URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Știri Sportive

Debut cu victorie în play-off: CSM Oradea a câștigat cu scorul de 104-78 primul meci de acasă cu CSM Constanța
Știri Sportive
Formația orădeană de baschet a debutat cu victorie în această ediție a play-off-ului Ligii Naționale, învingând acasă, în Oradea Arena, echipa CSM Constanța cu un scor cât se poate de tranșant: 104-78. 
09 Aprilie 2024, 21:45
Polo: CSM Oradea este obligată să câştige meciul de miercuri seara din semifinala cu Dinamo
Știri Sportive
Formaţia de polo CSM Oradea dispută miercuri seara un joc foarte important în semifinalele Superligii Naţionale. Trupa bihoreană primeşte replica echipei Dinamo, într-o partidă programată cu începere de la ora 19, la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu”. Elevii antrenorului Ciprian Cîmpianu au neapărat nevoie de victorie, pentru a mai spera la calificarea în finală.
09 Aprilie 2024, 20:01
Micuții frați Boros, de la CSM Oradea, au dominat turneul de tenis de la Râmnicu Vâlcea
Știri Sportive
Doi fraţi bihoreni legitimaţi la clubul CSM Oradea au făcut furori la turneul destinat categoriei 10 ani şi organizat la Râmnicu Vâlcea, sub egida Federației Române de Tenis. La doar 6 ani, Christian Boros şi-a învins toţi adversarii şi a câştigat concursul. În semifinale l-a învins tocmai pe fratele său, Patrik Boros, care a terminat pe locul 3.
09 Aprilie 2024, 16:20
Şase medalii pentru judoka veterani de la Master Judo Cluj Tora - Oradea la Openul Master Judo din Ungaria
Știri Sportive
Toţi cei şase judoka veterani de la Master Judo Cluj Tora - Oradea care au participat la întrecerile ediţiei din acest an a Open Master Judo - Ungaria, competiţie care s-a desfăşurat la Gyor, s-au întors cu medalii. Dintre acestea, patru au fost de aur şi două de bronz.
09 Aprilie 2024, 09:52
CSM CSU Oradea dispută marţi primul joc din play-off cu CSM Constanţa
Știri Sportive
CSM CSU Oradea va întâlni CSM Constanţa în primul tur din play-off-ul Ligii Naţionale sau sferturile de finală. Confruntarea se va desfăşura după sistemul cel mai bun din cinci partide, cu primele două jocuri programate în această săptămână la Oradea Arena. Jocul cu numărul 1 va avea loc marţi seara, de la ora 19.
08 Aprilie 2024, 20:24
Judo: Mai multe medalii şi un titlu de campion naţional pentru orădenii de la CSM
Știri Sportive
Sportivii clubului CSM Oradea şi-au adjudecat cinci medalii la întrecerile finalei Campionatului Naţional de judo pentru seniori, care s-a desfăşurat la Arad. Elevii antrenorilor Emil Morar şi Dan Fâşie au cucerit, astfel, o medalie de aur, două de argint şi două de bronz. Principalul performer a fost Adrian Olariu, devenit campion naţional în cadrul categoriei 66 kg.
08 Aprilie 2024, 17:01
CSM Oradea s-a impus în faţa celor de la CSO Teutonii Ghimbav şi a urcat pe locul 3 în play-off-ul Diviziei A la handbal masculin (FOTO)
Știri Sportive
Echipa de handbal masculin CSM Oradea s-a impus duminică în faţa formaţiei CSO Teutonii Ghimbav din judeţul Braşov şi a urcat pe locul 3 al clasamentului în play-off-ul Diviziei A. Meciul, care a avut loc la Arena Antonio Alexe, s-a încheiat cu scorul de 37-34 pentru roş-albaştrii, care au condus pe întreaga durată a jocului şi care au avut avantaj şi mai clar, de şase şi şapte goluri.
08 Aprilie 2024, 10:16
Etapă nefastă pentru echipele din Liga 3: Lotus Băile Felix şi Crişul Sântandrei au fost învinse
Știri Sportive
Etapa din acest weekend nu a fost una tocmai fastă pentru echipele bihorene de fotbal din Liga a III-a. Dacă FC Bihor a remizat cu Poli Timişoara, în schimb, în Seria a 10-a, atât Lotus Băile Felix cât şi Crişul Sântandrei şi-au pierdut meciurile. Lotus a cedat acasă cu 1-2 în faţa celor de la CSM Victoria Carei, în timp ce Crişul Sântandrei a pierdut la Sighetu Marmaţiei, cu 0-2.
07 Aprilie 2024, 12:54
Remiză în derby-ul dintre FC Bihor și Poli Timișoara. Fotbaliștii orădeni n-au reușit să fructifice avantajul unui om în plus pe teren (FOTO)
Știri Sportive
Deși au dominat jocul și au evoluat în superioritate numerică timp de 75 de minute, jucătorii de la FC Bihor nu au reușit să se impună în derby-ul cu Poli Timișoara pe care l-au susținut sâmbătă, la stadionul municipal Iuliu Bodola. Partida la care au asistat aproximativ 5.000 de spectatori s-a încheiat cu scorul de 0-0, dar formația orădeană rămâne în fruntea clasamentului.
06 Aprilie 2024, 20:25
CSM Oradea joacă duminică, la Arena Antonio Alexe, cu CSO Teutonii Ghimbav
Știri Sportive
Handbaliştii de la CSM Oradea vor juca duminică pe teren propriu cu CSO Teutonii Ghimbav, în play-off-ul Diviziei A. Jocul, în care orădenii pornesc favoriţi, este programat de la ora 17, la Arena Antonio Alexe, iar intrarea spectatorilor este liberă. Pentru a rămâne cu şanse de promovare, elevii antrenorului Cosmin Liberţ trebuie să se impună în acest meci.
06 Aprilie 2024, 19:50
FC Bihor se pregăteşte de derby-ul de sâmbătă cu Poli Timişoara
Știri Sportive
Formaţia FC Bihor se pregăteşte de derby-ul de sâmbătă cu Poli Timişoara, din cea de-a doua etapă a play-off-ului Seriei a 8-a a Ligii a III-a. Meciul, care va opune primele două clasate, va avea loc cu începere de la ora 17 la Stadionul Iuliu Bodola, iar clubul orădean a transmis regulile de intrare pe stadion.
05 Aprilie 2024, 11:01
Baschet: CSM CSU Oradea a pierdut în prelungiri meciul cu campioana U BT Cluj-Napoca. Intră în play-off de pe locul 2
Știri Sportive
Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au pierdut după prelungiri derby-ul Ligii Naţionale, disputat la Cluj, cu campioana U BT. Partida, care a contat pentru ultima etapă din TOP 10, s-a încheiat cu victoria gazdelor cu scorul de 77-73, după un joc echilibrat. Bihorenii vor intra în play-off de pe locul 2.
05 Aprilie 2024, 10:06
Emeric Ienei NU a decedat. Fake news pe seama legendarului antrenor
Actual
Legendarul antrenor de fotbal orădean Emeric Ienei NU a decedat. Fanii acestuia au fost în stare de șoc, joi după amiază, după ce mai multe publicații au anunțat, pentru scurt timp, că acesta ar fi murit, însă informația este falsă.
04 Aprilie 2024, 17:00
CSM Oradea a pierdut primul meci cu Dinamo din semifinala Superligii Naționale de polo
Știri Sportive
Formația de polo CSM Oradea a pierdut din nou în fața celor de la Dinamo București. De această dată eșecul s-a produs miercuri seara în Capitală, în cadrul primului joc din semifinala Superligii Naționale. După un joc echilibrat, dinamoviștii s-au impus cu scorul de 10-8 și au făcut un pas important pentru califcare. Pentru bihoreni, meciul de miercurea viitoare de la Oradea devine decisiv.
04 Aprilie 2024, 11:45
CSM Oradea începe miercuri, la Bucureşti, semifinala Superligii Naţionale cu Dinamo
Știri Sportive
Echipa de polo CSM Oradea îşi începe miercuri seria jocurilor din play-offul Superligii Naţionale. După ce s-a clasat pe locul 3 în sezonul regulat, trupa bihoreană va începe semifinala cu Dinamo la Bucureşti. Meciul are loc de la ora 20:30.
03 Aprilie 2024, 07:35
Nagy Talida Ariella va reprezenta clubul ACS Viitorul Borș la Cupa Europeană de judo de la Teplice, Cehia
Știri Sportive
Clubul Sportiv A.C.S. Viitorul Borș va avea o reprezentantă la Cupa Europeană de judo, care va avea loc începând de vineri în Cehia, la Teplice. Nagy Talida Ariella se numără printre sportivii continentali de top care vor lua startul la aceste întreceri. Talida va participa la categoria 40 kg.
02 Aprilie 2024, 19:45
Mara Mihociu şi Sergiu Pallag vor reprezenta Clubul Redpoint Oradea la Cupa Europeană de tir cu arcul de la Sofia
Știri Sportive
Clubul Sportiv Redpoint Oradea va avea doi reprezentanţi la întrecerile Cupei Europene de tir cu arcul pentru tineret care se va desfășura în această lună în capitala Bulgariei, la Sofia. În vârstă de 16 ani, Mara Mihociu, care este campioană naţională de junioare, şi Sergiu Pallag, tot de 16 ani, campion naţional la cadeţi, sunt cei doi orădeni în care conducătorii clubului Redpoint îşi pun mari speranţe.
02 Aprilie 2024, 17:53
Crişul Sântandrei a reuşit surpriza la Satu Mare, iar Lotus Băile Felix a remizat acasă cu Minaur Baia Mare
Știri Sportive
Echipele bihorene de fotbal din Seria a 10-a a Ligii a III-a au obţinut patru puncte în etapa de debut din faza a doua a campionatului. În play-off, Crişul Sântandrei a reuşit surpriza şi s-a impus la Satu Mare, pe terenul celor de la CSM Olimpia cu scorul de 2-1, în timp ce în play-out, Lotus Băile Felix a remizat pe teren propriu, 2-2, cu Minaur Baia Mare.
01 Aprilie 2024, 11:13
Înainte de meciul cu CSM Oradea, Marius Țic s-a întâlnit cu tinerii portari de la CS Crișul (FOTO)
Știri Sportive
Înainte de a juca în derby-ul campionatului Superligii Naționale la polo, de vineri seara, de la Bazinul Ioan Alexandrescu, portarul Stelei și al echipei naționale, orădeanul Marius Țic, s-a întâlnit cu tinerii portari ai clubului Crișul Oradea, club unde s-a format. Acesta a avut un discurs motivațional pentru tinerii goalkeeperi orădeni.
31 Martie 2024, 11:25
CSM Oradea s-a impus la Medgidia și a urcat pe locul 4 în play-off-ul Diviziei A la handbal masculin
Știri Sportive
Echipa de handbal masculin CSM Oradea a întrerupt sâmbătă seria eșecurilor și a obținut o victorie importantă la malul mării, pe terenul echipei CS Medgidia, în prima etapă din returul play-off-ului Diviziei A. Bihorenii s-au impus cu 27-26 și au urcat pe locul 4 în clasament.
31 Martie 2024, 10:50
FC Bihor a început play-off-ul cu o victorie clară, cu 4-1, în faţa celor de la Phoenix Buziaş
Știri Sportive
FC Bihor a debutat furtunos în play-off-ul Ligii a III-a şi, sâmbătă, în prima etapă, a întrecut cu scorul de 4-1, pe teren propriu, echipa Phoenix Buziaş, la capătul unui joc bun, în care orădenii au arătat determinare şi poftă de joc. Florin Chitaş a marcat un eurogol, golgheterul Sergiu Jur nu s-a dezminţit nici el, iar Băican şi Gunie au completat lista marcatorilor.
30 Martie 2024, 22:23
Două medalii pentru sportivii de la Basti Box Salonta, la Cupa României pentru seniori din acest an (FOTO)
Știri Sportive
Ediţia din acest an a Cupei României la box pentru seniori, desfăşurată la Sighetu Marmaţiei, a adus clubului bihorean Basti Box două medalii. Principalul performer al delegaţiei conduse de antrenorul Sebastian Silaghi a fost Mark Csiszer, care, la categoria + 92 kg, s-a calificat în finală şi a cucerit medalia de argint. Cealaltă medalie a fost de bronz şi a fost obţinută de Marian Onuţă, la 67 kg.
30 Martie 2024, 14:06
Polo: CSM Oradea a pierdut cu 11-12 derby-ul cu Steaua şi a încheiat sezonul regulat pe locul 3
Știri Sportive
Meci foarte echilibrat, vineri seara, la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu", între cele mai bune două echipe din poloul românesc din ultimii ani, CSM Oradea şi Steaua. Bihorenii au avut nevoie de o victorie pentru a intra de pe primul loc în play-off, dar au pierdut cu 11-12 şi au căzut pe locul 3, urmând a începe semifinala cu Dinamo în deplasare.
30 Martie 2024, 11:23
Victorie la două puncte diferenţă cu Dinamo pentru baschetbaliştii orădeni, dar după un joc modest
Știri Sportive
CSM CSU Oradea a făcut un joc modest vineri seara, în ultimul duel de pe teren propriu din TOP 10 Liga Naţională la baschet. Roş-albaştrii au învins totuşi Dinamo Bucureşti, cu scorul de 66-64 şi au ajuns la cea de-a 14-a victorie din această fază a competiţiei. Cătălin Baciu a fost principalul marcator, cu 13 puncte.
30 Martie 2024, 10:50
Handbaliştii de la CSM Oradea joacă în acest weekend cu CS Medgidia
Știri Sportive
Echipa de handbal masculin CSM Oradea va juca în acest weekend în deplasare, în județul Constanța. În prima etapă a returului din play-off-ul campionatului Diviziei A, trupa bihoreană va întâlni la Medgidia echipa locală, CS, într-un joc ce o poate reabilita şi îi mai poate da speranţe la primele locuri.
29 Martie 2024, 17:27
CSM CSU Oradea întâlneşte Dinamo în ultimul joc de pe teren propriu din TOP 10
Știri Sportive
Formaţia de baschet masculin CSM CSU Oradea va disputa în acest sfârşit de săptămână ultimul joc pe teren propriu în sezonul regulat al Ligii Naţionale. Vineri seara, de la ora 18, roş-albaştrii vor primi replica celor de la Dinamo, într-o confruntare programată la Oradea Arena.
28 Martie 2024, 23:09
Meci important, vineri seara, pentru poloiştii de la CSM Oradea, cu campioana Steaua
Știri Sportive
Meci important, vineri seara, pentru poloiştii de la CSM Oradea, care vor întâlni la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu”, campioana en-titre Steaua Bucureşti. Meciul, programat în ultima etapă a sezonului regulat, are o miză deosebită, întrucât va stabili echipa care intră în play-off de pe primul loc. Dacă nu câştigă, CSM Oradea nu va prinde nici locul 2.
28 Martie 2024, 20:21
FC Bihor începe play-offul de pe primul loc, cu un avans de şapte puncte faţă de locul 2
Știri Sportive
Fotbaliştii de la FC Bihor vor începe în acest weekend play-offul Ligii a III-a, cu un avans de şapte puncte faţă de echipa de pe locul 2, Poli Timişoara. În prima etapă, sâmbătă, de la ora 15, la Stadionul Iuliu Bodola, orădenii vor primi replica celor de la Phoenix Buziaş. Evenimentul a fost prefaţat joi într-o conferinţă de presă susţinută de conducerea clubului.
28 Martie 2024, 20:01
Voleibalistele de la LPS Bihorul Oradea s-au calificat pentru turneul semifinal 2 al Campionatului Naţional U15
Știri Sportive
Echipa de volei feminin LPS Bihorul Oradea s-a calificat la cel de-al doilea turneu semifinal al Campionatului Naţional U15, după ce la turneul de la Oradea, desfăşurat la sala Şcolii Gimnaziale Dacia din Oradea, s-a clasat pe locul al doilea. În patru jocuri susţinute, orădencele au obţinut trei victorii şi au depăşit în clasament concitadina ACS Super Volei, clasată pe locul 3.
28 Martie 2024, 11:11
Echipa de polo feminin a clubului Crişul Oradea a devenit vicecampioană la categoria de vârstă U15
Știri Sportive
Aflată la prima participare în cadrul Campionatului Naţional, echipa orădeană de polo feminin a Clubului Crişul a devenit vicecampioană naţională la categoria de vârstă U15, deşi majoritatea fetelor sunt mai mici de 15 ani. Ultimul turneu a avut loc la Otopeni, acolo unde elevele antrenorului Dorin Sava au învins echipele bucureştene Triumf şi Dinamo, cedând doar în ultimul minut în disputa cu campioana CSS 1 Bucureşti.
26 Martie 2024, 20:22
   2  4 5 6  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON