URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Decembrie 2013, 16:03

"Noi suntem români": Sute de orădeni au sărbătorit 1 Decembrie cu steaguri şi maşini "tricolorate" (FOTO / VIDEO)

La fel ca în anii trecuţi, Asociaţia Descoperă România 4x4 a organizat o altfel de "sărbătoare" de Ziua Naţională. Zeci de şoferi s-au strâns, duminică, începând cu ora 12, în capătul cartierului Nufărul, aducând cu ei tricoloruri şi megafoane, după care au pornit în marş prin oraş, claxonând. Din maşinile lor răsuna "Noi suntem români", dar şi alte cântece patriotice care îi atrăgeau pe orădenii de pe margine să pozeze şi să filmeze cu telefoanele mobile.

"Am organizat acest eveniment întâi şi întâi în semn de recunoştinţă pentru personalităţile deosebite, ca Eminescu sau Porumbescu, pentru toţi marii oameni mari ai României. Atât putem şi noi să facem, de Ziua Naţională, să defilăm pentru ei, pentru mamele noastre, pentru copiii noştri", a declarat BIHOREANULUI Radu Fărcaş, preşedintele Asociaţiei Descoperă România 4x4.

Şoferii au fluturat tricolorul prin tot oraşul: pe Bulevardul Nufărul - Magheru - Ştefan cel Mare - Episcopia Bihor până la sensul giratoriu, Matei Corvin - Transilvaniei, Şoseaua Borşului, Bd Dacia, Decebal, Vladimirescu - Cazaban, Oneştilor, Calea Aradului - Primăriei, oprindu-se în faţa Teatrului Regina Maria. În coloană au putut fi văzute atât maşini 4x4 de ultim răcnet, cât şi Dacii vechi, care aveau în comun oamenii veseli şi entuziasmaţi de sărbătoare. Până la final, peste 100 de maşini - după estimările poliţiştilor rutieri - s-au alăturat marşului.

Ocupanţii maşinilor dar nu numai s-au strâns apoi pe Corso, în faţa fostei agenţii CFR. Conduşi de patru tineri călare, dar şi de un "pluton" de copilaşi îmbrăcaţi în straie naţionale, oamenii au străbătut pietonala cu cântece patriotice precum "Treceţi batalioane române Carpaţii", "Deşteaptă-te, Române!" şi "La mulţi ani", alături de instrumentişti. Oamenii ieşeau la ferestre să îi aplaude, iar la un moment dat, chiar şi un căţel i-a acompaniat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
Nelamurire
Oare cat de roman e soferul masinii din poza a 3? Asa considera el sa sustina statul, imatriculandu-si masina in Bulgaria? Halal roman!
Postat 02 Decembrie 2013, 19:32 de Un cetatean
Nelamurire
Oare cat de roman e soferul masinii din poza a 3? Asa considera el sa sustina statul, imatriculandu-si masina in Bulgaria? Halal roman!
Postat 02 Decembrie 2013, 19:31 de Un cetatean
LA MULTI ANI !!!
TOT RESPECTUL ATAT PT ORGANIZATORI CAT SI PT PARTICIPANTI !!!
Postat 02 Decembrie 2013, 17:38 de ROMANIA
Foarte frumos !
Felicitari organizatorilor ! Felicitari participantilor !
Postat 02 Decembrie 2013, 17:29 de 1 Decembrie 1918
pt horti
horti de ce folosesti limba ? de ce ai invatat-o? de ce ai acceptat invatamantul gratuit? de ce nu pleci?
Postat 02 Decembrie 2013, 17:28 de siri
LA MULTI ANI!!!!
va multumim din suflet ptr rindurile scrise!!!!LA MULTI ANI!!!!! Farcas Radu
Postat 02 Decembrie 2013, 12:51 de Farcas Radu
alin
taburile nu au pornit?
Postat 01 Decembrie 2013, 22:31 de alina
Felicitari Asociatia Descopera RomAnia!
O initiativa laudabila! Tot respectul pentru cei care au animat orasul in aceasta Zi Sfanta pentru neamul romanesc. Este momentul sa ne trezim din letargie, sa lasam inhibitiile deoparte, sa nu confundam clasa politica cu Romania, sa invatam de la alte semintii, de langa noi sau mai de departe, sa ne cinstim tara, limba, istoria, inaintasii si sa nu ne simtim responsabili pentru greselile inerente ale istoriei mai vechi sau mai recente! La multi ani Romania! La multi ani romani oriunde v-ati afla!
Postat 01 Decembrie 2013, 22:11 de Suciu Otilia
Patriotism
Aceia care veti lupta impotriva pradatorilor (bineinteles, includem aici si separatismul, iredentismul, izolationismul, segregationismul hunguresc), o sa primiti voturi ! Ceilalti nici sa nu va ganditi !
Postat 01 Decembrie 2013, 21:43 de Valhalla-Asgard
PLANUL SECRET AL UNGARIEI PENTRU ANEXAREA ARDEALULUI (2)
Iredentismul şi revizionismul unguresc incearca falsificarea Istoriei Poporului Român. Specialiştii în domeniul Istoriei din Europa şi S.U.A. au descoperit şi susţin că leagănul civilizaţiei pe Planeta Pămînt a existat în spaţiul carpato-danubiano-pontic, în \"Grădina Maicii Domnului\", în Dacia Mare, cu cel puţin 10.000 de ani înainte de e.n. (înainte de Christos). Despre venirea ungurilor şi aşezarea lor în Cîmpia Panonică vorbesc izvoarele istorice, mai ales „Cronica notarului anonim al regelui Bela“ Gesta Hungarorum (în română Faptele ungurilor), este o lucrare care consemnează istoria timpurie ungară, scrisă de de către autorul Magister P, denumit de obicei Anonymus. El se descrie pe sine însuși drept „un supus servitor al regelui Bela”. Gesta Hungarorum este păstrată ca și manuscris, în Országos Széchényi Könyvtár (Biblioteca Națională Széchényi din Budapesta), și datat aproximativ anul 1200. şi „Cronica lui Simon de Keza“, precum şi cartea „Continuitatea românilor în Dacia – Dovezi noi“, a lui G.Popa-Lisseanu, care ar trebui să fie retipărită în tiraj de massă, pentru a-i reduce la tăcere pe cei care susţin, în mod fals, că Poporul Român s-a format în sudul Dunării, în Secolele al XII -lea şi al XIII-lea, de unde s-ar fi infiltrat în Ardealul ocupat de unguri. Adevărul istoric este că la sosirea lor în Ardeal, ungurii au găsit în Transilvania, mai multe voievodate ale urmaşilor geto-dacilor, care au avut o unitate de limbă şi o continuitate neîntreruptă în Vatra Strămoşească, de mai bine de 11.000 de ani. Iredentismul şi revizionismul unguresc incearca falsificarea propriei Istorii şi, mai ales, a Istoriei Ardealului şi a Daciei Mari. Numeroaselor cărţi şi articole apărute în Ungaria, prin care se falsifică Istoria Poporului Român, Statul Roman le-a dat o replică, în anul 1986, printr-o culegere de studii şi articole apărute în cartea „Jocul periculos al falsificării istoriei“. Dintre autorii români care au prezentat ADEVăRUL ISTORIC cu privire la România, Ardeal şi Ungaria amintim pe: prof. univ. dr.Mircea Muşat, acad. Ştefan Pascu, prof. univ. dr. Ştefan Ştefănescu, dr. Augustin Deac, prof. univ. dr. Francisc Păcurariu, prof. univ. dr. Dinu C.Giurescu, prof. univ. dr. Florin Constantiniu, prof. univ. dr. Viorica Moisuc, prof. univ. dr. Ion Coja, prof. univ. dr. Mihai Ungheanu, dr. Alexandru Savu, prof. univ. dr. Gh. I. Ioniţă, dr. Cristian Popişteanu. De remarcat că deşi România şi Ungaria făceau parte din lagărul socialist, s-a continuat să se falsifice, de la Budapesta, ADEVĂRUL ISTORIC despre Poporul Român şi continuitatea sa de mai mult de 11.000 de ani în Vatra Strămoşească. Acum, cînd Ungaria şi România fac parte din N.A.T.O. şi Uniunea Europeană, se continuă aceeaşi politică revizionistă împotriva ţării noastre, vizînd, în principal, Ardealul. Partium (din latină Partium regni hungariae, în traducere „partea regatului ungariei”) se referă la teritoriul din afara Transilvaniei propriu-zise. Kaput partium !
Postat 01 Decembrie 2013, 21:37 de @horti-kakareaza
Horti
Sinteti tigani din India via Albania. Rosu, galben si albastru, e o tara de dezastru. (...)
Postat 01 Decembrie 2013, 21:29 de Horti
Domni cu sula-n-straita
.
Postat 01 Decembrie 2013, 19:20 de Sand
REPLICA
LA MULTI ANI ROMANIA!LA MULTI ANI ROMANI pe oriunde v-ati afla in strainatate la munca sau in ROMANIA!Un patriot trebuie sa lupte impotriva guvernului sau care-i restrange drepturile si libertatile ...citat Paul Eduard Abbey.!:))=))Redactia sapatamanalului Bihoreanu ai ramas in urma cu fotografiile si motajul video, dar am vazut toata defilarea de 1Decembrie Ziua Nationala a Romaniei de la Oradea pe postul Digi Tv Oradea ,au fost mai harnici decat voi si in timp real au transmis in direct defilarea !:))=))Intr-o societate asa zisa democrata aparatul de represiune impotriva poporului este bine dezvoltat si face parada si intimidarea maselor la asa zisele defilari nationale ....impotriva poporului!:))=))Saracia poporului provoaca coruptie mare poilitica ,nu-i PATRIOTISM atata vreme cat politicul intimideaza si calca in picioare drepturile poporului si ale societatii , pozitionanduse mai presus de lege .Nimeni nu-i mai presus de lege , numa politicul este deasupra si se kk pe ea de lege si constitutie!:))=))Fiecare popor are conducatorii pe care-i merita, asa si noi romanii ,avem conducatorii pe care-i meritam Hai SICTIR da-i dreacu !:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 01 Decembrie 2013, 18:09 de Romanul Simplu
FELICITARI!!!!
La multi ani ROMANIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Trebuie sa invatam sa fim UNITI si DISCIPLINATI(atat la bine cat si la" FOARTE "rau) restul vine de la sine....
Postat 01 Decembrie 2013, 17:29 de 2013
ceau
parca vad iar comentari iredentiste....asta din pacate
Postat 01 Decembrie 2013, 17:11 de mihai
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON