URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Noiembrie 2016, 07:30

Faceţi-vă rezerve! Orădenii care locuiesc pe malul stâng al Crişului vor rămâne fără apă potabilă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

SC COMPANIA DE APĂ ORADEA SA îşi anunţă consumatorii situaţi pe malul stâng al Crişului Repede, că în cursul nopţilor din zilele de luni spre marţi 14.11.2016 / 15.11.2016 şi marţi spre miercuri 15.11.2016 / 16.11.2016, furnizarea apei potabile se va întrerupe total după următorul program:

-luni spre marţi 14.11.2016 / 15.11.2016, în intervalul orar 22.00 şi 15.00 vor fi afectaţi consumatorii situaţi pe malul stâng al Crişului Repede (cu excepţia zonelor din Cartierele Ioşia, Ioşia Nord şi Splaiul Crişanei, respectiv zonele străzilor Calea Aradului şi Decebal);

- marţi spre miercuri 15.11.2016 / 16.11.2016, în intervalul orar 22.00 şi 15.00 vor fi afectaţi consumatorii situaţi pe malul stâng al Crişului Repede din zonele Cartierelor Ioşia, Ioşia Nord şi Splaiul Crişanei, respectiv zonele străzilor Calea Aradului şi Decebal

Acest lucru se datorează efectuării lucrărilor de spălare programată a magistralelor de alimentare cu apă. Subliniem faptul că unele reţele stradale de apă se vor spăla prin intermediul hidranţilor de incendiu. Din acest considerent, vă rugăm să nu interveniţi la hidranţi stradali prin care se efectuează spălări.

Rugăm consumatorii să îşi asigure rezervele de apă pentru acest interval de timp. Ne cerem scuze pentru inconvenientele provocate, iar în cazul în care la repunerea în funcţiune a serviciului de alimentare cu apă se observă deficienţe în parametrii de furnizare şi de calitate ai apei, vă rugăm să transmiteţi orice sesizare la Dispeceratul central al companiei, la numerele de telefon 0259 - 430.928 sau 0359 – 410.203.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
35 Comentarii
@eutanasiu
Eu nu sunt sosia nimanui. Daca lansezi asa, afirmatii fara baza, s-ar putea sa ma superi si sa ma hotarasc sa "vad" cine se ascunde in fapt in spatele nick-ului tau. M-ar costa 2- 3 ore din viata. Pana acum, am decis ca nu meriti efortul, dar daca insisti... Stim, nu ne ridicam la inaltele tale standarde si nici nu avem cultura ta generala si mai ales accesul la informatiile clasificate la care tu se pare ca ai intrare libera, dar incercam sa avem si noi opinii. Ca nu se potrivesc cu ale tale, ce sa zic, ghinion. Oricum, cine are rabdarea si puterea sa-ti citeasca elucrubatiile cap coada, isi da seama, ca in imensa majoritate a cazurilor, aberezi liber. Daca ai informatiile acestea atat de exacte, despre "furturile" de la Compania de Apa, fii cu spirit civic pana la final si du-le, dovezile, la DNA sau la orice alta institutie abilitata, care poate face ordine. Sa improsti cu noroi sau sa faci afirmatii defaimatoare despre cineva, sub rezerva anonimatului, destul de fragil as spune, nu aduce nici pe departe a comportament de persoana superioara, asa cum te prezinti. Personal, nu am nici eu o parere foarte buna despre Compania de Apa si am auzit zvonuri despre matrapaslacurile de acolo, inca, sau mai ales de pe vremea administratiei Filip, dar fara dovezi mai trebuie sa te si abtii. In rest, Luminatia Ta, va readuc spre stiinta, ca nu sunt sosia nimanui, iar simplul fapt ca opiniile mele converg la un anumit moment cu cele ale lui @hateretards, sau a oricarui alt "scriitor" pe forum , reprezinta o simpla coincidenta. Daca insa, vei continua sa ma cataloghezi si sa ma jignesti, e foarte posibil sa ma decid ca merita sa pierd acele 2-3 ore.
Postat 14 Noiembrie 2016, 17:05 de User anonimizat
!!!
Tare...!!! la minus afara sa stai fara apa...e binnnnnne asa...hahahaha
Postat 14 Noiembrie 2016, 13:02 de Tinas
***
CENZURAT
Postat 13 Noiembrie 2016, 19:14 de hateretards
@hateretards (şi @Moderator)
Pentr că eşti şi recidivist sper ca moderatorul să ne scutească (cel puţin o vreme) de comentariile tale. Personalitate=persoană cu aptitudini și cu însușiri deosebite, cu autoritate și prestigiu, care aduce o contribuție valoroasă în domeniul social-politic, cultural-științific etc. Personalitate istorică (în viaţă- n.m.)= conducător al unui stat, al unui popor etc. care prin activitatea sa exercită o influență apreciabilă asupra destinelor acestora, asupra desfășurării evenimentelor. Nici unul dintre cei despre care am scris nu îndeplineşte calităţile de mai sus (dacă prin persoană publică înţelegi personalitate, altfel, titlul de persoane publice nu le conferă nici un statut special). În privinţa noroiului, e suficient cel de la robinet.
Postat 13 Noiembrie 2016, 18:03 de eutanasiu
sorry
iness, Imi pare rau, dar nu imi pierd timpul prin mall-uri. Am lucruri mai bune de facut impreuna cu familia ;)
Postat 13 Noiembrie 2016, 16:32 de hateretards
@ hatetatards
Lasa-l pe eutanasiu in pace si vezi-ti de familie ,bine ? Du-te la Lotus , omoara-ti tim pu acolo si nu mai jigni intelectualitatea oradeana ! Ma ,ce tupeu poti avea !
Postat 13 Noiembrie 2016, 14:55 de Iness
@moderator
Dereglatul de mai jos s-a legat de mine fara sa ii adresez vreun cuvant si tot eu sunt de vina? Faptul ca el ataca atata diferite persoane publice din Oradea fara nici o dovada cum se numeste? Vi se pare ok sa il lasati sa arunce cu noroi in toate partile fara a avea vreo dovada pentru ceea ce sustine?
Postat 13 Noiembrie 2016, 12:41 de hateretards
@Moderator
Exista intra-adevar utilizatori cu mai multe conturi ? Raspuns prin da sau nu,va rogg!
Postat 12 Noiembrie 2016, 21:30 de Iness
:))))
pines, inverseaza tu ceva pe acolo si intelegi ce vreau sa spun, sunt obraznic doar cu cei care merita, cei care improasca toata ziua cu noroi bazandu-se pe faptul ca nu le poate nimeni contra aberatiile pe care le scriu, cum e cazul patologic de mai jos la care faci si tu referire ;)
Postat 12 Noiembrie 2016, 21:25 de hateretards
@ hateratards
ESti pur si simplu un obraznic,un necioplit ! (...) .@ eutanasiu, te sustin in continuare, nu ceda, numa te rog nu-l mai amesteca pe Alain Delon si pe aci!
Postat 12 Noiembrie 2016, 21:11 de Iness
:))))
Saracul de tine. Ai ajuns in asemenea hal incat te legi de barbatia altora :))))) De obicei fix aia care se simt incearca sa o paseze la altii, you know what I mean ;) Esti chiar penibil deja. Spre stupefactia ta eu am familie, copil si sunt bine mersi, si imi place sa dau peste bot celor de teapa ta, spre deosebire de tine care iti duci viata trista pe pagina unui ziar. (...)
Postat 12 Noiembrie 2016, 20:42 de hateretards
RE: :))))
@hateretards, vezi că ai sărit calul și ești la un pas să fii banat. În cazul în care ai uitat regulile de postare a comentariilor pe site, îți reamintim că acele comentarii ofensatoare, ce conțin jigniri, atacuri la persoană șamd sunt interzise - http://www.ebihoreanul.ro/regulament
Postat 13 Noiembrie 2016, 01:15 de Moderator
Preafericitule!
Mie mi se pare că ai confundat acest site cu unul matrimonial. E de înţeles, pentru că acolo trebuie să „prezinţi” şi nişte dimensiuni, calităţi, ale tale fiind toate mici. Pe scurt: păulică – şapcă mică.
Postat 12 Noiembrie 2016, 20:28 de eutanasiu
solutie
eutanasiat, vezi sa nu uiti sa iti iei medicamentele!! Ma intreb totusi cat de distrus poti fi sa ajungi sa iti petreci viata comentand pe pagina unui ziar zi de zi? Incepe sa imi fie mila de tine stiind ca viata trece pe langa tine si in loc sa te bucuri de ea si de familie (daca ai) comentezi toata ziua pe aici. Trist!
Postat 12 Noiembrie 2016, 19:21 de hateretards
@Moderator
Pentru cei care se declară cu nevoi speciale, şi o şi dovedesc, ar trebui aplicate legile bunului simţ. Înaintea celor din Regulament. E destul că au drept de vot! Mai observ că multiplicatul personaj hatereatards, prin sosiile lui, anticomunist şi chris, nu au ca „obiect” principal de activitate comentariile referitoare la articole. Nu vi se pare la fel?
Postat 12 Noiembrie 2016, 17:52 de eutanasiu
.
Dottore, nu te dezminţi! Faci ce știi mai bine. O dai în bară din nou. „Logica” ta sfidează logica bunului simţ. Nu mă simt în nici un fel afectat şi nici nu fac parte dintre oştenii, boierii, curtenii, băgătorii de seamă şi ajutoarele lor, care vă semnaţi pe-aici. P.S. Aş fi onorat să pot semna şi cu numele celor despre care crezi tu că mă reprezintă tot pe mine.
Postat 12 Noiembrie 2016, 17:48 de eutanasiu
Erată
... se poate, chiar dacă... sigur, care să verifice... ţinutele, maşinile, ... posturile...
Postat 12 Noiembrie 2016, 17:04 de eutanasiu
eutanasiat
CENZURAT
Postat 12 Noiembrie 2016, 17:02 de hateretards
RE: eutanasiat
@hateretards, vezi că ai sărit calul și ești la un pas să fii banat. În cazul în care ai uitat regulile de postare a comentariilor pe site, îți reamintim că acele comentarii ofensatoare, ce conțin jigniri, atacuri la persoană șamd sunt interzise - http://www.ebihoreanul.ro/regulament
Postat 13 Noiembrie 2016, 01:14 de Moderator
@ hateretards
Am vrut să nu-ţi dau atenţie dar tu dai prin gropi de atâta inteligenţă! Comentariile ar merita o atenţie specială (din partea moderatorului), dacă nu ar fi atât de găunoase în sine, şi insinuante în subtext. Demostrezi că eşti şi de sos şi de prisos. Sper ca de acum înainte să foloseşti cardul de sănătate regulat!
Postat 12 Noiembrie 2016, 16:23 de eutanasiu
Manual de utilizare a postului de Director (Comercial)
Vă scriu cele ce urmează întrucât, spre deosebire de domnul director Gavra care este un ratat din punct de vedere profesional – lucru dovedit prin performanţele mandatelor sale-, mai aveţi şansa de a demonstra că posedaţi măcar bunul simţ din liceu. (În privinţa cunoştinţelor profesionale ale şefului dvs. ar fi interesant un test la concursul pentru următorul mandat. Comisia ar constata că, pentru Gavra, Reynolds şi Chézy reprezintă cel mult nişte comici ai marelui ecran şi Bernoulli un iezuit periculos.) Pentru a identifica mai întâi pierderile şi apoi pentru a le reduce e nevoie să aveţi dezlegare la „peşte” de la şeful PNL. În 2008, ironia sorţii face ca inginerul Gavra să se ocupe de pierderi. Formulă exhaustivă din cauza căreia nu ştia dacă mai întâi trebuie să identifice pierderile sau să le reducă. Avea biroul în locul pe care îl „ocupaţi” dumneavoastră acum (dacă v-am reperat corect). Arăta ca un taxator de la OTL cu deosebirea că, nu „dădea” nimic la schimb. Cerea oricui formulele de calcul. Era în situaţia de a fi concediat legal pentru incompetenţă dar Bolojan a reuşit să-l concedieze întâi pe Tomulescu. Aşa s-a născut managerul Gavra. L-a fascinat pe primar cu teorema împărţirii cu rest, pe care o ştia de la licitaţii. Dacă aţi asimilat partea de teorie, puteţi trece la exerciţii. Chiar de luni dimineaţa. Îi cereţi arhaic Logo-fetei LAR Georgeta baza de date de la facturare, abonaţi şi contorizare în format electronic (xls. – se poate chiar dacă va mârâi mai întâi). Aveţi noroc că nu e nevoie să ştiţi teorema lui Cebîşev. Sortaţi facturile după volumul facturat. Ocupaţi-vă la început doar de top 100. Ataşaţi în dreapta, pe o coloană nouă, datele de la abonaţi şi verificaţi dacă Dana BENE are contrcatele „încheiate”. N-ar fi prea mult să verificaţi dacă sunt şi corecte şi actualizate. Trimiteţi pe teren un singur om, UNUL SINGUR şi sigur care să verifice dacă Bene nu vă minte în faţă. Doi sunt prea mulţi pentru că unul dintre ei sigur vă va da de gol. Din fişierul d ela standul de verificare a contoarelor, pentru aceeaşi 100 din top, verificaţi când, de câte ori au fost schimbate contoarele şi din ce motiv. Verificaţi şi dacă AZI ele au sau nu buletinul de verificare metrologică expirat. O să aveţi mari, MARI surprize! Făcând analiza şi totalul veţi obţine: peste 70% din volumul pierderilor, numele „beneficiarilor” acestora şi poziţia lor (adresa), numele celor implicaţi (cititorii, care la rândul lor vi-i vor „da în gât” pe şefii lor) şi corespondentul jafului în lei sau euro. Pentru diferenţa de 15% (până la limita pierderilor REALE admise, extindeţi topul la primii 500. Înmulţiţi rezultatul cu vechimea celor implicaţi şi veţi constata că tinutele, maşinnile, amantele/amanţii, casele, conturile, vacanţele şi chiar postrile ocupate reflectă EXACT veniturile şi NU salariile! Dacă PMO tot vrea transparentizare la Asociaţiile de Proprietari folosind un soft „unicat”, ar fi de dorit să se aplice şi Companiei de Apă! Faceţi publice cele trei fişiere şi, dacă nu aţi înteles nimic din ceea ce v-am scris, vă trimit rezultatul.
Postat 12 Noiembrie 2016, 16:11 de eutanasiu
:)))
mircea, te-ai prins si tu dupa 3 zile care a fost mesajul meu? :))) Esti cam lent :))) Nu mai am de unde sa iau hartie ca ai folosit-o tu si tds pe toata :))))))
Postat 12 Noiembrie 2016, 16:11 de hateretards
replica
dupa citirea acestor comentarii,HATERETARDS SI ANTICOMUNISTU,ar trebuii sa mergeti sa va stergeti la gura. bineinteles, cu hirtie igienica.
Postat 12 Noiembrie 2016, 11:02 de mircea54
Domnule director Mureşan (tot Ovidiu)
Funcţia este reflectată doar de salariu, de răspundere sau numire (concurs) nici nu poate fi vorba. Nici măcar din perspectiva organigramei! (Acest aspect este tolerat în continuare şi de noul Consiliu Local, situaţie de înţeles atât timp cât colegii de partid au majoritate). Dacă sunteţi inginer, că olimpic am înţeles că sunteţi, puteţi, în virtutea teoreticelor sarcini de serviciu, să solicitaţi (chiar dacă nu sunteţi în stare să şi verificaţi) bilanţul apei pentru Sânmartin – Beverly Hills. Pentru verificare vă puteţi adresa oricui are diplomă de BAC. Ar trebui să constataţi, în urma explicaţiilor tehnice de mare suprafaţă oferite de doamna consilieră Tiutin (bănuiesc că de-aia e angajată ca consilier) că cele mai mari pierderi (a se citi furt de apă) sunt exact în respectiva zonă. Două sunt cauzele. O cauză este numărul mare de VIP-uri care locuiesc acolo şi au un consum de invidiat (de mic) raportat la media consumului mirenilor din oraş. Nişte mizerabili, cum s-ar zice. Piscinele, TOATE, funcţionează cu apă din puţuri forate. Cele ilegale (de apă termală) am înţeles că au fost depistate de predecesorul dumneavoastră în ale competenţei… din elicopter. De invidiat plimbarea! Numai Micula junior îşi mai permite(a) orgasme cu asemenea finalizare. La sfârşitul lunii, cereţi-i domnului preşedinte al C.A., Oros Claudiu, conform listei de abonaţi din Sânmartin şi Beverly Hills, lista cu cei ce plătesc apa la ABA Crişuri. O să aveţi mari surprize şi nici nu o să vă obosiţi sistemul de operare. Poate, puţin, ochii din cauza “micimii” listei. Puteţi verifica şi „dealurile” din Oradea. E acelaşi lucru doar că atoateştiutorul Director Metro-napoletan vă poate minţi mai uşor în lipsa contorizării „inelului”. Vă puteţi minţi chiar singur vecini fiind (la o bere). A doua cauză este SC Turism Felix SA şi primăria Sânmartin. După ce i-aţi jecmănit (Compania, ce-i drept cu ştiinţa dvs. când eraţi viceprimar) pe toţi cei preluaţi cu forţa în APAREGIO, politic, Sânmartinul a fost iertat de datorii – în sensul penalităţilor care echivalau cu sumele datorate de restul datornicilor. Parcă, de-a lungul timpului acest lucru s-a întâmplat de două ori. Ultima dată au fost iertaţi de ele în 2010, nu? Acum, din nou au datorii de 500.000 de euro. Nu întâmplător sediul social al Asociaţiei APAREGIO este în Sânmartin! Aştept raportul conducerii la 31.12.2016. Ce festival! Cel de anul trecut a fost distractiv cu indicatorii de performanţă oarecum reportaţi pentru 2016, cel de anul acesta nu cred că se mai poate reporta cel puţin din punct de vedere al realizărilor din proiectul APAREGIO. Vă doresc să nu aveţi bani destui ca să puteţi plăti (ca companie) prostia din procesul cu Keviep!
Postat 11 Noiembrie 2016, 23:05 de eutanasiu
Mitul spălării conductelor
Pentru a înţelege acest mit, e nevoie de unele explicaţii. Bilanţul apei la CAO se face pornind de la apa brută (preluată din Criş şi din pânza freatică, volum plătit la ABA Crişuri – domnul Oros Claudiu fiind Director Tehnic şi, în acelaşi timp preşedinte al Consiliului de Administraţie a CAO). După ce aceasta este tratată la uzinele de apă, ceea ce presupune şi un consum tehnologic (sub 1%) este introdusă în reţele de distribuţie care, în proporţie de aproape 75% din lungimea lor sunt reabilitate/înlocuite – având o vechime mai mică de 10 ani. Pierderile admise conform normativelor sunt sub 10%. Volumul de apă FACTURAT ar trebui să fie, datorită contorizării în proporţie de 100% (aşa cum declară conducerea CAO), 90% din volumul pompat. Marea problemă este aceea a volumului de apă NEFACTURAT datorat politicii conducerii prin care, cu ajutorul cititorilor ( a unora dintre ei), a celor de la contracte (în principal al distinsei doamne Bene) şi a celor de la facturare (prin procedurile binecunoscute ale doamnei Kuntz), în toate cele trei etape ce conduc la eliberarea facturii, premeditat se admite furtul prin mai multe căi. Unul porneşte de la contract. De ani de zile doamna Bene „încheie” contracte şi niciodată nu ajunge la numărul total de abonaţi. Omisiunile sunt aplicate cu preponderenţă firmelor. Celor care au ceva de dat. Super market-urile (aş putea să le şi numesc) sunt doar o parte dintre cei care sunt „aşteptaţi” să vină pentru încheierea contractului. Firmele „personalităţilor” nu sunt nici ele deranjate. Dimpotrivă, sunt „învăţate”. Nici cei mai bogaţi orădeni nu sunt deranjaţi (în special cei cu piscine – având toţi scuza că au puţuri forate şi nu folosesc apă din reţea). Niciodată nu a fost făcută verificarea la Apele Române dacă este sau aşa sau nu. Ar fi simplu! Domnul Oros ar trebui să ştie dacă respectivii plătesc şi ei apa brută, însă din poziţiile ocupate simultan nu rezultă decât un evident conflict de interese. „Cititorii de lux” – cei care sunt arondaţi adreselor personalităţilor ştiu, fără să citească contoarele, cât ar fi un consum convenabil. Când expiră termenul de verificare metrologică al contoarelor respective, nu găsesc proprietarul acasă şi, ca urmare nu îl înştiinţează cu privire la obligaţia de a asigura accesul la data stabilită pentru înlocuirea contorului. Îndată ce expiră verificarea metrologică, citirea nu mai poate fi considerată corectă şi volumul înregistrat (întotdeauna mai mare, mult mai mare) este trecut ca pierdere şi „scăzut din debit” de către o comisie şi ulterior de Consiliul de Administraţie. În fine, facturarea se face că verifică toate etapele care stau la baza emiterii facturii, emite factura ştiind că citirea înregistrată de un contor cu buletinul de verificare expirat nu poate constitui probă în instanţă. De fiecare dată se justifică invocând procesele pe rol. Bilanţul proceselor dibaci măsluit ne artă o „realitate” fictivă. De-serviciile aduse Companiei sunt răsplătite cu un fel de rente viagere, modice în raport cu prejudiciul creat dar suficiente pentru ca unii să-şi multiplice veniturile („după buget” cum zicea Pristanda). „Ce să zici? Famelie mare”. Domnul Mureşan este cel care are ca sarcină de serviciu rezolvarea tuturor acestor probleme. „Spălările conductelor” au unica menire de a justifica pierderile cuprinse în preţul apei. Volumul de apă folosit în realitate pentru spălări este sub a zecea parte din cel raportat. Dacă 17 ore pe zi, timp de două zile, ar curge apa prin hidranţi şi prin vanele din căminele de spălare, ar echivala cu volumul facturat pe o lună la toate Asociaţiile de Proprietari. Lucru care, evident, nu se întâmplă fizic. Pe hârtie, care suportă orice, din acest volum şi interval de timp (real), se „reglează” pierderile care pot fi incluse în factură). Asta pentru a-i ieşi la calcule doamnei consilier tehnic Mariana Tiutin şi la bani (tarif) doamnei consilier economic Rodica Ungur. Nu întâmplător Compania de Apă este cea mai bună vacă de muls dintre companiile subordonate primăriei.
Postat 11 Noiembrie 2016, 17:13 de eutanasiu
Sesizare vs. Reclamaţie
Deoarece numărul de RECLAMAŢII este unul dintre indicatorii de performanţă din contractul de mandat al directorului Companiei de Apă, Gavra Ovidiu, vă sfătuiesc să faceţi reclamaţie SCRISĂ. Diversiunea cu sesizarea este destinată exclusiv păstrării postului de director! Însăşi definiţia sesizării face ca ea să nu aibă nici o urmare. (Sesizaţi doar o stare de fapt fără a pretinde nimic altceva!). Înregistrând o RECLAMAŢIE, puteţi cere (în cazul în care apa este necorespunzătoare parametrilor din contract şi din lege – de ex. turbiditatea) despăgubiri sau reducerea valorii facturii. CAO, având implementat sistemul ISO 9001, ISO …. , în general orice ISO, este OBLIGATĂ să aibă o procedură pentru asemenea situaţii. Nu ar fi rău ca mass-media să solicite publicarea acesteia! Să ştie toată lumea! Vă sfătuiesc ca, în dimineaţa de după spălări, ÎNAINTE de a deschide robinetul să solicitaţi (sub pretextul apei murdare) prezenţa unui reprezentant al CAO pentru prelevarea de probe. Solicitaţi şi proba martor pe care o puteţi trimite la verificare separat, unii la DSP, alţii la OPC. În acest fel veţi avea probe suficiente pentru a solicita diminuarea valorii facturii sau despăgubiri. Mai puteţi să duceţi probe şi domnului primar Bolojan (care este şi preşedintele AGA la CAO) solicitând explicaţii detaliate referitoare la scopul „spălării” conductelor dacă rezultatul DUPĂ spălare este cel pe care îl cunoaştem cu toţii de fiecare dată. Poate trage şi el o duşcă ca dovadă a bunei credinţe.
Postat 11 Noiembrie 2016, 15:35 de eutanasiu
@mircea54
Adica vrei sa zici ca doar opresc apa, fara sa spele conductele? Tare asta! Personal cred ca pe tine nu trebuie sa te minta nimeni. Faci o treaba foarte buna si singur!
Postat 11 Noiembrie 2016, 15:34 de User anonimizat
exact
Da, da, de parca nu ar avea ce face decat sa minta ca spala conductele. Ce motiv ar avea sa minta legat de asta? Ai o gandire de.....Poti merge sa ii supraveghezi eventual, ca sa fii sigur ca le spala. Eventual le poti da si o mana de ajutor ca sa fii sigur ca sunt bine spalate ;)
Postat 11 Noiembrie 2016, 14:41 de hateretards
explicatii pentru ...
eu am vrut sa atrag atentia asupra faptului ca suntem mintiti.tu chiar crezi ca le spala?atata doar ca mie nu-mi place sa fiu mintitsi pentru asta sa mai si platesc.
Postat 11 Noiembrie 2016, 14:14 de mircea54
SI EU !
@hateretards: Noi suntem " maro " , tu " galben ca lămâia " ....Știi ca în cântecul acela ! Cu șomoiogul de paie !
Postat 11 Noiembrie 2016, 13:29 de TDS
si tu tds?
Sa inteleg ca si tu esti maro la gura? :)))) PS: Ce anume e urat in limbajul pe care l-am folosit? V-am facut o descriere putin "colorata"! ;)
Postat 11 Noiembrie 2016, 13:22 de hateretards
@tds
hop si avocatul!
Postat 11 Noiembrie 2016, 13:19 de User anonimizat
????
@hateretards: Urât limbaj. Moderatorul o fi observat?
Postat 11 Noiembrie 2016, 13:15 de TDS
tu esti mircea?
mircea, cand vine apa maro urlati ca e murdara, cand spala conductele urlati ca este intrerupta o zi. Voi sunteti maro la gura din nastere sau ati devenit pe parcurs?
Postat 11 Noiembrie 2016, 12:25 de hateretards
glume pe banii nostri
tu ai observat ce curata e apa dupa spalarea conductelor? totul e o vrajeala
Postat 11 Noiembrie 2016, 10:44 de mircea54
@mircea54
Sunt curios! De ce e bataie de joc spalarea conductelor?
Postat 11 Noiembrie 2016, 10:05 de User anonimizat
batjocora continua
nesimtirea voastra intrece orice limita cu spalarea conductelor. locuitorii acestui oras sunt luati la misto din 3 in 3 luni de asazisii edili, si noi stam nepasatori. eu cred ca ajunge.
Postat 11 Noiembrie 2016, 08:56 de mircea54
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON