URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Noiembrie 2014, 22:19

"Silent mode" la sediul PSD Bihor, după exit-poll-uri. Un pesedist despre voturile lui Iohannis: "Cam mult" (FOTO/VIDEO)

Linişte aproape mormântală, duminică seară, la sediul PSD Bihor. Doar o mână de pesedişti şi UNPR-işti au urmărit sobri, chiar încruntaţi primele rezultate ale exit-poll-urilor la alegerile prezidenţiale.

Alături de preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, şi preşedintele executiv al filialei, Petru Filip, în sediul PSD din Piaţa 1 Decembrie au fost prezenţi senatorul Florian Bodog, Marius Rotar (directorul ITM Bihor), Leontin Ţîrle (directorul Casei de Pensii Bihor), Ioan Mintaş (patronul CIAC), Békési Csaba (directorul AJOFM Bihor), Emilian Pavel (consilier judeţean), dar şi proaspăt pesedistul, fost PPDD-ist, Vasile Petruţ, şi liderul UNPR Bihor, Gheorghe Pintea. După plecarea jurnaliştilor, în sediu a ajuns şi la fosta PDL-istă Adelina Coste, trecută recent în PSD.

La ora 21, când s-au închis urnele şi televiziunile au putut difuza rezultatele exit-poll-urilor, pesediştii se uitau la Antena 3, unde candidatul PSD Victor Ponta era cotat cu 40% din voturi, iar cel al ACL, Klaus Iohannis, cu 31%, "Cam mult", a exprimat un pesedist, în timp ce toţi ceilalţi n-au scos nicio vorbă, semn că rezultatele n-au fost chiar pe placul lor. Când au mutat pe Realitatea TV, unde Iohannis era cotat chiar cu 32%, pesediştii chiar n-au mai scos niciun cuvânt.

Întrebat de jurnalişti dacă i-a luat prin surprindere rezultatul lui Iohannis, Mang a admis că sondajul prezentat de Realitatea TV i-a încurcat. "Cam mult faţă de ce ne aşteptam noi, acel 32 dat de Realitatea. Dar suntem în grafic", a declarat el, precizând că aşteaptă rezultatele oficiale.

Şeful PSD Bihor a ţinut însă să sublinieze că Victor Ponta are cel mai bun scor obţinut de un candidat PSD din 2000 încoace în primul tur. "Am convingerea că în turul doi putem câştiga", a spus Mang.

Cât despre statisticile din Bihor, Mang a spus că rezultatele numărătorii paralele se vor şti abia luni dimineaţă. Cert este că pesediştii şi-au propus să obţină 30% din voturile electoratului din Bihor.

Citeşte şi articolul "Exit-poll: Victor Ponta şi Klaus Iohannis intră în turul doi cu o diferenţă de 10 procente"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
rusineeeee P.S.D
JOOOOSSSSS cu ciuma rosie, toti doar niste nenorociti si mincinosi.
Postat 05 Noiembrie 2014, 13:43 de OVIDIU
07.11.1917-Revolutia bolsevica
Pfoaai! Ce fatauri au astia! Muica, doamne, ce acrituri... Dar cine-i pitipoanca bruneta? Se vede de la o posta, cat este de patrunsa de valorile social-democratiei. Nu prea se asorteaza intre muraturile alea.
Postat 03 Noiembrie 2014, 13:53 de Vladimir Ilici Lenin
pierde PONTACUL
Uitativa la acea poza, unde s-au strans doar tradatorii, mincinosii, manipulatorii si hotii. RUSINE P.S.D, v-ati batut joc de oamenii din diaspora si ler-ati luat dreptul la vot
Postat 03 Noiembrie 2014, 13:43 de vasile
REPLICA
NU conteaza cine cui cine voteaza , conteaza cine numara voturile si cu cine tzine!:))=)) Victor Ponta presedinte? Oare? ca daca nu iese jumate din cei din fotografii infunda inchisoarea !:))=)) Revenim la articol Irasi se lauda pe degeaba Ioan Mang PLAGIATORUL PSD, poate ultimele laude la rezultatele astea dezastruoase o sa fie schimbat de la centru PSD cu slobozeanul Oltean Petru Filip `tradarea (astora )de tara in procente la vot se masoara1:))=))Asteptam sa desfunde astia sampania la fel ca in noaptea presedintelui Mircea Geoana, sau sarutat iontre ei PSD cu PNL si pana la urma a ras bine de ei cei din PDL !:))=)) Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 03 Noiembrie 2014, 13:33 de Romanul Simplu
SCOP
CUM adica .? PONTA n-o sa puna Prim Ministru de la PSD.?
Postat 03 Noiembrie 2014, 10:44 de UNSU
zici psd si tragi apa
psd bihor, lideri judeteni mang si filip :)))))))
Postat 03 Noiembrie 2014, 10:42 de vlad_oradea
mufe
Mutrele celor doua dame spun totul.Totusi, Craciunul nu a sosit,ce or fi asa spoite?S-au pregatit pentru baieti?Numai doua la atatia handralai?
Postat 03 Noiembrie 2014, 08:09 de clau
Daciana, dragostea mea!
Dimineata zilei de 16 noembrie. Ponta catre nevasta: Daciana, dragostea mea, deseara te vei culca cu presedintele tarii! 16 noembrie, seara tarziu. Daciana: ce fac Victore, merg eu la Sibiu sau vine Johanis la noi?
Postat 03 Noiembrie 2014, 05:55 de ionel
Victorie!
Victoria PSD-lui si a lui Ponta a fost clara. Chiar rusinoasa. In turul doi vor pati la fel amaratii astia nenorociti.
Postat 03 Noiembrie 2014, 05:50 de Lili
haahah
Interesant..ieri au aratat imagini cu Filip in spatele lui Basescu in2009, ..ce zici tu??ne-am schimbat parfumul??CRED CA NU..FILIP??!! CATI BANI AI ADUNAT PT CAMPANIA ASTA?? Belingaruuuuu cica asa ti-a urat Matei
Postat 03 Noiembrie 2014, 01:37 de stan
totul bine??
Marius draga !! tu si Petrut ce-at mai muscat!!! Ti pup dulccccccccccccccccccccccccce vai de voi
Postat 03 Noiembrie 2014, 00:20 de zoe
Puie Filip
Puie Filip Metru!
Postat 02 Noiembrie 2014, 23:03 de Micu Ricu
Mu1e PSD
A s*pt-o Viorel. În turul II toate voturile lui Macovei, Udrea şi ale dreptei merg spre Klaus. Ca să nu mai zic că ăştia din diasporă se vor mobiliza de cu dimineaţă de data asta. Ponta a pierdut deja alegerile. Atât doar că n-o ştie încă.
Postat 02 Noiembrie 2014, 22:43 de Herpaderp
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON