URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Mai 2012, 12:51

Primarul de Beiuş, acuzat că şi-a lipit afişe pe casa contracandidatului PDL (VIDEO)

Afişele electorale au ajuns sămânţă de scandal în Beiuş. Printr-un comunicat dat publicităţii vineri, organizaţia PDL Beiuş acuză PNL că duce o "campanie extrem de murdară", pentru că "liberalul Adrian Domocoş (n.r. - primarul în funcţie şi, totodată, candidat la un nou mandat) este disperat că va pierde fotoliul de primar".

"După patru ani de mandat, deşi a trecut prin mai multe scandaluri punctate prompt de presă, Adrian Domocoş, primarul în funcţie al municipiului Beiuş, a intrat relaxat în competiţia electorală. Considera că va obţine uşor un nou mandat şi se lăuda că va avea şi 10 oameni în Consiliul Local. Însă în curând şi-a dat seama că lucrurile nu stau chiar aşa când a văzut lista de consilieri a PDL Beiuş pe care se aflau oameni noi, fără nicio problemă de imagine, dar cu rezultate deosebite în carieră şi foarte cunoscuţi în Beiuş. De departe cel mai de seamă este Adrian Ciorna, fondatorul a două organizaţii non-profit, Habitat şi Bunul Samaritean cu importante realizări atât în Beiuş cât şi la nivel naţional", se laudă PDL Beiuş.

Totodată, candidatul PDL la Primăria Beiuş, Nicolae Jolţa (fost deputat PNL), spune, conform comunicatului, că el şi colegii săi doresc să facă "un alt fel de politică", adică una mai apropiată de oameni. "Una în care să fim în primul rând aproape de oameni, să comunicăm direct şi cât mai des cu ei, nu doar în campania electorală. Una care să aducă investitori în Beiuş şi în care oamenilor sau agenţilor economici să nu le fie teamă de primar", susţine Jolţa.

Pedeliştii se plâng că primarul Adrian Domocoş, când a aflat că ei vorbesc cu oamenii pe stradă, "într-un acces de furie, l-a abordat pe stradă pe Adrian Ciorna, portavocea PDL în Beiuş, apostrofându-l: "Cu ce eşti tu mai moral decât mine?"". "Întrebarea era pusă de singurul primar din Beiuş împotriva căruia s-au deschis mai multe procese penale şi era adresată unui om, cetăţean de onoare al Beiuşului care a reuşit să atragă peste 5 milioane de euro în Beiuş prin proiectele derulate de organizaţiile sale", comentează pedeliştii în comunicat.

Dincolo de "apostrofările" verbale, reprezentanţii PDL susţin că liberali au trecut şi la fapte nelegale, fiindcă ar fi distrus toate afişele electorale ale contracandidaţilor lui Domocoş şi au tapetat cu posterele acestuia toate punctele de afişaj electoral. "În plus, au lipit afişe inclusiv pe instituţii publice gestionate de Primărie, cum ar fi Stadionul Municipal, Sala de Sport sau hala de lactate de la piaţă. Au ajuns până într-acolo încât au lipit afişe cu Domocoş inclusiv pe gardul casei lui Jolţa, candidatul PDL la Primărie", zic democrat-liberalii.

În consecinţă, PDL Beiuş a depus o plângere oficială la Poliţie şi a solicitat prinderea şi sancţionarea vinovaţilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
HAI PNL
La judecatorie si la fel in tot orasul Domocos e admirat si fara afise.
Postat 20 Mai 2012, 11:56 de Vlad
Afis
Domocoș mare Ocoș.USL-asilor - un afis la judecatorie nu puneti?Sa fie admirata persoana de pe afis de cine trebuie.
Postat 19 Mai 2012, 19:19 de Sargon din Venetia
MUCEGAI
Daca bine gandesc,toti din gasca lu Jolta,nu sunt altaceva,decat,niste;BUBE,MUCEGAURI SI NOROI !!! p..s. si daca mereti,maine la biserica( HO!; LA CARE!???)) CUM VA VE-TI RUGA ???:PRUDELES PRADELES"(Derivat din Linmba Snascrita("cat as putea fura,fara sa-mi fie rusine?)
Postat 19 Mai 2012, 12:22 de moromete
OMUL NULITATE@JOLTA?::::::::
@ OMUL NULITATE A LU JOLTA! Hei tu om da ninica ,a lu Jolta,hei ma,unde ta ascunsasasi? PUPINCURIST JOLTIST! MAI ESTI,INCA,CU CACATUL LU JOLTA LA GURA? DE CE NU TE PREZINTI OAMENILOR;SA STI,SI NOI;CUM TI SA ZICE? p.s. fiind o nulitate,normal,nu te poti prezenta! ASA! ramaii,ceea ce-ai fost si stii sa faci mai bine:PUPINCURIST!
Postat 19 Mai 2012, 11:15 de moromete
Mitocan ordinar
Stimaţi concetaţeni, nu votaţi acest javră ordinară, care are doar patru calităţi certe: este semidoct, mincinos, hoţ si depravat. Acest impostor ne-a fost impus de fraţii Micula. Ştiţi dvs cum! Ia uitaţi-vă la perlele din CV-ul lui! Trecând peste derapajul gramatical, ţapinarul nu ştie ce şcoli a terminat, pe unde a lucrat si ce functii a avut. Păi cum să stie ce facultate a făcut, din vreme ce a făcut-o “la distanţă”(faţă de carte!), adicătelea la Mrghita. Minte cu neruşinare, susţinând că a fost director la Sucursala Bihor a CN Loteria Română SA. Or, el a fost un simplu sef de centru de lucru, întrucât atât sucursala cât şi funcţia de director se aflau la Cluj-Napoca - entitate ce coordona şi punctul de lucru din Bihor. Asdar, stimati concetateni, nu vă lasaţi manipulaţi de acest derbedeu. Nu votaţi pungaşii, indiferent de partidul care-i cocoloşeşte!
Postat 19 Mai 2012, 10:35 de adrian
minciuna Domocos
Trebuie sa recunoastem ca Domocos actioneaza discretionar in Beius. Lipsa lui de bun simt si foamea evidenta de inavutire l-a facut agresiv si dictatorial in comportament. Avand acces la sume de bani uriase, acesta a ajuns sa creada ca beiusenii au datoria de al vota si pentru asta face orice, inclusiv nerespectarea legii, ruperea afiselor contracandidatilor, folosirea oamenilor de la primarie, a utilajelor si masinilor institutiei pentru a-si promova campania.
Postat 19 Mai 2012, 00:24 de doru
Soc
Nu cred ca Domocos e sfant dar macar se vede ceva in urma lui, din partea mea sa fure sa isi faca si lui dar sa faca si pentru Beius si cred ca se vad schimbarile realizate in timpul mandatului lui.
Postat 18 Mai 2012, 22:31 de Yoyo`s
domocos tzepar
BAH, MA DOARE IN P...A DE DOMOCOS SI DE JOLTA, DA CEL MAI MARE TZEPAR SI SMENAR DIN BEIUS LA ORA ACTUALA II DOMOCOS!!!
Postat 18 Mai 2012, 20:40 de Jolta ca JOLTA
Jolta traseistul
Da si se lauda ca are 1300 de voturi de la fratii, si aia il voteaza pentru ca e un "bun gospodar" sau pentru ca e frate, cei de la PDL Beius devin din ce in ce mai patetici
Postat 18 Mai 2012, 19:06 de Florin
BOMBA
Cica:spun gurile rele din Beius: Jolta a platit oameni,sa-i puna afisul lui Domocos pe poarta casei lui,(SI NU PE CASA!) Ce prost si acest jurnalist
Postat 18 Mai 2012, 19:01 de morosanu
:))
mult prea tare :)))
Postat 18 Mai 2012, 17:58 de Marius
Jolta plateste ti datoriile si apoi vorbeste despre moralitate!!!
Dintotdeauna dnul Jolta a fost un sarlatan care alaturi de socrul sau au tzepuit pe unul si pe altul!A falimentat cateva firme lasand angajatii pe drumuri si fara bani! Din momentul in care a ajuns deputat nu a facut nimic pentru Beius doar a umblat in favoarea intereselor personale! Acum ataca alaturi de acolitii sai dar nimic concret ci doar lucruri marunte asa cum este si el! Proverbul spune ca alaturi de oameni mici nu vei reusi sa cresti! Domocos Adrian este un om mare si de aceea beiusenii il vor alege din nou primar!
Postat 18 Mai 2012, 16:45 de dorin
HAI PNL
Adi Domocos o sa aibe un scor foarte bun la Beius, problema e ca nu exista contra-candidat de asta se face din tantar armasar. Jolta e traseist, PDL e mort la nivel local, in afara sa se agite si sa acuze nu sunt capabili de nimic. Evident sunt multe inca de facut in Beius, dar in ultimi ani se vede ca se face ceva spre deosebire de epoca Odo.
Postat 18 Mai 2012, 16:05 de Vlad
PREZINTA-TE CINE ESTI.
@ fara nume. Regula numarul unu,a bunului simt:PREZINTA-TE CINE ESTI! Altfel esti aceeasi nulitate,precum a celui pe care-l aperi. Si ca sa mai stii ceva,mai NULITATE!: BINSENII SUNT OAMENI DETRABA! Nu am nimic cu clasa politica,am treaba doar cu nonvalorile umane.ASA CA:fa bine si iesi dan barlog si prezinta-te frumos.DAR,PUN PARIU! Esti prea las,ca sa nu-ti fie rusine de rusinea ta,pupincurist joltisto-analfabentisto-cacisto-mucincuristo,etc,si cum vrei tu,apoi,ve luati la brat si mergeti si va cautati. Si dupa ce va veti gasi,veniti si spuneti,cu spasenie,binsenilor:"ne pare rau" P.S.Nu sunteti voi,capabili de-a fi-n stare!
Postat 18 Mai 2012, 15:57 de moromete
a
le tzatzaie pantalonii
Postat 18 Mai 2012, 15:42 de gicu
binsul sa ramana bins
sa-ti fie rusine ca vorbesti asa......ai caracter a la domocos daca asa vorbesti de d-l jolta! aici se vede valoarea pnl-ului de Bins! nu mai meritati primaria! cred ca turbati de nervi acuma, de asta va comportati asa! rusine mare!
Postat 18 Mai 2012, 15:39 de pentru moromete
BINSUL SA RAMANA BINS!
Ierte-ma Dumnezeu,dar este un afront dat binsenilor,numai prin simpla candidatura acestui analfabetisto-traseisto-imbecilisto-iudaisto-mitocanisto-ortodoxo-baptisto-pentilimbrico-iehomorto,numit Jolta! Oameni bni,acesta este un psihopat!
Postat 18 Mai 2012, 15:18 de moromete
disperare
daca anu era inchis poarta, USL ar fi fost in stare sa lipeasca afise si pe geamuri nu doar pe poarta. E timpul pentru o schimbare in bine !!!
Postat 18 Mai 2012, 14:41 de andrei
...
NU STIU DACA SI CATI BANI TI-AI LUAT SA FACI O CAMPANIE ASA PE FATA PT PDL. ARUNCATI CU FUMIGENE IN STANGA SI IN DREAPTA, DAR NU ARATATI NIMIC CONCRET. AM UMBLAT PT JOLTA IN CAMPANIE SI IMI PARE RAU PENTRU CA AM UMBLAT PT O C***A POLITICA . CATI OAMANI VA APRECIAZA SE VEDE SI PE FACEBOOK. AVETI 16 LIKE-URI.......CAM CATE VOTURI AVETI SI LA ALEGERI
Postat 18 Mai 2012, 14:15 de FUMIGENE
rusine domocos
sa le fie rusine usl-ului, daca asa se comporta, ne putem da seama ce fel de oameni sunt.....nu exista respect! Pentru asta merita sa piarda!!! din cauza asta am sa dau votul d-lui jolta!
Postat 18 Mai 2012, 13:39 de monik
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON