URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Noiembrie 2017, 13:04

Orădenii, chemaţi din nou la protest "pentru o luptă paşnică a României cinstite cu hoţia"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Organizaţia Oradea Civică organizează din nou, duminică seara, de la ora 18, un protest împotriva modificării Legilor Justiţiei şi împotriva corupţiei în Piaţa Unirii, alăturându-se altor proteste anunţate în toată ţara.

"42 de grupuri civice şi organizaţii neguvernamentale, precum şi confederaţiile sindicale Blocul Naţional Sindical (alcătuit din 34 de federaţii profesionale) şi Cartel Alfa (alcătuit din 41 de federaţii profesionale) cheamă fiecare român să ceară în stradă, duminică, 26 noiembrie 2017, ora 18.00, retragerea legilor Justiţiei şi a legilor de modificare a codurilor penale, respingerea în Parlament a ordonanţei privind modificarea legislaţiei fiscale şi demisia imediată a Guvernului şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului", anunţă organizatorii pe pagina de Facebook.

Iniţiatorii transmit că "România a ajuns într-unul dintre cele mai grave momente ale istoriei sale postcomuniste, comparabil cu mineriadele din anii ’90, criza financiară şi tăierea salariilor bugetarilor din 2010. Confiscarea politică a sistemului de justiţie, capturarea statului de către o mafie politică care slăbeşte legislaţia anticorupţie pentru a scăpa de răspundere penală, războiul politic şi instituţional declanşat de Guvern împotriva societăţii civile, atacurile majorităţii parlamentare împotriva aliaţilor din NATO şi UE, haosul fiscal şi deprecierea accelerată a leului, creşterea preţurilor şi a deficitului bugetar vor arunca România de facto în afara Uniunii Europene şi NATO". 

De asemenea, aceştia le amintesc oamenilor că societatea civilă şi reprezentanţii puterii judecătoreşti s-au exprimat neechivoc împotriva modificării legilor justiţiei, dar opiniile lor au fost nesocotite: "Singura preocupare permanentă a guvernării sunt "drepturile" infractorilor, şi deloc dreptatea pentru victime sau recuperarea banilor furaţi". 

"Pe scurt, actuala coaliţie de guvernare susţine hoţia, ineficienţa, haosul şi lipsa de transparenţă, invocând câştigarea alegerilor cu un program de guvernare nerespectat. Viitorul nostru şi al copiilor noştri este în pericol. E momentul să cerem o schimbare politică de substanţă pentru a evita în ultimul ceas o catastrofă naţională din care ne vom reveni în decenii", transmit organizatorii. 

În fine, românii sunt chemaţi în stradă "pentru o luptă paşnică a României cinstite cu hoţia, autoritarismul şi sărăcia": "Cerem demisia Guvernului Dragnea-Tudose şi a principalilor vinovaţi pentru actuala stare de fapt – domnii Dragnea şi Tăriceanu – din funcţiile de preşedinţi ai celor două Camere ale Parlamentului. Fără aceste demisii, şansele românilor de a trăi într-o societate aşezată şi prosperă, bazată pe respectarea drepturilor tuturor, pe cinste şi competenţă vor fi iremediabil distruse". 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
Unde'i...
Unde'i soros asta sa imi dea si mie? ... DESTUL!! STOP hotiei!!!! Stop spalarii hotiei!!! STOP legilor dedicate politrucilor hoti!!!
Postat 26 Noiembrie 2017, 21:40 de scortosul
Marii rechini, marii corupti, marii banditi impotriva carora protesteaza zeci de mii de romani mai inteligenti decat voi.
Lui Dragnea i-au pus sechestru pe 27,5 milioane de euro, bani facuti furand nu din salariul de bugetar. Avem spre rusinea noastra numerosi hoti si banditi in parlament al caror loc este la puscarie si acolo vor ajunge mai devreme sau mai tarziu. Priviti aici tot o lista deschisa: Lista parlamentarilor penali din PSD Constantin Adăscăliței, deputat - trimis în judecată Ecaterina Andronescu, senator - urmărită penal Radu Babuș, deputat - urmărit penal Niculae Bădălău, senator - urmărit penal Daniel Bărbulescu, deputat - urmărit penal Eugen Bejinariu, deputat - denunțător Dan Bordeianu, deputat - trimis în judecată Florin Constantinescu, senator - urmărit penal Alexandru Cordoș, senator - urmărit penal Vlad Cosma, deputat - trimis în judecată Liviu Dragnea, deputat - condamnat în primă instanță Mircea Drăghici, deputat - urmărit penal Sonia Drăghici, deputat - trimisă în judecată Marian Ghiveciu, deputat - condamnat în primă instanță Vasile Gliga, deputat - condamnat cu suspendare Iulian Iancu, deputat - urmărit penal Ovidiu Isăilă, senator - trimis în judecată Sorin Lazăr, senator - condamnat cu suspendare, urmărit penal Marius Manolache, deputat - urmărit penal Eduard Martin, deputat - urmărit penal Alexandru Mazăre, senator - urmărit penal Adrian Mocanu, deputat - tatăl este trimis în judecată Victor Mocanu, senator - trimis în judecată Mircia Muntean, deputat - condamnat cu suspendare Gabriel Mutu, senator - urmărit penal Marian Neacșu, dceputat - condamnat la amendă penală Florin Pâslaru - condamnat la amendă penală Victor Ponta, deputat - trimis în judecată Cătălin Rădulescu, deputat - trimis în judecată Neculai Rățoi, deputat - urmărit penal Cornel Resmeriță, deputat - tatăl este trimis în judecată Ilie Sârbu, senator - urmărit penal Adrian Simionescu, deputat - urmărit penal Ion Stan, deputat - trimis în judecată Anghel Stanciu, deputat - condamnat în primă instanță Dan Șova, senator - trimis în judecată Lucian Șova, deputat - urmărit penal Gabriel Vlase, deputat - cercetat penal
Postat 26 Noiembrie 2017, 21:29 de Ducustrigacucu
Neobolsevicilor Sorosisti.....
sinteti cu totii vreo 50 de prapaditi in seara asta la BAUNAT??
Postat 26 Noiembrie 2017, 19:49 de BESTIA666
DA
@BESTIA666: Evident îi știai dar nu puteai să-i scrii pe toți! Adaug: Livia Stanciu, Tarcea, Lazăr, Morar, Bogdan, Dănilet, Coldea, Maior, Hellvig....lista mea este si ea deschisa!
Postat 26 Noiembrie 2017, 18:50 de TDS
IN VIZIUNEA TEFELACILOR
un presedinte infractor traficant de copii si hot de case cu complici chiar din sinul familiei,cu o procuroare de la DNA care minte si incalca legea precum respira,plagiatoare si care si-a salvat fratele de puscarie,cu un fost presedinte pe nume basescu care ar trebui sa infunde ocna impreuna cu toata familia mafiota , PE VIATA,cu Noua Securitate tradatoare de neam si tara ajunsa sluga la Soros,cu multinationalele furind cetateanul roman prin evaziune fiscala,EI SE CONSIDERA ROMANIA CINSTITA,niste bieti ratati spalati pe creier si miluiti cu o siosvirta,iesiti sa-i apere tocmai pe nelegiuitii enumerati mai sus?? HAI SIKTIR
Postat 26 Noiembrie 2017, 18:37 de BESTIA666
Hotul striga, hotii!!!!!
Sper ca nu doar vremea rea ci stirea despre Soros sa ii calmeze pe luptatorii anti hotie.
Postat 26 Noiembrie 2017, 17:46 de iahim
OAMENII INTELIGENTI
sta cu familia acasa,sau merg la un film.Caiiiinii vagabonzi ies pe strada la HAMAIY,in speranta ca soros o sa le azvirle un coltuc de paine.....
Postat 26 Noiembrie 2017, 17:25 de BESTIA666
???
Să verifice fiscul care sunt sursele financiare ale familiei DUMA! VREAU!
Postat 26 Noiembrie 2017, 15:21 de TDS
REUȘIȚI?
Pentru transparența totală mi-aș dori un UN PORTRET SEBASTIAN DUMA! Neromantat! Unde lucrează, de unde bani...d-astea! Ca e persoană publică!
Postat 26 Noiembrie 2017, 15:10 de TDS
Doi mascarici posteaza pro hotie!!!
Doi mascarici posteaza pro hotie!!! Doi mascarici vor sa fie furati sau fura si ei cu partidul! Doi mascarici sub lozinca! mai bine furam cu partidul decat sa fim corecti cu poporul! Doi mascarici!!!
Postat 26 Noiembrie 2017, 14:54 de scortosul
AM GRESIT
..vrusei să scriu linkedin...
Postat 26 Noiembrie 2017, 14:51 de TDS
HELP ME, SOROS ur!
De ce solicit acest lucru? De pe libertin nu am date! Pur și simplu pare apărut din...neant! L-aș provoca la un dialog economic( chit că eu sunt specializat mai mult pe marketing), l-aș provoca pe juridic! Da' nu e! De unde să-l iau? Mr. S do you know something about?
Postat 26 Noiembrie 2017, 14:47 de TDS
INTREBARE:
Romanii bezmetici si debusolati ce sa faca? Ca voi astia care demonstrati stiti de voi !!!
Postat 26 Noiembrie 2017, 14:40 de ADINA
???
Cum stabilim că participantii sunt ăi mai cinstiți din urbe? Eu am dubii despre unii! Plus as vrea să ne spună SD din ce trăiește...
Postat 26 Noiembrie 2017, 14:27 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON