URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Februarie 2017, 00:15

"Altă întrebare, marş la închisoare!" Cei aproape 5.000 de orădeni şi-au încheiat protestul de vineri cu huiduieli în rafale la sediul PSD Bihor ( FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Obosiţi după un marş de mai bine de trei ore prin oraş, cei aproape 5.000 de orădeni care au ieşit, vineri seară, să protesteze împotriva modificării Codului Penal şi împotriva Guvernului PSD-ALDE şi-au revenit în faţa sediului PSD Bihor, unde, în jurul orei 23, au huiduit în rafale.

Tineri sau bătrâni, "înarmaţi" cu steaguri tricolore şi lozinci dure, orădenii s-au uitat pe rând spre sigla Partidului Social Democrat pusă pe clădirea din Piaţa 1 Decembrie, unde organizaţia judeţeană a formaţiunii îşi are sediul, au huiduit şi au "sunat" din vuvuzele, creând un adevărat vacarm.

Pentru a evita orice indicent, mai mulţi jandarmi s-au postat la intrarea în sediul PSD Bihor. Orădenii nu au recurs, însă, la acte de violenţă, ci doar şi-au exprimat resentimentele faţă de politicile Guvernului. E adevărat, nu puţini au fost cei care s-au "răcorit" arătând gesturi obscene spre sigla PSD-ului.

În aceeaşi zonă, cei circa 5.000 de orădeni ieşiţi vineri seară din case au strigat pe rând "Altă întrebare, marş la închisoare!", "PSD, ciuma roşie!", "Hoţii!", "Să piară, să piară PSD din ţară!", "Ruşine să vă fie!" şi "DNA să vină să vă ia!".

Orădenii şi-au exprimat şi vineri seară nemulţumirile prin intermediul unor pancarte sugestive. Un elev ţinea sus un afiş pe care a scris mesajele "Deci pot să copiez la Bac?", pe faţă, iar pe verso "De mâine învăţ pentru Bac. Azi #rezist!", în timp ce alţi protestatari l-au persiflat pe Liviu Dragnea. O orădeancă a ţinut o pancartă cu "Dr. Dragnea", un anti-erou al cărui mesaj este: "Make Romania corrupt again", inspirată din sloganul preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump: "Make America great again!". Tot o paralelă cu Donald Trump a făcut şi un amic de-al ei, care a ridicat o pancartă cu Liviu Dragnea portretizat în stilul afişelor din campanie ale lui Trump, însă cu mesajul "Nope".

Pe traseu nu au existat incidente majore. E adevărat, până la urmă trei dintre participanţii la marş au fost "extraşi" din mulţime deoarece consumau băuturi alcoolice ori erau în stare de ebrietate, lucru interzis prin Legea 60, referitoare la adunările publice. Aceştia au fost "pescuiţi" de câte un jandarm şi puşi în dubă pentru identificare şi sancţionare. Cei mai mulţi orădeni, însă, le-au mulţumit jandarmilor că-i protejează, scandând în câteva rânduri "Jandarmeria, jos pălăria!".

Protestul s-a încheiat după ora 23 în Piaţa Unirii, unde, înainte să plece acasă, orădenii au strigat din nou "Cine nu sare, nu vrea schimbare!". Şi au sărit cam toţi…

Citiți pe aceeași temă articolele: 

Tot mai mulți: Mii de protestatari mărșăluiesc prin oraș și îi îndeamnă pe orădeni să iasă în stradă (VIDEO)

Liderul din PSD Oradea care s-a dezis de Dragnea & Co participă la protestul din Piaţa Unirii​

A început protestul, în Piața Unirii (VIDEO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
Dreapta Kapitalistă VS Stânga Socialistă
-Realitatea este alta !! Matematica nu minte !! Faceţi raportul dintre Protestarii Dreptei Kapitaliste din România fără (-) Agenţii în civil (Poliţie;Jandarmi;S.R.I.;Procurorii desemnaţi e.t.c. !!!) pe care bănuiesc că ia-ţi pus la număr laolată cu Protestarii şi NR.voturilor exprimate în 11.12.2016 ţi vă iese raportul de forţe !!!! Nu înseamnă dacă nu au mărşăluit pe str.şi Bulv. Patriei Stânga-Socialistîă nu există prin România !! Ei nu sunt aşa vocali şi gălăgioşi dar fiind mai eficienţi şi celebrali !!!
Postat 05 Februarie 2017, 15:40 de cotrau
@grigore
Lache.....ai vrea sa fii un babuin? Da, ai vrea, insa nu poti, nici macar la nivelul de circopitec nu esti. PS Din nou o monstra a vastei tale idiotenii. Te rog sa ne explici ce inseamna DEBEdeule. Auzi bre, in retardul tau congenital esti chiar simpatic, ne "dixtrezi" grozav. Keep walking.
Postat 05 Februarie 2017, 14:26 de elev
@elev
... Murdaresti un simbol..elev..tu esti un derbedeu prost crescut ,o obraznicatura fara educatie ..ai descoperit netul si gaura de la covrig! ....
Postat 05 Februarie 2017, 13:11 de grigore
@vlad_oradea
aha in lipsa de argumente bagi tupeul la inaintare.Cred ca in sinea ta spui'mama ce destept sunt ce i am zis o'
Postat 04 Februarie 2017, 16:32 de unomsimplu
@unomsimplu
Da iti raspund dar nu te supara pe mine daca nu iti va placea raspunsul. Alta intrebare
Postat 04 Februarie 2017, 16:24 de vlad_oradea
@vlad_oradea
acum citesc ca articolul despre abuzul in serviciu trebuia modificat datorita unei hotarari al ccr,a deciziei comisiei de la Venetia etc .Si 'guvernul meu' a facut modificari la codul penal tot prin oug si atunci nu au aparut isterii , oare de ce?
Postat 04 Februarie 2017, 16:13 de unomsimplu
@vlad_oradea
e o tehnica veche de manipulare de a raspunde la intrebari cu alte intrebari. Stii ca CEDO a cerut gratiera?Eu nu sunt psd nu pot construi penintenciare, contructia peniteciearelor dureaza, de ce nu le a construit 'guvernul meu'? Mi se pare normal ca un denunt sa poate fi depus in maximul 6 luni de la comiterea faptei, nu cand cineva deranjaza sistemul provocam un denunt si gata dosar penal.....abuzul in serviciu nu e fapta penala in tarile ue.Prejudiciul se va recupera cu un proces civil la restul intrebarilor nu stiu sa raspund nu sunt jurist. Tu raspunzi la intrebarile mele?
Postat 04 Februarie 2017, 15:52 de unomsimplu
@unomsimplu
Intrebari peste intrebari, unde este urgenta in ordonante, de ce prin ordonante, de ce prag de 200.000 ron, de ce gratiere, de ce nu construiti penitenciare, de ce amnistie, de ce dezincriminare, de ce toti partenerii vest europeni condamna OUG, de ce Presedintele Parlamentului UE condamna OUG(e platit de Soros ?), de ce votanii psd ies in strada impotriva OUG? pot continua toata ziua ...
Postat 04 Februarie 2017, 15:19 de vlad_oradea
@ excalibur
Cea ce scrii tu e o MINCIUNA. se cer anticipate la nici 2 luni de la alegeri, se iese in strada cand psd e la guvernare afirmatiile tale sunt usor de demontat
Postat 04 Februarie 2017, 11:09 de unomsimplu
RESET
Ce nu pot ei sa inteleaga e ca nu se manifesta impotriva psd. Nu conteaza cine e la butoane,toti sunt aceeasi specie.Ideea e ca natia nu mai tolereaza raptul si bataia de joc.Au pus o tara pe butuci in 25 ani,acum e rindul populatiei la tocat, pe feuda baronilor
Postat 04 Februarie 2017, 11:00 de excalibur
@elev
Am pus niste intrebari la obiect.In loc de rapuns dai de inteles ca sunt dus cu pluta doar pt ca opiniile noastre nu sunt convergente, asa intelegi tu democratia?Apropo nu sunt psd ist nu am fost la vot din 2004 dar respect dorinta majoritatii chiar daca nu sunt de acord cu ea
Postat 04 Februarie 2017, 10:46 de unomsimplu
@unomsimplu
Neica.....universul are o multitudine de lumi paralele. Intr-una din ele, absolut divergenta, esti tu. Tragic e ca lumea ta si cea reala sunt abstracte, distante. Te rugam ramai in sferele tale celesti si dormi in continuare, treaz elucubrezi aiurea. Noapte buna, oriunde te-ai afla.
Postat 04 Februarie 2017, 10:17 de elev
oare de ce?
Oare de ce cand Basescu a gratiat o avocata de 2 ori nu sa iesit in strada?De ce nu cer cei din strada dosar penal impotriva doamnei Iohanis?De ce nu a ti iesit in strada cand dna Pruna zicea ce a spus despre drepturile omului?
Postat 04 Februarie 2017, 09:53 de unomsimplu
#tds
Esti o vuvuzea.
Postat 04 Februarie 2017, 07:41 de gogul
de neoprit
Aveam emotii...lipseste TDS...da de unde
Postat 04 Februarie 2017, 07:09 de ardumilreb
!!
Vai, m-am speriat ca n-au sarit toti !
Postat 04 Februarie 2017, 00:32 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON