URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 August 2017, 15:20

"Oradea e acasă". Orădenii mutaţi în străinătate sunt invitaţi la o întâlnire "de lucru" cu primarul Ilie Bolojan

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria organizează, duminică, Ziua Diasporei dedicată orădenilor mutaţi în străinătate. Sub sloganul "Oradea e acasă", municipalitatea, cu sprijinul programului RePatriot, va organiza un tur ghidat prin centrul oraşului, urmat de o întâlnire între orădenii din diaspora - aflaţi în vizită acasă - şi primarul Ilie Bolojan, care vrea să ştie ce măsuri ar putea lua municipalitatea ca să-i convingă pe aceştia să se întoarcă în oraş.

Evenimentul a fost anunţat, joi, de Mihai Jurca, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune, prin intermediul căreia se organizează Ziua Diasporei, cu sprijinul Fundaţiei Romanian Business Leaders şi programului RePatriot, lansat la nivel naţional cu menirea de a atrage români cu spirit întreprinzător înapoi acasă.

Ziua Diasporei va începe, la ora 14, cu un tur ghidat al Pieţei Unirii în care participanţii din diaspora, dar şi localnicii, vor putea vizita cele patru lăcaşe de cult reprezentative din Piaţa Unirii din Oradea, respectiv Biserica cu Lună (ortodoxă), Catedrala Sfântul Nicolae (greco-catolică), Biserica Sfântul Ladislau (catolică) şi Sinagoga Zion.

De la ora 16, orădenii din diaspora sunt aşteptaţi la sediul Primăriei, unde va avea loc conferinţa "Oradea e acasă!".

"În cadrul acesteia, municipalitatea doreşte să înţeleagă care sunt măsurile pe care cei care locuiesc în diaspora le văd necesare pentru ca Oradea să devină cu adevărat acasă. Mai mult, reprezentanţii echipei RePatriot -  Hilde Brandl şi Lucian Rotar - prezenţi la eveniment, vor aborda subiecte privind oportunităţile de afaceri, programe de finanţare şi dezvoltarea unei afaceri în România", au precizat organizatorii.

De asemenea, în această perioadă echipa RePatriot aplică un chestionar online către românii din diaspora, cu accent în acest caz pe orădeni, prin care sunt solicitate opinii sau chiar propuneri de măsuri pe care municipalitatea le poate implementa pentru a crea un context socio-economic mai bun celor care deja locuiesc aici, cât şi pentru cei care ar dori să revină acasă.

Citeşte despre întâlnirea similară de anul trecut în articolele:

Orădeni, poftiţi acasă! Primarul Bolojan vrea să-i convingă pe orădenii plecaţi la muncă în străinătate să devină antreprenori acasă (FOTO)

Nu vor acasă! Mulţi orădeni mutaţi în străinătate cred că în România nu au şanse de izbândă fără pile şi şpagă

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Ha, Ha, Ha
Ce le oferi bolovane??? Salarii de Oradea si preturi de occident??? Pai nu din cauza asta au plecat??? Pe fraierii care au ramas nu-i intreaba nimeni ce-i dore? Sau astia nu mai conteaza...
Postat 11 August 2017, 07:50 de User anonimizat
LA BULIVAR BIRJAR....
Pentru duminică se cam anunță ploi, intensificări de vânt, furtuni ! Cred că va fi un tur ghidat SUPER MIȘTO ! Ca Bolojan ! Dar poate nu va ploua chiar toată ziua....
Postat 10 August 2017, 15:34 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON