva minute, în Piaţa Unirii pentru a asculta un mic recital susţinut de Yohanna Grace, primind, totodată, din partea organizatorilor, ceai cald.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
25 Comentarii
Bravo!
Sper să primeşti Premiul Bihorel pentru alegerea „specială” făcută. Succes!
Postat 21 Decembrie 2016, 17:02 de eutanasiu
saracul de tine
Daca nu te-ar fi afectat ce ti-am spus nu te oboseai sa faci pe inteligentul aici ;) Ma distreaza astia ca tine care sunt nebagati in seama in viata de zi cu zi si nu da nimeni doi bani pe ei dar internetul le da posibilitatea sa isi verse elucubratiile non-stop si sa aiba impresia ca sunt inteligenti. Cei ca tine se numesc simplu loseri, trolli, retards, etc ;) You get the idea ;) PS: Pentru cei ca tine am ales acest nume!
Postat 21 Decembrie 2016, 13:32 de hateretards
Nu te bucura!
Nu am vreo problemă cu prevederile regulamentului. Dacă asta ai înţeles din ceea ce am scris, înseamnă că nu eşti capabil să înţelegi textele pe care le citeşti. Convenţional, se cheamă analfabet funcţional. Ceea ce am vrut să transmit moderatorului era că, uneori, aplică strâmb prevederile regulamentului. Dacă ai impresia că “sufăr legat de ce mi-ai spus in ultima noastra conversaţie?” !?, te crezi prea important. Altfel, desigur, argumentele tale, forţa lor, vine din eleganţă, din inteligenţă şi din abilitatea de a comenta în special articolele.
Postat 20 Decembrie 2016, 20:17 de eutanasiu
CAUTA SI VEI GASI...
@hateretards: Iar m-ai omis ! Inteleg ca i inteles ca textul scris de mine este adevarat ?! Sau stiai deja ? Intreaba-l pe Bolojan ! Sau cauta in arhiva Bihoreanul ! Baga cuvantul TEAPA si...iti va iesi !
Postat 19 Decembrie 2016, 23:27 de TDS
euatanasiat
Inca mai suferi legat de ce ti-am spus in ultima noastra conversatie? Ma bucur daca e asa! Daca nu ai observat, si mie mi-au fost sterse comentarii, dar una e sa comentezi si alta e sa injuri si sa jignesti pe cine apuci. Si daca nu iti place regulamentul de aici nu te tine nimeni cu forta. Esti liber sa iti versi elucubratiile in alta parte ca nu o sa iti duca nimeni dorul ;) grigore, graur si alte nume, esti atat de "inteligent" incat nu iti dai seama cum te dai de gol ca folosesti mai multe conturi. Si tu ii faci pe altii postaci :)) V-au dresat bine aia de la partid, sa ii faceti postaci pe toti cei care va raspund, dar aici nu suntem la teleorman ca sa puna lumea botul la manipularile voastre. Vrei sa numaram cate comentarii am si eu cate ai tu ca sa vedem care e postacul? ;) Cat despre fabulatiile tale cu soros, ne confirmi din nou care este nivelul tau de inteligenta! Desi nu meriti deloc atentia pe care ti-am acordat-o in seara asta, am zis ca imi fac putin timp ca sa te mai turezi putin si poate, poate iti pusca o vena :)
Postat 19 Decembrie 2016, 22:47 de hateretards
“Neguţătorul din Veneţia”
Citind comentariile, am un cuvânt pentru moderator. Cu toate că aţi instituit nişte „principii” (clare) după care ar trebui să „moderaţi”, principialitatea dumneavoastră se dovedeşte defectă. Asta pentru că, temporal, operându-i doar pe unii „pacenţi”, faceți un deserviciu acestui forum și îi dați apă la moară, de această dată pe bună dreptate, dlui Aghaurr să înjure ”principialitatea” dumneavoastră defectă. Însă am și eu impresia că vă lăsați atâta spațiu „subiectiv” de măsură, tocmai pentru a acționa în mod arbitrar asupra mesajelor, iar acest lucru reduce valoarea acestui forum public! E posibil să fi avut dreptate Adrian Severin? „Când o lege este încălcată de prea multă lume, înseamnă că legea trebuie schimbată !!!.... că nu o să schimbăm poporul”. „Ne mirăm că poporul este corupt, că toată lumea încalcă legea. Dacă toți suntem corupți, înseamnă că nimeni nu e corupt.”
Postat 19 Decembrie 2016, 22:07 de eutanasiu
RE: “Neguţătorul din Veneţia”
Eutanasiu, chiar nu e cazul să verşi lacrimi după Aghaurr. Ce s-a şters era o "salbă" de înjurături la adresa noastră şi jigniri la adresa soţiei premierului. Absolut nimic care să crească "valoarea acestui forum public".
Postat 19 Decembrie 2016, 23:18 de Moderator
INIMA
@hateretards: Daca pierdeam pe barba mea ( stii bine ca port barba ! )taceam chitic ! Dar i-am pierdut pentru ca Primaria A FOST COMPLICELE persoanei juridice HOATE ! Si nu este vorba despre Bolojan ! Am tot scris : Bolojan mi-a tinut partea timp de 5 ani ! Apoi, brusc, s-a rasucit ! Oare de ce? Bolojan mi-a luat doar satisfactia de a ingropa definitiv acea persoana juridica ! Din acest motiv nu-l iert ( nu-l voi ierta ) IN VECI ! PS: am vrut doar sa-ti mai explic inca o data situatia ! La acest articol era vorba DOAR despre muzica ! Valerie Villemin nu este o voce, scriitura Imn-ului este cum este ! Asa, si Salieri compunea dar geniul era la Mozart!
Postat 19 Decembrie 2016, 19:43 de TDS
baaaa moderatorule
ca atit te duce mintea pe tine, atita poti. Deci... aveti un postac sorosist care insulta, injura , ba ma injura pacaliciul pe mine, si vad ca va complaceti cu urdorile pe care le revarsa pe net. Totusi cum ai avut inspiratia sa-mi raspunzi la viitoarea acuzatie ca mi-ai sters 3 comentarii? Ce naiba "moderaorule", Nu mi-am pus mintea cu el pentru ca nu e indicat sa-l hranesti pe TROLL. Dar chiar asa rau va arde la ficati ca "doamna" nu e chiar doamna?
Postat 19 Decembrie 2016, 19:17 de Aghaurr
RE: baaaa moderatorule
@Aghaurr, vezi că abuzezi! Comentezi repetitiv, violent, iar absolut toate comentariile care ți-au fost înlăturate de pe site conțin atacuri la persoane și erau ofensatoare! Îți amintesc că, potrivit regulamentului site-ului, pe care te invit să îl (re)citești, „Nu se admit comentariile vulgare, ofensatoare sau discriminatorii, cele care conțin atacuri la persoană, injurii, trivialităţi, ameninţări, insulte, cuvinte obscene, instigări la încălcarea legii, la violență sau ură” șamd. Au fost cenzurate inclusiv remarci la adresa ta, așa că mai încet cu victimizarea. Dacă vrei să comentezi în continuare, fă-o civilizat, în limita bunului simț. Dacă nu te conformezi, e simplu, userul tău va fi suspendat.
Postat 19 Decembrie 2016, 20:42 de Moderator
baaaa sorosistilor
CENZURAT
Postat 19 Decembrie 2016, 18:03 de Aghaurr
RE: baaaa sorosistilor
@Aghaurr, vezi că ai încălcat, în repetate rânduri, Regulamentul site-ului (http://www.ebihoreanul.ro/regulament). Dacă nu te potolești, numele tău de utilizator va fi banat și nu vei mai putea posta comentarii. Ultimul avertisment.
Postat 19 Decembrie 2016, 18:53 de Moderator
:))
tds, daca e problema ta ca ai pierdut bani pentru ce te plangi in fiecare zi pe tema asta?? Atata timp cat o faci public inseamna ca vrei sa impartasesti problema ta si cu altii. Daca nu e asa tine-ti problemele pentru tine si nu te mai vaicari toata ziua ca o fata mare, ca nu esti primul si nici ultimul care a pierdut bani. Iar legat de prestia doameni Ciolos, eu apreciez gestul si nu cred ca esti tu in masura sa judeci daca vocea ei este buna sau nu, atata timp cat nu ai facut nimic ca sa ii ajuti pe altii! Crezi ca daca unii sau altii nu au apreciat vocea inseamna ca nu vor merge sa doneze, sau care e ideea? Nu vad ce rost are sa ataci o persoana care a participat la un act caritabil la o temperatura sub zero grade, decat daca esti un om de cea ma joasa speta care isi varsa frustarile pe toti din jur. Ma gandesc ca daca era vreo membra a psd-ului pe scena acum vedeam doar cuvinte de lauda din partea ta, nu? :)
Postat 19 Decembrie 2016, 16:16 de hateretards
SOCOTEALA DIN TÂRG....
@hateretards: De remarcat că Ovidiu Iloc / compozitorul Imn-ului este originar tot din Sălaj ! Probabil o fi vreo coincidență?
Postat 19 Decembrie 2016, 14:54 de TDS
SOCOTEALA DE ACASA....
@hateretards: D-na Villemin nu și-a răpit nimic din timpul ei prețios. Acum dacă ție sau altor persoane ți ( li ) s-a părut că posedă calități vocale atunci nu știu ce se mai poate spune. Degeaba e cauza nobilă dacă e servită prost. Bănuiala mea este că totul fusese planificat înainte de alegeri când se aștepta un alt rezultat și uite că a fost altfel. PS: Banii mei sunt banii mei, prin urmare îți mulțumesc că te preocupă dar nu este cazul. În ecuație nu am pomenit nimic despre Bolojan.
Postat 19 Decembrie 2016, 14:48 de TDS
degeaba
tds, nu mai are sens sa ma leg de tine ca te faci singur de ras. Deja ai devenit penibil cu scancetele tale de copil care si-a pierdut jucaria. Am inteles ca ai pierdut niste bani, dar daca plangi si injuri toata ziua pe internet nu ii vei recupera. Si eu am pierdut o gramada de bani, dar asta nu inseamna ca ma plang la toata lumea ci imi vad mai departe de viata ca e scurta. Fii barbat si treci peste ca banii vin si trec, dar timpul pierdut nu il mai recuperezi. De la ura ta fata Bolojan ai ajuns sa te legi si de doamna Ciolos care si-a rapit din timpul ei pentru o cauza nobila si e chiar josnic sa o ataci, dar nu prea am ce sa ma astept mai mult de la tine si de la restul postacilor de pe aici.
Postat 19 Decembrie 2016, 14:32 de hateretards
NU MA JOC
@hateretards: Nu se poate asa ceva ! De ce nu te legi si de mine? Ma simt discriminat ! Zi si de mine....medicamente, mansarda, comunist...d-astea
Postat 18 Decembrie 2016, 22:37 de TDS
abureli
graure, mai usor cu propaganda psd-ista ca poate iti pusca venele. Nu ca i-ar parea cuiva rau dupa tine, dar apoi mai trebuie sa si curete cineva mizeria pe care o lasi in urma ;) Nu mai bine ne explici cum a fost la Pungesti, unde a trimis ponta jandarmii pe locanicii care isi aparau pamantul? Sau cum în perioadele 1992-1996 si 2000-2004, cât PSD a fost la putere, s-au dat cele mai mari tepe din istoria României. Au fost privatizate fraudulos aproximativ 6.000 de întreprinderi, evaluate la 700 miliarde de euro. Cele 6.000 de întreprinderi au fost vândute cu aproximativ 70 miliarde de euro (10% din valoarea de piata). Prin privatizarea ilegala a acestor întreprinderi s-au pierdut peste 6 milioane de locuri de munca. Devalizarea Bancorex (niciodata cei care au luat bani nu au fost judecati pentru acest lucru. Românii au platit aproximativ doua miliarde de dolari, bani de care au beneficiat prietenii politici ai PSD), privatizarea Sidex Galati, vânzarea Petrom, Dan Ioan Popescu – Retehnologizarea Portilor de Fier (ce au facut iugoslavii cu 100 de milioane de dolari, românii reusesc sa faca cu peste un miliard de dolari, cea mai mare afacere din România pâna în 2004). Astea sunt fapte dovedite, spre deosebire de fabulatiile tale de pe aici su soros si alte imbecilitati.
Postat 18 Decembrie 2016, 21:03 de hateretards
Cine Este Cintareata Cheala?
Citam din propaganda toaletei publice numita EVEZE "Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a anunţat, la 29 august, că a selectat şase proiecte de investiţii, în valoare totală de 2,28 miliarde de lei, care intră în etapa finală de analiză pentru a beneficia de ajutor de stat, în baza schemei de stimulare a investiţilor cu impact major în economie. Cele şase firme ale căror cereri de ajutor de stat au fost selectate sunt Pirelli Tyres România SRL, Arctic SA, Clariant Products Ro SRL, Robert Bosch SRL, Safe Med International SRL şi Alu Menziken SRL.Valoarea ajutorului de stat solicitat de aceste firme se ridică la 621,5 milioane de lei. "Din 36 de proiecte de investiţii, au fost selectate şase în valoare totală de 2,28 miliarde de lei. Ajutorul de stat solicitat se ridică la 621,4 milioane de lei. Urmează ca, în maximum 45 de zile lucrătoare de la publicarea listei, să fie analizate cele şase cereri de acord pentru finanţare şi anunţate rezultatele finale", se menţionează în comunicatul ministerului de Finanţe.". CU ALTE CUVINTE VINE SOATA TERMINATORULUI DE TARA CIOLOS, SI VA SOLICITA ATENTIA CUM CA EA LUPTA PENTRU VIATA VOASTRA, IN TIMP CE TERMINATORUL VA MARESTE EXPLOZIV IMPOZITELE CA SA AIBA BANI ((( 150 MILIOANE DE EURO ))) PE CARE SA-I BAGE IN BUZUNARELE MULTINATIONALELOR. HALAL !!!!!
Postat 18 Decembrie 2016, 19:42 de Aghaurr
ince ceva pentru sorosisti
ca ati facut o greseala invitind pe cineva care cinta din butoi la o manifestare, se poate trece cu vederea. E o prima greseala. dar sa pui un idiot de postac care prin prostia lui nativa v-a prabusit la alegeri , pedalind pe aceleasi tembelii asta arata ca n-ati invatat nimic.
Postat 18 Decembrie 2016, 19:29 de Aghaurr
probleme la mansarda
aghaurr, grigore si ce alte nume mai folosesti pe aici, ar fi indicat sa iti faci un control la mansarda ca te-a prostit de tot antena 3 ;)
Postat 18 Decembrie 2016, 19:01 de hateretards
PENTRU ORADENI
inteleg ca sintem niste cetateni civilizati, dar sa fii participant la o actiune caritabila unde vine nevasta unuia care pe ultima suta de metri a adoptat tactica "pamintului pirjolit" , a imprumutat tara cu 500 milioane euro de la Bancherii Mondiali , a aminat cu 7 luni Legea Insolventei Persoanelor Fizice astfel ca romanii sa-si piarda casele in favoarea bancilor si corporatiilor, l-a distrus pe afaceristul roman in timp ce a dat sute de milioane de euro "ajutor" corporatiilor straine, ASTA E DEJA PREA MULT.
Postat 18 Decembrie 2016, 18:53 de Aghaurr
A sunat precum cantecul de lebada ...
... a tehnocratiei romanesti.
Postat 18 Decembrie 2016, 13:10 de WinDos
PE FRIGUL ALA, INTR-ADEVAR E ... PENTRU INIMA!!!!
PUTEM RIDICA CARTOLINELE!!!!!!....că cam asa parca incepe spectacolul!!!
Postat 17 Decembrie 2016, 23:53 de ADINA
???
@hateretards: Ti se pare ca am criticat evenimentul in sine sau partea lui " muzicala "?
Postat 17 Decembrie 2016, 23:44 de TDS
e grav
TDS, dac ai ajuns sa critici si un asemenea eveniment este clar ca problemele tale de la mansarda sunt destul de grave!
Postat 17 Decembrie 2016, 23:36 de hateretards
CRITICA MUZICALA
Eu nu am auzit pe nimeni din public cantand! Nici nu se putea in fapt canta o asemenea " scriitura muzicala " ! O piesa lipsita de orice ! Am inteles ca D-l Iloc e...doctor in muzica ! Coana Valerica a mieunat splendid, drept pentru care am plecat imediat ! Asadar un eveniment bine intentionat manageriat dezastruos ! Jandarmii cu tortele au fost sarea si piperul ! De remarcat ca studentii de la medicina au venit fortat ( cel putin asa mi-au spus cateva studente ).
Postat 17 Decembrie 2016, 22:32 de TDS
@winindos si rds
asta cu dosu de unde ai scos-o cu suma asta? ai vreo sursa sau asa ti-a iesit inainte sa iti iei medicamentele? iar tds nu stiam ca esti asa mare critic de muzica . de unde ai scos-o ca ar fi o nulitate? pentru simplul fapt ca nu canta manele de teleorman? sau aia cu simtim la fel? vorbiti doar sa va aflati in treaba.
Postat 17 Decembrie 2016, 21:38 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON