URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Iunie 2016, 14:21

Ţigănie la CJ: Imagini incredibile, cu politicieni îmbrâncindu-se şi urlând, înnebuniţi de bătălia pentru putere (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Minute de circ total, marţi, la alegerea noii conduceri a Consiliului Judeţean. În condiţiile în care legea impune ca votul pentru alegerea preşedintelui şi vicepreşedinţilor CJ să fie secret, noua majoritate PSD-UDMR-ALDE a organizat încălcarea la scenă deschisă a prevederilor legale, stârnind protestele vehemente, dar zadarnice, ale liberalilor. Totul a degenerat într-o isterie generală, în momentul exercitării votului.

Procedură "la grămadă"

La funcţia de preşedinte al CJ, cum se ştia, au candidat reprezentantul UDMR, susţinut de cei 7 consilieri ai formaţiunii maghiare, de cei 9 ai PSD şi de ambii consilieri ai ALDE, dar şi reprezentantul PNL, Mircea Mălan, cu susţinerea celor 17 consilieri liberali. Acesta din urmă n-a avut, însă, nicio şansă, voturile fiind controlate de adversari.

Secretariatul CJ a pus la dispoziţia tuturor 35 de buletine de vot care trebuiau preluate de la prezidiu de către fiecare consilier în parte, pe bază de semnătură, şi mai ales individual, după care, tot fiecare individua trebuia să intre într-o cabină unde să voteze în secret, fără a fi văzut de nimeni, să împăturească buletinul de vot şi în final să-l depună într-o urnă.

Profitând că buletinele de vot le-au fost împărţite la masă prin dispoziţia preşedintelui de şedinţă, UDMR-istul Szabo Ştefan-Gheza, de către preşedintele Comisiei de validare, colegul său de partid Grim Andras şi de pesedista Ana Maria Tiron, cei 18 reprezentanţi ai noii majorităţi au votat practic la masă, aşa încât să-şi arate sufragiile colegilor şi şefilor.

Această "transparenţă" a stârnit protestul liberalilor, care au avertizat că legea impune secretul votului. "Doamna Stela Babău (n.r. – PSD) deja a votat, la masă", a denunţat Ionel Avrigeanu, în timp ce Mircea Mălan a avertizat preşedintele de şedinţă că "dacă daţi acum buletinele de vot, se votează acum şi se încalcă secretul votului", iar Dacian Foncea a cerut retragerea tuturor buletinelor şi reluarea procedurii de la început, în condiţii legale.

Busculadă, îmbrânceli, ţipete

În timp ce liberalii îi cereau preşedintelui de şedinţă o procedură de vot corectă, dar şi intervenţia prefectului, consilierii PSD, UDMR şi ALDE s-au îmbulzit pur şi simplu spre cabina de vot, oferind, alături de liberalul Dacian Foncea, un spectacol nemaiîntâlnit. Câte unul intra în cabină, unde mimau votarea, unii arătând voturile nu doar în prealabil, ci şi după, la ieşirea din cabină.

Surescitat, singurul liberal din comisia de validare, Dacian Foncea, a insistat degeaba că procedura nu era secretă, fiind ridiculizat de reprezentanţii noii puteri. În acest timp, ceilalţi doi membri ai Comisiei de validare, Grim Andras şi Ana Maria Tiron, ţineau strâns de urnă cu ambele mâini, ca nu cumva Foncea s-o "fure" şi, probabil, să dispară cu ea. Totul, într-un cor de vociferări şi acuze reciproce...

De altfel, după ce toţi cei 18 consilieri ai noii majorităţi au terminat de votat, liberalii au refuzat să facă acelaşi lucru.

"Nebunul" Foncea: "V-aţi prostituat"

Pentru că la un moment dat un reprezentant al alianţei PSD-UDMR-ALDE i-a spus că este "nebun", Foncea s-a răcorit pe Pasztor Sandor, spunând că nebun este acesta, pentru că şi-ar fi arătat votul.

Apoi le-a bătut obrazul colegilor de la putere: "Aţi trişat! Aţi vrut să câştigaţi preşedinţia Consiliului arătându-i votul domnului Mang! Este cel mai mare furt politic în Bihor după Revoluţie. Să vă fie ruşine! Domnilor, dacă o să lucrăm împreună patru ani, ştiu cu cine am de-a face. Este ruşinos ce faceţi! V-aţi prostituat din prima zi!", a spus Foncea, scandând ca pe stadion: "PNL! PNL! PNL!".

În cele din urmă, Pasztor Sandor a fost declarat câştigător, cu toate cele 18 voturi ale noii coaliţii, şi tot cu acest scor au obţinut mandatele de vicepreşedinţi PSD-istul Ioan Mang şi Traian Bodea de la ALDE.

Rămâne de văzut dacă liberalii vor contesta - şi cum anume - procedura de vot, şi dacă prefectul Claudiu Pop, prezent la întrunire şi dezgustat el însuşi de modul de desfăşurare, va lua vreo poziţie oficială.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
?????????????????????
Stie cineva cine e multumit de PNL in tara aista?Hellouuuuuuuuuu?Gara?Ambulanta?????
Postat 29 Iunie 2016, 18:17 de grigore
IMPOSTORILOR
maghiarii le au dat o lectie de educatie celor care se cred urmasii lui BRATIANU
Postat 29 Iunie 2016, 11:25 de abn
"Asadar si prin urmare"
zice legea ca votul e secret? Zice! Cele doua PSD-uri (ala romanesc si ala unguresc) au respectat lege? Ati inebunit, cum sa o respecte? Restul, e tacere!
Postat 29 Iunie 2016, 09:16 de User anonimizat
pn-alii
daca cei de la pnl se cred liberali atunci eu de azi ma cred regele lumii!!! a te crede nui rau dar cand si pui in aplicare cea ce crezi se vede ...... RUSINE pnl-isti ar trebuii sa plecati sa PLECATI !!!!!! ati tradat gandirea liberala !!! a stii sa pierzi este o ARTA, a te da in spectacol ieftin este...... nu mai scriu, imi este si rusine ca in Bihor un judet cu pretentii occidentale, un judet de granita are astfel de reprezentanti in CJ. RUSINEEEE tuturor dar o mare vina o au asa zisii liberali
Postat 29 Iunie 2016, 09:01 de Ardeleanul
PCR transpartinic. Ep.: Habemus ad Comitatu Praeses Concilium!
1. Când doi candidaţi (blatişti?) se bat, sau se fac că se bat, evident electoral, în Bihor câştigă cine doreşte jupânul …Kiss és co. Poate explică domnul (János) Mang şi ”călugăriţele” domniei sale acest cauzele acestui nou eşec, adevăratului popor social-democrat din Bihor. Care mai este! 2. Nu ştiu câte dintre obiectivele electorale ale PSD Oradea au fost atinse la alegerile locale din iunie 2016. Dacă a fost atins vreunul. Nu ştiu nici câte dintre obiectivele electorale ale PSD Bihor au fost atinse la aceleaşi alegeri locale. Scuza unei părţi din nomenclatura PSD Oradea/Bihor cu votul pe criterii etnice, pentru rezultatele cam jenante este deja nejustificată, şi nu mai poate ascunde ”munca de partid” ineficientă a unei bune părţi din activul/nomenclatura PSD Oradea/Bihor, mai ales a celei provenite din fostul aparat de partid şi de stat bolşevic, respectiv din categoria: ”Dinu Păturică”. 3. Un lucru este cert: este mare lipsă de un Tony Blair şi în fruntea PSD Oradea/Bihor. Evident, nu unul de genul băiatul/fetiţa lui tata/mama/”Sistemului”. P.S. Szervusztok.
Postat 29 Iunie 2016, 00:30 de stefan
PSD sa respecte legea? Buna gluma!
PSD si UDMR dovedesc inca o data ca nu dau 2 bani pe lege. Dar vedem asta aproape zilnic in Parlament, unde se opun constant judecarii hotilor. Asta este si scopul aliantei PSD-UDMR-ALDE: apararea hotilor de justitie. Normal ca e frustrant pentru liberali sa ai dublu voturi fata de cei de pe locul 2 si totusi sa nu poti lua decizii pentru o viata mai buna celor care te-au votat, dar si mia frustrant mi se pare ca este pentru etnicii maghiari, care au votat etnic si acum constata ca votul lor foloseste pentru apararea hotilor si impostorilor.
Postat 28 Iunie 2016, 22:18 de peterpan
cel mai democratic e votul la vedere
bravo flocea ai facut pnl de ras daca mai era nevoie
Postat 28 Iunie 2016, 21:38 de abn
Circ de prosti
se pare ca este la moda circul la instalarile de consilii. Sa vedeti ce circ a facut Laza si cateii lui la Sinmartin luni... jigodii ordinare.
Postat 28 Iunie 2016, 17:10 de rowald
Vaishamar....
Hamahama hamhamham...urla liberalii..~!Hotul striga-hotii!Caldura mare..la ce va ginditi?????
Postat 28 Iunie 2016, 16:31 de grigore
din cate se vede...
...pe imaginile puse de alti colegi pe youtube, politicienii "urland innebuniti de batalia pentru putere" sunt exact liberalii ! Degeaba incerci sa-i speli, se vede clar un penibil fara margini ! Astia sunt liberali ? Nici poveste ! Si se mai vede pe unele imagini cu autorul "articolului" de aici o imbranceste pe una blonda :D O fi din disperare, o fi din alte motive... cine sa stie :D :D :D
Postat 28 Iunie 2016, 16:12 de AgentulTermic
Circ fără bani ...
pe bani publici ! Circ marca PNL ! Rușine să vă fie !
Postat 28 Iunie 2016, 15:52 de vocilebihoreanului29
Țigănie pe ciolan....
Așa cum scriam și zilele trecute, ce-i care cred că bătălia politică pt acapararea Cj,este pt binele județului,pt proiecte ,etc.,se înșală amarnic . Totul, dar totul este doar pt binele propriu, al lor și al camarilei de partid. Mang și Odon nu-și dau nimic pe voturile bihorenilor,doar să puncteze pe hartă un roșu ori un verde si să stea pe scaunele lor de mucava. Scandalurile se vor ține lanț în Cj, acuzele curgând dintr-o parte în alta , proiectele mari ale județului vor stagna, iar firmele căpușă ale politrucilor aflati la conducere or să prospere. Acest Trio expres al politichiei bihorene va conduce județul precum conduce Pastorul cortegiul funerar ......
Postat 28 Iunie 2016, 15:03 de ardelean
curse aeroport...
astia o sa ne aduca curse pe aeroportul oradea ? ca de ceilalti mincinosi ne-am convins, urmeaza altii sa-si bata joc de cetateni.
Postat 28 Iunie 2016, 15:00 de petru123
frumos ,chiar deosebit
Pe noi ne intereseaza ca muzeul tarii crisurilor sa fie functional undeva,cetate sau fosta garnizoana de pe armatei romane,sa dezvoltati aeroportul aducand curse externe cat mai multe si utile,sa faceti ceva drumuri,sa faceti ceva pt oameni. Mega alianta e foarte fragila si acolo sunt niste oameni fara nimic bun in ei,hoti ,scursuri ale societatii,vezi Mang,Bodea( mai bine si-ar plati angajatii de la firma de termopane ),ce sa mai zic de Pasztor.Vrem ceva fapte in urmatorii 4 ani, nu vrem sa puneti frana dezvoltarii orasului,judetului.Succesuri cum zicea EBA
Postat 28 Iunie 2016, 14:36 de suporter_oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON