URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Bihoreanul TV

Bătaie cu cuţite în cartierul Prima din Nufărul: Doi bărbaţi, tată şi fiu, sunt în stare gravă. Tatăl este în stop cardiac (FOTO/VIDEO)
Știri Bihor
Doi bărbaţi, tată şi fiu, au fost transportaţi la Spitalul Județean din Oradea, marţi seara, în stare gravă, după o altercaţie în cartierul Prima Residence din cartierul Nufărul. Din primele informaţii, cei doi s-au certat, s-au luat la bătaie și s-au înjunghiat cu cuțite. „Amândoi prezintă leziuni prin înjunghiere", spun surse din anchetă.
Ștefan Hrușcă, la Târgul de Crăciun Oradea: A cântat alături de public și a dezvăluit că a făcut armata aici (FOTO/VIDEO)
Știri Bihor
În ciuda frigului, sute de oameni s-au adunat duminică seară în Piața Unirii din Oradea la concertul de colinde susținut de Ștefan Hrușcă la Târgul de Crăciun. Oameni de toate vârstele au venit pentru a-l asculta pe unul dintre cei mai cunoscuți colindători, iar atmosfera a fost una ca înainte de Crăciun: pașnică și plină de culoare. Înconjurați de beculețele aprinse, publicul a colindat alături de rapsod.
În sfârșit! Constructorii au început asfaltarea străzii Griviței din Oradea (FOTO / VIDEO)
Știri Oradea
Constructorii au început asfaltarea străzii Griviței din Oradea. Pentru început, au fost acoperite cu primul strat de asfalt cele două capete ale șanțului Cetății, dinspre Piața mare și strada Clujului. Executanții sunt presați de penalitățile de întârziere care au început să curgă deja de aproape două săptămâni.
Filmare spectaculoasă cu viitoarele pasaje subterane din Oradea. Când spune primarul Florin Birta că vor fi date în folosință (FOTO / VIDEO)
Știri Oradea
O filmare spectaculoasă postată pe YouTube prezintă lucrările de amenajare a celor cinci pasaje subterane din Piaţa Gojdu din Oradea, care sunt realizate în proporţie de 90%. Primarul Florin Birta susţine că până la sfârşitul anului amenajările vor fi date în folosinţă.
Incendiu și fum gros, în Oradea: Focul a cuprins o anexă, încă un acoperiș și mai multe cauciucuri (FOTO/VIDEO)
Știri Bihor
Un incendiu violent, dar din fericire stins rapid de pompieri, a avut loc sâmbătă după-amiază, la o casă de pe strada Beiușului din Oradea. Cel mai probabil, focul a pornit de la un acumulator pus la încărcat și s-a extins și la niște cauciucuri care se aflau în curtea casei, astfel că în vecinătatea ei a fost un fum dens și urât mirositor. Proprietarul casei s-a ales cu arsuri pe mâini, încercând să recupereze acte din mijlocul flăcărilor.
02 Decembrie 2023, 16:57
S-au montat primele indicatoare pe drumul de legătură între Oradea și autostradă. Șantierul a fost filmat dintr-un capăt în altul (VIDEO)
Știri Bihor
Pe șantierul drumului de legătură între Oradea și Autostrada A3, lucrările avansează. O filmare făcută cu drona arată că primele indicatoare rutiere au fost deja montate, iar pe drumul lung de aproape 19 kilometri se lucrează pe mai multe tronsoane.
28 Noiembrie 2023, 12:30
Vreme năprasnică: Cod roșu de viscol în patru județe din țară. Mai multe șosele sunt închise, iar peste 200 de localități au rămas fără curent (VIDEO)
Actual
Patru județe din țară, Constanța, Tulcea, Galați și Brăila, se află duminică sub cod roșu de viscol, iar astfel o serie de drumuri și porțiuni de autostradă sunt închise circulației, în timp ce peste 200 de localități nu au energie electrică.
26 Noiembrie 2023, 12:03
Avocatul orădean al primarului fugar Cătălin Cherecheș îi transmite acestuia să se predea (VIDEO)
Actual
Avocatul primarului Cătălin Cherecheș, orădeanul Răzvan Doseanu, a declarat sâmbătă, în cadrul unor intervenții în direct la Digi24 și Antena 3 CNN, că fuga din țară a clientului său nu ajută apărarea pe care o gândise și căile de atac extraordinare pe care le-a introdus deja sau pe care urma să le introducă. Astfel, Doseanu l-a sfătuit pe primarul fugar să se predea.
25 Noiembrie 2023, 17:15
Cearta pe camere: Consilierii locali din Ineu s-au sfădit ca la ușa cortului (VIDEO)
Bihorel
Politicienii abia așteaptă, de regulă, să vadă o cameră de filmat în fața căreia să se laude că sunt în slujba cetățenilor. Sunt însă și unii pudici. Săptămâna trecută, o ședință a Consiliului Local Ineu a fost suspendată de două ori pentru că aleșii PNL s-au luat la ceartă cu cei din PSD. Scandalul a pornit după ce liberalul Călin Morna a vrut să transmită ședința „live” pe Facebook...
22 Noiembrie 2023, 09:30
'I`m a survivor'! O elevă de 17 ani din Oradea merge mai departe la Vocea României (VIDEO)
Știri Bihor
Orădeanca Andreea Oprea a strălucit, vineri seară, pe scena emisiunii-concurs Vocea României și a pășit în următoarea etapă a competiției, după ce s-a duelat cu o altă tânără, Ana Stănciulescu, interpretând piesa "Survivor".
18 Noiembrie 2023, 16:21
Cursă ilegală în Oradea: Dacia Solenza „bate” un Audi A4, doi tineri s-au ales cu dosar penal (VIDEO)
Știri Bihor
Doi tineri cu vârste de 21 și 20 de ani, din Oradea și Oșorhei, s-au ales cu dosare penale, după ce au fost prinși de polițiști că făceau „liniuțe” în cartierul Dragoș Vodă.
17 Noiembrie 2023, 17:20
„Suntem sechestrați între noroaie”: Orădenii din Centrul Civic, revoltați că Primăria nu le asigură traversarea șantierelor în condiții decente (FOTO/VIDEO)
Știri Bihor
Nervi, frustrare și multă mizerie. Asta au de îndurat orădenii care locuiesc în blocurile înalte din Centrul Civic, înconjurate acum de trei șantiere: la pasajele subterane, la parcarea de sub Catedrala Ortodoxă și la drumul nou din șanțul Cetății. Indiferent în ce direcție vor să meargă, locatarii trebuie să treacă prin noroaie, pentru că Primăria n-a catadicsit să le amenajeze podețe pe care să le poată traversa, fără să se murdărească.
Soluție pentru criza locurilor de parcare? Studenți orădeni, premiați pentru o aplicație inedită (VIDEO)
Știri Bihor
O echipă formată din studenți ai Universității din Oradea și mentorată de doi specialiști ai unei companii locale a câștigat un premiu special la un concurs de IT din Cluj-Napoca. Tinerii orădeni au impresionat juriul cu aplicația ParkBuddy, care ar putea oferi o soluție la criza locurilor de parcare, permițându-le oamenilor de la case să-și închirieze curțile pentru șoferii care nu au unde să-și lase mașinile.
Incident șocant lângă Borș II: După o altercație, un șofer de TIR din Sălaj l-a izbit din plin cu autotrenul pe un șofer din Bihor, care coborâse din cabină (VIDEO)
Știri Bihor
Un şofer de TIR din Sălaj este cercetat pentru lovire şi distrugere, după un incident teribil pe care l-a provocat marți lângă Vama Borş ll, unde l-a lovit intenționat cu autotrenul pe un şofer din Bihor, cu care se certa pe locul la cântar. Victima ieșise din propriul camion și se afla pe șosea când a fost izbită din plin de TIR.
14 Noiembrie 2023, 19:59
Scapă de anxietate! Curs gratuit în Oradea pentru cei care vor să se vindece de neliniștea care le perturbă viața (VIDEO)
Știri Bihor
Cât de des ați simțit în ultima lună că inima vă bate puternic, de parcă ar vrea să iasă din piept, că respirația vă este greoaie, că aveți mușchii încordați sau că mâinile vă tremură fără a le putea controla? Dacă aveți aceste simptome, s-ar putea să suferiți de anxietate, una dintre cele mai răspândite afecțiuni de sănătate mintală. Vestea bună este că există tratament, iar un IT-ist din Oradea vrea să-i ajute pe oameni să înceapă vindecarea. Începând din 18 noiembrie, Adrian Vîntu, el însuși o victimă a depresiei și anxietății, încearcă să-i ajute pe bihoreni să se elibereze de neliniște.
12 Noiembrie 2023, 18:26
Un tânăr din Ștei, desemnat „Studentul anului” la Universitatea de Vest din Timișoara (VIDEO)
Educatie
Emanuel Rusu, un tânăr absolvent al Colegiului Avram Iancu din Ștei și acum student în anul II la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara, a fost desemnat „Studentul anului” al acestei instituții academice, la cea de-a IX-a ediție a Galei Premiilor UVT.
12 Noiembrie 2023, 14:01
Turiști blocați în Padiș, din cauza ninsorii: „Așteptăm mașinile de deszăpezit, până atunci ne bucurăm de zăpadă” (FOTO/VIDEO)
Știri Bihor
Turiștii care au urcat în Padiș în acest sfârșit de săptămână s-au trezit duminică dimineață într-un peisaj feeric de iarnă. Peste noapte s-a depus un strat de zăpadă de aproape 50 de centimetri, iar utilajele de deszăpezire nu fac față intervențiilor. Cei care au înnoptat la pensiunile din Padiș constată că nu pot coborî de la munte, dar nu sunt supărați: au ocazia să se bucure de zăpadă.
A nins în Bihor: În zona de munte a județului s-a depus un strat considerabil de zăpadă (VIDEO)
Știri Bihor
Veste bună pentru iubitorii de zăpadă: la munte a venit, oficial, iarna! Valul de frig care a acaparat ţara a adus în noaptea de sâmbătă spre duminică primele zăpezi din acest sezon din Bihor. La Vârtop s-a așternut deja un strat considerabil de omăt, iar pe DJ 763 Boga – Padiș au intervenit utilajele de deszăpezire. 
12 Noiembrie 2023, 08:47
Investigaţiile BIHOREANULUI, la „România, te iubesc”: Încrengăturile politico-economice din jurul imperiului fraţilor Micula şi bătălia acestora cu Statul român (VIDEO)
Știri Bihor
Războiul judiciar dintre Statul român şi fraţii Micula, istoria imperiului creat de cei doi milionari bihoreni cu cetățenie suedeză, complicităţile cu funcţionari şi politicieni locali sunt abordate în cea mai recentă ediţie a emisiunii „România, te iubesc!”. Echipa de jurnalişti a reluat şi a confirmat în timpul documentării multe dintre investigaţiile şi reportajele realizate de-a lungul vremii de BIHOREANUL.
06 Noiembrie 2023, 16:58
Salvat fără voia lui: Un bihorean de 46 de ani, scos de pompieri din casa cuprinsă de un incendiu provocat de fumat (FOTO/VIDEO)
Știri Bihor
Un bărbat în vârstă de 46 de ani din Biharia a fost salvat de pompierii bihoreni, după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări, dar el nu voia să iasă din imobil. Focul a izbucnit din cauza fumatului, după cum arată primele cercetări ale pompierilor.
06 Noiembrie 2023, 16:02
„Viața poate să fie foarte șmecheră...”. Oradea Nights Festival a început cu mulți adolescenți, distracție și trapperi cu versuri explicite (FOTO/VIDEO)
Știri Bihor
Oradea Arena a găzduit vineri circa 1.300 de persoane, în prima seară a Oradea Nights Festival, un eveniment dedicat tinerilor, care adună invitați din diferite genuri muzicale, de la rock la trap și EDM. Prin sală au putut fi zăriți mulți adolescenți, cu grupurile de prieteni, purtând haine și accesorii care mai de care mai cool. Din concertele trapperilor nu au lipsit versurile explicite, dar, de pildă, Killa Fonic a îmbinat acest gen de piese cu unele de... dragoste. 
S-a deschis reprezentanță Volvo în Oradea! Înscrie-te și tu la test drive, la AutoGrand (FOTO/VIDEO)
Advertorial
Unul dintre cele mai apreciate branduri în domeniul auto, Volvo, a deschis reprezentanță în Oradea! Noul showroom a fost amenajat pe Calea Clujului nr. 201, punând la dispoziția fanilor o multitudine de modele, noi sau aproape noi. Timp de o săptămână, doritorii sunt invitați să le încerce!
O orădeancă luptă în războiul dintre Israel și Hamas. Tatăl fetei: „Europa nu știe ce înseamnă Orientul Mijlociu” (VIDEO)
Știri Bihor
Hannah Avram, o tânără născută în Oradea și mutată în Israel împreună cu părinții în urmă cu 10 ani, luptă în războiul cu gruparea teroristă Hamas. Fata de 20 de ani era încorporată în armată la momentul izbucnirii conflictului, iar acum se află la sud de Fâșia Gaza, după cum a mărturisit tatăl ei într-o transmisiune live pe YouTube pe care a făcut-o din fața Primăriei din Tel Aviv, la invitația unei alte orădence care locuiește în Israel.
01 Noiembrie 2023, 14:17
Noi imagini de pe șantierul drumului dintre Autostradă și Centura Oradea: Ar putea fi dat în trafic până pe 20 decembrie (FOTO/VIDEO)
Știri Bihor
Asociația Pro Infrastructură a publicat miercuri noi imagini făcute pe șantierul noului drum ce va lega Autostrada A3 și Centura Oradea. „Cei 18,96 kilometri ai drumului care conectează Autostrada Transilvania (Biharia) de Centura Oradea (Sântandrei) pot fi daţi în trafic în 15-20 decembrie, înainte de termenul contractual, martie 2024”, spun reprezentanții organizației.
Faceți-vă mici! Primăria nu vrea să accepte că a comandat parcări prea mici, în care orădenii se chinuie și își lovesc mașinile (FOTO/VIDEO)
Bihoreanul tipărit
Scandalul locurilor prea înguste din parcarea Iosif Vulcan, în care șoferii au ajuns să își frece mașinile de pereți, l-a făcut pe primarul Florin Birta să pună mâna pe ruletă. Provocat de BIHOREANUL, edilul a măsurat locurile din noua parcare pentru a demonstra că acestea respectă standardele minime impuse de normative, dar ignorând total plângerile orădenilor și filmările opozanților, care arată șoferi chinuindu-se să iasă din mașini, spre deosebire de materialele de propagandă ale Primăriei, care prezintă numai locurile „supradimensionate”.
Inaugurarea „celui mai spectaculos drum din Bihor”, cu un vicepreședinte și doi foști președinți ai Consiliului Județean (FOTO/VIDEO)
Știri Bihor
Încheierea proiectului de realizare a Drumului Apusenilor, lung de 81 kilometri, inclusiv prin transformarea unor drumuri forestiere în drumuri județene, a prilejuit un gest mai rar pentru România, unde politicienii aflați în funcție „taie panglica” ignorând contribuțiile predecesorilor. Unul dintre vicepreședinții de acum ai CJ Bihor, Mircea Mălan, a folosit prilejul pentru a le mulțumi celor care au lansat proiectul și au organizat licitațiile pentru implementarea lui, și anume foștii președinți Cornel Popa și Pásztor Sándor, pe care i-a și invitat la o prezentare în teren pentru presa locală.
Degustări de cafea, ceai și kola artizanală. A început Oradea Coffee Festival (FOTO/VIDEO)
Știri Bihor
Prima ediție a Oradea Coffee Festival (27-29 octombrie) a transformat centrul urbei într-un paradis al cafelei și al aromelor. Festivalul ocupă mai multe spații, începând cu Sinagoga Neologă Sion, care, în acest weekend, găzduiește numeroase standuri ale unor producători de cafele de specialitate îmbietoare. De asemenea, în fostul cinematograf Libertatea din Palatul Vulturul Negru, a fost amenajată o ceainărie temporară.
'Am rămas cu gust amar': Părinţii lui Horia Chiva l-au întâlnit în sala de judecată pe şoferul care le-a ucis copilul (FOTO/VIDEO)
Știri Bihor
Zi tensionată la Tribunalul Bihor. Părinţii, bunica şi mătuşa lui Horia Chiva, băiatul de 12 ani care a murit după ce a fost lovit pe trecerea de pietoni din Calea Aradului de un şofer beat, au protestat joi în faţa Palatului de Justiţie, iar apoi părinții au fost primiţi în sala de judecată, unde s-au dezbătut contestaţiile cu privire la arestarea inculpatului, Alexandru Călin Buciuman. Mama băiatului, Luiza Chiva, a povestit BIHOREANULUI cum s-a simţit privindu-l pentru prima dată pe cel care i-a ucis unicul copil.
„Adevăraţii eroi”: Ziua Armatei a fost sărbătorită şi la Oradea (FOTO/VIDEO)
Știri Bihor
Ziua Armatei Române a fost celebrată miercuri la Oradea, în Parcul 1 Decembrie, lângă Statuia Ostaşului Român, în cadrul unei ceremonii militare. „Toţi suntem fii ai neamului. Noi punem patria mai presus decât orice”, a spus comandantul Garnizoanei Oradea, locotenent-colonel Vasile Simion.
Procuror dictator: În loc să se ocupe de infractori, șeful Parchetului Beiuș le-a făcut dosare penale contestatarilor protejatei sale (VIDEO)
Bihoreanul tipărit
În cei 3 ani de când conduce Parchetul Beiuş, în loc să dovedească infractori, prim-procurorul Cosmin Pantea le-a făcut dosare poliţiştilor şi jandarmilor deranjați de relația cu ofițereasa cu care BIHOREANUL l-a prins în toiul nopţii. BIHOREANUL a descoperit că, dincolo de legătura magistratului cu poliţista Mihaela Pupea, se ascund lucruri grave, care au bulversat activitatea sistemului judiciar local, fostul șef al Jandarmeriei din Beiuș și polițiști dezvăluindu-i adevărata faţă, de tiran dispus la abuzuri grosolane, din dorința de a controla totul și de a-şi propulsa protejata în funcţii de conducere.
  1 2  4  6 7 8  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON