URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Ianuarie 2017, 21:07

Meciul începutului de an: CSM CSU Oradea primeşte vizita campioanei Finlandei, Kataja Basket

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa orădeană de baschet masculin CSM CSU va disputa, miercuri, unul dintre cele mai importante jocuri din istoria sa. Elevii antrenorului Cristian Achim vor primi, la Arena Antonio Alexe, replica echipei Kataja Basket, campioana Finlandei.

Meciul va conta pentru etapa a XIII-a, penultima, a Grupei B din Basketball Champions League şi este foarte important pentru ambele echipe în ce priveşte calificarea pentru faza următoare.

Înaintea rundei, CSM CSU Oradea ocupă locul al V-lea, cu 17 puncte, după 5 victorii şi 7 înfrângeri, în timp ce Kataja Basket se situează pe poziţia a IV-a, cu 18 puncte, după 6 victorii şi 6 înfrângeri.

Dacă doreşte să se califice în faza următoare a competiţiei, campioana României va trebui să se impună neapărat în jocul de miercuri seară, care va debuta de la ora 19.30 şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2.

Confruntarea dintre CSM CSU Oradea şi Kataja Basket a fost declarată cea mai importantă dintre toate partidele acestei etape din Basketball Champions League. "Acest lucru aduce un plus de recunoştinţă pentru eforturile depuse de campioana în exerciţiu a României pentru a performa în noua întrecere continentală", se precizează pe site-ul oficial al clubului orădean, după ce clubul CSM a fost informat de către Basketball Champions League că meciul de miercuri seară a fost desemnat Game of the Week.

Prin urmare, încleştarea dintre CSM CSU Oradea şi Kataja Basket se va bucura de atenţie deosebită din partea FIBA, proprietarul şi organizatorul acestei competiţii.

În acest fel, din singura echipă care a trecut două tururi preliminare, CSM CSU Oradea a ajuns să ţină capul de afiş al penultimei etape, cu un meci crucial în perspectiva continuării extraordinarei aventuri continentale.

Adversar este nimeni altcineva decât o altă performeră a competiţiei. Kataja Basket a jucat un tur preliminar, iar în cadrul grupei a repurtat succese impresionante în Turcia, Israel, Franţa şi Ucraina, fiind la câteva minute distanţă de a reuşit victoria şi în Italia.

În meciul tur, desfăşurat pe 22 noiembrie, în Finlanda, CSM CSU Oradea s-a impus la o diferenţă de şase puncte, cu scorul de 80-74.

"Urmează un meci extrem de important pentru noi în Champions League. Întâlnim un adversar deosebit de complicat şi de periculos. Este o nouă provocare, dar vom încerca să repetăm prestaţia din această seară. Ştim că e nevoie de un efort imens şi ţin să reamintesc că jucăm de cinci luni în acest ritm, astfel încât nu e tocmai uşor să te recuperezi atât de repede. Vom încerca să obţinem o victorie care ne-ar mări substanţial şansele de calificare în Champions League. Suntem protagonişti în cea mai echilibrată şi imprevizibilă grupă din competiţie, astfel încât e imposibil să prevedem ce se poate întâmpla, însă noi ne dorim să trecem mai departe în Champions League", a declarat antrenorul Cristian Achim.


Programul etapei a XIII-a din Grupa B a Basketball Champions League (miercuri):

Ora 17:30 Avtodor Saratov – Umana Reyer Venezia

Ora 19:00 Pinar Karsiyaka – Khimik Yuzhne

Ora 19:30 CSM CSU Oradea – Kataja Basket

Ora 19:30 Maccabi Rand Media – Le Mans Sarthe


Clasament:

1. Le Mans Sarthe                  12        9          3          21 p

2. Umana Reyer Venezia        12        8          4          20 p

3. Pinar Karsiyaka                   12        7          5          19 p

4. Kataja Basket                     12        6          6          18 p

5. CSM CSU Oradea              12        5          7          17 p

6. Avtodor Saratov                  12        5          7          17 p

7. Maccabi Rand Media          12        5          7          17 p

8. Khimik Yuzhne                    12        3          9          15 p

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON