URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Februarie 2016, 11:32

Juniorii mari de la secţia de fotbal a CSS LPS Bihorul au pregătit returul Ligii de Elită la Arieşeni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce de la începutul anului, pe rând, sportivii celorlalte secţii s-au aflat în cantonament, în această săptămână, şi fotbaliştii grupelor mari de la Clubul Sportiv Şcolar LPS Bihorul şi-au desfăşurat pregătirea centralizată la Arieşeni.

Juniorii A şi A1 de la LPS s-au antrenat din 29 ianuarie şi până în 5 februarie, pentru abordarea sezonului oficial de primăvară.

Antrenorii Lucian Stance, Aurelian Pavel şi antrenorul cu portarii Vlad Gheţe au avut în cantonament 37 de fotbalişti, dintre care 20 la juniorii A şi 17 la juniorii A1.

La 1000 de metri altitudine, fotbaliştii s-au luptat cu alergările în zăpadă, alternate cu şedinţe tehnico-tactice pe terenul sintetic şi refacere cu saună şi bazin.

"Având în vedere că beneficiem şi de un teren sintetic la Vila Giulia, programul de pregătire a fost structurat la două şedinţe de pregătire. Implicarea copiilor a fost totală, toţi s-au pregătit cu seriozitate. Simt că pe umerii lor apasă o mare responsabilitate, pentru că de rezultatele obţinute depind generaţiile următoare, care vor juca sau nu în Liga Elitelor", a declarat antrenorul Lucian Stance, cel care este şi directorul adjunct al clubului CSS LPS Bihorul.

Juniorii mari de la LPS Bihorul pregătesc, astfel, returul  de campionat, după ce au încheiat stagiunea de toamnă pe poziţia a XI-a, un loc retrogradabil în cadrul Ligii de Elită.

"Din păcate, turul nu a fost unul reuşit. Nutrim speranţa ca în retur să remontăm ce am pierdut în prima parte a campionatului. Nu va fi uşor, deoarece avem meciuri grele. Este un campionat echilibrat valoric, dar marea noastră problemă a fost că nu am reuşit să concretizăm ocaziile avute. Dacă am fi reuşit măcar 25% din ele am fi fost pe un loc liniştitor la juniorii A. Ne-am întărit în această perioadă, iar cei cinci jucători aduşi mă aştept să fie titulari şi astfel să fim mai puternici. Indiferent ce se va întâmpla jucătorii au numai de câştigat evoluând împotriva unor echipe bune, pentru că Liga Elitelor este mult mai puternică decât campionatul clasic", a mai declarat Lucian Stance.

Pentru a-şi acoperi posturile deficitare, conducerea echipei de juniori A a transferat în această perioadă mai mulţi jucători, Mario Junc, Vlad Cacoveanu, Raul Mermeze, George Andor (toţi de la FC Bihor) şi Bartok Istvan (de la Academia din Debrecen).

În cantonamentul de la Arieşeni, echipa de juniori A a clubului CSS LPS Bihorul i-a avut în componenţă pe: Răzvan Matei şi Bogdan Hodoroabă – portari; Andrei Luca, Petruţ Deac, Andrei Venter, Sebastian Mândrilă, George Andor şi Raul Cotea – fundaşi; Bartok Istvan, Raul Mermeze, Vlad Cacoveanu, Carlos Covaciu, Cristian Erdei, David Sîrbu, Toth Mark şi Nicolae Pătraşcu – mijlocaşi; Mario Junc, Mihai Şandra, Denis Moza şi Adrian Şuta – atacanţi.

De precizat faptul că până la reluarea sezonului, juniorii A de la CSS LPS Bihorul vor susţine şi câteva jocuri de verificare, cu LPS Satu Mare, Academia Gyula, FC Universitatea Oradea şi Viitorul Borş (ultimele două - echipe de seniori din Liga a IV-a).

La rândul ei, echipa de juniori A1 de la CSS LPS Bihorul Oradea a deplasat în cantonamentul de la Arieşeni următorul lot de jucători: Alexandru Micle – portar; Alin Moza, Mădălin Genţiu, Bogdan Fuciu, Romeo Şipoş, Alexandru Rotar, Alex Pascu şi  Kalman David – fundaşi; Dominik Silaghi, Vlad Toma, Antonio Kanalaş, Ahmed Humadi, Cristian Petrila, Samir Al Mahmoud, George Onaca şi Dănuţ Reştea şi Răzvan Farcaş – atacant.

De precizat faptul ce de la începutul anului, conducerea Clubului Sportiv Şcolar LPS Bihorul Oradea a asigurat în această iarnă cantonamente pentru aproximativ 220 de sportivi de la mai multe secţii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON