URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Iunie 2016, 13:25

Rectorul Constantin Bungău, scos încătuşat din sediul DNA Oradea: "O să vedem ce acuzaţii mi se aduc" (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Rectorul Constantin Bungău a fost scos încătuşat, miercuri, în jurul orei 13, din sediul DNA Oradea, şi dus în Arestul Poliţiei Bihor, urmând să fie transportat la Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventivă.

La ieşire, rectorul şi-a acoperit mâinile încătuşate cu sacoul, i-a salutat pe jurnalişti şi, întrebat de reporterul BIHOREANULUI ce acuzaţii i se aduc, a răspuns doar "o să vedem diseară", în timp ce era urcat în dubă de poliţişti.

Universitarul era însoţit de doi avocaţi, Alexandru Lele şi Bogdan Bodea, care au declarat presei că rectorului i se aduc acuzaţii "foarte vagi".

"Sunt nişte acuzaţii foarte vagi: luare de mită… Nu ni s-au adus în vedere şi nici nu am putut da declaraţii. Pur şi simplu, am şi consemnat în procesul verbal. Vom vedea la instanţă", a spus Bodea.

Celelalte 3 persoane reţinute, fosta decană a Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, Floare Chipea, psihologul Camelia Dindelegan şi soţul acesteia, Marin Dindelegan, au fost scoase pe rând din sediul DNA înainte de rector şi nici ei, nici avocaţii lor nu au făcut vreo declaraţie presei.

UPDATE:

La ora 15.30, la Tribunalul Bihor a început procesul privind propunerea de arestare a celor patru persoane reţinute de DNA. La Palatul de Justiţie, poliţiştii i-au adus doi câte doi, mai precis într-o dubă au venit Floare Chipea şi Camelia Dindelegan, iar în alta Constantin Bungău şi Marin Dindelegan. Cele două femei au împărţit nu doar duba, ci şi o pereche de cătuşe, în timp ce rectorul şi preotul au fost încătuşaţi separat. 

Nici unul dintre cei patru nu au făcut nicio declaraţie şi nu au răspuns întrebărilor jurnaliştilor vizavi de acuzaţiile care li se aduc.

Citeşte pe această temă şi articolul: 

DNA: rectorul Universităţii Oradea a primit mită butoni de aur, cravată şi o icoană argintată ca să-i "rezolve" Cameliei Dindelegan titlul de profesor universitar

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Pentru cine mai crede
Probabil la dna oradea s-au rezolvat marile afaceri de coruptie, asa ca se aloca resursele si spetelor de mai mica anvergura,unde prejudiciile nu depasesc 1 milion.Daca intrebi de ce merg asa greu mega procesele,ti se raspunde ca procurorii sunt sufocati de dosare.Iar daca ai noroc sa fii de partea buna a fortei, primesti 3 ani din care 2 sunt deja pontati in arest preventiv /control judiciar etc.
Postat 22 Iunie 2016, 20:44 de excalibur
circ
intr-adevar, astia repezinta adevarutul pericol public! Tipul ala de la Hexi Pharma (sau Farma) care ar fi trebuit acuzat de genocid, escrocii cu afacerea Microsoft etc, au putut ramane afara sa-si puna afacerile in ordine. Caraghiosii astia cu iconite si parfumuri trebuie legati in lanturi si prezentati exemplar publicului avid de senzatii tari: cantaretu, Renata, pionel.
Postat 22 Iunie 2016, 17:52 de radu
rectorul manelist
Bine iti sta domnule rector cu bratari. Nu-ti pui si un ghiul si un lant gros la gat? Parca ai fi Adi de la Valcea.
Postat 22 Iunie 2016, 15:30 de cantaretu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON