URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Iunie 2015, 16:40

Campanie cu umor pentru mobilizare la referendum: „Votul vindecă durerea-n paişpe!” (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Durerea-n paisprezece, cunoscută şi sub numele de miserupism, este o boală contagioasă", anunţă alarmist unul din vizualurile agenţiei de publicitate Bizmart publicat pe Internet. Agenţia orădeană a conceput pro-bono pentru municipalitate o campanie de mobilizare a orădenilor la urne pe 14 iunie pentru a vota unirea localităţilor Oradea şi Sînmartin.

Bazată pe umor, campania este centrată pe expresia românească "mă doare-n paişpe", semnificând nepăsare, şi cuprinde un spot video cu actorii Mirela şi Sebastian Lupu, vizualuri şi mai multe acţiuni stradale şi în sociale media.

Spotul în care îndrăgiţii actori orădeni le explică alegătorilor cum se manifestă "durerea în 14" şi cât de contagioasă este această afecţiune a devenit viral pe Internet. Videoclipul a fost distribuit într-o singură zi de circa 850 de ori şi vizualizat de 32.400 vizitatori.

"Prima dată am crezut că e de la vreme, dar pe urmă a început să mă doară şi celălalt cot, pe urmă a început să mă doară în... şi pur şi simplu nu mi-a mai păsat de nimic, nici de despăduriri, nici de gaze de şist", explică plastic simptomele "miseurpismului" pacientul Gheorghe Coteanul, unul dintre cele două personaje fictive, botezate cu subînţeles în cadrul videoclipului.

La fel ca-n viaţă, boala din videoclip este cu atât mai gravă cu cât este şi contagioasă. "În Oradea, vârful epidemiei a fost atins pe 10 mai, când peste 80% dintre orădeni nu s-au prezentat la vot", arată personajul Alina Voteanu, medic primar. Specialistul în boli infecţioase are însă şi remediul bolii: "Chiar votul vindecă durerea-n paişpe!".

Potrivit general managerului agenţiei Bizmart, Mihai Cristian Pop, campania a fost gândită într-o singură zi, iar spotul video a fost înregistrat în numai 2 ore. "Sperăm să atragem atenţia cu această campanie celor care sunt imuni la campaniile standard de promovare a acţiunilor electorale sau de sprijin a unor cauze", a spus Pop.

Orădenii sunt aşteptaţi duminică la urne pentru a vota fuziunea prin absorbţie a localităţilor Oradea şi Sînmartin. Pentru ca scrutinul să fie validat va trebui ca la urne să se prezinte minim 30% din cei 189.416  de orădeni cu drept de vot trecuţi în listele electorale. Referendumul din 10 mai nu a putut fi validat din cauza absenteismului masiv.

Vezi mai jos spotul video cu care agenţia Bizmart vrea să mobilizeze orădenii la vot!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
hai la exproprieri si in Sinmartin ....
ptr.andy Îmi pare rău că te-ai simţit lezat/ă , fiecare cu modul propriu de abordare ,am convingerea că ai fost o/un studentă/student sârguincioas/ă care ai fost prezent/ă la şcoală chiar şi după terminarea cursurilor.Eu am stat la căldurică în Oradea , şi voi sta şi în 14 la soare , bineînţeles dacă nu se va strica vremea. Comparaţia Hajduszoboszlo - Felix este nefericită în sensul că localitatea din Ungaria a crescut , iar Felixul cunoscut în toată Europa a fost distrus cu bună ştiinţă. In acelaşi registru : emisiunea din 10 al lui Haragos a fost binevenită ; primarul are ce are cu proprietăţile private ( taxat corect de profesorul Mang ) , nu se linişteşte până nu pune de o expropriere ,două şi în Sînmartin.Încerc să îl înţeleg şi pe bietul Bolojan în frustrarea sa , care s-a instalat în Oradea după revoluţie , şi a fost nevoit să îşi plătească cu “ bani grei „ apartamentul , nu ca restul orădenilor care au avut posibilitatea de a-şi cumpăra locuinţele pe Decret Lege 61/90 sau Legea 112/95 , care de fapt au fost concepute ca legi reparatorii şi de protecţie socială. De aici ura primarului împotriva celor ce au în proprietate apartamente în imobile declarate monument istoric( şi nu numai ). Si inca ceva : traim in ROMANIA ! Deci Pa !
Postat 11 Iunie 2015, 13:43 de saint_paulia
@bihoreanoradean
Nu ma supara adevarul, ci doar oamenii care vorbesc (a se citi scriu) fara nici o noima, contazicandu-se de la un rand la altul si care folosesc pe post de argumente elucubratii care nu au nici o legatura cu adevarul si starea de fapt. Ai afirmat ca primarul nu-si respecta promisiunile, iar eu te-am intrebat care sunt promisiunile nerespectate. Raspunsul tau a fost... "nu ma intereseaza ce a promis sau ce a realizat Bolojan". Aici, recunosc ca am cedat "psihic". Cred ca orice discutie ulterioara care se doreste in registrul logic, este de prisos. O singura chestiune in incheiere. Nu va impanati cu faptul ca sunteti multi care ati boicotat referendumul. In realitate sunteti foarte putini, insa sunt covarsitor de multi, oradenii "legume" , mancatori de mici si ragaitori de bere pe care pur si simplu nu-i intereseaza soarta acestui orsa.
Postat 11 Iunie 2015, 10:07 de User anonimizat
Stimate moderator
Recunosc, sunt putin nedumerit. Unde, cand si cu ce anume am jignit, citez "acest ziar şi pe cei care lucrează la el". Am avut o iesire, recunosc, "neprincipiala" vis a vis de utilizatorul bihoreanoradean, fapt pentru care imi cer scuze, dar lui si nici intr-un caz redactiei, pentru ca inca odata spun, nu am pentru ce sa-mi cer scuze redactiei, doar daca unul dintre membrii redactiei posteaza sub pseudonimul bihoreanoradean. Cat despre amenintarile cu "zburatul" de pe forum, o sa va raspund dupa ce in prealabil primesc, un meritat zic eu, raspuns la primele intrebari.
Postat 11 Iunie 2015, 09:56 de User anonimizat
RE: Stimate moderator
Mesajul ii era adresat utilizatorului bihoreanoradean.
Postat 11 Iunie 2015, 10:47 de Moderator
a fi iMpartial
Domnule ziarist, de la a fi impartial pana la a modera comentariile negative la adresa primarului e cale lunga. La un moment dat pana si articilolele voastre referitoare la acest zubiect, pareau scrise de aceeasi oameni care aduc jigniri pe forum, oradenilor 'nehotarati', motiv pentru care mi-a scapat 'porumbelul' cu fituica. In fine.. Trece referendumul si o sa se linisteasca apele.. Dar atentie: cine seamana vant, culege furtuna!
Postat 11 Iunie 2015, 07:21 de User anonimizat
cine pe cine jigneste?
Domnule 'moderator' as vrea sa stiu cand am jignit acest ziar si angajatii lui!?! Ca mijloc de informare, ar trebuii sa fiti inpartiali si nepartinitori. In shimb daca incercati sa influentati soarta acestui referendum sau sa inpuneti un curent de opinie, inseamna ca ne indreptam incet spre dictatura sau comunism unde binele era 'impus' cu forta. Daca va simtiti jignit de ceea ce am scris, ar trebuii sa sariti ca arsi la restul comentariilor injurioase, indiferent cui sunt adresate, tinand cont ca 'rafuielile' se petrec in ograda voastra. Cât despre 'nu noi te-am chemat aici' nici o problema: un cititor in minus azi, mai unul maine.. tineti-o tot asa!
Postat 11 Iunie 2015, 00:21 de User anonimizat
RE: cine pe cine jigneste?
Tocmai ce ne-ai facut "fituica", ai si uitat? Tine de libertatea noastra editoriala sa alegem daca sustinem un demers cetatenesc sau nu, la fel cum tine de libertatea individuala a fiecaruia felul in care isi exercita sau nu dreptul de vot. Deci, din acest punct de vedere suntem "inpartiali" si nu "inpunem" nimic. Mai atent si cu limbajul, si cu gramatica! P.S. Iar mesajul era adresat tuturor. Nu suntem dispusi sa inghitim injurii pe un portal pe care il sustinem prin propriile eforturi.
Postat 11 Iunie 2015, 00:30 de Moderator
@ anticomunist
Sa inteleg ca te supara adevarul? Banuiesc ca marea majoritate a oradenilor nu citesc (...) 'bihoreanul' asa ca nu au de unde sa stie parerea celor 'destepti' vizavi de nehotarati sau de cei care se opun. Tineti-o tot asa si o sa mearga la vot doar membrii de partid, lingaii si credulii.
Postat 10 Iunie 2015, 22:27 de User anonimizat
RE: @ anticomunist
bihoreanoradean, daca mai jigneşti acest ziar şi pe cei care lucrează la el, ai zburat de pe forum. Şi apoi nu ai decât să comentezi pe alte siteuri "geniale", oricum nu noi te-am chemat aici. Ai fost avertizat!
Postat 10 Iunie 2015, 23:14 de Moderator
@bihoreanoradean
Amice, esti prost cu spume!
Postat 10 Iunie 2015, 21:15 de User anonimizat
bla bla
@ david: nu ma intereseaza ce a promis sau ce a realizat Bolojan, atata timp cat oradenii o duc tot mai prost! Si aici nu ma refer la salarii ci strict la lucrurile care depind de primarie si consiliul local: pretul la utilitati este mult peste media pe tara in conditiile in care ne laudam ca am taiat din costuri si am prins hotii, pretul transportului in comun este de asemenea mare, taxele locale au crescut, problema parcarilor s-a rezolvat doar din punct de vedere al profitabilitatii, adica au devenit o afacere pentru primarie in timp ce oradenii ramasi pe din afara sunt vanati ca hotii se cai se catre politia locala, se doreste impunerea unui monopol al OTL pe transportul angajatilor catre zona insustriala, in conditiile in care firmele de acolo au deja transport contractat care reuseste cat de cat sa acopere toate zonele orasului, lucru pe care OTL-ul nu-l va face vreodata, ne incapatanam sa salvam un CET muribund retehnologizandu-l in loc aa retehnologizam doar punctele termice trecandu-le pe gaz pe aceiasi bani europeni (nu ar mai fi fost nevoie de tot deranjul din oras cu sapaturi si intreruperi periodice si dese a apei calde si a termiei). Sa-ti mai spun?
Postat 10 Iunie 2015, 13:26 de User anonimizat
@bihoreanoradean
Bolojan ce a promis, a si facut, dar din pacate invidia si rautatea unora nu ii lasa sa recunoasca acest lucru
Postat 10 Iunie 2015, 11:47 de David
@saint_paulia
Am incercat si incerc in continuare sa pastrez un ton politicos, dar toate au o limita. Cine iti da tie dreptul sa ma jignesti? Fac parte din acei 19.7% care au votat referendum-ul. Ce vrei sa spui prin "vegetare la coada vacii"? Te referi cumva la manifestarile din 89 din Timisoara? Pt ca eu acolo eram in studentie! Tu pe unde erai? Probabil undeva la "caldurica". Unul din telurile celor care au participat la revolutie a fost tocmai acesta : dreptul de vota liber. Unii sustin ca dreptul de a nu vota e o expresie a democratiei. De acord, dar cu un mic amedament : sa fie ca in Belgia - poti sa nu votezi dar atunci minim 4 scrutine nu mai ai drept de vot. Sa vedem atunci daca mai are Mang sa alti (inclusiv ex-PDL-istii) curajul sa incurajeze absenteismul la vot. Lasati "gargara ieftina" ca prin absenteism dati o palma Bolojanului. Prin absenteism dati o palma oradenilor. E clar ca majoritatea vrea unirea, daca ar fi altfel ati fi mers intetionat la vot sa spuneti "nu" si nu ati mai fi filozofat pe aici. Doctorii nu sunt buni pt ca sunt "spagari", patronii nu sunt buni pt ca sunt "zgarciti", actorii nu sunt buni pt ca "joaca pe bani; personalitatile orasului nu sunt bune pt ca "sunt rupte de ralitate", etc. Nu-i nimic ca se rezolva : doctori se duc in Anglia si Germania, patronii pe la Cluj si Timisoara si o sa ramana in Oradea cei care vor "binele orasului". Succes!
Postat 10 Iunie 2015, 10:36 de andy
@bihoreanoradean
Care ar fi chestiunile marunte, dar importante pentru oradeni, care trebuiesc rezolvate si primarele nu vrea si pace? Intamplator, primarul asta si-a dat tot interesul (3 parcuri industriale si atragere de investitori) pentru a crea concurenta pe piata fortei de munca, pentru ca cine vrea stie ca nivelul de salarizare este direct proportional cu oferta de locuri de munca. Nu are nici o vina primarul, ca nu vin investitori care sa ofere mii de euro salariu. Pentru a avea si astfel de investitori ar trebui ca nivelul de pregatire a fortei de munca din oras sa fie mult mai ridicat. Ce ne facem insa daca Sorbonica, unde colcaie de PSD-isti, scote semianalfabeti pe banda rulanta (am avut o experienta total neplacuta cu un absolvent de Sorbonica care nu stia efectiv sa scrie)? Pentru cultura mea generala, ca sa nu mor prost cum ar veni, spune-mi si mie te rog care au fost promisiunile neonorate ale "jibonului" ,cum ii zici tu, care sa-i determine pe " oradeni" sa nu mai aiba incredere in ele?
Postat 10 Iunie 2015, 09:25 de User anonimizat
@david
In primul rand faptul ca oradenii care nu mai au incredere in promisiunile jibonului au ajuns sa fie considerati niste oameni de categoria a 3-a care doar stau cu mana intinsa e foarte grav! Cu toate ca in Oradea sunt printre cele mai mici salarii, somajul in continuare este scazut - asta inseamna ca bietii oameni muncesc si pe bani putini chiar daca acei bani abia le ajung de la un salar la altul. Stiu, nu primarul da salarii, de la el nici macar nu mai avem asteptari: dupa cum spuneam, se puteau rezolva chestiuni marunte dar importante pentru oradeni si atunci poate ca Oradea ar fi raspuns cu DA la chemarea primarului.
Postat 10 Iunie 2015, 07:13 de User anonimizat
"mi se rupe-n 14... de boala ta "..sa o luam ca o amenintare ?Poate invatam sa ne tratam singuri.Ce ziceti ?
..acestea sunt argumentele forte ale presei PRO Unire ? Vreti sa spuneti ca acesta este nivelul oradenilor care populeaza acest oras ? Am sa va spun eu,ca acesta este nivelul acelor "tarani urbanizati", cam in procent de 19,7%,care mai vietuiesc inca prin Oradea si care avand alergie la natura mama de pe vremea cand vegetau pe la coada vacii din nila satului, viseaza la betoane, intubari, proiecte in ciuda banului public(cei ala ?), dezvoltare, prosperitate, progres dupa placul ciurdarului sef.Bravo Mircea zice unu, felicitari zice una,mai ce articol,ce expresii zice altul...... E plin Bucurestiul de TARANI URBANIZATI,asa spunea intr-un excelent editorial regretatul scriitor si jurnalist Octavian Paler despre orasenii de azi. Ei,asa si Oradea.... Dar de ce atata graba ? De ce musai amu ( ca sa fiu in ton cu "dulsele grai"romanesc care inunda Oradea de azi) ??? Da de ce nu la anu ? Ca asa vrea domnu doctor,sau domnu patron sau domnu Jenei... . daca te-ar vedea Pisti Covaci nu ti-ar placea.Deci,anul acesta Nu unirii....I-am tras-o....noua nu ni se rupe-n 14...medicii vad ca prin repede,actorii isi joaca rolul,doar sunt platiti de Primarie...Deci,de la medici de acum inainte vom auzi pe fata , "mi se rupe-n 14... de boala ta "... mai in gluma mai de plans...asta e crudul adevar.
Postat 10 Iunie 2015, 02:30 de saint_paulia
Sa vina ambulanta
Ma doare in p... ca tot nu votez !!!
Postat 10 Iunie 2015, 00:47 de Ceac_Noris
RUPERE IN 14?
SA SE RUPA SI-N O SUTA/BOLOJAN SA NU NE....
Postat 10 Iunie 2015, 00:03 de TDS
@bihoreanoradean
tu esti prea ramas in urma ca sa poti intreba "de ce?". Din moment ce nu esti de acord cu fuziunea, e clar ca esti pe langa realitate. Tu incurci pretul gigacaloriei cu tema referendumului... e vaisamar ma. Mai bine ai face daca nu ti-ai strica tastatura degeaba
Postat 09 Iunie 2015, 23:49 de David
umor negru
Toata povestea cu referendumul e o gluma pentru oradeni. Daca intr-adevar se vrea binele oradenilor, de ce nu se ieftineste gigacaloria, doar am prins hotul de la CET? De ce nu se ieftineste transportul in comun ca doar am inceput sa mergem cu OTL-ul daca tot e santier in oras? De ce nu scad impozitele daca tot 'am aflat' cine a instrainat terenurile orasului (banuiesc ca le recuperam, nu-i asa Bolo?), de ce nu se permite racordarea la reteaua de gaz a blocurilor? sa ne aliniem si noi cu 'taranii' care nu se mai plimba cu butelia in spate... Astea sunt cateva lucruri ce tin de realitate si pe care le asteapta oradeanul de rand.. restul e praf in ochi..
Postat 09 Iunie 2015, 17:56 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON