URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Februarie 2017, 20:07

Puţini dar hotărâţi: Protestatarii din Piaţa Unirii s-au decis să mărşăluiască prin oraş (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sub 100 de protestatari s-au strâns sâmbătă seara în Piaţa Unirii din Oradea, pentru a manifesta împotriva Guvernului. Deşi în celelalte seri organizatorii au anulat marşurile, din pricina numărului mic de participanţi, de data aceasta oamenii au decis să pornească prin oraş, vrând să-i mobilizeze pe concitadini să li se alăture.

Oamenii strigă mesaje mobilizatoare la adresa orădenilor, respectiv critice la adresa puterii, precum: "În casă-i cald şi bine, eu strig şi pentru tine", "Hai că se poate, faceţi ca Iordache", "Dacă vă pasă ieşiţi din casă", "Vrem să muncim nu să vă păzim", "Sunteţi un partid de hoţi, de corupţi şi mafioţi", "Bucureşti, nu uita, Oradea-i de partea ta", "Voi staţi la căldură şi hoţii vă fură".

În marş prin Oradea

Ora 20. Manifestanţii s-au mutat pe platoul din faţa Bisericii cu lună, de unde pornesc în marş către cartierul Cantemir.

Potrivit aprobării primite de organizatorii locali, marşul se desfăşoară pe traseul Piaţa Unirii - Traian Moşoiu - Piaţa Cetăţii - Bulevardul Cantemir - Sextil Puşcariu - Piaţa 22 Decembrie - Horea - Sucevei - Avram Iancu - Piaţa Unirii. 

Ora 20:15. Numărul protestatarilor care străbat bulevardul Cantemir se ridică la 150. Ei scandează "PSD, ciuma roşie", "Noaptea ca hoţii", "Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie", "Rezistăm, nu cedăm", fiind claxonaţi de unii şoferii si vatmani care trec pe lângă ei, în semn de solidaritate. 

Ora 20:30. Marşul a ajuns pe strada Sextil Puşcariu. Oamenii se deplasează pe o singură bandă de mers, fiind însoţiţi de jandarmi şi de poliţişti care fluidizează traficul auto, şi le strigă orădenilor care trec pe trotuare "Haideţi cu noi!".

Protestatarii au cu ei steaguri, vuvuzele, fluiere, şi sunt paşnici, dar zgomotoşi. La începutul protestului, organizatorul Sebastian Duma le-a spus că îşi pot lua "recuzita", constând în pancarte cu diverse mesaje, de pe soclul statuii lui Mihai Viteazul, acetsea fiind puse la dispoziţie "prin grija unei firme din Oradea, care susţine demersul nostru".

Ora 20.45. Participanţii la marş au ajuns pe strada Horea. Scandează "Nu plecăm acasă, hoţii nu ne lasă", "Cu executare, nu cu suspendare", precum şi consacratul "PSD, ciuma roşie". De la megafon se strigă: "Oradea, trezeşte-te!". Cu toate acestea, numărul protestatarilor nu a sporit.

Ora 21. Intraţi pe strada Avram Iancu, pentru a reveni în Piaţa Unirii, oamenii cântă: "Suntem români şi ne vom apăra / Pământul, ţara şi justiţia, Ale, ale / Eşti o ruşine, PSD!", şi strigă "Dragnea, nu uita, România nu-i a ta".

Când protestatarii au trecut pe lângă restaurantul Capitolium, mai mulţi participanţi la o petrecere i-au ovaţionat din uşa localului de la subsol, aplaudându-i. Li s-a răspuns în cor "Haideţi cu noi!", desigur, fără vreo urmare concretă.

Ajunşi în Piaţa Unirii, oamenii scandezaă "Jandarmeria, jos pălăria!", în semn de apreciere pentru felul în care militarii asigură siguranţa participanţilor la proteste.

Ora 21:25. Protestul s-a terminat. Participanţii şi-au dat întâlnire pe duminică seară, când este programat un nou marş. De această dată, orădenii vor „înconjura” zona centrală, pe traseul Piaţa Unirii - Traian Moşoiu - Piaţa 1 Decembrie - Piaţa Emanuil Gojdu - Parcul 1 Decembrie - str. Independenţei - Piaţa Unirii.

Vocea străzii

La final, mai mulţi protestatari s-au declarat supăraţi pentru faptul că numărul manifestanţilor de la Oradea a fost de mic. Marinela Pârvulescu, profesoară pensionară, care a ieşit în fiecare seară la protest, a declarat reporterului BIHOREANULUI că, în opinia sa, sunt două motive pentru care oamenii nu au ieşit din case: unul că au obosit, iar al doilea din cauza guvernanţilor, care nu vor să facă nimic pentru a îndrepta situaţia. "O parte dintre protestatari au copii mici, au familii, am răcit aici cu toţii, pe rând, iar guvernanţilor nu le este nici milă, nici ruşine, nici raţiune nu au. Pur şi simplu sunt antiumani şi impasibili", a spus pensionara.

Nicu Tîrnăvan, administrator al unei firme de transport, care s-a remarcat prin faptul că a fost unul dintre cei care a dat tonul la lozinci, unele fiind chiar creație proprie, a spus că a venit pentru copiii săi. "Eu cred că mulţi sunt de la multinaţionale şi au fost intimidaţi. Este părerea mea. Nu e exclus să le fi trimis controale. Nu ştiu dacă e aşa, dar mi se pare ciudat. Mă simt român, mă simt patriot, apăr statul de drept. Copiii mei sunt studenţi la Viena, la facultăţi de stat, la buget, şi eu sunt zi de zi aici pentru ca ei să poată să se întoarcă, la terminarea studiilor, liniştiţi, să poată să profeseze în ţara natală", a precizat bărbatul.

Tot pentru copilul ei a ieşit să protesteze şi Zsigmond Iren, vatmană la OTL, care a spus că nu renunţă şi că va încerca să îşi mobilizeze cunoscuţii să manifesteze. "O să îi rog, mâine, din nou, pe părinţi, să iasă cu noi, să ne susţinem copiii. Poate aşa reuşim să ne adunăm mai mulţi".

"Am avertizat că lupta nu s-a terminat"

Poate cel mai neîmpăcat cu ideea că orădenii nu au ieşit din case a fost unul dintre organizatorii protestului, Sebastian Duma. "Chiar nu înţeleg ce îi reţine pe orădeni. Ei cred că lupta s-a terminat, dar noi am avertizat că nu s-a terminat, că e chiar mai grav. Pentru că jocul s-a mutat în Parlament, PSD şi ALDE au majoritate, iar UDMR îi sprijină din umbră. Vor încerca diferite tertipuri judiciare, chichiţe constituţionale, diferite "scăpări", ca OUG 13 să intre măcar o secundă în vigoare. Şi apoi vor găsi o scuză. Se pare că orădenii au căzut în nepăsare sau nu le mai pasă de viitorul lor, nu pot să îmi explic", a spus Duma.

Totuşi, protestele vor continua şi zilele următoare...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
37 Comentarii
DE ACORD
@scortosul : Exista oameni care nu vrea " sa vorbeste cu tine "!
Postat 12 Februarie 2017, 21:03 de TDS
@penibilul tds
Curatata , curatata, cutarata, curatata, curatata, curatata, curatata,curatata, curatata, curatata, curatata,curatata,.........a suta oara curatata !
Postat 12 Februarie 2017, 20:47 de scortosul
@penibilul tds
da cine vrea sa vorbeasca cu tine ???/ Eu nunul NU ! CURĂȚÁT s. n. (Și în forma curățit) Faptul de a se curăța 1. Îndepărtare a murdărie; curățire. 2. Îndepărtarea elementelor dăunătoare (buruieni, spini, omizi etc.) de pe un ogor, de pe un pom etc. Prășitul, care se mai numește și curățit, se face cu o sapă. PAMFILE, A. R. 144. 3. Îndepărtarea cojii, găocii, solzilor, foilor etc. de pe fructe, ouă, pește. porumb etc. [Păpușoiul] se adună grămadă, fir lîngă fir, în ogradă sau sub un adăpost și acolo se face curățitul. PAMFILE, A. R. 220. – Variantă: curățit s. n.
Postat 12 Februarie 2017, 20:44 de scortosul
STAPANUL
@Florin Ciucas: Nu se putea sa nu bage capul in poza si marele jurnalist ! Plecaciune, stapane ! Au am gresit cu ceva ? Am spus oarece minciuni ? E drept, stapane, noi nu-i ridicam statui marelui ctitor de cetate, da' iarta-ne stapane, nu stim cum sa facem ! Sa zicem ca intai statatorul Cetatii n-are nici o vina cu dealu' ? Or mai bine zicem ca teleormaneanul e un ...ou ? Cum v-ar conveni mai bine, STAPANE ? Ca asa facem !
Postat 12 Februarie 2017, 16:24 de TDS
PE BUNE?
@scortosul : Invata LIMBA ROMANA ! Apoi putem discuta ! " curatita " ?! Cine te-a invatat sa scrii asa ? Nu e eroare de tastare !
Postat 12 Februarie 2017, 15:15 de TDS
@ penibili !!
Sunt cativa pe aici , postaci contra firii !! Sa postezi impotriva celor care doresc o tara curatita de criminali, hoti, mincinosi,..... si sa te dai mare roman este o miselie !!! Astia sunt adevaratii stricatori de neam care se conduc dupa lozinca " mai bine distrugi Romania cu partidul decat sa ai dreptate contra partidului " . MIZERABILI ! Ii vezi spumegand la gura ca vezi Doamne Soros ne plateste, Soros ne incita, Soros ...e in toate dar adevarul e ca psd-ul e in toata putreziciunea din Romania si asta o vedem deslusit de 27 de ani ( nu sustin nici un partid caci toate sunt din aceeasi plamadeala de profitori si mincinosi )Nu poti spune nimic sa nu'ti sara la gat ca esti sorosist, parca toti avem sufletele si constiinta de vanzare vre'unui om sau partid politruc ! Romanii isi merita actualii conducatori , actuala clasa politica , actuala situatie economica pentru ca 27 de ani au tacut, au stat cuminti in case sa vina cineva sa le faca ordine in tara ! Se iese in strada acum pentru normalitate ( daca normalitate inseamna oprirea hotiei, minciunii,..) si ies si mizerabilii care apara miselia , mizeria caci cred eu ca ei traiesc bine in ea ! Ma simt ingretosat de mizerabilitatea unora care se dau mari justitiari in problemele lor personale ( cu care ne bombardeaza la orice postare) si cand e vorba de justitia nationala o vor stramba, mutilata de inerese mizerabile partinice ! E bine ca Oamenii au iesti in strada sa'si strige nevoia de dreptate sociala. E regretabil ca "mamaliga" s-a racit asa repede inainte a se fi rezolvat ceva ! Hotii puii criminalului sunt la putere si fac legi care sa'i dezincrimineze, sa le dezincrimineze hotiile, minciunile si noi stam in casa , dormind, privind la Tv doar doar cineva ne v-a scapa de ciumele postcomuniste !!! Da totul(distrugerea Romaniei) a fost dirijat si orchestrat dar nu dinafara tarii ci de cei ce sunt inafara tarii ci direct de cei ce sunt la guvernarea ei de 27 de ani (in prima linie dar si din linia a doua cand nu au reusit sa stea pe "front" ) Da are dreptate englezul cad se intreaba ce cauta Romania in UE , o romaine in care se legifereaza hotia, in care hotia incepe doar peste anumite sume a furaciunii !!! PACAT de sangele varsat in '89 , ei, martirii evenimentelor nu au murit pentru hotii romaniei, ei au murit pentru o viata mai buna, mai demna,mai cinstita, mai onorabila !!!! SUS PATRIA, JOS mafia !!!
Postat 12 Februarie 2017, 15:07 de scortosul
@tsd
Ramane cum ne-am inteles. Cred ca meriti sa te simti deosebit de aceea mi-as permite daca nu te superi o sugestie nevinovata, o excursiela Bucuresti la un protest in fata la Cotroceni acolo unde te-ai simti bine, in largul tau, printe ai tai. Pt. ca te iubim si stimam cred ca am reusi o cheta pt. cheluielile de transport. Cu stima si deosebit respect. Apropo sa nu uiti...stii tu ce.
Postat 12 Februarie 2017, 14:20 de Ducustrigacucu
RUGAMINTE
@moderator: Mi-as dori sa folositi persoana a II - plural ! Pentru ca ma cunoasteti respectati-mi cel putin varsta !
Postat 12 Februarie 2017, 14:11 de TDS
RE: RUGAMINTE
Dragilor TDS-işti (asta e persoana a II-a plural), ce-ar fi să vă temperaţi, să mai lăsaţi moderatorul în pace şi să vă vedeţi de treburi? Chiar asta credeţi că e ocupaţia cea mai plăcută duminica, să stăm să moderăm non-sensuri şi aiureli?
Postat 12 Februarie 2017, 16:13 de Florin Ciucas
!!!
@moderator : Imi pare rau, avertismentul a avut doi destinatari: eu si vasyion ! In rest hater si ceilalti pot scrie orice ! Vreau sa vad un avertisment pentru hater ca nu are voie sa ma faca nebun ! S-o vad pe asta...
Postat 12 Februarie 2017, 14:05 de TDS
!!!!
@moderator: Observ ca Ducu, alin, hater..pot scrie linistiti orice ! Probabil ei se situeaza de partea " buna " a baricadei ! Eu sunt facut nebun la greu ( aluzia cu medicamentele ), ei n-au nici o problema !
Postat 12 Februarie 2017, 13:37 de TDS
RE: !!!!
TDS, te rog frumos să citești cu atenție mesajul anterior. Nu există „partea bună a baricadei”, avertismentul a fost adresat tuturor comentatorilor. Știi bine că și alți comentatori au fost avertizați, ba chiar cenzurați când a fost cazul. Pe scurt: disputa voastră întrece deja orice limită și devine supărătoare pentru ceilalți comentatori, care nu au nici în clin, nici în mânecă cu răfuielile voastre.
Postat 12 Februarie 2017, 13:50 de Moderator
!!!
@moderator: Inainte de a ma avertiza pe mine va rog sa analizati unde sunt in fapt derapajele de limbaj !
Postat 12 Februarie 2017, 13:33 de TDS
avertisment
@TDS, Vasyon. Domnilor, vă rog să vă temperați limbajul și să încetați cu atacurile la persoană, cu insultele, jignirile și cu răspândirea de zvonuri care nu corespund cu realitatea. Vă reamintesc că, prin regulamentul pe care l-ați acceptat comentând aici, NU se acceptă să fie jigniţi sau atacaţi ceilalţi participanţi la discuţii doar pentru că nu împărtăşesc o anumită părere. Vă invit să-l recitiți, dacă ați uitat: http://www.ebihoreanul.ro/regulament. Avertismentul este valabil pentru toți comentatorii.
Postat 12 Februarie 2017, 13:29 de moderator
!!!
@Ducustrigacucu: Sunt incapatanat ! Fac numai ce vreau eu !
Postat 12 Februarie 2017, 13:17 de TDS
Nu am stat la discutii
@ hateretards Nu am stat la discutii cu ei. Am prezentat doar niste informatii pentru cititori.
Postat 12 Februarie 2017, 13:10 de alincristea
@tsd
Nu-i cazul,nu renunta la ele chiar daca nu te mai ajuta , cand trei iti spun ca esti beat te duci si te culci, tu nu, tu iti iei medicamenteleeeeeeeeeee, ti le recomanda de fiecare data mai multi de trei.
Postat 12 Februarie 2017, 13:07 de Ducustrigacucu
Lume noua...
A revenit și haterul retard... Tâmpeniile cu Soros le debitează Alin Cristea el se lauda ca este marele bursier Soros. Va las, ma duc sa citesc în presa centrala despre învârtelile lui Mucușor cu declarația de avere și acuzațiile parchetului privind delapidare, spălare de bani și conflict de interese în legătură cu finanțarea USR-ului. Sunt sigur ca nu e nimic adevarat Mucușor acum nu își aduce aminte ce a făcut cu banii dar după o discuție cu procurorii DNA, sa vezi ce-i revine memoria.
Postat 12 Februarie 2017, 13:06 de vasyion
PUPATORII DE RUC-uri SOROSISTO-IOHANNISTO-MACOVISTO-PAPAHAGISTO-NEMTEISTO-PRUNISTO-etc
@hateretards: Aparusi, bre? Sa stii ca Flory era prin Piata Victoriei ! Studiile ca studiile, " intelighentia " e mai importanta !@Ducustrigacucu: ti le las tie ca sunt milos !
Postat 12 Februarie 2017, 13:01 de TDS
@tsd
Nu pot sa-ti recomand decat traditionalele medicamenteeeeeeeeeeeeeeee. Altceva nu te ajuta.
Postat 12 Februarie 2017, 12:54 de Ducustrigacucu
nu iti pune mintea cu astia!
alincristea, cand il vezi pe ala ca debiteaza tampeniile cu soros si pe astalalat cu ruperea Transilvaniei pentru o pagina facuta de un idiot pe facebook, trebuie sa iti dai seama ca locul lor este la nebuni si ca iti irosesti timpul incercand sa discuti cu ei :) Ei fac parte din categoria aia speciala de oameni cu "studii" care protesteaza la Cotroceni, gen floricica dansatoarea :))) Nu iti pune mintea cu postacii astia redusi care nu au nici macar liceul terminat, ca esti cu zece clase peste ei!
Postat 12 Februarie 2017, 12:53 de hateretards
Unde sa lucreze...?
La "dati-mi si mie 49 lei sau 49 dolari..." pentru ca am 49 ani si sunt milog.
Postat 12 Februarie 2017, 12:46 de vasyion
?
@alincristea: Unde lucrezi ? Generic - domeniul ! Forma de proprietate !
Postat 12 Februarie 2017, 12:33 de TDS
Iar minciuni
Comentatorul anonim Vasylon continua cu minciuni. 1) Nu am vindut nimic. Cele trei numere ale Jurnalului de PROTEST au aparut cu sprijinul financiar al unor amici. 20 de exemplare, 8 exemplare, 8 exemplar. 2) Am luat cuvintul din diferite motive. Prima data (in 22 ianuarie sau in 29 ianuarie) am fost singurul din public care am vorbit, desi ar fi putut sa vorbeasca si altii, dar nu au facut-o. Primul numar din Jurnal de PROTEST a aparut in 3 februarie. 3) Nu ma ocup cu dejectii. DIMPOTRIVA! Sint apreciat de multi, inclusiv in scris, pentru munca de calitate pe care o fac in folos public, de 14 ani, pe Internet, in regim de voluntariat. Inclusiv Bihoreanul a avut un articol amplu despre activitatea mea publica. 4) Scirba o provoaca mincinosii, hotii, nemernicii.
Postat 12 Februarie 2017, 12:28 de alincristea
DEMNITATE?
Tu care luai cuvântul în piața sa-ți vinzi dejecțiile numite pompos "jurnal de protest"? Ca și în viata de zi cu zi, nu ai reușit sa provoci decât scârba.
Postat 12 Februarie 2017, 10:29 de vasyion
?
@Ducustrigacucu: Inainte de a posta iti citesti textele ? Inteleg ca te repezi sa dai replici ! Totusi...
Postat 12 Februarie 2017, 10:16 de TDS
Simplu si cu beneficii imense pt. romani si Romania
Protestatarii sustin ca lupta impotriva coruptiei si a coruptilor iar ceilalti sustin ca nu apara coruptia si hotia la nivel nationa,ca nu vor sa-i scape pe coruptii din parlament,guvern, administratie de puscarie. Simplu ca buna ziua guvernul si parlamentul ne pot convinge de bunele lor intentii promovand urgent o lege prin care pedepsele pt. coruptie sunt dublate sau triplate.
Postat 12 Februarie 2017, 10:10 de Ducustrigacucu
VIVAT PETROSANI-ul
@alincristea: eu plantez o planta tu plantezi o planta el/ea planteaza o planta...s.a.m.d.
Postat 12 Februarie 2017, 10:02 de TDS
Transilvania
Comentatorul anonim TDS inventeaza: "Protestatarii vor de fapt ruperea Transilvaniei." NU! Protestatarii vor de fapt sa dea planta Terra pe mina extraterestilor. Cica ar fi printre ei mai putini mincinosi si nemernici decit printre paminteni.
Postat 12 Februarie 2017, 09:58 de alincristea
Demnitate
Comentatorul anonim vasylon continua cu minciuni. Nu e vorba de nici un blid de linte. E vorba de DEMNITATE. Cum scria cineva pe Internet: Uitați-vă în ce termeni elogioși vorbesc în aceste zile despre țara noastră cele mai cunoscute și influente media din lume, televiziuni, cotidiene, săptămânale și agenții de presă, de la „Le Monde” și CNN la „Time” și „The Washington Post”. Dar cineva care comenteaza sub anonimat si care scrie minciuni nu poate intelege ce e asta - DEMNITATE. In ceea ce priveste chestiunea votului, s-a scris destul si despre ea - votul nu este echivalent cu democratia. Democratia inseamna MAI MULT decit votul. Romanii trebuie sa invete asta.
Postat 12 Februarie 2017, 09:54 de alincristea
Trist...
Sa vezi oameni care și-au vândut țara și credința pentru un blid de mâncare. @alincristea foamea nu e o scuza sa-ți calci în picioare principiile și credința, puteai sa mergi la munca, ăștia prosti care nu ies la manifestație, doar la vot, asta fac.
Postat 12 Februarie 2017, 09:45 de vasyion
!!!
@alincristea: Nu mai bine ramaneai la Petrosani ? Faceai oleaca foamea si implicit erai mai...slabut !
Postat 12 Februarie 2017, 09:19 de TDS
ADEVARATUL SCOP
Protestatarii vor de fapt ruperea Transilvaniei ! Dar macar sa o spuna pe fata ! Exista si o pagina FB intitulata " Athonomy for Transylvania " ! Acesta este scopul final ! Din pacate unii sunt atat de lipsiti de inteligenta incat cad cu succes in capcana ! Cand le va parea rau va fi prea tarziu....
Postat 12 Februarie 2017, 09:16 de TDS
Sa fim seriosi, lasati vrajeala.
De fapt cei care nu vor sa fie furati, mintiti,manipulati lupta pt. drepturil lor. De cealalta parte cei care au furat milioane de euro fac chiar orice pt. asi pastra averile imense si a scapa de puscarie, sustinuti de cei mituiti cu salarii, pensii, privilegii imense si o gramada de indobitociti de TVR(anii `90) A.3 R.tv. Ei sunt vinovati pt. mortii nevinovati din spitalele prost dotate, copiii muritori de foame, salariile si pensiile mici ale celor ce muncesc cinstit, lipsurilor din invatamant, aparare,sanatate... a drumurilor, autoastrazilor...
Postat 12 Februarie 2017, 07:44 de Ducustrigacucu
Duma
Să te Duma ! Poporul nu mai sare când Duma apare.ne-am prins cu toții de manipulare ! Am vrut abrogare nu asasinare
Postat 12 Februarie 2017, 06:23 de vocilebihoreanului29
Iar timpeniile cu Soros?
Comentatorul anonim vasylon reia un cliseu ieftin, gogoman si care se numeste, pur si simplu, MINCIUNA. Soros a acordat burse in tarile Europei de Est, eu am obtinut in 1998 si 2000 cite doua saptamini la Scoala de vara de la Tescani, coordonatori: Andrei Plesu, H.-R. Patapievici, Cristian Preda, Sorin Vieru. Printre cei 25, respectiv 15 bursieri s-au numarat Mihail Neamtu, Dan Lungu, Ada Milea si alti tineri (foarte) interesanti, din diferite domenii. Ne-a cintat la pian intr-o Johnny Raducanu. Aveam 30 de ani, eram cel mai in virsta dintre bursieri. Mi-am prezentat eseul de teologie. Altii, de stiinte politice sau alte domenii. Nu cred ca stiam atunci cine e Soros. Nici acum nu stiu prea bine, in sensul ca nu am nici un fel de legatura cu lumea lui, decit in sensul in care am legatura cu lumea altor 100 sau 1.000 de oameni de pe mapamond. Toate astea nu au nimic de a face cu faptul ca am numarat, pur si simplu, citi participa la protest. De doua ori. M-au vazut manifestantii, m-au vazut jandarmii. Cum m-au vazut in serile cind au fost mii de oameni, am inregistrat TOATA coloana, asa ca se pot numara, unul cite unul, pina la... 7.000 (5 feb) :)))) Nu este adevarat ca TOATE manifestatiile sint provocate si finantate de ONG-urile lui Soros. Am fost in fiecare seara la protest si e evident ca, la Oradea, protestele nu sint provocate si finantate... Dar anunt pe aceasta cale ca mie mi-ar prinde bine niste bani de bilete de tramvai si pentru multiplicarea materialelor pe care le impart manifestantilor (duminica seara - REZIST, supliment alb-negru al Jurnalului de PROTEST, din care am scos 3 numere, 8 pagini color, primul in peste 20 de exemplare, urmatoarele doua numere in cite 8 exemplare). Doar n-o sa-l deranjez pe Soros cu nimicuri de-astea... :) O fi ocupat cu Bucurestiul... :))))))
Postat 12 Februarie 2017, 00:32 de alincristea
@alincristea
NU toți au beneficiat de burse Soros ca tine, sa fie atât de bine informați. Pana la urma e o realitate: toate manifestațiile sunt provocate și finanțate de ONG-urile lui Soros.
Postat 11 Februarie 2017, 23:54 de vasyion
Nu doar impotriva guvernului
E prea putin spus ca oradenii fac demonstratii impotriva Guvernului. Ca si in celelalte orase, si in Oradea revolta civica / revolutia morala are parametri mult mai ampli. In seara asta chiar s-a amintit la Oradea ca sintem atenti la ce se intimpla in Parlament. Acum lupta devine si mai grea. Nu mai e doar cu guvernul, ci si cu Parlamentul.
Postat 11 Februarie 2017, 22:23 de alincristea
Peste 100
De fapt, au fost peste 100. Mai exact, 125. I-am numarat o data la plecare si inca o data la Piata mare.
Postat 11 Februarie 2017, 22:10 de alincristea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON