URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Decembrie 2013, 17:58

Ca la revoluţie! Festivităţile de 1 Decembrie au scos în stradă peste 10.000 de orădeni (FOTO / VIDEO)

Oradea nu a mai văzut atâta puhoi de lume la un loc de la defilările comuniste de 23 august. Peste 10.000 de orădeni s-au înghesuit duminică în centrul oraşului pentru a participa la festivităţile de 1 Decembrie organizate de Instituţia Prefectului în colaborare cu municipalitatea şi Garnizoana Oradea.

Vremea bună, cu un soare blând şi cald, a încurajat orădenii ca după ieşirea de la slujba de duminică sau pur şi simplu înaintea prânzului în familie, să se îndrepte către piaţa centrală a oraşului. Adunată să vadă parada militară, mulţimea s-a întins de-a lungul şoselei din vecinătatea Bisericii cu Lună până dincolo de podul Ferdinand.

Celor din linia întâi...

Printre oficialităţile care au participat la eveniment s-au numărat, primarul Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean, Cornel Popa, parlamentari de Bihor, feţe bisericeşti, oficialităţi şi prefectul de Bihor, Claudiu Pop.

Reprezentantul guvernului în teritoriu a dat citire mesajului de unitate al premierului Victor Ponta cu referire la importanţa zilei de 1 Decembrie şi a acordat, în premieră, diplome de excelenţă şi un drapel tricolor unor bihoreni care s-au remarcat prin rezultate deosebite. Pe lista excelenţelor s-au numărat cadre militare, pompieri, angajaţi ai Ambulanţei, salvamontişti, pompieri şi poliţişti. "Aceşti oameni se găsesc întotdeauna în linia întâi, în situaţii de urgenţă şi de activitatea lor depinde viaţa multora", a spus prefectul.

"Neluţu, vezi ceva?"

Defilarea gărzii de onoare şi parada cu tehnică de luptă, care a urmat festivităţii de depunere de coroane a fost cel mai aşteptat moment al festivităţilor. Tineri şi bătrâni s-au înghesuit să vadă defilând tehnica de luptă a poliţiştilor de frontieră, transmisioniştilor, poliţiştilor şi jandarmilor.

În mulţimea strânsă de-a lungul şoselei părinţii şi-au ridicat copiii pe umeri să vadă ce a mai rămas în dotarea unităţilor bihorene în urma retragerii de pe graniţă a armatei române în urma aderării la Uniunea Europeană. Spre marea lor dezamăgire cei aflaţi în rândurile din spate s-au chinuit în zadar să vadă ceva. "Neluţu, vezi ceva?", şi-a întrebat un tânăr copilul ridicat pe umeri. "O căciulă", a îngăimat micuţul în hohotele ale părinţilor.

Cu tehnica de luptă...

În schimb, asistenţa din primele rânduri a privit cu sufletul la gură defilarea maşinilor de intervenţie pe care nimeni nu şi le vrea parcate la poartă: Poliţie, Jandarmerie, Ambulanţă şi Pompieri. Copiii au chiuit încântaţi la vederea trupelor speciale care au defilat cu poliţişti mascaţi ieşiţi pe geamurile maşinilor cu armele în mâini. Tinerii au fost şi mai zgomotoşi. De departe, cea mai aplaudată a fost maşina salvaspeo care tracta pe o platformă un ATV călărit de o blondă flururând un drapel tricolor.

Doar utilitarele de ridicat maşini care au încheiat coloana poliţiei locale au adunat câteva "urări" festive printre dinţi. "La câtă motorină şi-au luat pe banii mei, ce-ai vrea, să aplaud?", şi-a întrebat un tânăr prietena, care l-a încotit să tacă.

"Armata nu mai e ce-a fost..."

La închiderea festivităţilor, mulţimea adunată în centru a început să se risipească. Unii orădeni au ţinut să se fotografieze cu primarul Ilie Bolojan care, purtând eşarfă tricoloră, îşi croia cu greu drum spre Primărie, iar alţii s-au oprit la o bârfă cu cunoscuţii în aşteptarea deblocării circulaţiei.

"Nici armata nu mai e ce-a fost. Pe vremea mea băteam un pas de defilare de se scuturau geamurile în pasajul Vulturul Negru. Acuma, no, se plimbă şi ei", a început un bărbat trecut de prima tinereţe. Iar discuţia s-a încins de la sine...

La fasole, încolonarea!

În vreme ce majoritatea celor prezenţi a preferat să se retragă spre case pe jos pentru a savura bucuria unei băi de soare cum de mult n-a mai văzut ziua de 1 Decembrie, cei mai curajoşi s-au îndreptat spre parcarea din Piaţa Independenţie pentru a gusta deja tradiţionala fasole cu ciolan gătită de Popota Garnizoanei.

O coadă lungă amintind de vremurile socialiste se formase în faţa marmitelor cu mâncare şi ceai cald încă de la orele prânzului. Rândul s-a îngroşat şi lungit în doar câteva clipe. Garnizoana nu ar fi putut hrăni puhoiul de lume nici dacă ar fi gătit dublul celor 2.500 de porţii.

Până şi orădenii fără răbdare care au ales să plătească o taxă de 5 lei pentru porţia de fasole numai să nu aştepte la coada lungă a celor mulţi au rămas cu buzele umflate. Cele 400 de porţii "cu plată" s-au terminat în mai puţin de jumătate de oră.

Împărţirea porţiilor gratuite a durat încă o dată pe atât, dar la rând au mai rămas doar optimiştii incorijibili. În final şi aceştia au dus însă acasă doar amintirea unei zile însorite de iarnă. La mulţi ani România, oriunde vei pleca!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
36 Comentarii
gozboreeeee...
Cel care trebuie sa mearga la psihiatru esti tu si cu toti cei asemeni tie ! Ziua de 1 Decembrie, este pt romani, Ziua Nationala si ca si peste tot in lume, parada militara face parte din festivitatile dedicate acestei zile deosebite. Pe langa parada militara mai sunt o serie de alte manifestari dedicate Zilei Unirii ! Bai **** ciudos, pt noi romanii este zi cu totul si cu totul speciala, pt care strămoşii au făcut eforturi deosebite şi s-au jertfit, ca noi să putem trăi astăzi într-o ţară liberă, unită, mare şi frumoasă asa cum bine ai auzit si de la ceilalti. Baga-ti unghia in gat, **** ciudos !
Postat 02 Decembrie 2013, 23:09 de @"ina"
PROASTA!!!!
Mai Ina, esti o retardata si handicapata in toata regula!!!!
Postat 02 Decembrie 2013, 19:30 de Solon
idioti patentati!
dar treziti-va, oameni ingusti la minte! toata parada aia a fost de o penibilitate fara margini, a fost ceva de genul...multi vad, putini pricep...si aia se fac ca nu-i nimic... Ca statul isi arata muschii catre cetatenii lui nu e niciodata un motiv de bucurie! daca ai depastit 12 ani si inca te exciti la trecerea masinii jandarmilor, trebuie sa te indrepti rapid spre primul psiholog, poate ai vreo sansa... sentimentul mandiei nationale, al patriotismului si al apartenetei la un popor nu il dobandesti intr-o duminica la amiaza, in centru! ce am trait acolo tine fix 10 minute, nu mai inseamna nimic pentru nimeni dupa aia! masinile cu care au defilat is niste harburi jerpelite. daca te uitai mai atent vedeai jena de pe fetele militarilor... mandria ca esti roman trebuie sa ti-o cultivi in fiecare zi petrecuta aici: prin bunatatea si amabilitatea pe care le-o arati celor din jur, prin harnicia si interesul la locul de munca... restul sunt parade indecente... cum jegoasa a fost si parada asta nationala a statului care a scos masinile la parada duminica la amiaza ca spre seara sa le mute in satul ala rupt de lume, ca sa bata taranii in funful Moldovei...
Postat 02 Decembrie 2013, 18:05 de ina
LA MULTI ANI !!!
TOT RESPECTUL ATAT PT ORGANIZATORI CAT SI PT PARTICIPANTI !
Postat 02 Decembrie 2013, 17:42 de ROMANIA
Frumoase festivitati. Felicitari organizarorilor !
Felicitari si participantilor veniti in numar mare de Ziua Nationala !
Postat 02 Decembrie 2013, 17:21 de 1 Decembrie
Ai dreptate!
Nenorocitul asta a scris plin de rautate la adresa romanilor. Magarul nu a scris ceea ce era si este evident. Bucuria de pe fetele si din inimile romanilor, purtand cu mandrie tricolorul in zi de sarbatoare. Exact asta ii arde cel mai tare. Nu ai ce sa astepti de la acest lingau notoriu pe langa cei care-i arunca si lui cate ceva. Este (cum ar putea fi altfel) dupa chipul si asemanarea sefului sau, pircea ghiria, carpacii ai breslei facuti "ziaristi", la apelul de seara (apelul bocancilor), slugile lui shony xiss si al restului gastii hudemeriste.
Postat 02 Decembrie 2013, 17:15 de pt Anca
@TDS
Paduchi nu au acces decat in cotet, asa ca ei nu au de unde sti cum se comporta cei care traiesc civilizat. Da exista si cotet si paduchi dar acestia raman acolo nu au ce cauta printre noi si parerile lor nu ne intereseaza.
Postat 02 Decembrie 2013, 15:34 de Stai la locul tau
raspuns
@Alinu: sa se descurce fiecare dar LEGAL! Eu unul nu "invidiez" pe n imeni dar daca perceptia mea(dublata de niste probe, cat de mici)este ca ceva nu e in regula, nu ezit sa reclam peste tot!
Postat 02 Decembrie 2013, 14:44 de TDS
oare?
@tds ,sa nici nu te manance, fiecare face pe pielea lui si in ziua de azi cu sprijinu autoritatilor si a celor pe care i-am pus in parlament si alte structuri.Bravo celor ce se descurca si necaz celor ce ii invidiaza!!!
Postat 02 Decembrie 2013, 14:00 de Alinu
fasolea nationala
@anca: dimpotriva, eu zic ca articolul e bine scris si a surprins realitatea! Cu fina ironie! Inca o data spun, nu cred ca publicul numeros a venit cu gandul la fasole dar daca tot erau acolo iar vremea era buna si-au incercat norocul!
Postat 02 Decembrie 2013, 13:04 de TDS
imi pare rau
Imi pare rau de acest articol, scris cu orecare ironie, mai ales la sfarsit. Eram sigura dupa titlu ca se va pomeni si de imbulzeala pentru mancare. Domnilor jurnalisti putina mandrie nationala si respect pentru inaintasii nostri care o duceau mai greu decat noi si totusi au crezut in ceva. De ce nu incercati sa evidentiati dvs. partea frumoasa a evenimentului si insemnatatea ei pentru romani. Poate unii dintre noi au apreciat mai mult insemnatatea evenimentului decat: parada in sine si "blonda calare" pe nu stiu ce si fasolea gratis sau cu 5 lei portia.
Postat 02 Decembrie 2013, 11:38 de anca
Tramvaiele ce se mai plimbau....
De mult timp n-a mai fost asa frumos si bine organizat.Dar Csuzi Istvan(OTL) cred ca a trimis tramvaie ca intr-o zi de lucru.Au cam incurcat...in rest super .Im fiecare an ar trebui asa ceva.
Postat 02 Decembrie 2013, 09:26 de cman
LA MULTI ANI ROMANIA
Am fost mai numerosi ca niciodata, am vazut romani fericiti si mandri, am vazut multi copii, steaguri...a fost ceva deosebit. Nu m-am dus pt.politicieni sau ciolan si nici nu am vazut asa ceva. Apropoo de postarile rautacioase, nu am vazut unguri, nu am auzit vorbind pe nimeni ungurste, sper sa nici nu mai aud. A fost grozav. LA MULTI ANI ROMANIA, LA MULTI ANI ROMANI.
Postat 02 Decembrie 2013, 08:53 de Paul
...
a fost ok. nu foarte frumos nici foarte urat. ok. DARRRRR nu inteleg cum pot autoritatile sa permita circulatia mijloacelor de transport in comun prin mijlocul multimii. Asa este la fiecare sarbatoare, printre copii, batrani oameni care au sarbatorit cu cateva pahare in plus, hop si un autobus, un tramvai.... serios, trebuie sa se intample ceva?
Postat 02 Decembrie 2013, 08:31 de me2
Bucuria Romanilor
Fratilor, cititi mai jos si veti intelege cum zicala: "Bucuria noastra inseamna agonia voastra" se verfifica inca si inca o data ! La Multi Si Fericiti Ani, Romanilor ! Pe data de 1 Decembrie 1918 s-a facut dreptate si pt Romanii majoritari, aflati pe propriul pamant. Hoardele unguresti invadatoare au fost alungate. Desigur, nemernicii navalitori au mai fost alungati inca o data in 1945.
Postat 02 Decembrie 2013, 01:56 de Jos iredentismul hun
A sosit ziua DREPTATII
@Alinu: pe mine in principiu nu ma mananca nicaieri dar uneori imi dau seama sigur, sigur, ca o anumita persoana nu avea cum sa faca cinstit ceea ce a facut! Si-atunci sigur imi pun intrebari, si-atunci sigur NU ACCEPT ASA CEVA!
Postat 02 Decembrie 2013, 01:25 de TDS
El n-a avut curaj...
La inceput, in jurul orei 12,00 o stafie strabatea Piata Unirii! Imi pare rau, nu cred ca este vorba despre o dieta speciala! N-as vrea sa creez un IMPACT dur dar asta cred eu! Desfasurarea evenimentelor a fost OK, doar ca pentru a nu stiu cata oara nu inteleg de ce "Printul cepei si al gutuilor" a depus o coroana de flori! Directoarea adjuncta a Directiei juridice din Primarie poate da un raspuns? Ca e tac'su! Nu mi-a placut nici faptul ca la SARBATOAREA NATIONALA A ROMANIEI s-a cantat imnul Albaniei! Poate membrii corului respectiv nu stiau dar trebuia sa le explice cineva inainte ca "Pe-al nostru steag e scris Unire" sub titlul "I Flamurit" este imnul Albaniei! Asta e, nu discut aici cauza; oricum romanii sunt singurii de pe planeta care au dat 4(patru)imnuri:" Desteapta-te romane", "Limba noastra", "I Flamurit" si "Hatikvah"(Daca-ti este dor/Du-te la izvor..). In rest a fost FRUMOS! Iar 99% dintre cei prezenti nu erau acolo pentru fasole! Pe cuvant de onoare!
Postat 02 Decembrie 2013, 01:22 de TDS
LA MULTI ANI ROMANIA ! LA MULTI ANI ROMANILOR ! FELICITARI ORGANIZATORILOR SI PARTICIPANTILOR !
Citind mesajele de mai jos, se vede limpede cum iredentismul unguresc agonizeaza fierband in suc propriu in Transilvania si in ungaria. Onastii astia tristi isi plang neputinta, scuipa ura si rautate pe site, vazand TRICOLORUL ROMANESC FLUTURAND IN MAINILE SI INIMILE ROMANILOR ! UNITATEA ROMANILOR, LIMBA, CULTURA, TRADITIILE, FOLCLORUL SI CREDINTA LOR, INSEAMNA VICTORIA NOASTRA ASUPRA IREDENTISMULUI UNGURESC IAR EI STIU ASTA ! MOARTEA (...) UN NEAM DE ESCROCI DISPARE NEPUTINCIOS !
Postat 02 Decembrie 2013, 00:57 de DOAMNE AJUTA !!!
@"oradea" n de pusta (kaboou)
ESTI UN GUNOI IREDENTIST, REVIZIONIST. ARMATA ROMANA A CUCERIT DE DOUA ORI buda-pesta. DACA VA FI NEVOIE, O VON CUCERI INCA O DATA SI DE DATA ASTA DEFINITIV ! ESTI UN GUNOI IREDENTIST, DISTRUS, DEPRIMATA SI E NORMAL SA FII ASA PT CA ESTI CRETIN ! ROMANIA, MERGE PE DRUMUL CEL BUN IN DIRECTIA ERADICARII CORUPTIEI SI A CRESTERII ECONOMICE, LUCRURI CARE NU SE POT SPUNE SI DESPRE ungaria, UNDE FASCISMUL HORTIST, SARACIA SI CORUPTIA AU PRINS ARIPI. PT ACESTE LUCRURI, ungaria este TRASA IN REPETATE RANDURI DE URECHI DE CATRE UNIUNEA EUROPEANA ! CU ALTE CUVINTE, PRIMITIVISM UNGURESC IN MILENIUL III, IN EUROPA ! VOI NENOROCITILOR SUNTETI NISTE RATATI CARE INTRATI SI INJURATI CIUDOSI PE BUCURIA SI VITALITATEA ROMANILOR ! SUNTETI NISTE LOSERI INNASCUTI ! ARMATA UNGUREASCA NU A CASTIGAT NICI UN RAZBOI !!!!!!!! SLABI CU TOTII, DE LA TALPICA PANA LA VLADICA !
Postat 02 Decembrie 2013, 00:44 de Land
oare?
nu sunt ungur sau alta natie inafara de cea romaneasca dar imi spun propria parere si ceea ce simt!, cat timp la noi ,concetateanu se bucura cand iti merge rau,il mananca in fund ce faci si de unde ai resurese sa iti faci cate ceva, guvernu isi face jocurile si asupreste omu,nu ii ofera nici o conditie in propria tara, ii da numai un amarat de blid cu mancare si 1litru 2 de ulei inainte de alegeri iar apoi m* cat incape pentru ce sa fiu lingau si sa ma dau mare roman ?
Postat 02 Decembrie 2013, 00:36 de Alinu
Oameni si vietile lor triste
Am mostenit de la rusi parade cu uniforme si tehnica de lupta. De parca am fi contat in vreun razboi. Unirea de la 1918 s-a facut intr-un context in care Marile Puteri au avut acest interes. Romania nu a fost relevanta dpdv militar, geopolitic sau colonial. A fost la cheremul si sub influenta altor actori relevanti international. Nu cred ca saracia, lipsa apei calde, a autostrazilor, coruptia masiva merita sarbatorite. M-as bucura sa iasa atatia oradeni sa-si ceara drepturile, sa se nasca si in Oradea o constiinta civica. Lenea sau proverbiala lentoare ardeleneasca impiedica asta. Rog eventualii psihici, pensionari securisti prm sau pur si simplu idioti sa se abtina de la injuraturi.
Postat 01 Decembrie 2013, 23:59 de Oradea
10 Mai
Romania 10 Mai EXP.: Grupurile ™ Timisesti
Postat 01 Decembrie 2013, 23:54 de Grupurile ™ Timisest
lol
@hahaha Ultimul comentariu exprima clar nivelul cultural atins de triburile asiatice maghiare dupa 1000 de ani in europa. E car nu?
Postat 01 Decembrie 2013, 23:33 de mine
vai de unii
Si daca nu se dadea fasole gratis tot era plin in centru. pacat ca unii cred ca de aia au mers oamenii la defilare. A fost frumos,respect pt cei ce au participat. La multi ani tuturor romanilor
Postat 01 Decembrie 2013, 21:29 de catalin
pentru u blid de linte !
Pentru un blid de fasole manifestanti ar fi votat si cu UDMR-ul asa ca lasati ma moale cu manifestatia !! Ia nu mai dati linte fiarta si vedem atinci ce mari patrioti sunt rromanii !!! a . Da ! NU SUNT UNGUR !!! asta pentru alti postaci !!
Postat 01 Decembrie 2013, 21:08 de un oarecare
Ziua Nationala
:) Citind mai jos, vezi cum fierb ungurocii separatisti, iredentisti in suc propriu. Plange si simoai alaturi de ei! Sa fiarba cu totii ! Plangeti, hoiturilor ! Romanii, iubesc Romania !
Postat 01 Decembrie 2013, 19:13 de Romania
Care revolutie ?
10.000 poate pe vremuri cand se juca Crisana - Rapid ! In data de 1 Decembrie 1989 a fost pustiu pe strazi, ca toti erau inca buimaci dupa rezultatele Congresului al XIV-lea ! Au inceput sa iasa prin 21-22, timid-timid, dupa care au aparut revolutionarii oradeni care s-au sacrificat pe altarul din balconul primariei, au luat puterea si au dat-o repede inapoi ca era prea fierbinte si li se incingeau creierii !
Postat 01 Decembrie 2013, 19:10 de Care
Festivitati
urma de udemerist sau de tokesist n-am vazut la manifestarile dedicate Zilei Nationale. astia vin cu mic cu mare de ziua ungurilor, cu steaguri unguresti respectiv unguresco-secuiesti.
Postat 01 Decembrie 2013, 19:09 de Romania
La mulți ani, România!
La mulți ani, Românilor!
Postat 01 Decembrie 2013, 19:02 de 3-0, 8-1
Romanii, iubesc Romania !
pt florentininhoi faptul ca tu ai fost atat de comod(a) si nu te-ai ridicat din pat sa mergi in centru din comoditate sau pentru ca ai fost toata noaptea prin cluburi sa vezi manifestatiile nu inseamna ca altii trebuie sa faca la fel. am fost acolo insa nu am asteptat fasolea si nici intr-un caz nu acesta a fost motivul. am mers pentru ca sunt ROMAN. asta trebuia sa faci si tu. am lasat pe altii mai sarmani sa primeasca masa. TRAIASCA TOTI ROMANII DE PRETUTINDENI. FELICITARI CELOR CARE AU ORGANIZAT EVENIMENTUL SI CELOR PREZENTI ACOLO.
Postat 01 Decembrie 2013, 18:59 de chris
Romania!!
Incet incet nationalismul roman reinvie.Am vazut azi ce nu am vazut in ultimii 15 ani in Oradea.Ungurii fierb si mor de invidie dar romanismul este prea puternic pentru a ne lasa prostiti de niste sovini.Asa ca bucurati-va de statutul pe care il aveti acum iar daca nu va convine vama Bors e aproape.
Postat 01 Decembrie 2013, 18:51 de Gicu
:) !
daca nu se dadea fasolea cu ciolan , oare cati oameni erau ? cred ca doar cei obligati sa fie acolo
Postat 01 Decembrie 2013, 18:46 de rayka
Romanii, iubesc Romania !
Romanii, iubesc Tricolorul !
Postat 01 Decembrie 2013, 18:29 de Felicitari !
Simoaii ciudosul...
Simoaii, escrocul, e cel care a ramas cu buzele umflate vazand Romanii veniti in numar atat de mare, purtand cu ei drapele tricolore cu ocazia manifestarilor dedicate ZILEI NATIONALE !
Postat 01 Decembrie 2013, 18:16 de 1 DECEMBRIE 1918
FELICITARI PARTICIPANTILOR !
FELICITARI ORGANIZATORILOR !
Postat 01 Decembrie 2013, 18:07 de HAI ROMANIA !
saracie si foame
Saracia si foamea i-a scos in strada nu sentimentu de mari patrioti!!! Pentru o portie de fasole au venit ca in rest ii doare la patina.Asta arata cat de bine traim noi in tara asta de cacao
Postat 01 Decembrie 2013, 18:06 de florentinhoi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON