URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Octombrie 2016, 10:34

Doi frați din Tinca, prinşi cu cultură de cannabis în solariu: Peste 150 de plante şi aproape 5 kilograme de droguri au fost ridicate de procurori şi poliţişti (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Captură de proporţii a procurorilor DIICOT Oradea şi a poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate din Oradea - Serviciul Antidrog care, marţi, au ridicat din gospodăria unei familii din Tinca aproape 5 kilograme de frunze uscate de cannabis dar şi peste 150 de plante verzi, crescute într-un solariu, printre roşii.

Potrivit unei informări de presă transmise, marţi, de procurorii orădeni, proprietarii culturii, doi fraţi din Tinca, de 26 respectiv 28 ani, au fost descoperiţi cu ajutorul unui investigator sub acoperire, căruia, marţi, la prânz, unul dintre ei i-a vândut în parcarea centrului comercial Oradea Shopping City 100 grame de cannabis.

Tranzacţia a fost una supravegheată de anchetatori, iar tincanul de 26 de ani a fost ridicat imediat după ce a încasat cei 3000 lei, contravaloarea drogurilor.

"Mai apoi, ca urmare a mandatelor de percheziţie domiciliară, emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor, la halele edificate pe terenul luat în arendă de familia inculpatului, situat în intravilanul comunei Tinca, s-au descoperit 4.800 grame de cannabis brut, uscat, pretabil pentru consum", se precizează în comunicatul DIICOT Oradea.

Totodată, în casa din Tinca în care locuiau cei doi, poliţiştii au găsit şi ulei de cannabis, preparat artizanal, iar într-o afumătoare, alte circa 260 grame de cannabis brut, gata uscat şi bun pentru consum.

"Din cercetările efectuate în cauză rezultă faptul că inculpatul şi fratele său, atât în anul 2015 cât şi în 2016, inspirându-se de pe internet, au înfiinţat culturi de cannabis, în solariul din grădina casei lor", spun procurorii.

Din recolta anului trecut, 911 grame de cannabis s-au vândut prin intermediul a trei dealeri, aflaţi deja în atenţia DIICOT Oradea pentru trafic de droguri, dar şi direct, altor consumatori orădeni, cea mai mare parte a "recoltei", de 4800 grame, fiind însă găsită de procurori cu ocazia percheziţiei.

Tot în timpul percheziţiilor, poliţiştii Antidrog au descoperit într-un solariu 153 plante de cannabis, aflate în vegetaţie, cu o mărime între 0,5 şi 1 metru fiecare şi alte 10 plante, cu o mărime de 2- 3 metri fiecare, din care, după recoltare au rezultat 151 kilograme de masă verde.

"Aceste plante şi cantităţile de 5 grame cannabis remise cu titlu de mostră colaboratorului în 26 septembrie, 100 grame de cannabis vândut în 4 octombrie cu ocazia flagrantului şi cantitatea de 260 grame de cannabis găsită la locuinţa fraţilor reprezintă producţia anului 2016", se mai spune în comunicatul DIICOT.

Cei doi fraţi au fost reţinuţi, marţi, de procuror, urmând ca miercuri aceştia să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
ar trebui facuta distinctia intre canepa si marihuana
nu canabis, nu rezine, nu inflorescente etc. CULTIVAREA CANEPII E LEGALA!
Postat 18 Octombrie 2016, 01:35 de ADINA
@ADINA
Bine zici!Cred că pe vremea lu Ceauşescu venea însuşi primsecretaru de partid din zonă împreună cu preşedintele de la ceapeu să-l felicite.Securistu locului se ocupa binenţeles ca nu cumva cineva să uneltească împotriva regimului!!
Postat 07 Octombrie 2016, 05:14 de crisan
foarte frumoase exponatele!
o cultura reusita! felicitari!
Postat 06 Octombrie 2016, 08:58 de ADINA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON