URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Mai 2013, 10:14

Descinderi ale poliţiştilor de Crimă Organizată, 6 "VIP-uri" au fost ridicate(VIDEO)

Descinderi în forţă ale poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bihor în judeţul Satu Mare.

Într-o acţiune coordonată de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, poliţiştii au ridicat în noaptea de joi spre vineri 6 persoane printre care se numără şi Gavril Rohozneanu (fratele unui lider din lumea interlopă arădeană, Uţu Rohozneanu), celebrul hoţ de maşini Ovidiu Bocşa, Ionuţ Druţă, zis "John" sau "părintele", fiul preotului ortodox din satul Margine, Sebastian Ivan, patronul unei firme de amenajări interioare şi al unui salon de cosmetică din Oradea, şi un celebru escroc, Cosmin Făt, profilat pe înşelăciuni cu file cec.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu a declarat, vineri, că acţiunea a avut ca scop prinderea în flagrant a celor 6 persoane suspectate că intenţionează să cumpere 60.000 de pachete de ţigări de contrabandă în valoare de 55.000 Euro însă vor totodată să-l înşele pe vânzător folosind metoda "capac", procedeu specific şmenarilor.

"Cei şase au încercat să plătească ţigările cu teancuri de hârtii decupate din ziare având la capete bancnote", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Vasile Popa, în timpul acţiunii, poliţiştii au fost obligaţi să folosească armamentul din dotare şi să tragă mai multe focuri în plan vertical, întrucât suspecţii au opus rezistenţă şi au încercat să fugă.

"În momentul în care vânzătorii şi-au dat seama că sunt înşelaţi,  grupul care a venit să realizeze tranzacţia a refuzat să returneze ţigările, trecând la acte de ameninţare şi agresiune fizică, moment în care au intervenit poliţiştii. Imobilizarea, respectiv reţinerea acestora, a fost înfăptuită doar după ce poliţiştii au uzat de armamentul din dotare prin tragerea de foc de avertisment în plan vertical", a declarat prim-procurorul Vasile Popa.

Cele 6 persoane implicate în caz şi reţinute sunt cercetate pentru tentativă la înşelăciune cu consecinţe deosebit de gravă, tâlhărie şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni.

"În cursul zilei de vineri, învinuiţii vor fi prezentaţi Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile", a mai spus prim-procurorul Parchetului Bihor.

Acţiunea coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor s-a realizat cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale al Poliţiei Bihor, Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare şi a Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
monica bocsa
monica,:)))mama desfraului din oradea, din toate combinatiile ea iese ok se freaca bine da cu ciocu si fraierii la puscarie
Postat 18 Decembrie 2013, 20:40 de ioan marin
BRAVO POLITIEI ROMANE
BRAVO POLITIEI ROMANE!!!!!FELICITARI!!!INSFARSIT VAD SI EU CA FAC CEVA!!!!MACAR A SCAPAT ORASUL PENTRU LONG TIME DE ACESTI HOTI!!!!OAMENI BUNI!!!PUTETI STA LINISTITI CA MASINILE NU VI SE FURA DIN PARCARI.....POLITIA!!!DACA A?TI BAGA LA RACOARE SI PE NEVASTA LUI BOCSE AM FI SI MAI LINISTITI!!!FEMEIA SE OCUPA CU PONTURI....FI?TI CU OCHII PE EA!!!!!!!JOS PALARIA PENTRU POLITISTI!!!!ORI CUM NU CRED CA A FOST POLITIA ORADEANA CA ASTIA SUNT PE O FELIE CU EI.....AU FOST CEI DE SUS....
Postat 03 Iunie 2013, 00:38 de anonim
vai de voi !
6 VIP-URI ARESTATE , DAR EU VAD DOAR 5 NUME . LIPSESTE CINEVA, SA FIE SIFONUL ?
Postat 02 Iunie 2013, 23:57 de paul
oare politistii nu sunt vinovati?
dar unde se vede pe filmare ca in pachetele alea erau tigari? toata infractiunea a fost pusa la cale de catre politisti, fiindca ei erau de fapt vanzatorii . asta clar e instigare la comiterea unei infractiuni asa puteau sa cada in plasa oricare altii.frumoasa descindere pusa in fapt de catre organele de la crima organizata.
Postat 02 Iunie 2013, 22:22 de carmen
* police-DIICOT
cred ca as fi mai multumit daca as vedea macar odata un articol unde apar doar politisti care intra "in universitate" pt cel putin 5 ani incepand cu toti procurorii si cu restul tiganilor care ne fac de rusine orasul si tara....sa inceapa din primarie sa ii bage si tot asa cate putin se schimba treaba : (
Postat 02 Iunie 2013, 16:14 de nuconteaza
DAR PE STAN BOGDAN???
Dar pe Bogdan Stan prietenul lui Sebastian Ivan nu il ia nimeni,zdreamtza asta scapa,sau e fugit din cauza de la tranzactia trecuta unde sa luat TEAPA DE 15000 de euroi !!! Mai trebe inca cativa sa fie luati si va fi din nou liniste in Oras,iar ptr Justo tin sa te anunt ca pe aia care ii vezi tu ca se dau mari SMECHERI prin oras,aia sunt cei mai mari PRADUITORI in frunte cu Costi Marie,mare smecher,si multi altii care colaboreaza cu POLITIA,chiar si toti TIGANII care se dau mari smecheri se PRADUIESC INTRE EI !!!!
Postat 02 Iunie 2013, 13:57 de ionut
Vorbitii fără voi
Mă *** pe toți praduitorii.atata știți sa praduiti toti.
Postat 01 Iunie 2013, 19:23 de Justo
Vorbitii fără voi
Sunteți niște fraieri toți care ați lăsat comentarii fără sa ii cunoașteti pe acești oameni...mai bine ați tace dracului.plin ii orașul de praduitori si de papagali.doamne ajutale din partea lu bighii.justo .
Postat 01 Iunie 2013, 19:18 de Justo
LUTZO PRADUITORU
AICI A FOST O FACATURA EXECUTATA DE LUTZO CARE A COLABORAT CU MILITIA .ACEST LUTZO ESTE UN PRADUITOR JEGOS ,IUDA CARE NU MAI ARE CE CAUTA INTRE BANDITI.VA FI URAT PEDEPSIT CEL CARE FACE ASA CEVA.
Postat 01 Iunie 2013, 18:45 de marius
Informatie Utila
IA SA CERCETEZE CRIMA ORGANIZATA RELATIILE DE "AFACERI" INTRE O.B. SI PROXENETA DEMENTA DERECICHEI, VOR AVEA NISTE SURPRIZE MARI. +PRAFURI samd. NUMAI SA NU INVESTIGHEZE PROCURORUL LEUCA, CA ASTA O SCOATE FECIOARA ha ha..
Postat 01 Iunie 2013, 16:06 de UCCIARDONE
JEGOŞII
iacă-tă ce copite infecte au şi mâini pătate de sânge!!!!!!!! FELICITĂRI BIHOREANULUI: fotografia ilustrează cu prisosinţă, mizeria acestor "VIP"-uri
Postat 01 Iunie 2013, 12:24 de ADINA
nulitatile
nu va stresati, oricum se vor scoate politia e mana in mana cu ei, si apoi pe astia si daca ii bagi 10 la puscarie tot aceleasi lucruri vor face cand vor iesi ca nu stiu altceva sa faca nu ii duce capul pe nulitatile astea, dar pentru aia au niste figuri ai de capul meu....nulitatile societatii.
Postat 01 Iunie 2013, 10:38 de buhuhu
actiune si cooment
felicitari politie romane pt actiune si felicitari lui anka pt comment.mi-ai facut ziua.ai mare dreptate.toate asa zise mari doamne si impopotonatele ce viseaza porche-uri,genti scumpe,concedii in locuri exotice si au 5 lei in portofel simt probabil o tristete profunda.sper ca cei enumerati mai sus sa ajunga si la puscarie stiindu-se bine ca nu sunt la prima abatere.
Postat 01 Iunie 2013, 09:50 de gelu
?!
\'În cursul zilei de azi învinuiți vor fi....\'. putina gramatica n-ar strica. se scrie învinuiții.
Postat 01 Iunie 2013, 09:14 de ?!
asa ma bucur :)))
gata cu alcolul pe gratis prin Famousi si Bali la pitipoancele de provincie . Mai tre' sa ii ia pe inca 3 "afaceristi" dupa calculele mele si iti bea iara 1 apa plata/seara umpluta de la robinet la baie de 8-9 ori pe seara ca in vremurile bune din HEAT :)))
Postat 31 Mai 2013, 23:27 de anka
???????
TAT STAU SI MA GANDESC OARE PE VANZATORII DE TIGARI IN VALOARE DE 55 000 DE EURO NU I-AU INCADRAT LA NICI O FAPTA SAU ERAU D-AIA SUB ACOPERIRE CA ATUNCI II SPUNE INSTIGARE LA COMITEREA UNEI INFRACTIUNI SI TOT NU-I BINE
Postat 31 Mai 2013, 23:26 de MIRATU
, ia fa tu rau unei femei si las o libeara dup ca iti ia GATUL fara mila :)))).
cand vezi cum gandeste un BARBAT , PLANGI !!! MUIERI ridicole !! poate ca voi va lasati violati, batuti, asta sunteti voi , dar romancele sunt date naibii de razbunatoare :))).
Postat 31 Mai 2013, 15:06 de marsssssss
, ia fa tu rau unei femei si las o libeara dup ca iti ia GATUL fara mila :)))).
da de unde asa prostii aberezi ION daca traficanti faceau rau erau demult OMOARATI de VICTIME , tu crezi ca asa de usor TORTUREZI, schestrezi si victimele NEBUNE il UITA :))) asa de fraieri ca mentalitatea de romani analafabeti nu am mai iantalnit, astea sunt DOSARE facute le comnada, ia fa tu rau unei femei si las o libera dupa ca iti ia GATUL fara mila :)))). NU avem barbati decat PROSTI cat cuprinde Romania !! daca tu crezi ca ROMANCELE sunt vai de capul lor te inseli amarnic :)))
Postat 31 Mai 2013, 15:04 de marsssssss
Bravo politiei
Bravo politiei romane, insa e prea putin fata de ce au facut acesti escroci in viata lor, poate cu timpul vor iesi si multe altele la iveala....Traficanti de tot felul de carne vie de droguri si tot felul ce sunt acesti oameni care respira printre noi !!!
Postat 31 Mai 2013, 14:42 de Ion
Ce legatura care ?!?!?! :)))
si eu am un văr in Galati :)
Postat 31 Mai 2013, 13:33 de deskol
va prefacveti si voi ca munciti, nimic special !
cand ati ORGANIZAT in BIHOR o tematica cu conditiile si incalcarea legii privind MENTINEREA si sutinerea VIETII in SPITALE , cate infractiuni se comit acolo, sau breasla COLEGIULUI MEDICILOR are LUMINA de la ... si noi nu stim , de ce atata TERGIVERSARE si complikcitate, dar ORFANI cand i ati verificat ca nu POT face RECLAMATI , nu sunt educati sa stie :))) ? sunt ataTea SECTORE uitate de Justitie ca nici nu crezi ca ea EXISTA !!
Postat 31 Mai 2013, 12:13 de vsm
va prefacveti si voi ca munciti, nimic special !
stiti ce ma uimeste vdem arestari numai pe INFRACTIUNI economice dar faptele penale ale MEDICILOR cand le PUBLICATI :)))? ha, ha, ha, ha, ha, ha, dar aleltor BRESLE ca fac si ei cu NEMILUITA, preotii nu sunt usi de BISERICI !! GENUL asta de COMANDA cine si canda sa cada nu ne IMPRESIONEAZA DELOK , MORRRsute de oameni in SPITALE si nimic e foarte FIRESC , de ce ? SCUZATIMA este mai grav ca o INFRACTIUNE ECONOMICA , este CRIMINAL :))). APAREM pe PONTAJ , deci MUNCIM !!
Postat 31 Mai 2013, 12:10 de vsm
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON