URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Noiembrie 2017, 08:09

Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea speră să se reabiliteze, în jocul de sâmbătă seară, cu SCM U Craiova

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea vor disputa sâmbătă seară, de la ora 20.45, următorul joc din cadrul campionatului Ligii Naţionale.

După înfrângerea de la Galaţi, care nu le-a făcut deloc cinste, săptămâna trecută, elevii antrenorului Cristian Achim s-au reîntors acasă şi se vor confrunta acum cu oltenii de la SCM Universitatea Craiova.

Meciul va conta pentru etapa a VI-a a Ligii Naţionale şi se va desfăşura la Arena Antonio Alexe, în continuarea jocului internaţional feminin România - Slovenia.

De notat că formaţia olteană a alcătuit un lot extrem de competitiv în acest sezon competiţional. În plus, banca tehnică a fost încredinţată unui tehnician ce provine de la un nivel superior. Acesta este israelian şi se numeşte Rami Hadar.

"Fost antrenor al echipei Maccabi Tel-Aviv, Hadar este un nume cu totul aparte în baschetul românesc. El a condus celebrul club israelian chiar pe parcursul sezonului 2016/17 şi a obţinut patru victorii, incluzând o serie de trei succese consecutive, din totalul de nouă partide în care a ghidat echipa amintită la nivel de Euroligă", după cum precizează site-ul clubului orădean.

Totodată, pe lângă antrenorul israelian, iubitorii de baschet din Oradea vor avea oportunitatea să-l vadă în joc şi pe sârbul Nemanja Aleksandrov. În vârstă de 30 ani, sportivul înalt de 2.11 metri evoluează la poziţiile 4-5. "El dispune de un IQ baschetbalistic remarcabil, dublat de o formare şi educaţie specifică baschetului de excepţie. De-a lungul carierei, Aleksandrov a evoluat inclusiv la poziţia 3, adică la perimetru", după cum mai anunţă sursa citată.

Cu toate acestea, orădenii sunt dornici de victorie şi speră să obţină cel de-al patrulea succes din noul sezon al Ligii Naţionale, succes care i-ar propulsa din nou în prima parte a clasamentului.

Meciul CSM CSU Oradea – SCM U Craiova va fi arbitrat de Ciprian Stoica, Laszlo Bukuresti şi Istvan Bertalan şi va putea fi urmărit şi pe micul ecran, în transmisiunea în direct a celor de la Digi Sport.


Programul etapei a VI-a a Ligii Naţionale la baschet masculin:

Vineri:

Ora 17.00 CSM Steaua Eximbank Bucureşti - CS Phoenix Galaţi (Digi Sport)

Ora 19.00 BC Mureş Tg. Mureş - BC SCM Timişoara (FRB TV)

Ora 19.00 BC CSU Sibiu - BC Timba Timişoara

Sâmbătă:

Ora 18.00 U-Banca Transilvania Cluj  - CS Politehnica Iaşi

Ora 20.45 CSM CSU Oradea - SCMU Craiova (Digi Sport)

Luni:

Ora 20.00 CS Dinamo Bucureşti - BCMU FC Argeş Piteşti (Digi Sport)


Clasament:

1.

BCMU FC Argeș Pitești

4/1

 9

2.

U-Banca Transilvania Cluj

4/1

 9

3.

BC SCM Timișoara

4/1

 9

4.

CS Phoenix Galați

4/1

 9

5.

BC CSU Sibiu

3/2

 8

6.

SCMU Craiova

3/2

 8

7.

CSM Steaua Eximbank Buc

3/2

 8

8.

CSM CSU Oradea

3/2

 8

9.

BC Timba Timișoara

1/4

 6

10.

BC Mureș Tg. Mureș

1/4

 6

11.

CS Politehnica Iași

0/5

 5

12.

CS Dinamo București

0/5

 5

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON