URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Aprilie 2016, 19:42

Bodog, rector pentru 5 minute: Alegerile de la Universitate se repetă! (FOTO/VIDEO)

Alegeri cu final neaşteptat pentru conducerea rectoratului Universităţii din Oradea. Bucuria decanului medicinist Florian Bodog, care a luat cel mai mare număr de voturi, a fost de scurtă durată. Scrutinul a fost invalidat, iar bătălia se va relua, deoarece niciunul dintre candidaţi nu a întrunit jumătate plus unu din voturile celor prezenţi la scrutin.

Decizia a fost luată marţi seară, în jurul orei 19.30, după numărătoarea finală a voturilor, care a arătat o diferenţă extrem de strânsă, de numai 5 voturi, între Florian Bodog (442) şi Constantin Bungău (437).

Turul doi

Deşi iniţial se credea că această diferenţă îl face câştigător pe decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie, până la urmă, membrii Biroului Electoral Universitar au decis, cu Regulamentul de organizare a alegerilor în mână, reluarea acestora, printr-un al doilea tur de scrutin.

Potrivit Regulamentului, care este parte a Cartei Universitare întocmite de Senatul Universităţii, pentru a fi declarat câştigător, un candidat trebuie să obţină 50% plus 1 din voturile universitarilor care s-au prezentat la urne. Noul rector ar fi trebuit să strângă, deci, 451 de voturi, raportat la cei 901 de electori prezenţi la vot. Altfel spus, lui Florian Bodog i-au lipsit doar 9 voturi...

Preşedintele BEU, lectorul Ştefan Herchi, a declarat marţi seară pentru BIHOREANUL că, în aceste condiţii, şi ţinând cont şi de faptul că în calendarul de alegeri este prevăzută organizarea turului al doilea pentru data de 21 aprilie, viitorul rector va fi desemnat joi, la capătul unui nou scrutin.

Potrivit lui Herchi, alegerile se reiau în aceleaşi condiţii, adică cu cei doi candidaţi, Florian Bodog şi Constantin Bungău. Biroul Electoral Universitar a consemnat concluzia invalidării scrutinului în procesul verbal al şedinţei de alegeri.

Reacţii aprinse

Neaşteptata situaţie a stârnit reacţii aprinse în sala Bibliotecii universitare, dat fiind că majoritatea celor prezenţi, indiferent pe care candidat îl aveau preferat, îşi anunţaseră cunoscuţii că Bodog este victorios.

Preşedintele Senatului universitar, Sorin Curilă, şi el membru al BEU, a militat în faţa lui Herchi ca o decizie să nu fie luată marţi seară, "la cald". Avocatul i-a răspuns, însă, că amânarea nu se justifică.

Alţi universitari s-au arătat nemulţumiţi cu privire la cei 20 de colegi de-ai lor care şi-au anulat votul, influenţând astfel rezultatul. "Suntem bătaia de joc a celor 20", a spus un membru al BEU.

Fără comentarii

În schimb, cei doi candidaţi s-au arătat calmi. Florian Bodog a declarat pentru BIHOREANUL că nu poate comenta concluzia BEU, întrucât nu i-a fost adusă la cunoştinţă. "Vom vedea cum a motivat BEU. Eu le mulţumesc tuturor celor care m-au votat şi celor care nu m-au votat. Mă aşteptam să fie un scor strâns, nu mă aşteptam să câştige niciunul dintre noi detaşat", a spus Bodog.

De cealaltă parte, Constantin Bungău s-a declarat surprins de diferenţa mică de la urne. "Un rezultat neaşteptat de strâns. Vom vedea ce se întâmplă joi, lucrurile sunt complexe, mi-e greu să mă pronunţ", a declarat Bungău pentru BIHOREANUL.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Mircica
Mai lasati-l pe Dumnezeu sa se ocupe de foamnete, boli, pace in lume nu-l tineti ocupat cu alegerile din Sorbonica. De astea are grija Michiduta Ionescu&Co.
Postat 20 Aprilie 2016, 09:17 de radu
Domnul Isus iubeste Oradea
Hai Florine inca o data cu ajutorul Domnului prin credinta si dragoste:Doamne ajuta!
Postat 20 Aprilie 2016, 09:02 de mircica
NU
FII FERICIT ( in comentariu am pus un " I " in plus ! Ina o data , sper sa pierzi ! UO este o chestie imposibila ! Personal refuz ( constient fiind ) sa fiu tratat de un " medic " absolvent de UO ! REFUZ ! NU VREAU ! Este opinia mea , este convingerea mea ! NU , NU si iar NU ! Daca altii o pot face , sa o faca ! Teoretic sunt un apropiat de doctrina de stanga ! De fapt si practic ! Lasa-l pe Bodog ( fost brancardier ? Fost asistent ? ) sa-si franga gatul ! Sunt oripilat de astfel de medici , de farmaciste foste femei de serviciu , de juriste care sunt sigur ca nu stiu sa redacteze cel mai simplu contract comercial ( dar sunt..doctoresse !!!). Lasa-i pe ei , PKEACA !
Postat 19 Aprilie 2016, 21:47 de TDS
Istoria se repeta
In PSD e la moda sa te culci presedinte si sa te trezesti PROSTANAC Din pacate , astora ,nici daca le-ai face schita n-ar intelege.Universitari, nu va fost bine pana acum ? Atunci votati.... secera si ciocanul !
Postat 19 Aprilie 2016, 21:46 de nicu_4friends
HAPPY
Costele , pentru ca iti doresc binele , sper sa pierzi ! Trebuie sa intelegi ca UO este o creatie artificiala marca Maghiar ( cel mai mare spagar inca de pe vreme Institului de Subingineri care rezolva odraslele prea " incuiate " care nu puteau intra in acea vreme la facultate / vezi Bolos , prea apropiatul prieten al lui Edy , care conform CV-ului postat in 2015 nu se stie ce-a facut timp de sase ani ! ). FIII FERICIT daca pierzi !
Postat 19 Aprilie 2016, 21:36 de TDS
Domnului avocat - prşedintele BEU
E adevărat că textul de pe buletinele de vot era: puneţi ştampila "odată"? Dacă da, cine este autorul? Dacă nu, atunci de ce au votat acum, când important ar fi să voteze în turul doi!
Postat 19 Aprilie 2016, 21:25 de eutanasiu
@ cercetas
Excelent !
Postat 19 Aprilie 2016, 20:16 de User anonimizat
Ciudat
Se numara si voturile anulate?! Pt ca 442 + 437 = 879!
Postat 19 Aprilie 2016, 20:15 de boris
Blestemul PSD-ului
Dupa modelul "Mihaela dragostea mea!" asta nici nu a mai apucat s-o strige pe Simona lui (a nu se confunda cu a celuilalt).
Postat 19 Aprilie 2016, 20:10 de cercetas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON