URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Februarie 2017, 19:51

Dezamăgire, în Piaţa Unirii: Marşul de protest de vineri seară a fost anulat, din lipsă de participanţi (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doar aproximativ 90 de persoane s-au adunat, vineri seară, în jurul orei 19.30, în Piaţa Unirii, în semn de protest faţă de Guvernul Grindeanu şi faţă de OUG pentru modificarea codurilor penale.

Pentru vineri seară, era programat un marş pe traseul Piaţa Unirii - str. Avram Iancu – Parcul Bălcescu – Bd. Decebal - Bd. Dacia – Parc Petofi – str. Republicii – magazinul Crişul – Corso – Piaţa Unirii. Cum, însă, numărul participanţilor a fost destul de mic, organizatorul Sebastian Duma a anunţat că manifestanţii vor rămâne în Piaţa Unirii.

Duma nu şi-a ascuns dezamăgirea faţă de numărul mic de protestatari, spunând că îi pare rău că doar atâţia orădeni au ieşit în această seară să protesteze, dat fiind că, înainte cu o zi, declarase că se aşteaptă la cel puţin 1000 de persoane. De altfel, echipajele de jandarmerie şi poliţie erau pregătite să însoţească mulţimea pe traseu, însă acum stau şi veghează de pe margine.

În luarea sa de cuvânt, Sebastian Duma le-a explicat manifestanţilor din Piaţa Unirii despre pericolul care persistă în legătură cu OUG 13, pentru modificarea Codului Penal şi Codului de Procedură Penală, şi OUG 14, pentru abrogarea celei dintâi. El a spus că OUG 14, pe care președintele PSD, Liviu Dragnea, o vrea adoptată cât mai repede în parlament, conţine, după cum se ştie, articole neconstituţionale, lucru care ar putea duce la nerecunoaşterea ei.

"Ei (politicienii - n.r) nu sunt de bună credinţă, ei încearcă să ne păcălească în continuare. Ei vor face orice ca să scape de puşcărie", a spus Duma, întărind că guvernanţii nu au rezolvat cerinţele străzii. "Nu s-a rezolvat nimic, din contră, situaţia e mai gravă acum", a spus Duma.

Ca de obicei, o parte dintre manifestanţi au venit cu steaguri tricolore, iar alţii cu pancarte cu mesaje simple - gen "#Rezist" - sau ceva mai elaborate, cum ar fi "Golan reactivat, caut Românie pe care o pot iubi". Oamenii au scandat aceleaşi sloganuri ca în serile trecute, precum "DNA să vină să vă ia", "Sunteţi un partid de hoţi, de corupţi şi mafioţi" sau "Vrem să muncim, nu să vă păzim".

Între altele, orădenii au ascultat, la staţia audio din piaţă, şi melodiile "În umbra marelui URSS", "Vino, Doamne" şi "Imnul protestatarilor".

Protestul s-a încheiat în jurul orei 20.30 însă fără ca numărul manifestanţilor să crească în acest interval. Cei rămaşi în Piaţa Unirii au mai scandat de câteva ori "Hoţii!" şi "Rezistăm, nu cedăm!". Totodată, supăraţi că sunt singurii care mai ies în stradă, orădenii prezenţi în centrul oraşului au strigat, la un moment dat, "Ruşine!" celor care au renunţat la protest.

După ce câţiva dintre manifestanţi au plecat, Sebastian Duma a luat din nou microfonul şi i-a îndemnat pe nemulţumiţi să iasă la protest sâmbătă şi duminică, în seara din urmă fiind aşteptate mitinguri mai numeroase în toată ţara.

Potrivit aprobării primite de organizatorii locali, sâmbătă seara, de la ora 19.30, este programat un marş pe traseul Piaţa Unirii - Traian Moşoiu - Piaţa Cetăţii - Bulevardul Cantemir - Sextil Puşcariu - Piaţa 22 Decembrie - Horia - Sucevei - Avram Iancu - Piaţa Unirii, iar duminică, de la aceeaşi oră, un marş pe traseul Piaţa Unirii - Traian Moşoiu - Piaţa 1 Decembrie - Piaţa Emanuil Gojdu - Parcul 1 Decembrie - Independenţei - Piaţa Unirii. Rămâne de văzut dacă vor fi destui protestatari... 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Deschidă-vă D-ZEU mintea
Poate mulţi şi-au dat seama cât de multă manipulare s-a strecurat în rîndul bieţilor români de RÂNZĂTORUL suprem de la BUCUREŞTI, care numai binele românilor şi al ROMÂNIEI nu urmăreşte. Nu marea masă de protestatari este vinovată pt lozincile idioate pe care le urlă, ci laboratoarele unde se lansează acestea, care în mod sigur sunt sorosiste. Ca contrabalansez puţin zic şi eu JOS CIUMA GALBENĂ şi SOROSISTĂ. Felicitări celor care s-au trezit din manpulare. Mă mulţi duşmani ai românilor turbează că la Bucureşti s-a instalat un guvern naţional.
Postat 11 Februarie 2017, 14:15 de Iancu_Remus
Unora le place... sahul.
A mutat Iordache, a ripostat strada. A fost mutat Iordache, strada s-a mutat si ea. Asteptam mutarile urmatoare.
Postat 11 Februarie 2017, 10:45 de User anonimizat
Pacat !
Nimic nu a fost abrogat inca ! Ambele ordonante sunt in parlament, parlament care tace si daca continua sa taca OG18 isi intra in vigoare la orice moment dupa ziua de marti 10.02.2017, pentru ca OG 14 este neconstitutionala si poate fi contestata in instant in orice proces! Legile in Ro. sunt facute asa cum I-a invatat 60 de ani comunismul intaurat prin minciuna, crima , jaf ! Toate legile sunt interpretabile , aplicabile dupa interesul celor care au desaga mai mare ! Romaniis se dovedesc inca o data sufienti, comozi, delasatori cu viitorul lor. Nu se demonstreaza pentru Iohahanis, nici pentru pnl-aceeasi mezerie , se demonstreaza pentru legalitate, moralitate in legislatie, dreptate si pentru "catei" si nu numai pentru "dulai". Pacat ca nu se3 intelege, ne se vrea a se intelege momentul crucial in care ne aflam. Lupta este in orirea legalizarii HOTIE. !!!
Postat 11 Februarie 2017, 10:34 de scortosul
poate ca ar fi bine sa nu fie marsuri
Poate ar fi bine ca protestatarii sa ramana pe loc in Piata Unirii si sa nu se mai faca marsuri si atat de lungi si poate si prea dese.Este posibil sa fie mai multi protestatari atunci
Postat 11 Februarie 2017, 10:31 de veveion
Johannis...
era la schi, în timp ce generația LGBT manifesta în piața impotriva unei ordonanțe care a fost deja abrogata.
Postat 11 Februarie 2017, 09:43 de vasyion
Orasul o ia la vale, dar unii mai vroiau sa protesteze pentru imbogatirea garderobei presedintelui RO.
Cine e atat de tembel sa iasa in drum pentru ca Bolojan nu mai e secretar general al PNL si partidul lui e o panarama la ora asta? Cine e atat de retardat sa faca trotuarul doar pentru ca unul ca Nicusor Dan a luat banii de campanie ai grupului lui de descreierati, ca sa faca trusou copilului abia nascut si sa se mute la 4 camere in centrul capitalei, parasind garsoniera aia de mahala?
Postat 10 Februarie 2017, 20:30 de WinDos
SA MORI DE DRAGOSTE RANITA
Se mai intampla ! Poate unii au realizat cine sunt usereii si cine se afla in spatele lor Ja, Ja ) ? Sau ca dreaq' nu e chiar atat de..." rosu " pe cat incearca unii sa-l picteze?
Postat 10 Februarie 2017, 20:05 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON