URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 August 2011, 09:26

A murit îndrăgita cântăreaţă de muzică populară Florica Ungur (VIDEO)

A murit îndrăgita cântăreaţă de muzică populară Florica Ungur (VIDEO) Ultima reprezentaţie a artistei Florica Ungur a avut loc pe 26 martie, pe dealul Ciuperca, de unde s-a transmis în direct ediţia specială a emisiunii "Ne vedem la TVR", care a promovat judeţului Bihor

Îndrăgita cântăreaţă de muzică populară Florica Ungur a decedat joi dimineaţă, la 72 de ani. Interpreta Ioana Urs, de la Ansamblul Bihorul, care, alături de fiul artistei, a stat lângă Florica Ungur în ultima perioadă, a declarat BIHOREANULUI că aceasta a decedat joi dimineaţă în jurul orei 6, fiind internată la secţia de Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea.

"În ultima lună starea ei a fost tot mai rea pe zi ce trecea. În ultimele două săptămâni nici nu mai putea să vorbească cu nimeni. Singurele persoane pe care le accepta lângă era eram eu, mama mea, băiatul ei, care e şi verişorul meu, şi alte câteva rude", a declarat Ioana Urs.

Florica Ungur suferea de cancer de aproximativ 3 ani. "A încercat de multe ori să ascundă această boală şi voia să lupte. Era convinsă că îşi va reveni", a mai spus Ioana Urs.

Înmormântarea va fi sâmbătă, la ora 14, la Capela Haşaş din Cimitirul Municipal.

În ultimul an, starea de sănătate a artistei se înrăutăţise foarte mult şi a necesitat mai multe tratamente. Ca să o ajute, tinerii din clubul Lions, numit Leo Black Eagle, a organizat, pe 21 iulie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, spectacolul "Florica Ungur - O viaţă închinată cântecului".

Fondurile au fost donate artistei şi au fost folosite pentru ca o femeie să stea tot timpul lângă ea la spital şi să o ajute şi vor fi folosite şi la înmormântare.

Florica Ungur s-a născut în satul Fâşca şi a învăţat să cânte chiar de la mama sa, Ileana Cociuba. Artista a spus mereu că nu a cântat pentru a face carieră, ci pentru a "mângâia suflete". Cântăreaţa a absolvit cursurile Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti, secţia de limbi clasice (latină şi greacă veche), devenind profesoară de latină la actualul Colegiu Naţional Mihai Eminescu din Oradea.

Artista şi-a lansat primul disc în 1970, la vârsta de 31 de ani, iar de-a lungul timpului a cules şi interpretat peste 150 de melodii autentic populare. A cultivat doina cea "tărăgănată", dar şi cântecele de joc, nuntă şi jale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
Florica Ungur
Dumnezeu s-o ierte si s-o odihneasca!
Postat 11 Octombrie 2011, 22:53 de Miss Gane
respect pentru Florica Ungur
RUSINE SI NEPASARE din partea celor 3 Florici [Zaha, Duma, Bradu]care nu au participat la spectacolul FLORICA UNGUR -O VIATA INCHINATA CANTECULUI, organizat pentru strangerea de fonduri pentru FLORICA UNGUR. DUMNEZEU SA TE BINECUVANTEZE . NU TE VOM UITA NICIODATA SI SUNT SIGURA CA IN SUFLETUL MULTOR BIHORENI CA SI MINE VA TRAI MEREU FLORICA UNGUR PRIN MUZICA SA. Te-am indragit foarte mult FLORICA UNGUR, am crescut cu melodiile tale si le voi asculta mereu.DISPRET PENTRU CELELALTE 3 'FLORICI', TREBUIA SA FIE ALATURI MEREU DE COLEGA SI PRIETENA LOR FLORICA UNGUR.
Postat 06 August 2011, 15:11 de LUMINITA
Condoleante familiei !
Dumnezeu, sa o odihneasca in pace !
Postat 05 August 2011, 00:01 de dor
O pierdere enorma
Odihneasca-se in pace.
Postat 04 August 2011, 20:57 de Alex
Dumnezeu sa-i dea odihna vesnica!
Mare pacat ca o mare cantareata de nivel national s-a stins... Cu siguranta nu va putea fi suplinita: glas inconfundabil, repertoriu de cel mai inalt nivel artistic. Nu am avut placerea sa o cunosc personal, dar in schimb am ascultat-o cu placere si am admirat-o ! Dumnezeu sa-i dea odihna vesnica!
Postat 04 August 2011, 19:16 de Alinus Maximus
Florica Ungur
Ramas bun, draga mea profesoara! Domnul sa va vegheze in ceruri!
Postat 04 August 2011, 14:34 de Cornelia Cordea
Odihnă veşnică!
Veşnică odihnă şi pomenire celei care a fost Florica Ungur, un exemplu demn de urmat pentru \"dascălii\" de azi. Nu o vom uita niciodată pe Doamna Profesoară! Ne-a rămas amintirea orelor de latină din liceu, care întotdeauna erau, de fapt, lecţii de viaţă şi a întânirilor întâmplătoare din anii care au urmat, când era atât de bucuroasă că ne vedea şi putea afla ce ni s-a mai întâmpla în viaţă. În pofida renumelui şi a carierei sale artistice şi-a amintit de fiecare dintre noi, foştii ei elevi şi era atât de mândră de toţi cei cărora viata le-a rezervat ceva deosebit!
Postat 04 August 2011, 14:05 de Cristina
in sfarsit
Yes! In sfarsit!
Postat 04 August 2011, 12:59 de Eu
Lumina
Un ultim omagiu doamnei profesoare Floricuta, cum o alintam noi. A fost un om care daruia foarte multa dragoste si gandea liber. O sa-mi amintesc cu drag discutiile cu ea si felul in care striga dupa tine pe strada de la sute de metri, bucuroasa ca te intalneste si dornica sa afle noutati despre tine. Un DASCAL care in ciuda talentului, faimei si pozitiei a ramas OM si facea mereu primul pas catre tine fara ifose si asteptari, doar cu inima deschisa. Drum drept si lumina, Doamna Profesoara!
Postat 04 August 2011, 12:00 de dana magheru
Veșnică pomenire!
Dumnezeu să o ierte și să o odihneacă în pace împreună cu toți drepții Săi cei din veac! Aici pe pământ nu o vom uita niciodată!
Postat 04 August 2011, 11:59 de Raul
cea mai buna
toate "floricile"din bihor sunt bune(+maria haiduc). la florica ungur era insa un plus de rafinament care imbogatea efectiv melodia si textul. in opinia mea "noi merem dupa mireasa"este o capodopera, atat din punct de vedere muzical cat si interpretativ!
Postat 04 August 2011, 10:59 de dante
Condoleante
Dumnezeu s-o ierte si s-o odihneasca in pace !
Postat 04 August 2011, 10:52 de ovidiu
condoleante familiei
Dumnezeu sa o ierte!
Postat 04 August 2011, 10:42 de bh
Condoleante familiei!
nimeni nu scapa de MOARTE, CONDOLEANTE familiei acum inteleg viata mai mult ca sigur.
Postat 04 August 2011, 10:31 de erika
Dumnezeu sa o ierte !
Moartea este ereditara !
Postat 04 August 2011, 10:11 de .
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON