URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Martie 2014, 12:15

Accident oribil provocat de un şofer de Mercedes fără permis. Trei tineri au murit (FOTO/VIDEO)

Un accident oribil petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică în localitatea Valea Mare de Criş, comuna Borod, s-a soldat cu moartea a trei tineri.

"În jurul orei 3.50 pe DN1, în localitatea Valea Mare de Criş, un bărbat de 28 de ani din Oradea, în timp ce conducea un autoturism (Mercedes - n.r.), fără a poseda permis de conducere şi având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată, nu a păstrat o distanţă suficientă în timpul efectuării unei manevre de depăşire a unui alt autoturism  (Hyundai Santa Fe - n.r.) condus de un bărbat de 52 de ani din Rădăuţi, Suceava. În acest timp din contrasens venea regulamentar un al treilea autoturism (Opel Vectra - n.r.). Primul autoturism l-a acroşat pe al doilea proiectându-l într-o stivă de lemne de pe marginea carosabilului, iar apoi s-a răsturnat", a declarat pentru BIHOREANUL Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

Practic, şoferul Mercedesului a încercat să evite impactul cu Opelul, condus de un tânăr de 23 de ani din Arad, din sens opus, dar manevra nu i-a reuşit, acroşând ambele maşini. Din impact, Opelul a fost proiectat într-un copac. Mercedesul, care a ieşit şi el de pe carosabil, a luat apoi foc din cauza scurgerilor de combustibil.

"Autoturismul a fost ars în proporţie de 90% însă pasagerii fuseseră scoşi", a declarat locotenentul Cristian Herţe, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Şoferul Mercedesului a murit pe loc, iar pasagerul de 24 de ani din Santa Fe, aflat în stop cardiac la sosirea echipajelor de intervenţie, a fost resuscitat pe loc, însă medicul de urgenţă i-a declarat decesul. La spital a decedat încă un alt pasager din Santa Fe, un tânăr de 27 de ani din Suceviţa.

"Una dintre victime (tânărul de 27 de ani - n.r) a decedat imediat după sosirea la Unitatea de Primire a Urgenţelor, o alta cu leziuni interne a fost dusă direct în sala de operaţii, iar cealaltă victimă a fost internată pe secţia de Terapie Intensivă cu leziuni multiple", a declarat pentru BIHOREANUL dr. Hadrian Borcea, şeful UPU şi SMURD.

La locul accidentului au acţionat un echipaj de prim ajutor şi o autospecială de stingere incendii de la staţia Aleşd, precum şi un echipaj de terapie intensivă şi o autospecială cu medic de urgenţă de la Detaşamentul 1 Oradea, respectiv două echipaje de Ambulanţă.

Traficul autoturismelor în zonă în timpul desfăşurării intervenţiei a fost oprit, circulaţia fiind deviată de echipaje ale Poliţiei Rutiere pe un alt traseu.

Cercetările la locul evenimentului au fost coordonate de şeful Poliţiei Rutiere, comisarul şef Dorin Sava, şi de şeful ISU, generalul de brigadă Ioan Baş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
xyz
sunt o ruda cu cu tanarul de 24 de ani si vreu sa stiu cine a fost akolo pe lok dupa akcident sami raspunda emailu meu rusu_97@mail.ru
Postat 19 Martie 2014, 20:21 de vasea
pt sandu
domnu sandu! va-am lasat un mail contactatima
Postat 19 Martie 2014, 15:49 de bella
pt vasea
buna ziua vasea! al carui baiat? poate te pot ajuta cu informatii utile
Postat 19 Martie 2014, 15:44 de xyz
pt vasea
sandugavrilut@yahoo.com am ajuns acolo imediat dupa accident
Postat 18 Martie 2014, 14:36 de sandu
!!!!
buna ziua sunt neamul unui baiat care a murit acolo spunetimi varog cine a vazut /sau cine a fost pe lok akolo dupace sa petrecut akcidentul ce sa facut acolo datim o email ????
Postat 17 Martie 2014, 20:58 de vasea
gresit
STIRE 80% ERONATA!!!!!!!!
Postat 17 Martie 2014, 15:56 de sandu
xy
am ajuns acolo la cateva minute dupa accident. sunt sigur ca cel cu santa fe-ul este vinovat sunt multe probe cu care se poate dovedi asta. opelul nu a fost izbit in pom ci s-a oprit pe marginea drumului. uneori si jurnalistii vorbesc in necunostinta de cauza.....
Postat 17 Martie 2014, 15:50 de sandu
pe care parte?
doar asa de curiozitate pe ce parte era volanul la mercedes? p.s. intrebarea e pentru jurnalisti
Postat 16 Martie 2014, 20:49 de dino
uga
Asa e cind taranimea si tiganimea proasta din romuhienie are access la masini scumpe. La calare cu voi contropitori din India si Albania.
Postat 16 Martie 2014, 20:23 de uha
Cand habar nu ai a conduce, nu scrie
Si formularea titlului conteaza, pt ca daca eu sunt tamplar si pun clanta aiurea, usa nu se inchide si pierd banii. Daca un jurnalist spune tampenii, el pierde banii ?? Sau macar e trimis inapoi la scoala ? Din formulari inepte de genul, se nasc in mod inconstient in mintea unor oameni concluzii cum ca toti soferii de mercedes, audi, dacia sunt prosti, chiar daca doar unul a gresit. Si da, formularea e extrem de importanta, pt ca e absolut irelevanta marca masinii , conteaza individul ce sta in spatele volanului. Iar in viata, greseala se plateste. Asa cum au platit si oamenii astia. Doar ca titluri gresite vom mai vedea !
Postat 16 Martie 2014, 20:12 de Sofer de Bentley
vai shamar
da, asta este important formularea gresita a titlului si nu stirea in sine, a fost probabil o greseala din neatentie. Cum puteti sa fiti atat de tembeli.
Postat 16 Martie 2014, 17:06 de bad
athos cam are dreptate
Athos cam are dreptate. daca d-na reportervoia sa descrie accidentul, spunea: soferul unui mercedes, nu sofer de mercedes. pt ca nu sunt sofer de mercedes, sau de ford, opel...etc. Adica nu difera intre ei datorita masinii ce o conduc. Deci prost esti tu, Just. Corect se spune: soferul unui mercedes, soferul unui opel.... Just....gandeste, e gratis :)
Postat 16 Martie 2014, 15:47 de nicu
trist .....
Trist, foarte trist. Pacat de victime. Apropo....DN1 nu trece prin Valea Mare de Cris, doar prin Borod.
Postat 16 Martie 2014, 15:30 de HTC
prost mai esti!
alo, Athos, esti bolnav psihic! vad ca nu te-ai prins, dar reporterul incearca sa descrie accidentul. intelegeai mai usor ce s-a intamplat daca scria masina A, B si C? Doamne ce specimene!!! Dumnezeu sa-i ierte pe toti!
Postat 16 Martie 2014, 15:26 de Just
Dl
Am o curiozitate. Sa inteleg ca exista mai multe categorii de soferi ? Mai exact: soferi de mercedes, de dacia, de ferrari, de opel, de renault s.a.m.d. Daca da, cum ii deosebiti si mai ales unde sunt scoliti ? Daca din greseala isi schimba masina ce cursuri ar trebui sa faca pentru a deveni soferi "de masina schimbata" ? Hai ca sunteti buni !
Postat 16 Martie 2014, 14:53 de Athos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON