URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Mai 2016, 19:15

Dragnea: Bolojan este un om prea lacom, mi-aş dori ca măcar o dată orădenii să dea PSD-ului Primăria Oradea (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu o săptămână înainte de alegerile locale, preşedintele PSD Liviu Dragnea, însoţit de alţi lideri ai partidului, mai precis vicepreşedinţii PSD Viorica Dăncilă, Rovana Plumb şi Gabriel Vlase, a venit la Oradea, pentru a prezenta candidaţii social-democraţi din Bihor şi pentru a-i însufleţi pe PSD-işti în ultimele zile în care îi pot convinge pe bihoreni să le dea votul.

Întâlnirea a avut loc în Casa de Cultură a Sindicatelor care, deşi aproape s-a umplut, a părut destul de lipsită de vlagă. Foarte posibil, la acalmie a contribuit şi preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, primul care a cuvântat şi care, fie pentru că era emoţionat, fie pentru că era la prima lectură a foilor din mâinile sale, a avut vocea tremurândă, s-a bâlbâit des, ba chiar şi-a întrerupt discursul în câteva rânduri, pierzând şirul celor citite.

Bolojan şi Popa, duşmanii Bihorului

Primele lucruri punctate de Mang au fost beneficiile făcute de guvernarea PSD pentru Bihor. "În mandatul nostru, Bihorul a primit sumele cele mai mari. Alţii au fost şi sunt cu datul din gură. Desigur, ce a făcut cu aceşti bani Popa şi Bolojan e altă discuţie", a spus liderul social-democraţilor bihoreni, adăugând că liberalii "nu merită să mai conducă nimic".

Mang a spus că, după ce va ajunge preşedintele CJ Bihor, nimeni nu va putea să-i bată obrazul pentru că ar fi distribuit fonduri clientelar, "aşa cum a făcut PNL". "Ilie Bolojan şi toată clica lui sunt duşmanii Oradiei şi Bihorului!", a spus Mang.

Primele aplauze cu adevărat însufleţite au fost când Mang a prezentat-o pe candidata PSD la Primăria Oradea, Adelina Coste, pe care social-democraţii au fluierat-o în semn de susţinere.

Apoi, Mang i-a prezentat pe rând pe candidaţii PSD la CJ Bihor, iar apoi pe cei la primăriile din Bihor, în ordinea alfabetică a localităţilor în care candidează. Culmea a fost că mai mulţi candidaţi au lipsit, dar şi că la Abrămuţ, a doua primărie citită de pe foaie, Mang s-a şi împotmolit deja! Preşedintele PSD Bihor a citit, de pe lista sa, ca fiind candidată la această primărie o anume Lucia Puşcaş, aplauzele au început să curgă, dar din prezidiul aflat pe scena CCS s-a ridicat un bărbat. "Mă scuzaţi, am un tabel mai vechi. Domnul Checicheş!", s-a corectat Mang, pronunţând numele adevăratului candidat, în râsetele de surdină ale PSD-iştilor.

Şeful PSD Bihor i-a mai evidenţiat pe candidatul PSD la Bulz, Augustin Sărăcuţ, "proaspăt venit din PNL", şi cel din Sînmartin, Cristian Laza, şi el fost liberal. "Trebuie să arătăm că există soluţii chiar mai bune decât alipirea la Oradea", i-a spus Mang colegului său din comuna vecină municipiului. În finalul prezentării, Mang a subliniat că PSD are cei mai mulţi candidaţi validaţi în Bihor, 1.626 la număr.

Slogan pe loc

Următoarea la microfon a fost Adelina Coste, care le-a mulţumit PSD-iştilor că au primit-o între ei, cu referire directă la trecutul ei PDL-ist, şi le-a evidenţiat că nu vorbeşte citind de pe foi, ci liber, pentru că ştie ce are de făcut.

Ca să scoată în evidenţă greşelile actualei administraţii, Coste a spus că "în ultima săptămână, administraţia locală a primit 25% penalizări pe proiecte europene", fără să intre în mai multe detalii, dar scoţând în evidenţă că Primăria îi pune la plată pe orădeni.

Colegele ei Dăncilă şi Plumb au lăudat-o apoi, pe rând, fiecare, ba chiar fostul ministru al Muncii a realizat pe loc un slogan. "Dacă nu vreţi să vă mai coste, votaţi Adelina Coste!", a spus Rovana Plumb.

Orădenii, păcăliţi de Bolojan

Discursul culminant a fost, evident, cel al preşedintelui Liviu Dragnea. "Am tot auzit despre domnul Bolojan, marele primar de municipiu mare. Oradea este un municipiu mare, frumos, populat cu oameni de o condiţie deosebită. Dar, din păcate, este printre puţinele localităţi din România unde oamenii încă se mai lasă păcăliţi", a spus şeful PSD.

Dragnea a arătat că Oradea are credite de 490 milioane de lei, bani cheltuiţi pentru proiecte făcute prost. "Un proiect european, aşa-numitul drum expres, aşa de bine a fost gândit că s-a oprit într-un gard. Şi de foarte mult timp tot ţipă (n.r. Ilie Bolojan) că nu vrea PSD să-i deblocheze proiectul. A uitat că nu mai e PSD la guvernare", a spus Dragnea.

Apoi, el a vorbit despre celebra sală polivalentă pe care guvernul PSD s-a angajat că o ridică la Oradea şi l-a criticat pe Ilie Bolojan că de doi ani nu reuşeşte să identifice un amplasament pentru această construcţie. "Sincer, nu cred că mai există vreun caz în lume de o asemenea manipulare, minciună şi tupeu. Ani de zile a tot spus că Guvernul nu vrea să facă nimic pentru Oradea. Ne-au minţit şi pe noi şi pe dumneavoastră, au trimis prima dată un teren pe care nu se putea realiza sala, am renunţat la el. Acum se pare că vor să o facă unde este piaţa de vechituri, dar Compania Naţională de Investiţii încă aşteaptă un document oficial din care să reiasă că acolo se poate realiza investiţia. Aici este vorba ori de caracter, ori de incompentenţă",  spus Dragnea.

Despre garduri şi lăcomie

Liderul social-democraţilor a mai spus că orădenii nu ar mai trebui să se lase minţiţi de PNL: "Oradea are un potenţial uriaş, inimaginabil. Din păcate, este ţinută captiv de 8 ani de zile. Depinde de fiecare dintre cetăţenii de aici dacă vrea să treacă la un nou nivel de acces la civilizaţie, Oradea poate fi unul dintre oraşele cele mai frumoase şi mai bogate din Europa (...). Este inadmisibil ca, la ce potenţial are Oradea, aici să fie cele mai mici venituri, taxele foarte mari, iar nivelul de îndatorare uriaş".

"Depinde de dumneavoastră dacă veţi avea puterea să înţelegeţi că, dincolo de gardul pe care vi l-au pus în faţă liberalii, în frunte cu Bolojan, se poate trăi mult mai bine în Oradea", a mai spus Dragnea.

Ulterior, într-o scurtă discuţie cu jurnaliştii orădeni, Dragnea s-a declarat convins că Mang va câştiga şefia CJ Bihor, dar şi extrem de dornic ca Adelina Coste să fie viitorul primar, arătând că în Transilvania PSD este un partid tot mai bine cotat. "Mi-aş dori ca măcar o dată orădenii să dea PSD-ului Primăria Oradea. Să putem arăta ce se poate face în acest municipiu extraordinar de frumos".

În final, şeful PSD-iştilor l-a mai acuzat pe primarul Bolojan de lăcomie, pe motiv că... vrea ca PNL să câştige şi CJ Bihor! "Bolojan vrea tot, şi Consiliul Judeţean prin omul lui, viceprimarul, care merge prin comune şi spune: "Îl ştiţi pe Bolojan? Eu sunt viceprimarul lui, votaţi-mă!". Bolojan este un om prea lacom", a concluzionat Liviu Dragnea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
56 Comentarii
@garcea...
Tovarasul militian Garcea,ce se intampla,nu va convine pensia privilegiata,de care in mod sigur profitati ? Mai stiu pe unul,de-i ziceau Fecior,care si-a prtimit in cele din urma rasplata bine meritata,pe Legea Compensatiei insa, ca de Dumnezeu n-a auzit.
Postat 30 Mai 2016, 11:40 de platona
@TDS
Adica voi doi va luptati cu RĂUL, tu si cu platona? Nu sinteti intregi la cap, mergeti si va faceti controlul medical periodic, incepeti de la mansarda.
Postat 30 Mai 2016, 10:26 de garceamilitianu
@platona
platona si TSD aveti nevoie de control medical de specialitate. Aveti probleme la mansarda si sinteti blocati pe acelasi subiect: Bolojan! Proiectele astea s-au facut legal cu fonduri UE, cu aprobarea si institutiilor locale si centrale. Ca nu va place voua asta e alta problema, nu puteti voi bloca proiectele si functionarea orasului doar pentru ca nu va convine voua cine conduce orasul. Iar voi, platona si TSD, doi paranoici si reclamangii de meserie, nu reprezentati pe nimeni, nici macar spitalul 6, nu reprezentati nici opinia cetateanului sau a specialistilor asa cum pretindeti. Fie ca va convine sau nu, nici macar nu ar trebui sa aveti dreptul sa va reprezentati pe voi insiva pentru ca aveti grave tulburari mentale si aveti nevoie de tratament de specialitate.
Postat 30 Mai 2016, 10:21 de garceamilitianu
LUPTA
@Mekong_Delta : Interesantă imegine ! Acum ce să zic, cineva trebuia sa se lupte cu RĂUL ! Norocul meu că nu sunt singur !
Postat 30 Mai 2016, 08:41 de TDS
@pinonel
Nu stiu,dar parca as merge pe candidatul "Om", cetateanul oradean onest si nu pe un partid anume. Nu am nici o preferinta partinica,insa ,o femeie parca ar avea o aplecare mai atenta spre nevoile cetateanului de rand. Sunt de acord,PSD-ul lui Iliescu a fost tot ce se putea mai rau pentru imaginea si orientarea Romaniei spre occident.Reprezentantii ALDE Oradea,insa la Referendumul nr.2 de unire cu Sanmartinul,parca erau in aceeasi barca cu Bolojan,parca prea pomeneau de un asa-zis "brend Felix", musai necesar pentru Oradea Mare.In spatele lui Herchi sunt “marii patroni” oradeni,aplaudacii lui Bolojan....Nu stiu,….UDMR-ul lui Psztor si Husar ,ne-au intubat toate paraurile din oras,la initiativele paranoice ale primarului Bolojan…Important insa,acum, este sa avem un alt primar,un primar oradean 100 %,care sa nu faca jocul papusarilor ci pe cel al oradenilor. Care sa nu imparta “polite” , oradenilor care au avut “tupeul” sa sesizeze anumite nereguli,anumite derapaje ale administratiei ,care sa nu praduie banul public dupa bunul lor plac,fara consultarea, reala si nu formala a opiniei publice . Am ajuns,iar,sa votam raul cel mai mic,…… Ce urata-i politica romaneasca ! Oare de ce nu avem candidati independenti pentru primaria Oradea. ? In Turda, cativa cetateni,specialisti pe diferite domenii, au constituit o Asociatie Civica,cu intentia de a propune candidatul pentru primarie :o alta alternativa celei oferite de partidele politice.Un lucru mai este clar: patru ani sunt super suficienti pentru un mandat de primar.Proverbul”omul sfinteste locul”se pare ca nu mai are nici o conotatie in Romania.
Postat 30 Mai 2016, 00:16 de platona
Tot Dragnea...
Mi-am făcut curaj să-mi înving lehamitea și greața, așa că am ascultat din nou discursul lui Dragnea. Concluzia: data viitoare, musiu Dragnea riscă să se pomenească - cine știe?! - cu niscaiva ouă (nu neaparat proaspete) sau chiar roșii coapte bine taman în freză sau pe frumosul costum. Când Alexandria domniei sale va arăta, așa, de departe, a Oradea lui Bolojan, atunci mai discutăm. Până atunci însă, mucles!
Postat 29 Mai 2016, 23:29 de Shogun
plnonele
Bravos va avea 2 voturi ...
Postat 29 Mai 2016, 20:41 de zorro
@platona
Iti apreciez postarile, esti documentat, scurt, clar, la subiect. Nu am votat si nu voi vota vreodata nici pe penali si nici pe pesedei, sunt aceeasi Marie (adica hoti!) cu alta palarie (difera DOAR stilul de a fura). Ar fi culmea sa cadem din lac in put, sa scapam de penali si sa-i inlocuim cu pesedeii! Sa punem in locul lui popa ciordel pe mang_litor ?! Am mai spus-o, il voi vota pe dl Herchi la primarie, in rest nu prea am optiuni. Trist, dupa 25 de ani de libertate, de democratie, de ce vrei tu, sa n-am cui sa dau votul cu convingerea ca vor voi binele Oradiei/Bihorului
Postat 29 Mai 2016, 20:21 de pinonel
acelasa ....cu rectificarile de rigoare.
@pinonel,perfect de acord cu comentariul tau.Dragnea ar fi putut sa exemplifice,cu probe de netagaduit,lozinca PNL-ista a "lucrului bine facut",la Oradea,aproape la fiecare proiect initiat de ordonatorul principal de credite pe Oradea,Ilie Bolojan.Refacerea,reabilitarea , dezvoltarea unui oras sunt la cheremul unui" neica nimeni"(profesor de scoala... ),fara studii de specialitate, aprobat de consilieri fara cu coloana vertebrala, fara onestitate,fara a avea la conducerea Institutiei Arhitectului Sef o persoana cu specialitatea adecvata (Adriana Lipoveanu-injinier constructor). Urmariti conceptul unui arhitect de exceptie,cu vocatie precum arh.Cerasela Craciun despre ce inseamna DEZVOLTAREA unui oras,in emisiunea de la Nasul TV(Urbanismul viitorului. Biologia orașelor...) @garceamilitianu,in ceea ce ma priveste, postez mai rar,dar in schimb am sesizat Institutiile de resort, abilitate ,sa-si faca treaba,lucru pentru care de fapt fiinteaza,despre derapajele administratiei Bolojan in gestionarea banului public ,in total dispret fata de opinia cetateanului oradean.Mai devreme sau mai tarziu, Bolojan va trebui sa dea socoteala,imacar fata acestor institrutii(OLAF,DNA,Curtea de Conturi,Parchet..),daca nu a binevoit in fata cetatenilor care l-au ales,decat "din an in Pasti", la alegeri locale si atunci ,pe fuga. @garcea draga,daca mai contiunui cu jigniri si ameninbtari,s-ar putea sa fii identificat, "curajosule"; asul anonim din maneca lui Bolojan. Halal As.
Postat 29 Mai 2016, 19:15 de platona
Se pare ca Adelina Coste,ramane singura alternativa anti Bolojan,anti Dictatura,anti sistem Mafiot...
@pinonel,perfect de acord cu comentariul tau.Dragnea ar fi putut sa exemplifice,cu probe de netagaduit,lozinca PNL-ista a "lucrului bine facut",la Oradea,aproape la fiecare proiect initiat de ordonatorul principal de credite pe Oradea,Ilie Bolojan.Refacerea,reabilitarea , dezvoltarea unui oras sunt la cheremul unui neica nimeni(profesor de scoala... ),fara studii de specialitate, aprobat de consilieri fara cu coloana vertebrala, fara onestitate,fara a avea la conducerea Institutiei Arhitectului Sef o persoana cu specialitatea adecvata (Adriana Lipoveanu-injinier constructor). Urmariti conceptul unui arhitect de vocatie precum arh.Cerasela Craciun despre ce inseamna DEZVOLTAREA unui oras,in emisiunea de la Nasul TV(Urbanismul viitorului. Biologia orașelor...)@garcea,in ceea ce ma priveste, postez mai rar,dar in schimb am sesizat Institutiile de resort,abilitate ,sa-si faca treaba,lucru pentru care de fapt fiinteaza,despre derapajele administratiei Bolojan in gestionarea banului public ,in total dispret fata de opinia cetateanului oradean.Mai devreme sau mai tarziu, Bolojan va trebui sa dea socoteala,in macar fata acestor institrutii(OLAF,DNA,Curtea de Conturi,Parchet..,daca nu a binevoit in fata cetatenilor,decat "din an in Pasti", la alegeri locale si atuci ,pe fuga.@garcea draga,daca mai contiunui cu jigniriule,s-ar putea sa fii identificat, "curajosule";asul din maneca lui Bolojan. Halal As.
Postat 29 Mai 2016, 18:39 de platona
@TDS
În ziua în care Dumnezeu a făcut pământul le-a dat oamenilor un scop. Ţăranului i-a dat doi boi şi i-a pus sapa în mână. Minerului i-a dat cască şi târnăcop. Oierului i-a dat oi şi şubă. Artistului i-a pus dalta în mână. Iar ţie TDS, ţie Dumnezeu ţi l-a pus pe Bolojan în braţe.
Postat 29 Mai 2016, 15:56 de Mekong_Delta
@TDS
Tu eşti cu probleme serioase sus în mansardă omule... Genul ăla de om cu o fixaţie pe care-l ocolesc vecinii şi despre care copiii din curte nasc poveşti demente.
Postat 29 Mai 2016, 15:48 de Mekong_Delta
LET'S LAUGH
@garceamilitianul : Funny ! For me , not for you !
Postat 29 Mai 2016, 14:10 de TDS
TDS si referendumul
la ce ai pus tu umarul lunaticule? Pe tine si pe platona nu va baga in seama nici spitalul de nebuni, apropo, daca tot ai mentionat subiectul Laura Georgescu si tu te exprimi foarte coerent insa la fel ca si fosta domna Condea ai pasarici la mansarda
Postat 29 Mai 2016, 13:24 de garceamilitianu
SEXY PHARMA
Pana ce si " distrusa " Laura Georgescu ( Condrea ) care altfel se sxprima foarte coerent a pomenit tot doua nume " portocalii " : Blaga si Udrea ! Oare de ce n-a zis Iliescu ?
Postat 29 Mai 2016, 13:06 de TDS
VREAU O MINUNE
@Mekong_Delta : Pe vremea aceea traiam in Bucuresti si se gaseau portocale tot tmpul ! Era un chiosc in apropiere de " EVA " ! In rest , sunt constient ca IGB este favorit asa ca nu ma voi zvarcoli deloc ! Despre ce as mai scrie in urmatorii 2-3 ani ? Vezi , n-am scris 4 pentru ca mandatul nu va fi dus pana la capat ! In acest moment ma bucur ca IGB a pierdut Referendumul ! Si te asigur , am pus si eu umarul ! Chit ca n-a fost cine stie ce ! Se vedea si din alta galaxie ca OUG este neconstitutionala !
Postat 29 Mai 2016, 12:50 de TDS
comunisti nenorociti
mafia aia portocalie, respectiv PDL e tot o inventie a PSD-ului, si daca nu ti-ai dat seama inca, mafia din politica e transpartinica.
Postat 29 Mai 2016, 11:45 de garceamilitianu
@TDS
Ce mişto era când nu găseai portocale pe timpul comuniştilor... TDS e deja nostalgic. De-abia aştept 6 iunie să-l văd cum se zvârcoleşte pe-aici.
Postat 29 Mai 2016, 10:14 de Mekong_Delta
INTR-O ZI M-AM PROCOPSIT CU-O PORTOCALA...
@garceamilitianul : Daca spui " gunoaie comuniste " sau " ciuma rosie " , e de bina ! Daca spui ceva despre MAFIA PORTOCALIE , despre SOROS - MACOVEI , despre faptul ca au taiat salariile / impozitat pensiile , despre toate infractiunile comise in nuanta portocalie , asta E D E RAU ! Sa va fie rusine PORTOCALELOR !
Postat 29 Mai 2016, 08:44 de TDS
puscarie
Chiar nu pot intelege de unde atata tupeu pe sudistu asta imputit...la beciu domnesc cu el...iar tu aghaure...ai limba baticita.....nu ai basici de la atata lins?....
Postat 29 Mai 2016, 08:30 de zorro
Dragnea
Dragnea a reușit o performanță notabilă: să îngroape PSD Oradea cu discusurile domniei sale, nu de alta dar să spui ce a spus într-un oraș unde PSD n-a făcut (aproape) nimic înseamnă a tăia craca de sub picioarele celor care-l reprezintă. Dacă PSD-ul avea măcar o șansă la un procentaj mic la alegeri, acum cred că va rămâne și fără el. Nu-s fan PNL, dar Bolojan a făcut din partidul ăsta un reper pentru Oradea, iar asta confirmă cât de importanți sunt oamenii, nu organizațiile din care fac parte. Și pentru că oamenii, nu partidele sunt importante, după cum Bolojan a reușit să ridice PNL-ul în Oradea, tot așa Dragnea a îngropat PSD-ul în zonă. Aici nu mai merge cu sloganuri: o să facem și-o să dregem (noi, partidul), ci o să fac și-o să dreg (eu, individul). Bolojan a făcut-o și o să-l votez chiar dacă nu mă dau deloc în vânt după dumnealui. R.I.P PSD Oradea și fie-ți țărâna ușoară.
Postat 29 Mai 2016, 08:02 de Shogun
gunoaie pesediste
gunoaie pesediste, comunisti ciumati ati vindut tara la bucata pe bani marunti, ati vindut pamintul tarii, Petromul, zacaminte din subsol, Rompetrol, paduri si terenuri retrocedate pe sest, ati distrus scolile si spitalele, pe tot ce ati pus mina ati distrus gunoaie comuniste, hoti, borfasi si plagiatori, ar trebui sa va putrezeasca oasele in puscarie borfasilor pesedisti
Postat 28 Mai 2016, 20:03 de garceamilitianu
ciuma rosie pesedista
cita demagogie si tupeu de comunisti, dupa ce au facut tot ce le-a stat in putere sa saboteze toate proiectele de dezvoltare a orasului inclusiv drumul expres care se opreste intr-un zid din cauza lor, acum vin sa ne cerseasca votul. Va e ciuda ca Oradea se dezvolta in ciuda opozitiei voastre de comunisti nenorociti, ciuma pesedista, va e ciuda ca nu ne puteti cumpara votul pe un litru de ulei si un kil de zahar. Ne chisam pe voi si pe mama voastra de comunisti, nici daca scoateti toti mortii din morminte la vot ca in teleormanul lui Dragnea nu cistigati... Sinteti ciuma si plaga care a distrus tara asta, hoti, corupti, plagiatori si puscariasi ajunsi in parlament pe blat prin voturile analfabetilor.
Postat 28 Mai 2016, 19:58 de garceamilitianu
Mesajul electoral al lui Ilie de la Primarie catre oradeni
Impozitez, Impozitez, Impozitez.
Postat 28 Mai 2016, 19:42 de Aghaurr
:)
@TC: cât mai e până la alegeri? 8 zile? Lasă omul să delireze liniştit cântecul de moarte al PSD-ului, că peste vreo săptămână şi ceva o să dispară ruşinat.
Postat 28 Mai 2016, 14:24 de Mekong_Delta
Rugaciunea lui Ilie de la Primarie zis Credinciosu' catre Presedintele Naturii
Doamneeee, nu mai da ploaie ca-mi scad procentele, nu mai pot ingrasa porcu-n Ajun, pardon nu se mai pot face bordureli si asfaltangeli. Doamne... cum sa nu mai vada papadiile de pe forum (pe care nu le mictioneaza nici cainii) sau autodreptacii-Ciomu cum bag io modernizare la oras taman inainte de alegeri?
Postat 28 Mai 2016, 13:53 de Aghaurr
Aghaurr_pupicurist comunist
azi ai norma nu gluma, continua ca se platesc suplimentare!!!
Postat 28 Mai 2016, 13:33 de TC
Ilie zis si Triratatu'
Ce tupeu de neam prost sa ai in tine, dupa ce-ai zbarcit-o de 3 ori cu un referendum, sa vii si sa cersesti iar votul pentru a ramine primar, unor cetateni pe care i-ai terminat cu cheltuielile la intretinere, lipsa apei calde si impozite urcate pe Everest?
Postat 28 Mai 2016, 13:25 de Aghaurr
Telegrama unei baschetbaliste de la DNA catre Ilie
Sint cu okiu pe tine. STOP. Nu incerca sa tradezi Tabara Coruptilor Protejati si sa furi numai pentru tine. STOP. Stiu ca USL te-a adus la putere dar eu te tin in libertate. STOP. Fii baiat cuminte si ascultator, altfel... FACI STOP PE 10 ANI. Cu vigilenta, Luluta.
Postat 28 Mai 2016, 12:57 de Aghaurr
@aghaur - baga material...
, plagiatoru e nervos..baga material sa-i treaca supararea, dar nu uita sunt ultimele sfortari inaite de de ultima suflare! psd - out din Oradea.
Postat 28 Mai 2016, 12:41 de TC
Ilie de la Primarie zis Economu'
Fratii mei intru credinta evanghelista, pastorii Datoriksson (din Norvegia), Smenarum ( Elvetia pe dreapta) si Mitanov ( din Bulgaria) mi-au zis sa fiu chibzuit si filantrop. Sa am grija sa nu iau banii de paine de la cei saraci ca sa-i impart la saracii bogati care n-au destul.
Postat 28 Mai 2016, 11:49 de Aghaurr
Ilie de la Primarie zis Nationalistu'
V-am facut Aquapark ca sa nu mai dati bani la Aquaparkurile de peste hotar. NU FITI ZGIRCITI! Ce daca-i mult mai scump la noi de 3 ori? Vreti sa intre banii in buzunarele alora la care le cer votu' doar cind am nevoie sa-i prostesc? Nu mai bine intra banii in buzunarele intreprinzatorilor romani care dau de lucru constructorilor, constructori care le ridica vilele pe deal?
Postat 28 Mai 2016, 11:48 de Aghaurr
Ciuma roşie
Va primi PSD primăria Oradea când România va deveni stat afgan...
Postat 28 Mai 2016, 11:44 de Mekong_Delta
Ilie de la Primarie zis Buldozeristu'
Am ras toate fabricile din oras. Nu puteam lasa in picioare vestigiile comuniste ca Infratirea sau Sinteza. Romanii au nevoie de locuri de munca in conditii occidentale, in mall-uri si supermarket-uri unde pot lucra cu daruire ca sa-si plateasca taxele si impozitele ca: spalator de toalete, manipulant sau casier. A ZIS CAREVA CA-S SALARIILE MICI? Huooo, comunistilor. Vreti sa va imbogatiti pe spinarea celor de dreapta?
Postat 28 Mai 2016, 11:43 de Aghaurr
Ilie de la Primarie zis Democratu'
Sariti pe cei a lui Ponta si Tariceanu. Nu lasati ciuma rosie sa vina la putere ca sa nu fie terorizat Statul de Drept cu intrebari diversioniste de genul "De ce muncim tot mai mult cind avem datorii tot mai mari si salarii tot mai mici?"
Postat 28 Mai 2016, 11:42 de Aghaurr
Ilie Doctoru'
Sint atent si grijuliu cu toti pacientii care intra in spitalele din Oradea. Ii ajut sa iasa din spital pe targa cu picioarele inainte fara sa mai simta durere sau intristare.
Postat 28 Mai 2016, 11:41 de Aghaurr
Ilie Protectoru'
Nu stirpesc buruienile pe doua picioare care ma inconjoara, pentru ca iubesc natura si viata si sint un bun crestin adept al Templului Fratilor si Surorilor. Fara existenta buruienilor nu as avea de unde sa-mi trag seva verde cu ADN de Benjamin Franklin.
Postat 28 Mai 2016, 11:40 de Aghaurr
Una buna, zece rele!
In toata polologhia liderului psd au fost si cateva adevaruri:[...]Este inadmisibil ca, la ce potenţial are Oradea, aici să fie cele mai mici venituri, taxele foarte mari, iar nivelul de îndatorare uriaş [...]Oradea are credite de 490 milioane de lei, bani cheltuiţi pentru proiecte făcute prost.[...] Ilie Bolojan şi toată clica lui sunt duşmanii Oradiei şi Bihorului!" Cea mai tare declaratie, din pacate necomentata si nebagata in seama (voit?!) a fost a d-nei Coste: "în ultima săptămână, administraţia locală a primit 25% penalizări pe proiecte europene". Pesedeii trebuiau sa lase gargara si sa puncteze clar si scurt pe greselile ad-tiei Bolojan, le-au dat penalii munitie pt. zece campanii, parca se adevereste blatul de tip uslam, altfel ce sa crezi cand vezi non combatul?! La ce se aplica 25%?! Citez: ,,[...]au fost implementate un număr de 47 de proiecte în valoare de 247 de milioane de euro, dintre care 150,7 mil. ajutor financiar nerambursabil de la Uniunea Europeană pe diferite programe, 34,4 milioane de euro contribuția orașului, parte eligibilă, și 21,6 mil. de euro contribuția orașului la lucrările neeligibile. În 2016 au rămas în execuție nu mai puțin de 11 milioane de euro, inclusiv cele patru milioane de euro, din fonduri norvegiene, necesare pentru transformare punctului termic 902 într-unul cu alimentare geotermală." In fine, declaratia lui Malan : „Au rămas 12 proiecte în execuție, nu trebuie cel puțin deocamdată să dăm bani înapoi, la finalul tuturor proiectelor se trage linie să vedem cât s-a pus în operă din ce s-a contractat.” Poate reveniti d-na Coste cu precizari, nu de alta dar s stim din timp cu ce datorii va intra Oradea, adica noi, locuitorii, in 2016. Nu i-am votat niciodata si nici n-o voi face nici pe penali si nici pe pesedei, dar asta nu inseamna ca nu le recunosc unele merite! E drept, motive de lauda nu prea mi se dau.
Postat 28 Mai 2016, 09:40 de pinonel
+
Cu oameni și discursuri ca cele rostite de Mang și Dragnea - două personaje cel puțin controversate ca să nu spun altfel - PSD s-a împușcat în picior și în cap. Încă mai suflă în Oradea, dar degeaba. Decât cu panarame din astea, mai bine cu Bolojan, măcar Oradea arată altfel și nu arată rău deloc.
Postat 28 Mai 2016, 08:50 de Shogun
Nu..
Mi se pare deloc o mişcare inteligentă cu afirmaţia asta.
Postat 28 Mai 2016, 08:29 de crisan
Drumul EXPRES
Marss dragnea din bh cu ciuma rosie cu tot, din cauza contrelor puse de guv monta drumul expres s- a terminat in zona remizei CFR(nu au putut face demersuri la guv. si la ministerul transporturilor ca drumul sa treaca pe terenul unde e remiza cfr... Respect pt bolojan pt ideea drumului si pt realizarea lui(atat cat e) Continuarea drumului din zona remizei pana la podul Nes il lasam pe bolo in mandatul urmator, cand va aveaa si guvernul de partea lui(nu ca ma dau in vant dupa penali..)
Postat 28 Mai 2016, 08:18 de boby
lasa-ne , lasa-ne !
cine esti tu Dragnea ? De unde ai aparut pe aceste meleaguri ? Nu ti-e rusine sa apari pe aici si sa dai lectii de moralitate si lacomie impreuna cu partidul tau ? Sper ca bihorenii sunt mai destepti decat sperati voi sa fie .
Postat 28 Mai 2016, 07:35 de shumi
?????????????????????
POPA ciordel si nea ilie-citez pe unul dastept de aici- nu sunt provinciali!Sunt 2 tzarani care au ajuns intr-un oras frumos ,dau din gura ,mint oamenii..E greu de vazut????????
Postat 28 Mai 2016, 06:50 de grigore
Perfect..
Bine zis ,adevaraaaaaaat!Bun la dat din gura si mintit locuitorii Oradiei..Domne a grait adevarul Liviu Dragnea..Bineinteles votam ADELINA,votam PSD,votam ROSII!
Postat 28 Mai 2016, 06:45 de grigore
olteanule, Puscarie!!!
mult nu mai dureaza si gaunosul asta nu va mai vedea lumina zilei (doar in griduri)...Asa arata tara condusa de incompetenti , comunisti idioti si plagiatori. Sper sa nu capatati mai mult de 2 la suta pe baba voastra guraliva!!
Postat 28 Mai 2016, 06:24 de TC
Votanti
Cu ocazia asta am vazut care va fi numarul votantilor PSD in 5 iunie. Exact cati au fost in sala. Pacat de tinerii rataciti printre asemenea specimene. Cum poti sa minti in asemenea hal?! sa minti ca n-ai amplasament pentru sala, sa minti ca ai corectii de 25% la fonduri europene, sa minti ca proiectele din ultimii ani au fost datorita acestor panglicari, sa minti, sa minti....si dimineata sa te trezesti cu gandul la noi minciuni.
Postat 28 Mai 2016, 01:24 de dan_daniel
Maestre Dragnea!
Inteleg ca e campanie dar nici chiar asa! da-o dracu. Acum ne spui ca un primar psd ar face mai bine ca al nostru Bolojan? Sa zicem ca te cred pe jumatate, ca na, vorbesti frumos, esti imbracat bine , prezentabil ai prezenta...prietene astea merg la craiova si la voi in sud . La oradea nu merge vrajeala, abureala electorala. Oradenii stiu clar ce vor si in ce inseamna sa il realeaga pe Bolojan. Datoriile sunt mari intradevar dar se pot vedea in investitiile in Oradea. Daca ar exista macar un primar psd in tara ce ar fi facut jumatate din ceea ce s-a facut in oradea in ultimii 4 ani as intelege ca vorbesti serios . Promiti ca Adelina ar face mai mult decat Bolojan si ar fi mai corecta si sincera cu oradenii dar pe noi nu asta ne intereseaza, noi vrem sa iesim in oras si sa vedem lucrurile facute. Ca mai au mici scapari toate lucrarile astea nu e capat de tara, asta e, ca drumul expres se opreste intr-un gard nu face nimic ca e acolo , nu e promisiune .voi promiteti de 26 de ani si nimic, va iau in seama doar astia ce pot fi pacaliti ...oradea nu se lasa pacalita
Postat 28 Mai 2016, 00:52 de nexusadrian
mincinosul nr 1 din Romania
....Dragnea cel mai mare mincinos din Romania....Pinocchio e foarte suparat...a aflat ca exista un mincinos mai mare ca el....:))))
Postat 28 Mai 2016, 00:07 de ironi-k
NO WAY!
PSD nu va avea primăria din Oradea în veacul vecilor! În special din cauza unor hoți precum Dragnea, Ponta și Mang (și alții, desigur).
Postat 27 Mai 2016, 23:55 de Shogun
Dragnea=gazember
CENZURAT
Postat 27 Mai 2016, 23:00 de User anonimizat
Cel mai slab scor
Veti lua cel mai slab scor in Oradea Pesedei mincinosi, veti vedea!
Postat 27 Mai 2016, 22:34 de Magda
Ca la al X!V-lea congres
Oameni antrenati din vremurile celebrelor congrese! Asta mi-a venit in minte vazandu-i aplaudand intrarea pe scena a celor 2 celebri infractori, condamnati, pentru furt electoral si intelectual. Cu siguranta vor urma si alte condamnari, oricat s-ar zbate ei sa controleze justitia. Ca de justitia divina oricum nu scapa!
Postat 27 Mai 2016, 21:15 de peterpan
Ce mizerie de oameni!
O adunatura de infractori! Rusine tuturor celor care se fac partasi la minciunile acestor infractori!
Postat 27 Mai 2016, 21:11 de peterpan
PESDEI
vai de noi ce ne e dat sa auzim de la un condamnat. in ce tara traim. sarcotofana pe unde erai ? ca nu te vad aplaudand. te indoctrinai??
Postat 27 Mai 2016, 20:52 de User anonimizat
Din lac in put!
Pai n-au golit (si inca o fac, dar asa, mai cu fereala) pisdeii cu penalii, pe vremea marelui uslam?! Si asta nu ne-a adus nimic bun, nici la nivel de tara, nici la nivel de Oradea/Bihor. Condamnatul (dragnea), impreuna cu cercetatul penal (chinezoiul), doua cu*ve in ale politicii, n-au avut nicio problema sa-i ,,faca" pe popa ciordel si pe nea ilie, doi provinciali (citeste prostalai). Miticii le-au promis ce au vrut sa auda, apoi le-au dat ue!
Postat 27 Mai 2016, 20:37 de pinonel
Dragnea si cu ponta
Sa umble si psd-ii prin comune si sa intrebe daca ii stiu oamenii pe dragnea si pe mang si eventual miki-ponta sa spuna ca sunt de-ai lor ...
Postat 27 Mai 2016, 19:44 de bihoreanul_bihorean
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON