URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Septembrie 2016, 14:24

Înnoptaţi la Cetate! În fortăreaţa orădeană s-a deschis un hotel cu 17 camere (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Turiştii care vin în urbea de pe Crişul Repede pot de acum să înnopteze în Cetate. Grupul President a inaugurat, miercuri, Hotelul Cetăţii din Oradea, amenajat şi el în cadrul proiectului de reabilitare a fortăreţei.

Potrivit managerului Cetăţii, Gabriela Arghiroiu, lucrările de reabilitare şi mobilare a corpurilor D şi E, unde se află hotelul, au costat 3,1 milioane de lei, cu tot cu TVA. "Este un eveniment de o importanţă majoră pentru viaţa Cetăţii", a declarat Arghiroiu, într-o conferinţă de presă susţinută cu ocazia deschiderii hotelului.

De trei stele

Grupul President, care deţine Hotel & Aqua Park Resort în Băile Felix, a câştigat licitaţia organizată de Primărie pentru administrarea hotelului. Arghiroiu a precizat că la licitaţie s-au înscris firmele SC Pod Serv Com SRL şi SC Metal Impex SRL, aceasta din urmă fiind respinsă pentru că n-a putut dovedi funcţionarea în domeniul unitate de cazare cel puţin un an. Astfel, SC Pod Serv Com SRL, firmă patronată de Jean Podilă, a încheiat contractul pe cinci ani pentru suma de 6.087 lei plus TVA pe lună. "Această sumă nu reprezintă o chirie, ci o contribuţie la plata utilităţilor necesare pentru întreţinerea Cetăţii", a declarat Arghiroiu.

Noul hotel are trei stele, se întinde pe o suprafaţă de 1.440 de metri pătraţi şi are 17 camere, dintre care cinci la parter, respectiv 10 camere şi două apartamente la etaj. Camerele au fost mobilate în cadrul proiectului de reabilitare a Cetăţii, iar cea mai mică dintre ele are 20,5 metri pătraţi. Administratorul a mai dotat camerele cu televizoare şi are dreptul să mai aducă aparatura pe care o consideră necesară aici.

De asemenea, hotelul are o sală de servire a mic-dejunului, singura masă pe care, deocamdată, turiştii o vor putea mânca aici, o mică bucătărie şi o cafenea cu terasă de 18 metri pătraţi, deschisă oricărui client zilnic, între orele 12 şi 22. La cel de-al doilea etaj, hotelul are două săli de conferinţe ce pot fi închiriate. În perioada următoare, hotelul va deschide şi un mic restaurant.

Un suedez, primul cazat

Directorul grupului President, Jean Podilă, a declarat, în cadrul aceleiaşi conferinţă de presă, că tarifele de cazare sunt mai mici decât în alte hoteluri, tocmai pentru a fi atractive pentru clienţi. Mai precis, o cameră single costă 30 de euro pe noapte, una dublă 35, iar un apartament 50 de euro pe noapte, toate tarifele incluzând mic-dejun. Primul turist cazat aici va petrece chiar noaptea de miercuri spre joi în Cetate, fiind vorba de un cetăţean suedez.

"În Felix avem mulţi turişti din străinătate, vrem să îi aducem în Oradea, să îi cazăm în Cetate. Felixul nu s-a prea dezvoltat în ultimii ani, a rămas în urmă, toată lumea ne întreabă ce mai poate face acolo. Noi îi vom aduce în Oradea, Oradea are potenţial", a declarat Podilă. De asemenea, patronul a spus că este sigur că în primele luni hotelul nu va produce profit, dar crede că situaţia va fi doar temporară. "N-am emoţii că n-o să meargă", a mai spus Jean Podilă.

Mai urmează!

Pe de altă parte, în aceeaşi conferinţă de presă, Arghiroiu a anunţat că, cel mai probabil, săptămâna viitoare Primăria va scoate la licitaţie administrarea pentru noi spaţii care să deservească turiştii în Cetate. Mai precis, se vor licita trei cafenele, o cofetărie, două restaurante şi o vinotecă.

Managerul Cetăţii a mai spus că numărul turiştilor care trec pragul Cetăţii este lună de lună tot mai mare. În iunie, 1.300 de vizitatori au intrat în fortăreaţă, în iulie 4.079, respectiv 5.164 în august, statistici care exclud vizitatorii de la evenimentele organizate în Cetate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
:-)
Teoretic exista doritori sa inopteze intr-o cladire de secol XVII cu conditiile sa i se si ofere o atmosfera cat mai autentica ori din pacate, parchetul melaminat, caloriferul din aluminiu ordinar, veioza de Dedeman, fotoliile, tabloul cu un poster din hartie...toate sunt in masura cel mult sa ridice tensiunea unui amator de zenzatii renascentiste tarzii. Aloo se aude managerul Cetatii? podele din lemn masiv (nu costa o avere), mobilier din lemn masiv...se gasesc mesteri care sa faca replici decente ale mobilierului de epoca, o lamba cristal nu costa o avere, iar orice student mai bunicel dela pictura va poate face o replica decenta a unui tablou contemporan cu zidurile...In forma actuala va inecati ca tiganu la mal...cetate restaurata profesional cu multe miloane de euro europeni peste care troneaza kitchul unui management deficitar. Nu vreau sa fiu rau sau Gica Contra, dar e regretabil...bunele intentii nu le contest dar nimeni care se respecta nu va sta intr-o asemenea camera servita drept experienta culturala...ca hotel ordinar poate...dar aici exista concurenta in apropiere peste Cris.
Postat 15 Septembrie 2016, 09:59 de Cleopard
!
PEDELILA ! Scuze, PODILA ! Ma tem ca n-o sa mearga! Pentru trei stele merge! Dar de ce sa se cazeze cineva aici? Ca sa ce? Sa prinda "fantome"? Madam Arghiroiu, esti convinsa?
Postat 14 Septembrie 2016, 23:35 de TDS
!
Clădire monument istoric cu tapet imitaţie de cărămidă!!! Acesta este nivelul pretenţiilor autorităţilor locale când e vorba despre ce-i în curtea lor. Când e vorba de alţii, îl loveşte deontologia pe edil.
Postat 14 Septembrie 2016, 20:30 de eutanasiu
:-)
...acu vad...si lampa de perete de unde e luata?...de la Dedeman?
Postat 14 Septembrie 2016, 15:28 de Cleopard
:-)
...Din acate mobilierul nu are nici o legatura cu ambientul cetatii sau al camerelor...dar...mere si asa. Nu cred ca s-ar fi ruinat nici cumparand calorifere din fonta si nu din tabla...aviz managerului.
Postat 14 Septembrie 2016, 15:22 de Cleopard
frumos
Arata super,felicitari. Sa speram ca vor fi si client
Postat 14 Septembrie 2016, 14:40 de suporter_oradean
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON