URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Mai 2016, 09:30

Direcţia Generală Anticorupţie a împlinit 11 ani. Ofiţerii din Bihor transmit mulţumiri funcţionarilor integri (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Direcţia Generală Anticorupţie a împlinit luni 11 ani, iar ofiţerii din Bihor au sărbătorit printr-o consfătuire cu consilierii de integritate din instituţiile Ministerului Administraţiei şi Internelor din Bihor. Tema discuţiilor a fost găsirea de noi direcţii şi măsuri pentru prevenirea corupţiei în rândul funcţionarilor.

"Au fost prezentate concluzii privind activităţile preventive desfăşurate, cazuri instrumentate la nivel local şi naţional, insistându-se pe importanţa semnalării de către angajaţii MAI a oricăror fapte de corupţie despre care iau cunoştinţă, inclusiv a situaţiilor în care se încearcă mituirea acestora", se arată într-un comunicat transmis de şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Bihor, comisarul şef Gabriel Gheregi.

Potrivit comunicatului, în cei 11 ani de activitate, instituţia a desfăşurat activităţi atât pe palierul de combatere a faptelor de corupţie, cât şi pe cel de prevenţie. De altfel, cel din urmă reprezintă principala direcţie de acţiune, concretizată prin activităţi de instruire şi informare în rândul personalului propriu, dar şi prin campanii de conştientizare a societăţii civile, în dorinţa expresă de schimbare a mentalităţii populaţiei în ansamblul său.

"Este un bun prilej pentru a evidenţia colaborarea cu Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea, unităţile de parchet, SRI şi Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Bihor, colaborare care a condus la soluţionarea unor cazuri complexe şi obţinerea unor rezultate bune în activităţile specifice de prevenire şi combatere a faptelor de corupţie", se mai arată în comunicat.

Reprezentanţii DGA au mulţumit, totodată, conducerii structurilor teritoriale ale MAI care au contribuit şi susţinut demersurile instituţionale în lupta împotriva corupţiei, precum şi personalului, "care a demonstrat integritate în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu şi care a înţeles că numai printr-o atitudine corectă se poate construi o imagine demnă de rolul şi importanţa Ministerului Afacerilor Interne".

Direcţia Generală Anticorupţie a fost înfiinţată ca structură specializată în principal pentru prevenirea şi combaterea corupţiei în cadrul Ministerului Afacerilor Interne prin Legea 161/ 2005, având ca atribuţii principale prevenirea faptelor de corupţie în rândul personalului Ministerului, activităţi de poliţie judiciară, investigative şi de urmărire penală, conform legii, primirea reclamaţiilor/petiţiilor referitoare la acte sau fapte de corupţie, precum şi activităţi de relaţii publice, specifice problematicii din competenţă.

Totodată, ofiţerii DGA organizează şi desfăşoară activităţi de testare a integrităţii profesionale a personalului ministerului, constituie şi gestionează baza de date a unităţii privind actele şi faptele de corupţie internă, analizează evoluţia actelor şi faptelor de corupţie internă, pe baza cărora întocmeşte documente de strategie în materie şi informează ministrul afacerilor interne ori alţi factori abilitaţi.

În Bihor, DGA este reprezentată prin Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor, al cărui sediu se află în Oradea, str. Dunărea nr. 2, telefon/fax 0259/469043, e-mail:bihor.dga@mai.gov.ro.

Şeful serviciului şi ofiţerul de relaţii cu publicul îi primesc în audienţă la sediul serviciului pe cetăţenii interesaţi, în fiecare zi lucrătoare de miercuri, între orele 12 şi 15.

Cetăţenii judeţului Bihor care vor să ia atitudine împotriva actelor de corupţie pot face acest lucru oricând, printr-o sesizare la linia gratuită Telverde 0800.806.806, prin e-mail la adresa: bihor.dga@mai.gov.ro sau direct la sediul structurii judeţene.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Multumiri celor integri.
Macar mesajul a fost clar. Popa Liviu nu intra intre multumiti.
Postat 31 Mai 2016, 15:39 de SirmaGhipata
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON