URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Decembrie 2009, 10:46

Crăciun cu Jacko

Crăciun cu Jacko SHOW DE SHOW. Cursanţii Şcolii de Artă Francisc Hubic îndrumaţi de profesoara Monica Molnar şi-au dorit să-l omagieze cât mai spectaculos pe cel care a dat lumii o nouă viziune asupra muzicii pop şi a dansului
Crăciun cu Jacko "SOSIA". Nistor Boka (foto) a fost desemnat de profesorii Şcolii de Artă drept cel mai bun imitator orădean al dansului lui Jacko
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

”Heal the world, make it a better place", adică "vindecaţi lumea, faceţi-o un loc mai bun". Aşa şi-a îndemnat Michael Jackson fanii, ani la rând.

Moartea marelui artist a întristat milioane de oameni, iar în cinstea lui s-au organizat mii de spectacole. Oradea se înscrie şi ea pe această hartă, astfel că, pe 19 decembrie, de la ora 18, Filarmonica de Stat va găzdui un show cu muzică şi dans în memoria sa. Dar, totodată, şi în transformarea îndemnului lui Jacko în faptă, căci toţi banii rezultaţi din vânzarea biletelor vor fi donaţi copiilor bolnavi de cancer.

Stargroup pentru un star

La fiecare final de semestru, cursanţii Şcolii de Artă Francisc Hubic fac un spectacol în care arată ce au învăţat. Elevii de la canto-muzică uşoară, coordonaţi de Monica Molnar, au decis ca, anul acesta, să creeze un concert cu totul special.

19 antoneta.jpg"Au propus un spectacol în onoarea lui Michael Jackson, iar eu am fost foarte încântată", spune profesoara, precizând că ştie cât de temerară este încercarea după ce, în toată lumea, au fost mii de spectacole pe aceeaşi temă. Cei 23 de elevi, toţi membrii trupei Stargroup, au venit, fiecare în parte, cu idei despre cum ar trebui să fie show-ul. "Două luni ne-am implicat trup şi suflet, acum mai rămâne să iasă aşa cum ne dorim", speră Antoaneta Gal (foto), una dintre cântăreţe.

De neatins

Trei trupe de dans s-au alăturat proiectului: BoomBox, Clevers şi Jazz Melody, asigurând mişcarea scenică pentru cele 22 de piese care vor fi interpretate.

Inedite vor fi momentele lui Nistor Boka, desemnat de profesorii Şcolii de Artă drept cel mai bun imitator orădean al dansului lui Jacko. "Nici nu sper să pot ajunge vreodată la nivelul lui Michael, dar o să dau tot din mine", spune cu încredere tânărul de 18 ani.

El va fi, de altfel, protagonistul spectacolului, având numeroase apariţii. "Nu am vrut un prezentator, era nepotrivit, aşa că vine Nistor, cu rol de "legătură" între diferitele momente ale spectacolului", spune profesoara.

Printre melodiile alese sunt "Thriller", "Gone too soon" şi "Billy Jean", adaptate calităţilor vocale ale cântăreţilor orădeni. "Nu dorim şi nici nu putem să-l imităm. Noi suntem doar nişte mesageri ai lui", explică Monica Molnar.

Cu scop nobil

Michael Jackson n-a fost doar un muzician şi un dansator, ci şi un filantrop. Ani la rând a donat bani copiilor orfani şi bolnavi, iar fanii lui din Oradea vor să puncteze şi acest amănunt. Astfel, intrarea la spectacol se va face pe bază de bilete care costă minim 10 lei. "Fiecare dă cât poate, urmând ca banii strânşi să-i donăm secţiei de oncologie pediatrică a Spitalului Municipal", s-a gândit coordonatoarea spectacolului.

Tinerii muzicieni şi dansatori speră, astfel, că vor face Crăciunul dacă nu mai vesel, atunci măcar mai suportabil, pentru copiii nevinovaţi atinşi de necruţătoarea boală. Şi toţi sunt convinşi că idolul lor ar fi mândru de fapta lor bună...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON