URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Februarie 2017, 21:23

Record de participanţi şi la Oradea: 7.000 de persoane sunt în stradă! (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şi la Oradea s-a înregistrat, duminică seară, un record de participanţi la protestele anti-guvern, prin centrul oraşului mărşăluind circa 7.000 de persoane de toate vârstele, inclusiv familii cu copii şi pensionari. Orădenii au scandat "DNA să vină să vă ia!", iar o tânără a venit pregătită cu un mesaj inedit: "Fetele de la Bihor ştiu că Dragnea-i infractor".

În jurul orei 21.10, alaiul de protestatari era în Centrul Civic, unde coloana s-a spart temporar, orădenii îngăduind prompt unei Ambulanţe să treacă prin turbogiraţie. Când mulţimea a înconjurat sensul giratoriu din centrul oraşului s-a văzut faptul că numărul protestatarilor a atins nivelul record de circa 7.000 de persoane, mai mult decât la oricare dintre manifestaţiile din zilele precendente.

Pe parcursul traseului te-ai putut întâlni cu oameni de toate vârstele, foarte multe familii cu copii, chiar şi în cărucioare, în braţe sau ţinuţi de mână, purtând steaguri înfăşurate pe spate sau în mână precum şi pancarte cu tot felul de mesaje.

Unul inedit este: ”Fetele de la Bihor ştiu că Dragnea-i infractor". Pe o altă bucată de carton scrie: "Graţiaţi pădurile", "PSD alege: China sau URSS" şi "De ce aţi ajuns în Parlament şi nu aţi murit în campanie???".

Mulţimea de manifestanţi s-a apropiat scandând de sediul PSD şi strigând vehement "DNA să vină să ia!", "PSD, ciuma roşie!", "Să piară PSD din ţară". 

Potrivit Digi 24, în toată ţara au ieşit în stradă circa 400.000 de oameni, din care 250.000 în Bucureşti.

UPDATE:

Pe la ora 22, după ce mulţimea a ajuns în Piaţa Unirii, o parte dintre orădeni s-au dus spre case, dar o altă parte, mai mulţi ca-n serile trecute, au rămas în centrul oraşului, unde au ascultat Imnul României şi au pornit luminiţele de la telefoane. 

Între scandări, fluierături şi suflat în vuvuzele, oamenii au mai ascultat şi alte piese cu mesaje protestatare, însă excepţional a fost momentul în care foarte mulţi s-au prins în mai multe hore ale unirii, pentru prima oară fără niciun politician, o horă a unirii poporului. Oamenii au ascultat piesele "În umbra marelui URSS" (Phoenix), "Imnul golanilor" (Cristi Paţurcă), unii dintre ei amintindu-şi şi versurile power-play-ului din 1990, "Andrii Popa" (Phoenix) şi "Amintire cu haiduci" (Vali Sterian). 

În final, cei aproximativ 300 de oameni rămaşi până la ora 22.15 au ascultat încă o dată Imnul Naţional în deplină tăcere. 

Mitingul de duminică seară a fost fără incidente, dar cu multe scandări şi pancarte amuzante. Spre exemplu, un orădean a ţinut o pancartă cu mesajul "Na, că aţi supărat şi ungurii, Bazdmeg!".

Ca în multe alte seri a fost prezent şi grupul beiuşenilor cunoscut deja pentru manifestaţiile făcute în zonă anii trecuţi cerând reabilitatea DN76. Pentru că deputatul Florica Cherecheş i-a văzut, s-a apropiat de ei, iar economistul Dan Popa i-a spus că încă mai este de lucru pe DN76 astfel încât zona de lângă Biserica Sfântul Ladislau a fost transformată ad-hoc în "cabinet parlamentar". 

Oamenii au plecat, însă, nu fără a uita să transmită mesajul "PSD, până pici, zi de zi vom fi aici...".

Citiți pe această temă și articolele:

Orădenii au început să se adune în Piaţa Unirii şi discută despre posibila capcană din Ordonanţa de abrogare

Un grup de adolescenți a cântat în Piaţa Unirii: "Milioane de români pe stradă / Milioane, Dragnea să ne vadă…" (VIDEO)

La Oradea s-a citit "declaraţia bihorenilor cinstiţi şi responsabili", care cer demisia Guvernului şi alegeri anticipate (FOTO/VIDEO)

Tot mai mulţi orădeni în Piaţa Unirii. Traseul marşului de duminică seara a fost schimbat! (FOTO)​

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
PCR transpartinic. Ep.: ”Să mințim poporul și cu calculatorul!”. Versiune upgradată a sloganului ”Aţi minţit poporul, cu televizorul!” (II)
IV. ”Ca în multe alte seri a fost prezent şi grupul beiuşenilor cunoscut deja pentru manifestaţiile făcute în zonă anii trecuţi cerând reabilitatea DN76. Pentru că deputatul Florica Cherecheş i-a văzut, s-a apropiat de ei, iar economistul Dan Popa i-a spus că încă mai este de lucru pe DN76 astfel încât zona de lângă Biserica Sfântul Ladislau a fost transformată ad-hoc în "cabinet parlamentar".” 1. O întrebare pertinenta pentru dona deputat, mamă & bunică credincioasă şi responsabilă: La miting ați venit și cu nepoții? Dacă nu, de ce. Ei nu vor să scape de Dragnea și Guvernul lui? 2. Referitor la DN76, sunt convins de faptul că ceea ce nu au făcut unii ca: donele Florica Cherecheș şi Luci Varga, respectiv tov. Popa Cornel, o să reușească ”hoții” de la …”Ciuma roșie”, conduși de "Janos" ur.
Postat 06 Februarie 2017, 13:07 de stefan
Comentarii penibile (ma repet)
Deja ati devenit penibili, voi chiar nu mai stiti cu ce sa atacati protestele... Ei bine, acestea vor continua, pentru ca temele pe justitie care slabesc caracterul penal al coruptiei (minimalizarea raspunderii penale pentru abuz in serviciu, gratierea si modificarile codului de procedura penala) au fost mutate in parlament. Se incapataneaza deci sa legalizeze furtul generalizat, si asta nu o putem accepta! Iar cei care accepta asta, si mai grav ii sustin in acest demers sau pur si simplu condamna protestele, personal nu pot decat sa-i cataloghez COMPLICI!
Postat 06 Februarie 2017, 11:45 de mitru
@pradatorilor: Cine se arde cu ciorba, sufla si in iaurt.
Nu ne veti mai obliga sa stam in laturile voastre, destul cu minciuna si impostura. Ne-ati indopat destul, ni se face greata. Nu mai vrem ciorba vostra stricata: USL, DA, CDR, etc. Folositi in reteta voastra ingrediente sanatoase. Deacum, suntem cu ochii pe voi ca pe butelie!
Postat 06 Februarie 2017, 10:11 de User anonimizat
.....
...au inceput trompetele comuniste sa se bage in seama...:))))
Postat 06 Februarie 2017, 09:58 de ironi-k
Mai invata
Mai Adrian_Preda, daca ai probleme cu unii sau cu altii incearca sa ti le rezolvi. Nu iti arata prostia cu fiecare postare. Putoare poti sa o faci pe cea care sta langa tine, pe mama ta, dar nu pe cei care am iesit in piata. Nu suntem toti masa de manevra, iesim pentru ca nu ne place ce se intampla in tara asta. Tie iti place? Legi in miez de noapte? Ai vazut ca s-a retras ordonanta? Sau nu stii citi sau nu vrei sa citesti, asa ca mars si canta osanale. P.S. Mai pune mana si pe o carte ca scrii precum esti: prost.
Postat 06 Februarie 2017, 09:54 de Antiprosti
Nație de leneși. ..
Măi Nofan te supara adevărul despre romani? Da măi România este o nație de corupți, speculanți, hoți și corupți! !!!! Sa ți intre bn la cap lucrul ăsta ca ăsta e adevărul 80% din romani sunt așa! Cat privește protestul pana la retragerea ordonanței a fost normal pt ca nu sânt deacord cu ceea ce au încercat sa modifice la codul penal și anume cele doua articole la care s a umblat; dar când anunță că se retrage ordonanța ce mai cauți tu în strada? A zici unul de corupție ca de aceea iese în strada nu? Da avem justiție care își face treaba deja cât de cât bine și sincer e meritul lui Basescu și al lui Macavei! !! Așa ca avem da face cu instigatori și manipulanti politici care nu fac alea deca sa dezbine....Cum am zis mergeți și lucrați decât sa va plimbați și sa încurcați și p alți masa de manevra de doi lei care sânte ți !!!
Postat 06 Februarie 2017, 09:34 de Adrian_Preda
Tds&Mang=Love
TDs chiar nimic,ai plecat la COTROCENI SA PROTESTEZI CU CEI 1500 DE PENSIONARI. Ce mai zice hoverul Mang.Apropo ai vazut stenograma sedintei de guvern cu ordonanta 13 ? Iordache avea toate avizele,da,toate,s-a ridicat mana si s-a votat ,urgent.Retinem da,Iordache e subinginer de meserie,dar foarte calificat sa fie ministrul justitiei,da ? ALTA INTREBARE ? Tds&Mang=Love
Postat 06 Februarie 2017, 08:52 de suporter_oradean
Lui Adrian_Preda
Putori si prosti sa le spui celor din familia ta. Ca sa nu iti mai spun si ceva de dulce...(nu ca nu ai merita).
Postat 06 Februarie 2017, 08:46 de Nofan
@ buitre
Inainte sa faci pe cineva postac sau cum vrei tu, citeste bine ce am scris! Nu stiu cati ani ai dar pot sa-ti spun ca la revolutia din 89' am afisat si eu pancarte impotriva sistemului, am dat foc la tot ce insemna materiale de propaganda ale vechiului regim, am sperat la o viata mai buna in naivitatea mea de copil de atunci. In schimb s-a intamplat contrarul si indiferent cine a condus tara, am dus-o tot mai rau. Stiu ca in toti acesti ani psd a condus in majoritate si lor li se datoreaza in mare parte situatia actuala dar pot sa-ti spun ca si atunci cand taranistii sau liberalii au ajuns la putere, a ramas dezastru in urma lor. Asa ca hai sictir.
Postat 06 Februarie 2017, 07:26 de User anonimizat
Of of of...
Chiar nu-mi dau seama uneori, dacă cei precum primii doi postaci chiar nu înțeleg, sau doar nu vor să înțeleagă/sunt sclavii manipulării gen a3/rtv? Băi, dar puneți-vă odată întrebarea, de ce oare tocmai acele posturi au fost pro-OUG, care aparțin unor penali (voiculescu: a3, ghiță: rtv) direct interesați să susțină intenția pesedeului de a slăbi codul penal???!!! În al doilea rând, chiar credeți că, deși partidele de opoziție au fost o catastrofă la alegeri, după o lună reușesc să scoată în ger SUTE DE MII DE OAMENI, ZILNIC??? Oameni buni(?...), NU ne interesează în primul rând salariile, taxele, prețul gazului și a combustibilului etc. Toate astea sunt DOAR chestii de rang secundar/terțiar cum vreți voi. Până suntem conduși de niște CORUPȚI la nivel înalt și nu numai, vom merge dor în loc, sau chiar înapoi. Corupția, nepotismul, populismul etc. ne trag în jos, INDIFERENT de guvernul/partidul la putere care recurge la acestea. Vrem o Românie CURATĂ, jos cu toți corupții pesediști, peneliști, useriști, udemeriști, aldeiști etc. Hai România, hai țara oamenilor cinstiți! Mâine seara ne vedem în Centru!!!!
Postat 06 Februarie 2017, 02:20 de Buitre
oradeni..
Pentru salarii decente in Oradea cand veti protesta? Dar pentru caldura scumpa pe care o platim chiar si atunci cand nu este? Dar pentru lucrarile la preturi exorbitante si vesnic neterminate? Dar pentru taxele nejustificat de mari din Oradea? Dar pentru interdictia accesului la reteaua de gaze. Dar, dar..?! Naivilor!
Postat 06 Februarie 2017, 00:03 de User anonimizat
Romania =Prostia
Decât sa ieșiți în strada mai ales ca s a anunțat retragerea și anularea ordonanței mai bine ați merge sa munciți ceva , mai bn ieșeai la vot când trebuia, și ce sa zic mai bn v ar introduce guvernul din nou taxele care le a retras v ar scumpi benzina v ar lua măririle salariale înapoi , ca dacă aveți timp sa stați pe strada aveți și bani....da așa I romanul se pricepe la toate din gura da mai și lucrați cv putorilor decât sa blocați centru și sa dați din gura aia sa deranjați. ...lua-v-ar Putin cu armata 14 sa va ia de prosti ce sunteți cum faceți jocurile serviciilor și instigatorilor , masa de manevra de doi lei !
Postat 05 Februarie 2017, 23:45 de Adrian_Preda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON