URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Noiembrie 2014, 19:06

Marş anti-Ponta: Sute de orădeni au strigat "Ponta nu uita că Oradea nu te vrea" (FOTO/VIDEO)

În vreme ce simpatizanţii PSD au decis să facă show cu muzică, lumini şi reflectoare, aproximativ 350 de orădeni au pornit, vineri seară, în jurul orei 18.20, într-un marş împotriva candidatului social democrat la Preşedinţie, Victor Ponta.

Protestatarii au pornit încolonaţi din Piaţa Unirii, scandând "PSD e PCR", "Uniţi votăm de Ponta să scăpăm", "Ponta nu uita că Oradea nu te vrea", "Rezultatul din Ardeal deziderat naţional", "Jos Ponta!", "România-i ţara mea şi nu vreau să plec din ea", "Ghinion, ghinion, s-a trezit ţara din somn!", "Ceauşescu n-a murit, este Ponta travestit". Încă de la început, oamenii au fost vehemenţi, huiduindu-l pe Victor Ponta, având cu ei fluiere şi vuvuzele.

Orădenii au adus cu ei bannere cu mesaje deja cunoscute de la protestul anterior, de acum o săptămână, sau altele originale. "Mai bine golan decât activist, mai bine mort decât PSD-ist", "Ponta ţine minte, nu tu ieşi preşedinte", "Dreptul la vot nu este o lozincă", "Secţii de votare suplimentare" ori "Lăsaţi diaspora să voteze" sunt câteva dintre ele.

Unul dintre protestatari a venit la marş cu o mătură, spunând că vrea să scape România de Ponta şi de mizerie.

Pe parcursul marşului, protestatarii nu au tăcut o clipă şi au cântat de mai multe ori fragmente din imnul naţional ori sloganuri precum "O dorinţă sinceră, România liberă". De asemenea, orădenii n-au uitat nici de românii din diaspora, strigând: "Vor să voteze, lăsaţi-i să voteze!".

Mulţi dintre manifestanţi au purtat cu ei steagul României. Protestatarii au fost aplaudaţi de orădenii care s-au întâlnit cu ei pe traseu, în timp ce şoferii au claxonat, din solidaritate. De altfel, pe parcursul traseului, manifestanţilor li s-au alăturat şi alţi orădeni, răspunzând chemării "Haideţi cu noi, Ponta la gunoi!", astfel că numărul lor a crescut la peste 500. 

Când au trecut pe lângă catedrala ortodoxă din Centrul Civic, orădenii anti-Ponta au strigat în cor: "Biserica, lăsaţi politica!".

Marşul s-a desfăşurat, fără incidente, pe traseul  Piaţa Unirii, - str. Vasile Alecsandri - Palatul Ullmann (pe lângă Parcul 1 Decembrie) - Centrul Civic - Podul Dacia - Bld. Magheru - Magazinul Crişul -- str. Republicii (Corso) - Prefectură. Aici, manifestanţii anti-Ponta şi-au reluat o parte dintre scandări, iar apoi, în jurul orei 19.40, s-au îndreptat spre case.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
@ SLAYER
Te-au invatat la scoala PSD ca toata lumea trebuie sa gandeasca la fel ca tine iar cei care nu sunt PSD-isti sunt prosti ? Sau esti multumit ca asculti trash metal si poti trai acasa din ajutor social ca sa scrii comentarii tampite ?
Postat 16 Noiembrie 2014, 19:39 de Petcu
Auzi la ăla!!!!
CEL CE A VOTAT PRIMUL ÎN ... DIASPORA ... cică a votat ca să nu mai plângă maica-sa când pleacă!!!!PĂI S-O IA CU EL SAU SA NU MAI PLECE!!!!!!!!P.S. S-au inversat rolurile: când era mic, plângea el si maică-sa pleca !!!!!!!!!
Postat 16 Noiembrie 2014, 15:23 de ADINA
SI CA SA FIU BINE INTELES
Nu e vorba de Marul Pacatoasei din Plescoi, care l-a pacalit pe Adam Marinaru. NU! Acel mar e deja plin de viermi, putrezit si numai bun de aruncat la gunoi. Vorbesc de Merele Rosii aruncate in cos de un Baschetbalist. Iar daca e sa ne luam dupa numaratoarea Pomicultorilor, ar fi vreo 59 de Mere Rosii contra 41 de Verze. ))))
Postat 16 Noiembrie 2014, 15:18 de SLAYER
Si niste EcsitPoale ))))
...pentru ora 14:00. In Cosul de cumparaturi, Merele Rosii sint 54 iar Verzele 46. Precizez ca sint cifrele Vinzatorilor de Varza. ASTA NU INSEAMNA CA TREBUIE SA NE CULCAM PE O URECHE SI SA NU MERGEM LA VOT, CU CIT SINT MAI MULTE Mere Rosii CU ATIT MAI SANATOSI VOM FI. )))
Postat 16 Noiembrie 2014, 15:11 de SLAYER
Nasol fara plata
Daca nu le-au dat 50 de lei ca la Maramu' ca sa tipe... Tot e bine ca au iesit mai multi ca data trecuta. prostii intotdeauna prind curaj, cind vad ca nu sint singuri. Pe cale de consecinte, ar fi indicat sa existe o institutie a statului care sa intocmeasca Liste Permanente cu Prosti de Evitat. Avind in vedere ca sint doar 350 pe Oradea, nu e o munca prea grea.
Postat 16 Noiembrie 2014, 14:48 de SLAYER
@ TDS
Explicatia mitingurilor anti - PONTA & PSD este simpla, multi voteaza impotriva a ceva si nu pentru ceva. In urma cu ceva vreme s-a votat impotriva lui Basescu si a beneficiat USL-ul, acum se voteaza impotriva lui PONTA & PSD si va beneficia IOHANNIS. Aritmetica votului este simpla, PONTA = dezastru cert, IOHANNIS = risc, dezastru incert.
Postat 16 Noiembrie 2014, 11:30 de Petcu
//neamt\\ vs //albanez\\... alegeri
Doi puscariabili.
Postat 16 Noiembrie 2014, 08:59 de Valhalla-Asgard
Ca de obicei
La comentarii separatismul unguresc, sluga a budapestei, se arunca in discutie cu sloganul binecunoscut: "mitic" vs ardelean. Separatismul unguresc, parsiv ca intotdeauna, incearca invrajbirea romanilor functie de zonele in care traiesc. Separatismul unguresc fierbe in suc propriu pt ca nu poate sa-i dezbine pe romani. Romanii au o unitate de limba, cultura, folclor, traditii, religie. P.S. Precizez ca nu votez nici cu "neamtul", nici cu "albanezul". Amandoi au destule "bube"(probleme cu legea) ca sa-i votez.
Postat 16 Noiembrie 2014, 08:30 de Control_Room
au scos si ei !
din nou psd si-a aratat fata corupta ! a adunat din toate satele din jurul oradiei pe bani giata multi cretini sa demonstreza si ei ! transprt gratuit , bani , foloase etc ! acest sarpe cu clopotei albanezul cu nume romanesc , este un mare pericol pentru aceasta tara ! votati johanis !
Postat 16 Noiembrie 2014, 01:04 de dorel
PCReprezentativ
Interesant...se gasesc PCRSD-istii sa vorbeasca despre faptul ca numarul manifestantilor e prea mic, deci nereprezentativ. Voi daca scoateti 350 de oradeni in strada, va trebuie bani de la Dragnea, ca altfel nu vine nimeni, nici macar frecatorii de sediu PSD! Votam Iohannis pentru ca net superior mincinosului!
Postat 15 Noiembrie 2014, 23:21 de kaboom
demnitate vs marlanie
mi se pare normal sa votam Iohanis, eleganta versus caracterul de mitic, autenticul vs impostura. Putea Ponta spune ceea ce Iohanis a declarat ca, ,, mai bine pierd decat sa fiu marlan,, ?!?!?! Domnilor este lectia acestei campanii, este demnitatea de ardelean adevarat, rar la vorba, grabnic la munca si fara compromis. Aceasta trebuie sa fie invatatura natiunii din aceasta campanie, daca am insusi-o ca slogan national, altfel ar arata Romania!!!
Postat 15 Noiembrie 2014, 21:59 de Oradeanuldebine
350 ?
foart multi, 350, de-a dreptru reprezentativ ... conform recensamantului, oradea are un pic peste 200000 de locuitori, cum facem ?
Postat 15 Noiembrie 2014, 21:53 de adria_mihai
Lyliko...
Recunosc ca sint TUFA la capitolul germana, mi-e ca daca bag prin translatorul Google, o sa iasa "un fel de toate felurile - Aseara Peshte Mincat Inainte Prajit de Gut Gut" ))). Dar ai dreptate, a-ti tipa intoleranta cand ai posibilitatea de a vota, si de a te ascunde ca un las in spatele antipatiei fata de o persoana, pe care o judeci dupa lozinci, e o prostie, de care BASIMEA nu ne poate invinovati. In rest, corect ce ai scris.
Postat 15 Noiembrie 2014, 12:15 de SLAYER
Lily
@SLAYER: oricum, si prostia este o stare umana! Pun pariu ca si ei vorbesc despre prostia noastra! Dar repet, sa-si sustina candidatul propriu, e firesc, e OK! Sa faca mitinguri, marsuri, proteste dupa alegeri pe chestiuni concrete! Dar sa faca acum cand te poti manifesta in cabina de vot, nu inteleg! Schon rief der Posten, Sie blasen Zapfenstreich Das kann drei Tage kosten Kam'rad, ich komm sogleich Da sagten wir auf Wiedersehen Wie gerne wollt ich mit dir geh'n Mit dir Lili Marleen.
Postat 15 Noiembrie 2014, 10:35 de TDS
@TDS si...
Fiiie Iertati pentru Prostia Lor. ))))). Ar trebui sa le punem si-un Mars Funebru Nazist.
Postat 15 Noiembrie 2014, 10:14 de SLAYER
condoleante
Pentru ca duminica seara va fi cam aglomerat pe net tin sa transmit mesajele mele de compasiune pentru PORTOCALII inca de pe acum! SINCERE CONDOLEANTE!
Postat 15 Noiembrie 2014, 00:57 de TDS
Miting? Dar de ce nu in cabina de vot?
Chiar nu inteleg de ce sa faci miting impotriva adversarului???!!!Nu era mai firesc sa faca un miting pro Johannis? Anti Ponta se pot manifesta in cabina de vot! E ca si cum m-as duce eu in strada si as incepe sa strig: nu-l vreau presedinte pe Johannis pentru ca e molau,gandeste incet, nu are replica, nu are viziune politica, nu are viziune economica, rosteste lozinci si nu in ultimul rand nu pot accepta ca un cetatean roman de etnie germana sa fie comandantul suprem al fortelor armate romanesti! Pai? NU MA DUC! Il taxez cu votul! PS Oricum PNL-istii il vor debarca peste cateva zile! Ramane de vazut cine vine in loc!
Postat 15 Noiembrie 2014, 00:47 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON