URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Ianuarie 2011, 09:15

Baschetbaliştii reîncep bătăliile din campionat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După pauza sărbătorilor de iarnă şi după două săptămâni în care s-au pregătit pentru abordarea returului de campionat - timp în care au disputat şi două jocuri amicale - de sâmbătă, baschetbaliştii orădeni revin în competiţie şi reîncep bătăliile Diviziei A, acolo unde în toamnă s-au descurcat foarte bine, ocupând locul V, cu 10 victorii şi 5 înfrângeri. 

În primul joc oficial din noul an, elevii lui Cristian Achim evoluează sâmbătă după amiază în Bucureşti, cu formaţia CS Municipal, ocupanta poziţiei a VII-a a ierarhiei la zi din primul eşalon baschetbalistic al ţării.

Deşi se aşteaptă la un atac covârşitor din partea gazdelor, tehnicianul orădean speră ca atmosfera foarte bună din lotul său, precum şi ultimele rezultate, dar şi necoeziunea formaţiei adverse să aducă un rezultat bun CSM-ului orădean. Echipa bucureşteană s-a întărit în această iarnă cu trei jucători străini, tocmai în ideea de a nu rata faza play-off a competiţiei, având în vedere parcursul mai slab din prima parte a campionatului.

Meciul dintre CSM Bucureşti şi CSM Oradea este programat de la ora 16.30 şi va fi arbitrat de Laurenţiu Grigoraş, Marius Ciulin şi Alexandru Anica.

În alte partide importante din prima etapă a noului an din cadrul Campionatului Naţional de Baschet, Asesoft Ploieşti va primi replica sibienilor de la CSU Atlassib, iar BC Timişoara o va avea ca parteneră de întrecere pe BC Mureş Tg. Mureş.


Programul complet al etapei a 16-a din Divizia A la baschet masculin:

Sâmbătă, 15.01.2011

CSM Bucureşti - CSM Oradea (ora 16:30)
CSU Asesoft Ploieşti - CSU Atlassib Sibiu (ora 18:00, TVR3)
BCM U Piteşti - U Mobitelco BT Cluj-Napoca (ora 18:00)
Steaua Turabo Bucureşti BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc (ora 19:00)
Politehnica Iaşi - SCM U Craiova (ora 18:00)
CSU Cuadripol Braşov - Gaz Metan Mediaş (ora 19:00)

Duminică, 16.01.2011

CS Otopeni - Energia Rovinari (ora 18:00)
BC Timisoara - BC Mureş (ora 18:00, televizat pe TVR 3 de la ora 19:30)


Clasament:

1. CS Gaz Metan Mediaş
2. CSU Asesoft Ploieşti
3. U Mobitelco BT Cluj-Napoca
4. BC Mureş Târgu Mureş
5. CSM Oradea
6. BC Steaua Turabo Bucureşti
7. CS Municipal Bucureşti
8. CS Otopeni

9. BC Argeş Piteşti
10. CS Energia Rovinari Târgu-Jiu
11. CSU Atlassib Sibiu
12. Baschet Club Timişoara
13. SCM Universitatea Craiova
14. Politehnica Iaşi
15. CSU Cuadripol Municipal Braşov
16. BC "Perla Harghitei" Miercurea Ciuc

Mihai Anghel

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON