URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Septembrie 2014, 15:21

Proiectul "Tenisul în comune şi sate", la primele roade (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
La începutul acestei săptămâni,  un grup de 12 copii, practicanţi ai tenisului, de la Şuncuiuş şi Vadu Crişului au ales să se antreneze în compania tenismenilor de la Clubul Sportiv "Voinţa" Oradea. "După câteva luni în care s-au pregătit în sălile de sport din cele două comune, de un pitoresc aparte, de pe Valea Crişului Repede, micii tenismeni, participanţi la proiectul "Tenis în comune şi sate", au hotărât să "încerce", pentru prima oară zgura roşie a unei baze sportive orădene", după cum a declarat directorul CS Voinţa, Mircea Drăgoi.

Profitând de cele câteva zile rămase din această vacanţă, au "descins" în gara din Oradea, însoţiţi de Mihaela Găvriluţ şi Floriţa Dobre, cele care, alături de Bogdana Haragoş şi Daniel Rus, le sprijină, de luni de zile eforturile pentru a descifra tainele sportului alb.

Antrenamentul a inclus şi încălzirea constând din câteva ture pe pista de alergare din jurul terenurilor, gimnastica şi exerciţiile din şcoala alergării şi săriturii. A urmat antrenamentul specific cu mingea de tenis, unde un ajutor important l-au primit de la sportivii clubului, Norbert şi Arpad Nagy, cei doi fraţi fiindu-le parteneri şi în sălile de sport din comune.

Pentru câteva ore, patru din terenuri au fost la dispoziţia celor 12. S-au jucat meciuri de simplu şi dublu. Uneori fetele s-au dovedit mai puternice, dar scorul a fost mai puţin important. Predominantă a fost buna dispoziţie şi bucuria mişcării.

"Copiii au fost preocupaţi şi de modul de întreţinere a terenurilor de zgură. Cel mai entuziast a fost mezinul grupului, David Haragoş, de 5 ani, care a ţinut să "facă" terenul pe care a jucat, activitate de loc simplă", a mai precizat directorul CS Voinţa. Micul tenismen a fost încurajat însă de pe margine şi de tatăl său, realizatorul Digi 24, Octavian Haragoş. 

Antrenamentul s-a încheiat cu turele de pistă "regulamentare". Alături de alţi practicanţi ai tenisului din Şuncuiuş şi Vadul Crişului, aceşti tineri sunt aşteptaţi la turneul de tenis "Cupa de toamnă" care se va desfăşura în octombrie la Oradea, după cum a dorit să mai precizeze Mircea Drăgoi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON