URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Decembrie 2013, 15:45

Gălăgie în faţa Prefecturii: PDL-iştii au protestat înverşunaţi împotriva Guvernului şi a USL (FOTO/VIDEO)

Dacă nu mai pot impune la nivel de decizii politice şi administrative, PDL-iştii bihoreni au găsit o altă modalitate să se facă auziţi. La propriu.

Peste 150 de oameni, majoritatea membri ai PDL, veniţi inclusiv din judeţ, s-au strâns joi după amiază, în Parcul Traian, pentru a protesta împotriva guvernului USL, bugetului pe 2014 votat de parlamentari şi a altor decizii luate de reprezentanţii puterii.

Orientaţi spre sediul Prefecturii, protestatarii au adus cu ei pancarte negre, "de doliu", pe care scria "USL scumpeşte, românul plăteşte", "Bugetul sărăciei naţionale", "Vrem dreptate fără superimunitate", şi au scandat lozinci precum "Nu scumpiţi benzina", "Unde-i DN76?" sau "Nu aţi terminat Muzeul!", cele din urmă fiind reproşuri aduse şi de-a lungul timpului reprezentanţilor administraţiei locale.

În primul rând al grupului de protestatari s-au aflat liderul PDL Bihor, Gavrilă Ghilea, preşedintele PDL Oradea Cristian Puşcaş, Ionel Avrigeanu, Adelina Coste, Radu Ţîrle şi Ionela Bruchental Pop.

Înverşunaţi, oamenii au fluierat şi huiduit aproape continuu şi au scandat în repetate rânduri "Aţi minţit poporul cu televizorul!", "Jos Guvernul!", "Hoţii!", "Mincinoşii!", "Ruşine să vă fie!", "Jos USL-ul!", "Fără accize!" şi "Bihorul pe primul  loc!".

Protestul s-a încheiat după aproximativ 40 de minute, după ce Ghilea le-a mulţumit participanţilor pentru prezenţă şi a precizat că nu e ultima oară când ies în stradă. "Am speranţa că mesajul nostru va fi auzit acolo unde trebuie, iar dacă nu va fi auzit vom veni de câte ori va fi nevoie pentru a-i sensibiliza pe români să dea jos cu această guvernare...", a spus Gavrilă Ghilea, mesajul său fiind însoţit de huiduielile protestatarilor.

Preşedintele PDL Bihor i-a îndrumat apoi pe cei prezenţi spre sediul partidului din Parcul Traian. Aceştia i-au urmat îndemnul şi au pornit strigând "Jos Guvernul!".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
Revolutie
Din poze reiese ca Ghilea este sef la toti acei cetateni care dupa expresiile fetelor lor nu prea stiu de fapt pentru ce protesteaza.Nu-i bai ,potolul ce a urmat a fost super.Momente memorabile,marca PDL. :)
Postat 20 Decembrie 2013, 18:29 de otto
P.C.R. transpartinic. Ep. Ham-ham portocaliu.
I. Ce bine le stă tov. Ghilea si nomenclaturii PDL Bihor, în faţa Prefecturii şi nu la etaj, respectiv la butoane. 1. O lozincă lipsă: ”Ne vrem ciolanul înapoi!” 2. ”Nu scumpiţi benzina” - Cu câte procente, nejustificate dpdv economic, a crescut preţul benzinei, în perioada în care tov. Ghilea a fost prefect? 3. ”Unde-i DN76?” – Cât s-a investit în repararea/modernizarea DN76 în perioada în care tov. Ghilea a fost prefect, respectiv Mr. Ţârle, şef la CJ? 4. ”Nu aţi terminat Muzeul!” - Cei doi de mai sus, cât au fost la butoane, ce au păzit? … II. Filozofie ”portocalie”: PDL, partid de dreapta. 1. Ce ar zice Brătienii, dacă ar afla că în România anilor 2000, un partid condus actualmente de un tov. absolvent de ”Ştefan Gheorghiu” şi, anterior, de oameni ai Securităţii, se autointitulează a fi de dreapta?
Postat 15 Decembrie 2013, 10:38 de stefan
asta-i d nul de la microfon
ITM Bihor a anunţat, printr-un comunicat de presă, că şase firme vor să recurgă la concedieri colective luna aceasta şi în prima lună a anului viitor. "Notificările primite de ITM Bihor se referă la intenţia de concediere colectivă a unui număr estimativ de 711 salariaţi din domeniul construcţiilor, comerţului, serviciilor de pază şi turismului", se arată în comunicatul instituţiei. Potrivit surselor BIHOREANULUI, între cele şase societăţi se numără Construcţii Bihor, firmă la care acţionar majoritar este senatorul PDL Gavrilă Ghilea
Postat 13 Decembrie 2013, 22:06 de adevaratu Ghilea
wow
-ma mira ca nu sunt si cei de la PNL Stei,doar au batut palma,sa-si tina toata lumea locurile caldute!!!Oricum a fost o demonstratie de forta..20 de insi din tot judetul...
Postat 13 Decembrie 2013, 13:23 de salcia
lingaii
mai lingailor,postati numai ce va convine....!
Postat 13 Decembrie 2013, 09:24 de xxx
marionete politice
Penibil, acesta este cuvantul care caracterizeaza evenimentul de la Prefectura. Turma de pdlisti adunata cu greu din tot judetul, anemici, jigariti, au vrut un spectacol de forta, reusind sa se acopere de rusine. Pana mai ieri tartori ai judetului, taiau si spanzurau cu nerusinare, vorbesc acum de DN76 de parca nu ei au condus judetul ani la rand. Deasemenea cand bagau oamenii in suferinte prin taieri ale salariului cu peste 30 %net, de nu mai stiau bietii oameni cum sa-si plateasca ratele si sa cumpere haine la copii, nu am vazut pe nenorocitii astia protestand. Ei sa lefaiau in birouri caldute, cu afaceri de milioane din banii nostrii. Da...50 de fosti politruci si 50 de romi care habar nu au de ce erau acolo. Mars acasa
Postat 13 Decembrie 2013, 08:02 de horia
vai,vai..
Tovarusul Ghilea a multumit tovarasilor pedelisti!!Hai sictir cu pedelistii tai cu tot!Banii de la FCBihor unde sunt?Cele 4 milioane?
Postat 13 Decembrie 2013, 08:02 de gheorghe
PDL......USL
Protestul asta e ca si o cearta intre cuurwe pentru portiunea de centura cu parcare. PDLUSL
Postat 13 Decembrie 2013, 00:18 de alexa flexa
CAPUSARE
GHILEA, DUPA CE AI CAPUSAT ATATA TIMP BANUL PUBLIC SI O FACI INCONTINUARE,TU IESI IN STRADA? CAT TUPEU.... APROPO,INDEAMNA-I PE CEI CARE II PLATESTI SA POSTEZE COMENTARII SA-SI MAI SCHIMBE STILUL CA NE PLICTISESC
Postat 12 Decembrie 2013, 22:13 de CAPUSA
liviut somitatea silviculturii
cei mai importantipdlisti ai bihoruli 3 gunoaie in prim plan bota matematicianu care a defrisat padurile comunei rieni liviut somitatea silvicuturii bihorene cel care adefrisat toate padurile din zona vascaului si ultima somitate zdreanta de bruckental mai nou mare economista odata dansatoare de streaptise in blue land din stei ma mira faptul ca a lipsit gunoiul de la lunca si el marele specialist in drept nu va mai ajunga d zeu alt craciun jeguri ce sunteti
Postat 12 Decembrie 2013, 22:05 de bota matematicianu
Vai si amar
Chiar asa au saracit PDL-istii ca nu au putut aduce la miting decat niste boschetari? Atata timp cat lumea nu i-a scuipat direct in fata pe strada inseamna ca popularitatea USL e in scadere.
Postat 12 Decembrie 2013, 21:57 de emil
MINCINOSII U.S.L.
BRAVO PDL-BIHOR .scapati-ne de ciuma uselista ,i-am votat in 2012 in speranta ca va fi mai bine,dar acum ne este mai greu ca niciodata ,ne-au mintit ,avem cel mai slab si mincinos premier si guvern din ISTORIA ROMANILOR ,sper s-a plece cat mai repede ,astfel ne intoarcem in trecut cu 50 de ani .VOM VOTA IN MASA PDL LA URMATOARELE ALEGERI .Apropo si la judet avem unul din cei mai slabi presedinti de C.J. in persoana d-l POPA CORNEL ,care in mai putin de un an si jumatate a reusit s-a plaseze BIHORUL pe ultimul loc ,in cea ce priveste investitiile publice ,acum vine cu povesti si bancuri cu chinezi ,face si asta drumuri si autostrazi di creion pe harta ca si PONTA SI DAN SOVA ,ministrul *MARILOR ESECURI SI POVESTI *!!!!!!!!!! VOTATI P.D.L.!!!!!!!!!! Asa se intampla d-le POPA daca te-ai inconjurat numai de banditi ,hoti si oameni fara caracter ..........HOTII DE DEPRESIUNE -BEIUS!!!!!!!!!!
Postat 12 Decembrie 2013, 21:33 de fost votant U.SL.
Tirle, cel care nu-i ca noi!
Tarle. caracter 0, pregatire profesionala 0,ezitant, nehotarat,egoist,sucit.este tot ce poate duce in jos orice partid politic.Nu inteleg de ce PD-ul isi mai spurca imaginea tinandu-l in fata!
Postat 12 Decembrie 2013, 21:30 de Apostol
pentru Nedumeritul
Pdl-isti sunt mai putini deoarece in imagini am vazut si cativa oameni de la curatenie,angajati la primaria Sintandrei. Rusinica domn primar...
Postat 12 Decembrie 2013, 18:33 de Sintandrei
......
Si uite asa acum ceva vreme am fost noi in acelasi parc iar ei stateau dupa perdea si radeau de noi. Ati crezut ca aceea cladire va fi a vostra pe veci , v-ati inselat amarnic.
Postat 12 Decembrie 2013, 18:19 de MDM
Aiasta-i opozitia!
Sunt cativa oameni de isprava aici(primarii din Rieni si Nucet, deputatul Matiuta) sunt apoi transpartinicii decenti ca sa zic asa(Ghilea) dar sunt si gunoaie, dintre care cel mai mizerabil e in primul rand(Tirle).Sa nu ne lase D-zeu fara opozitie, dar jumatate din cei prezenti aici sunt mediocritati jalnice.
Postat 12 Decembrie 2013, 17:46 de Aristotel
Aiasta-i opozitia!
Sunt cativa oameni de isprava aici(primarii din Rieni si Nucet, deputatul Matiuta) sunt apoi transpartinicii decenti ca sa zic asa(Ghilea) dar sunt si gunoaie, dintre care cel mai mizerabil e in primul rand(Tirle).Sa nu ne lase D-zeu fara opozitie, dar jumatate din cei prezenti aici sunt mediocritati jalnice.
Postat 12 Decembrie 2013, 17:46 de Aristotel
S-au adunat angajatii de la salubritate?
Cativa sunt ceva mai spalati la fatada dar marea majoritate a celor putini dintre ei arata cam saraciti de evenimente. Ionela arata cel mai bine, e buna rau!
Postat 12 Decembrie 2013, 17:24 de Book
Hotii striga hotii !!!
Am crezut prima data ca e stire pamflet. Dar citesc mai cu atentie si vad ca o serie de infractori, inca liberi s-au adunat in parc la o tigara. Pai cum sa protesteze al de Ghilea, un analfabet si un profitor nesimtit al banilor publici, Bruchental aia, fosta sotie de puscarias, abonata la functii grase in general si o taranca in particular. Da ala care aduce a mistret de Alparea, Avrigeanu care n-a facut nimic decat prostii ? Sau mult prea ipocritul si degraba schimbator de partide Tarle ? Cine dracu is aurolacii astia si ce cred ?! Oare mai sunt oameni sanatosi care sa-i voteze, fie si din mila ? Pdl a fost la putere 8 ani si a tinut Bihorul in aceeasi subdezvoltare !! Cat tupeu au vierii astia ?? Intr-o tara democratica, astia ar fi la puscarie, impreuna cu berbecii de la usl.
Postat 12 Decembrie 2013, 17:14 de Tocmai ei !
fara rusine
HAHAHAHAHA!!!!!!!!!! cred ca si PORCU are mai multa rusine ca astia. HUO!!!!!!!!!!
Postat 12 Decembrie 2013, 16:44 de bau
2 la prefectura,2 la prim...
Nu am inteles ceva. Astia sunt toti PDL-isti din Bihor,sau au mai "atras si "simpatizanti" ???? Ce au demonstrat cand chiorul a taiat pensiile si salariile ?? Atunci au aclamat. Cat priveste Rosia (nu aia de gradina) acum nu de mult "mentorul" lor impostorul de la Co troceni clama "binefacerile" Rosiilor si miile de locuri de munca. Acum iar face pe prostul ???
Postat 12 Decembrie 2013, 16:21 de Nedumeritul
Fugiti ma si ascundeti- va.
Ce tupeu, nu demult va iera frica sa iesiti pe strada si cum simtirati miros de sange le uitarati pe toate pacatele voastre,,, dragilor voi va- ti dat examenul si ati cazut,, sa vina altii sa comenteze nu voi.
Postat 12 Decembrie 2013, 16:05 de Vlad Tepes!!!
Asa trebuia sa faceti si cand ocupati interiorul cladirii in fata careia protestati acum!
La PDL sunt doi Avrigeanu sau omul e dublu la gabarit?
Postat 12 Decembrie 2013, 15:55 de Palm
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON